ترم تابستان فرصتی مناسب است که به دانشجو کمک می کند تا واحدهای عقب افتاده خود را جبران کند. دانشجویان می توانند با مطالعه سایت دانشگاه قوانین و شرایط موجود برای شرکت در ترم تابستان ۱۴۰۳ بررسی کنند. از جمله این قوانین شهریه های مدنظر دانشگاه سراسری و واحدهای ارائه شده توسط دانشگاه است که دانشجو باید به خوبی به این مطلب دقت کند.
برای مشاوره جزئیات ترم تابستان ۱۴۰۳ و شرایط اخد آن
برای مشاوره جزئیات ترم تابستان ۱۴۰۳ و شرایط اخد آن
دانشگاه ها برای فراهم کردن شرایط مناسب برای دانشجویان اقدام به برگزاری کلاس های درس در فصل تابستان می کنند. این نیمسال مانند سایر نیمسال های تحصیلی دارای شرایط خاص خود بوده که دانشجو می تواند در مدت زمانی کوتاه تر تعداد محدودی از واحدهای درسی جامانده خود را به اتمام برساند. هر دانشگاه براساس قوانین خود شرایط خاصی برای دانشجویان ایجاد می کند تا بتوانند با پرداخت شهریه در مدت زمان یک ماه از تابستان واحدهای درسی عمومی، پایه و گاهی هم تخصصی خود را بگذرانند. میزان این شهریه در دانشگاه های مختلف متفاوت است.
دانشجویان متقاضی برای ترم تابستان 1403 معمولا در خرداد ماه نسبت به ثبت نام خود در دانشگاه مقصد اقدام می کنند. این ترم از اواخر تیر ماه آغاز شده و در اوایل شهریور ماه به پایان می رسد. نمرات این ترم از طریق درگاه های آموزشی (سما، آموزشیار، گلستان، هم آوا و ...) تا اواخر شهریور ماه اعلام می گردد در ادامه همین مقاله تمامی جزئیات مربوط به ترم تابستان ۱۴۰۳، انتخاب واحد ترم تابستان، قوانین، شهریه ها و دروس ارائه شده به طور مفصل در اختیار شما قرار داده شده است.
ترم تابستان نیمسالی تحصیلی، کوتاه مدت با قوانین خاص خود فرصت گذراندن واحد های درسی در زمانی خارج از محدوده عادی تحصیلی را برای دانشجویان فراهم می کند. این ترم در زمان آغاز تابستان (اواسط تیر ماه) شروع شده و تا اوایل شهریور ماه ادامه دارد.
دانشگاه ها با برگزاری کلاس و ارائه واحد در ترم تابستان ۱۴۰۳، فرصت مناسب را برای دانشجویانی که به هر دلیلی نیاز به گذراندن واحد درسی دارند را فراهم می کند. گاهی دانشجو درسی را مردود شده، برای ترم مهر ماه باید پیش نیاز درسی را گذرانده باشد و یا اینکه تعداد واحد های درسی وی برای یک ترم زیاد بوده و می خواهد با ترم تابستانی تعداد واحدهای درسی خود را کنترل کند.
معمولا انتخاب واحد در اواسط تا اواخر تیر ماه بصورت اینترنتی انجام می گیرد و بعد از آن کلاس ها به صورت فشرده در مرداد ماه برگزار می شوند. اواخر مرداد و اوایل شهریور ماه امتحانات پایان ترم برگزار و نیمسال تابستان به پایان می رسد.
برای ترم تابستان 1403 دانشجویان باید انتخاب واحد خود را در اواسط تیر ماه انجام دهند تا بتوانند در کلاس های تابستان شرکت کنند. دانشجویان در این ترم می توانند 6 واحد درسی را انتخاب کنند و براساس قانون برای هر واحد باید 16 جلسه کلاس برگزار شود. با توجه به واحدهای ارائه شده برای دروس 2 واحدی 6 ساعت در هفته، دروس 3 واحدی 9 ساعت در هفته و دروس 4 واحدی 12 ساعت در هفته کلاس تشکیل می شود. همچنین تمامی قوانین مربوط به حضور و غیاب همانند ترم های عادی است. در صورت داشتن 3 غیبت از 16 جلسه برگزار شده برای درس مربوطه نمره این درس برای دانشجو صفر خواهد بود.
ترم تابستان در برخی از دانشگاه های کشور اجرا می شود. دانشجویان متقاضی برای شرکت در نیمسال تابستان باید موافقت دانشگاه مد نظر را داشته باشند به عنوان مثال دانشجویی که قصد اخذ ترم تابستان دانشگاه پیام نور را دارد باید موافقت این دانشگاه اطمینان حاصل کند در غیر این صورت نمی توانند واحدهای ارائه شده در تابستان را بگذرانند.
ترم تابستان مجازی ۱۴۰۳ برای افراد واجد شرایط در برخی از دانشگاه های کشور برگزار می شود. در این روش دانشجو به سامانه ثبت نام اینترنتی دانشگاه مراجعه کرده و از بین لیست دروس ارائه شده اقدام به انتخاب درس های مرتبط می کند. توصیه می کنیم داوطلبان برای کسب اطلاعات بیشتر در خصوص ترم تابستان مجازی مقاله زیر را نیز مطالعه نمایند.
دانشجویان در ترم تابستان ۱۴۰۳ می توانند حداکثر 6 واحد درسی را انتخاب کنند. برای هر درس باید 16 جلسه کلاس تشکیل شود و دانشجو موظف است در کلاس ها شرکت کند.
از آنجایی که برخی دانشگاه های کشور در تابستان واحد های درسی ارائه نمی دهند دانشجویان گاهی مجبور به انتقالی و انتخاب واحد در دانشگاهی غیر از دانشگاه خود می شوند. بر همین اساس دانشجو باید به عنوان دقیق واحد های درسی انتخاب شده در دانشگاه مقصد دقت کند.
در صورت داشتن هرگونه مغایرت بین درس های گذرانده شده در ترم تابستان 1403، هیچگونه مسئولیتی متوجه دانشگاه مبدا و مقصد نیست و مسئولیت این اشتباه بر عهده خود دانشجو است. دانشجو باید برای انتخاب درس ها در این نیمسال بر طبق چک لیست دانشگاه مبدا اقدام کند و صرفا دروس مشابه را در دانشگاه مقصد انتخاب نکند.
با توجه به کم بودن تعداد دروس ارائه شده در ترم تابستان نمره قبولی برای هر درس برخلاف ترم های عادی 12 است. درصورتی که نمره دانشجو از 12 کمتر شود دانشجو درس را مردود شده است و باید واحد را دوباره انتخاب کند تا نمره قبولی بگیرد.
اگر پس از انتخاب واحد درسی به هر دلیلی دانشجو نتواند در کلاس ها شرکت کند باید با مدرک موجه نسبت به حذف درس یا دروس انتخاب شده اقدام کند. لازم به ذکر است که حذف واحدهای درسی با مدرک موجه باید در زمان قبل از برگزاری آزمون های پایان فصل صورت بگیرد.
ارائه مدرک برای حذف ترم باید به صورتی کاملا منطقی باشد تا دانشگاه را متقاعد به پذیرش حذف ترم برای دانشجو کند در غیر این صورت درخواست حذف ترم تحصیلی از طرف دانشجو رد شده و در صورتی که به هر دلیلی دانشجو نتواند در کلاس ها شرکت کند و برای حذف واحد درسی هم هیچ اقدامی انجام ندهد، نمره درس برای این دانشجو صفر اعمال می شود.
پس از ثبت نام اولیه ترم تابستان 1403 در دانشگاه های مقصد، دانشجو باید اقدام به انتخاب واحدهای درسی کند. این انتخاب واحد از بین دروس ارائه شده در ترم تابستان صورت می گیرد. نحوه انتخاب واحد، شرایط و قوانین این انتخاب واحد در دانشگاه های مختلف متفاوت است که در این بخش هر کدام از دانشگاه های سراسری، آزاد، پیام نور و ... را به طور جداگانه مورد بررسی قرار داده ایم.
انتخاب واحد در ترم تابستان ۱۴۰۳ در دانشگاه های سراسر کشور به شرح زیر است:
انتخاب واحد ترم تابستان دانشگاه های دولتی
انتخاب واحد در ترم تابستان 1403 در دانشگاه های سراسری به این شرح است که با توجه به اینکه تحصیل در دانشگاه های دولتی رایگان است، برگزاری کلاس در ترم تابستان برای بسیاری از دانشگاه های بزرگ کشور شرایط مقرون به صرفه ای ندارد. هرچند دانشجویان متقاضی ترم تابستان غیر روزانه نیز باید براساس قوانین هر دانشگاه مبلغ شهریه ثابت و متغیر واحد های درسی را بپردازند، اما این شهریه مبلغ بالایی نیست.
برای گذراندن واحدهای درسی در ترم تابستان ۱۴۰۳ در دانشگاه های دولتی باید در زمان های مشخص شده درخواست خود را برای انتخاب واحد در سایت گلستان و یا سایت آموزشی دانشگاه ثبت کنید. در صورت پذیرش درخواست شما مبنی بر مهمان شدن در دانشگاه های دولتی می توانید سایر مراحل انتخاب واحد را در این دانشگاه ها انجام دهید. دانشجویان در دانشگاه های دولتی برای ترم تابستان خود می توانند 6 واحد درسی را بگذرانند. ترم تابستان در دانشگاه های دولتی مانند سایر دانشگاه ها در اواخر تیر ماه آغاز و تا اوایل شهریور ماه با اعلام نمرات دانشجویان پایان می پذیرد.
انتخاب واحد تابستان دانشگاه های آزاد
قوانین ترم تابستانی 1403 در دانشگاه آزاد مانند سایر سالیان گذشته است. معمولا تمامی دانشگاه های آزاد در ترم تابستان واحد های درسی عمومی و پایه را ارائه می کنند. این درحالیست که اگر تقاضا برای درس تخصصی زیاد باشد این دروس هم جزو واحدهای ارائه شده تابستان است.
دانشجویانی که قصد انتخاب 6 واحد درسی در ترم تابستان در دانشگاه آزاد را داشته باشند باید نصف شهریه ثابت و شهریه هر واحد درسی را پرداخت کنند. اما اگر دانشجویی در ترم آخر تحصیلی خود باشد و قصد انتخاب بیشتر از 6 واحد درسی را در نیمسال تابستان داشته باشد باید دو سوم شهریه ثابت و شهریه متغیر هر واحد را پرداخت کند این وضعیت در صورتی است که دانشگاه مبدا شرایط خاص دانشجو را تایید کند و به وی اجازه انتخاب بیشتر از 6 واحد داده شود.
زمان انتخاب واحد تابستان در دانشگاه آزاد معمولا اواسط تیر ماه است و در اواخر همین ماه نیز کلاس ها آغاز به کار می کنند. انتخاب واحد در دانشگاه آزاد از طریق سامانه آموزشیار انجام می گیرد. طول دوره ترم تابستانی تقریبا یک ماه است که در پایان مرداد ماه کلاس ها پایان می یابند و پس از آن امتحانات پایان فصل در اوایل شهریور ماه برگزار می شود.
انتخاب واحد تابستان دانشگاه های پیام نور
دانشگاه پیام نور ترم های تحصیلی خود را در 3 ترم تعریف می کند. در اصل در این دانشگاه ترم تابستان همانند ترم مهر و بهمن عادی تلقی می شود و عموما دانشجویان در تابستان هم واحدهای درسی می گذرانند. البته قابل ذکر است که این ترم اجباری نبوده و دانشجو براساس میل خود می تواند در تابستان واحد درسی بگذراند.
زمان انتخاب واحد تابستان در این دانشگاه همانند سایرین، اواسط تا واخر تیر ماه بوده و ترم در اوایل شهریور پایان می گیرد. انتخاب واحد برای دانشجویان در دانشگاه پیام نور از طریق سامانه گلستان انجام می گیرد. سقف واحد درسی انتخاب شده در ترم تابستان ۱۴۰۳ برای هر دانشجو در این دانشگاه 8 واحد بوده و بیشتر از این تعداد امکان پذیر نیست مگر اینکه دانشجو ترم آخر باشد و نیاز به معرفی به استاد داشته باشد.
انتخاب واحد تابستان دانشگاه های علمی کاربردی
دانشگاه علمی کاربردی همانند دیگر دانشگاه های کشور اقدام به برگزاری کلاس در ترم تابستان می کند. دانشجویان برای انتخاب واحد ترم تابستان دانشگاه علمی کاربردی می توانند با مراجعه به سایت هم آوا به آدرس edu.uast.ac.ir اقدام به انتخاب واحد و پرداخت شهریه کنند.
مشابه آنچه درخصوص دیگر دانشگاه ها گفته شد زمان برگزاری کلاس های درس در این مرکز آموزشی اواخر تیر ماه تا اواخر مرداد ماه است. دانشجویان برای ترم تابستان خود در این دانشگاه مجاز به انتخاب حداکثر 6 واحد درسی هستند. البته اگر دانشجویی تنها 8 واحد درسی تا اتمام کل واحدهای درسی در مقطع تحصیلی داشته باشد می تواند 8 واحد را انتخاب کند.
انتخاب واحد تابستان دانشگاه های غیرانتفاعی
دانشجویان در دانشگاه غیر انتفاعی در زمان ترم تابستان مجاز به انتخاب تنها 6 واحد درسی هستند. البته اگر دانشجویی سال آخر باشد و تنها 8 واحد از او باقی مانده باشد می تواند با رضایت مدیر گروه خود تمامی واحدها را بگذراند. ضمن اینکه دانشجویانی که سهمیه ایثارگری دارند می توانند 8 واحد درسی را در ترم تابستان بگذرانند.
آغاز کلاس ها در دانشگاه های غیر انتفاعی از همان اواخر تیر ماه تا اواخر مرداد ماه است. دانشجویان موظف به گذراندن زمان 16 جلسه کلاسی برای هر درس بوده و در صورت داشتن غیبت بیشتر از حد مجاز (3 جلسه غیبت در طول مدت 16 جلسه کلاس تشکیل شده) در ترم تابستان واحد درسی برای این دانشجو حذف می شود. در این صورت دانشجو موظف است واحد درسی را در ترم بعد مجددا انتخاب کند تا نمره قبولی بگیرد.
با توجه به شرایط متفاوت، تمامی دانشگاه های کشور ترم تابستان واحد درسی ارائه نمی دهند. برای کسب اطلاعات کافی باید از قبل در سایت هر دانشگاه شرایط و ضوابط مربوط به ترم تابستان ۱۴۰۳ را مطالعه کرد. برای بسیاری از اساتید، تابستان فصل استراحت بوده و آن ها عموما در دانشگاه حضور ندارند، همین عدم حضور اساتید عاملی برای ارائه نشدن تمامی دروس مورد توجه دانشجویان در این نیمسال است.
هر دانشگاه با توجه به تصمیمات مدیر آموزشی، امکانات و دیگر مسائل مربوط به دانشگاه خود دروس مختلفی را برای ارائه در تابستان در اختیار دانشجویان قرار می دهد. در حالت کلی دانشگاه ها معمولا دروس عمومی را برای ارائه در ترم تابستان در نظر می گیرند.با توجه به درخواست دانشجویان و امکانات دانشگاه، دروس پایه و همچنین بعضی از دروس پیش نیاز پر تقاضا نیز در کنار دروس عمومی ارائه می شود.
هرچند باید گفت که برای دروس تخصصی معمولا در کل کشور یک یا دو دانشگاه مشخص وجود دارد که این دروس را برای دانشجویان ارائه می کنند. ترم تابستان معمولا برای کنترل و مدیریت تعداد واحد های گذارنده است چرا که گاهی افراد برای تعداد یک یا دو درس مجبورند یک ترم بیشتر را در دانشگاه بگذرانند. به همین دلیل با ارائه واحد درسی در نیمسال تابستان دانشگاه ها به دانشجویان کمک می کنند تا واحدهای درسی خود را مدیریت کنند.
با توجه به همین محدودیت ها، دانشجویان حداکثر می توانند 6 واحد را در دانشگاه مقصد برای ترم تابستان خود بگذرانند. حضور در دانشگاه ها برای ترم تابستان نیازمند پرداخت شهریه بوده که در بخش های دیگر همین مقاله در خصوص این مطلب توضیح داده می شود.
ترم تابستان در حدود یک ماه به صورت فشرده برگزار می شود. از آنجاییکه دانشجویان معمولا برای مدیریت واحدهای درسی خود در این فصل واحدهای درسی کمی انتخاب می کنند می خواهند نتایج خوب با نمرات عالی کسب کنند.
در تمامی دانشگاه های کشور اعم از دولتی، آزاد، پیام نور، علمی کاربردی و غیر انتفاعی ترم تابستان از همان اواخر تیر ماه آغاز می شود و تا اواخر مرداد ماه ادامه دارد. امتحانات در این ترم اوایل شهریور ماه برگزار می شود و رسما ترم پایان می یابد.
دانشجویانی که در سایر دانشگاه ها به صورت مهمان ترم تابستانی خود را گذرانده اند باید کارنامه و نمرات خود را به دانشگاه مبدا ارائه دهند تا نمره آن دروس برای آن ها ارائه شود و واحد گذرانیده شده ثبت شود. این نمرات به صورت کلی تا پایان تابستان (اواخر شهریور ماه) اعلام می گردد. با توجه به نوع دانشگاه، سامانه های مختلفی برای ورود دانشجو وجود دارد و دانشجو باید از آن طریق وارد سایت مد نظر شده و نمرات خود را ببیند.
دانشجویان در دانشگاه های دولتی باید از طریق سامانه سما (سامانه مدیریت آموزشی) و یا گلستان خود دانشگاه وارد شوند و کارنامه ترم تابستان خود را مشاهده کنند. این سامانه در هر دانشگاه به صورت جداگانه وجود دارد و متخص همان دانشگاه است. سامانه آموزشیار یک سامانه مدیریت یکپارچه در دانشگاه آزاد بوده که دانشجویان می توانند از طریق این سایت وارد شوند و نمرات خود را ببیند.
این سامانه محدود به یک دانشگاه نیست و برای تمامی دانشگاه های آزاد به صورت هماهنگ اعمال می شود. دانشگاه های پیام نور در سراسر کشور متصل به سامانه گلستان هستند. این سامانه یکپارچه تمامی دانشجویان دانشگاه های پیام نور را شامل می شود و نیازی نیست که دانشجو جداگانه در سایت دانشگاه ها نمرات خود را ببیند.
هم آوا نام سایت ورود دانشجویان در حال تحصیل در دانشگاه های علمی کاربردی است. دانشجویان در تمامی مقاطع تحصیلی در دانشگاه های علمی کاربردی سراسر کشور از طریق سامانه هم آوا علمی کاربردی وارد می شوند ومی توانند نمرات اعلام شده خود را ببینند. دانشجویان در این سامانه ها با وارد کردن نام کاربری و پسورد های مشخص شده از قبل می توانند براحتی وارد شده کارنامه ترم تابستان خود را ببینند.
میزان شهریه پرداختی در دانشگاه های مختلف متفاوت است. دانشجویان در دانشگاه های دولتی به دو صورت روزانه (کاملا رایگان) و شبانه (میزان مشخص شهریه ثابت و متغیر) تحصیل می کنند. این درحالیست که دانشجویان در دانشگاه های آزاد براساس سال ورود دارای شهریه ثابت هستند و برطبق واحد های انتخاب شده (عملی، نظری و آزمایشگاهی) شهریه متغیر پرداخت می کنند.
روال پرداخت شهریه دانشگاه های پیام نور، علمی کاربری و همچنین غیر انتفاعی بر طبق قانون هر دانشگاه به صورت شهریه ثابت و متغیر وجود دارد که در بخش زیر به جزئیات مربوط به این پرداخت ها در هر کدام از دانشگاه ها اشاره شده است. از آنجا که برگزاری کلاس در تابستان برای دانشگاه ها هزینه بر است تمامی دانشگاه هایی که در تابستان اقدام به برگزاری کلاس درس می کنند از دانشجویان خود شهریه می گیرند. اما میزان این شهریه در دانشگاه ها متفاوت است.
دانشگاه های دولتی هر کدام شهریه متفاوت خود را دارند. معمولا میزان شهریه ثابت در ترم تابستان حداقل 600 هزار تومان در نظر گرفته می شود. برای هر واحد درس عمومی، تخصصی و عملی نیز مبالغ جداگانه ایی اعمال می شود. در مجموع می توان گفت یک ترم تابستان در دانشگاه دولتی میانگین یک میلیون تومان هزینه دارد.
برای دانشگاه آزاد این شهریه براساس واحد های انتخاب شده متغیر است. دانشجو می تواند از طریق سایت پرداخت شهریه دانشگاه آزاد نسبت به واریز شهریه خود اقدام کنند. اگر دانشجو 6 واحد درسی داشته باشد میزان شهریه تابستان 1403 نصف شهریه ترم مهر و بهمن است ولی اگر دانشجو 8 واحد داشته باشد این شهریه به میزان دو سوم شهریه اصلی افزایش می یابد. هزینه واحدهای عملی و نظری نیز جداگانه محاسبه می شود.
دانشگاه پیام نور میزان شهریه ترم تابستان ۱۴۰۳ را نصف شهریه ترم مهر و بهمن در نظر می گیرد. هزینه واحدهای انتخاب شده نیز به عنوان شهریه متغیر به این مقدار اضافه می شود. این روال همچنین برای دانشگاه های علمی کاربردی و نیز غیر انتفاعی وجود دارد. میزان دقیق این شهریه برای هر رشته براساس سال ورود به دانشگاه در دفترچه های ثبت نام وجود دارد. ضمن اینکه دانشجویان می توانند از طریق درگاه های متناسب با دانشگاه خود از میزان دقیق این شهریه ها مطلع شوند.
تحصیل در فصل تابستان مزایا و معایب متفاوتی دارد که در اینجا به شرح این موارد می پردازیم. گذراندن واحدهای درسی بیشتر در ترم تابستان که مدت زمان کوتاهی دارد دانشجو را چند گام رو به جلو حرکت می دهد. اگر به هر دلیلی دانشجویان واحد جا مانده ای داشته باشند در مدت زمان کوتاهی می توانند این مساله را جبران کنند.
عموما افراد در فصل تابستان برنامه کاری فشرده ای ندارند و عملا ابن فصل را زمان استراحت می دانند، پس چه بهتر که دانشجو در این مدت زمان واحد های درسی خود را بگذراند. از دیگر مزایای تحصیل در ترم تابستان بوده که دانشجویان می توانند دروس انتخاب شده را بخوبی مطالعه کنند چرا که تعداد واحدهای انتخاب شده کم است و فرد می تواند با تمرکز بالا آن را مطالعه کند.
با توجه به اینکه دانشجو می تواند در صورت موافقت دانشگاه های دیگر در شهر دیگری غیر از محل تحصیل اصلی خود واحد درسی را بگذراند، فرصت استفاده از امکانات دیگر دانشگاه ها در شهر های دیگر هم برای او فراهم می شود. از معایب گذراندن درس در ترم تابستان می توان به کوتاه بودن مدت زمان این نیمسال تحصیلی اشاره کرد. با توجه به اینکه تمام طول مدت تحصیل در این نیمسال یک ماه است گاهی دانشجویان زمان کافی برای یادگیری درس های مورد نظر را ندارند. از طرف دیگر فشردگی کلاس های درس در ترم تابستان معضل دیگری است که گاهی جزو عیب های اصلی این ترم به حساب می آید. گاهی این فشردگی کلاس ها تمام طول روز دانشجو را می گیرد.
دانشجویان می توانید در صورت داشتن هر گونه سوال و ابهام در رابطه با اخذ ترم تابستان ۱۴۰۳ از طریق سامانه مشاوره تحصیلی تلفنی هیوا با مشاوران حرفه ای این مرکز تماس حاصل نموده و پاسخ خود را دریافت نمایید. کارشناسان مشاوره تحصیلی هیوا همواره آماده پاسخگویی به سوالات شما می باشند. همچنین می توانید با عضویت در کانال تلگرامی و صفحه اینستاگرام هیوا از آخرین اخبار و تغییرات مربوطه مطلع گردید.
✔️ با توجه به محدودیت های موجود در ارائه واحد در تابستان عموما واحد های عمومی و پایه در دانشگاه ها ارائه شده که تمام اطلاعات در این خصوص در این مقاله توضیح داده شده است.
✔️ با توجه به اینکه آزمون های پایان ترم در اوایل شهریور ماه برگزار می شوند، نمرات این دروس در اواخر شهریور ماه اعلام می شود. اطلاعات بیشتر مربوط به سایت دانشگاه ها و نحوه ارائه نمرات در این مقاله شرح داده شده است.
✔️ دانشجویان در تمامی دانشگاه ها اعم از دولتی، آزاد و غیر انتفاعی موظف به پرداخت شهریه ترم تابستان بوده، ضمن اینکه جزئیات مربوط به پرداخت شهریه به تفصیل در این مقاله ارائه شده است.
برای مشاوره جزئیات ترم تابستان ۱۴۰۳ و شرایط اخد آن
برای مشاوره جزئیات ترم تابستان ۱۴۰۳ و شرایط اخد آن
سلام چطوری میتونیم مطلع شویم ک کدوم دانشگاها ترم تابستان برگزار میکنن
سلام . برای اطلاع از جزئیات ترم تابستان سایت گلستان دانشگاه محل تحصیل رو چک کنین و از واحد آموزش دانشگاه سوال کنین .
ترم تابستانه به صورت مجازی برگزار می شود؟
سلام . ترم تابستان در بسیاری از دانشگاه ها به صورت حضوری برگزار میشه ، برای اطلاع از نحوه برگزاری کلاس ها باید از دانشگاه محل تحصیل تون سوال کنین .
سلام وقت بخیر می خواستم بدونم ترم تابستان برای انتخاب واحد فقط ما می تونیم دروسی که افتادیم برداریم یا می تونیم دروسی که هنوز نگرفتیم تابستون پاس کنیم ؟! مثلا دروس تخصصی پیشنیاز ممنون میشم جواب بدید
سلام . در ترم تابستان می تونین دروس مورد نظرتون که ارائه شده رو انتخاب کنین .
سلا م، بنده دیپلم دارم و پایان معافیت تحصیلیم تیر ماه هست ، ایا بدون ثبت نام قبلی در دانشگاه ، می تونم به عنوان ترم تابستانه ثبت نام کنم ؟ آیا باعث میشه معافیت تحصیلیم تمدید بشه ؟
سلام . شما نمی تونین بدون ثبت نام در دانشگاه در ترم تابستان ثبت نام کنین .
سلام . زمان ثبت نام کی است ؟
سلام . زمان ثبت نام ترم تابستان تقریبا اواسط تیر ماه هستش .
سلام دانشگاه روزانه ترم تابستان دارد ؟
سلام . در دانشگاه های روزانه واحدهای درسی در ترم تابستان ارائه میشه .
سلام . نمره قبولی 10 است ؟
سلام . نمره قبولی در ترم تابستان 12 هستش .
سلام . حضور در کلاس مهم است ؟
سلام . قوانین حضور در کلاس در ترم تابستان مانند ترم های عادی دانشگاه هستش .
سلام . در ترم تابستان می توانم چند واحد بردارم ؟
سلام . در ترم تابستان می تونین حداکثر 6 واحد انتخاب کنین .
مقالات منتخب سردبیر
منتخب های خواندنی
ارتباط با ما
در صورتی که برای مشاوره در تمامی زمینه های ذکر شده در سایت، به دانش چندین ساله ما در این زمینه نیاز داشتید می توانید با شماره تلفن 9099075305 ( تماس با تلفن ثابت از سراسر کشور و به ازای هر دقیقه 230000 ریال ) در ارتباط باشید. همچنین می توانید از طریق فرم ارتباط با ما، پیام ها و انتقادات و پیشنهادات خود را برای ما ارسال نمایید. سایت مشاوره هیوا یک مرکز خصوصی و غیرانتفاعی است و به هیچ ارگان دولتی و خصوصی دیگر اعم از سازمان سنجش ، دانشگاه آزاد و .... هیچگونه وابستگی ندارد.
جهت ارئه انتقادات، پیشنهادات و شکایات با شماره تلفن 54787700-021 تماس حاصل فرمایید.
تمامی حقوق این سایت متعلق به هیوا می باشد ©