گزارش کارآموزی یک نمونه گزارش کار است که باید شامل مشخصات دانشجویان، رشته تحصیلی آن ها و اطلاعاتی راجع به محلی که دوره را در آنجا سپری کرده اند، باشد. در گزارش کارآموزی باید کل فعالیت های دانشجویان در تمامی روزهای کارورزی در چارچوب ساختار کلی منظم نوشته شده باشد و بعد از اتمام دوره به مهر و امضا محل کارآموزی و استاد دانشگاه برسد.
برای مشاوره گزارش کارآموزی
برای مشاوره گزارش کارآموزی
هدف از برگزاری دوره های کارآموزی برقراری ارتباط بین دانشگاه و سازمان ها است. در برخی از رشته های دانشگاهی، دانشجو بعد از اتمام تحصیل در مراکز مرتبط با درس خود مشغول کارآموزی می شود. کلیه افراد لازم است بعد از اتمام دوره کارآموزی خود، یک نمونه گزارش کار از تمامی فعالیت های این دوره آماده کنند.
دانشجویان باید گزارش کار خود را طبق اصول خاصی و در ساختار کلی منظم نگارش کنند که این کار به نوع دانشگاه و رشته آنها مرتبط است. یک گزارش کار مناسب در گرفتن نمره خوب از استاد دانشگاه تاثیر گذار است. اگر قصد نوشتن یک گزارش کار و آشنایی با آن را دارید، در ادامه مقاله به سوال گزارش کارآموزی چیست پاسخ داده شده و به نوع نگارش این گزارش کار پرداخته شده است.
گزارش در لغت به معنای اظهار نظر کردن و شرح و تفسیر کردن است. گزارش نویسی به معنی نوشتن اخبار، اطلاعات، رویدادها و تحلیل تمام اطلاعات به دست آمده می باشد. گزارش کارآموزی شامل خلاصه ای دقیق از تمامی فعالیت های دانشجویان و اطلاعات آنها راجع به دوره کارآموزی است. یک گزارش کار خوب مختصر و مفید بوده و از حاشیه پراکنی و نکات غیر مرتبط به دور است.
دوره کارآموزی در اکثر رشته ها به جز رشته های تحقیقاتی و نظری وجود داشته و دانشجویان باید در پایان دوره تحصیل خود، دوره کارآموزی را به عنوان یک واحد دانشگاهی در محیطی خارج از دانشگاه سپری کنند. بعد از اتمام این دوره که مدت زمان آن بستگی به نوع رشته و مقطع تحصیلی افراد داشته، دانشجویان لازم است که گزارشی از تمام فعالیت های خود در طول دوره در قالب گزارش کار تنظیم کنند.
گزارش کارآموزی نشان می دهد که دانشجویان چه اطلاعاتی کسب کرده اند و چه مهارت هایی را به دست آورده اند. این گزارش در بخش اول باید در برگیرنده جزئیات مرتبط با تجربه کارآموزی آن ها و شامل معرفی محل کارآموزی، توصیف جایگاه خود در سازمان، وظایفی که انجام شده و شرح مختصری از مهارت هایی که در طول دوره یاد گرفته اند، باشد.
در بخش دوم گزارش کار، می بایست بدنه اصلی فعالیت نوشته شود که شامل جزئیات فعالیت کارآموز در محیط کار است. در این قسمت کارآموز توضیح می دهد که در محل کار چه فعالیت هایی توسط او صورت گرفته است. در نهایت نیز نتایج و پیشنهادات مطرح می شود که شامل راهکار های پیشنهادی کارآموز در حل مسائل واحد صنعتی می باشد.
در گزارش کارآموزی باید در صفحه اول کپی نامه ارسالی از طرف دانشگاه به سازمان، مبنی بر معرفی دانشجو آورده شود. بعد از اتمام دوره، یک نامه از طرف سازمان مبنی بر اتمام دوره کارآموزی صادر می شود. این دو نامه به همراه نامه ارزیابی توسط سرپرست کارآموزی به گزارش کار الصاق می گردد.
توجه داشته باشید که نوع نگارش شما در گزارش کار مهم است. در برخی از دانشگاه ها بر اساس چارچوب خاصی گزارش قبول می گردد. دانشجویان بعد از اتمام دوره، پروژه کارآموزی خود را در کلاس ارائه می دهند. لازم به ذکر است که زمان ارائه را استادان دانشگاه مشخص می کنند. در قسمت زیر یک نمونه فرم گزارش کارآموزی آورده شده است.
بعضی از ارگان ها بعد از اتمام دوره، از شما گزارش کار نمی خواهند، اما شما می توانید برای خودتان یک گزارش کار آماده کنید. شما می توانید به دوره کارآموزی به عنوان یک منبع استعداد یابی نگاه کنید. اگر دوره خود را به خوبی سپری کرده باشید، یک گزارش کار خوب داشته که نشان دهنده استعداد شما در این کار است.
در زمان استخدام هر ارگانی، داشتن گزارش کار مکتوب می تواند به عنوان یک تجربه و سابقه کار حساب شود. نوشتن گزارش کار خوب مهم بوده و یادگیری روش نگارش آن لازم است. فقط به خاطر داشته باشید که داشتن صداقت در هنگام نگارش گزارش کار مهم و کاربردی است.
نوشتن گزارش کار هفتگی یکی از مهارت های بسیار مهمی است که دانشجویان و دانش آموزان به آن نیاز داشته تا بتوانند اطلاعات تمام کارهایی که در طول هفته، چه در کلاس یا در آزمایشگاه و چه در دوره کارآموزی انجام داده اند را یادداشت کنند. این مهارت از دوران مدرسه تا پایان دانشگاه با آن ها همراه بوده، پس بهتر است آن را خوب انجام دهند.
گزارش کار هفتگی سبک تر و راحت تر از گزارش کارهای طولانی مدت است، زیرا با این کار امکان فراموشی مطالب تقریبا به صفر رسیده و شما با جمع آوری اطلاعات و داده ها راحت به تمام اطلاعات موجود در ذهنتان دسترسی پیدا می کنید. فراموش نکنید تک تک اطلاعات برای شما مفید نبوده و شما باید با آگاهی کامل برخی از داده ها را حذف کرده و یک روند منطقی را در نوشتن دنبال کنید.
در گام بعدی اطلاعات کل هفته را تحلیل کرده و مطالب مورد نیاز را استخراج کنید. گزارش هفتگی نوشتن در آزمایشگاه و کلاس درس مدارس و دانشگاه ها بسیار کارآمد است. اکثر اساتید و معلمان به صورت هفتگی از شما گزارش کار می خواهند. دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی می بایست دوره کارآموزی در عرصه را بگذرانند. در قسمت زیر یک نمونه فرم گزارش هفتگی آورده شده است.
برای راحتی کار و بازدهی بالا، روزانه فعالیت های خود را یادداشت کرده و در پایان هفته جمع بندی کنید. در این حالت شما هم گزارش روزانه از کار خود را داشته و هم در پایان هفته، یک گزارش کار مفید آماده کرده اید. سبک گزارش کار شما هم باید چارچوب و نظم خاصی را داشته باشد. بعد از جمع آوری کل داده ها شروع به ویرایش آن ها کنید. همیشه چند بار این کار را انجام دهید تا هم مطالب بی ربط حذف شوند و هم غلط های املایی اصلاح گردند.
مهم ترین نکته ای که می بایست برای نوشتن یک گزارش مورد توجه قرار بگیرد، رعایت ساختار آن می باشد. عدم رعایت ساختار گزارش ممکن است، پذیرش آن را از سوی برخی نهادها با مشکل مواجه کند. در این قسمت ساختار کلی گزارش کارآموزی برای داوطلبان شرح داده شده تا کلیه افراد بتوانند گزارش کارآموزی خود را به شیوه مناسب تهیه نمایند.
صفحه اول گزارش کارآموزی
در این صفحه شما می بایست نام و نام خانوادگی، تاریخ شروع کارآموزی، آدرس و شماره تلفن خود، آدرس و شماره تلفن محل کارآموزی، تاریخ، نام سازمان و نام سرپرست را باید یادداشت کنید.
فهرست مطالب
نوشتن فهرست مطالب باعث می شود مخاطب شما بتواند راحت به قسمت مورد نیازش بدون اتلاف وقت دست پیدا کند.
مقدمه گزارش
مقدمه کار یعنی اینکه می خواهید به چه چیزی بپردازید. در این بخش یک سری اطلاعات کلی به مخاطبان خود می دهید.
متن گزارش کارآموزی
متن گزارش کارآموزی باید راجع به محل کارآموزی و سابقه آن یعنی سال تاسیس و هدف سازمان باشد که در قسمت قبل به طور کامل به آن پرداخته شد.
موقیعت خودتان در سازمان
بخش اصلی گزارش های شما راجع به مهارت ها و تجربیات است، ولی قبل از آن شما باید درباره موقیعت خود در سازمان نوشته و توضیح دهید که چه کاری انجام می دادید.
تجربیات و مهارت هایی که کسب کرده اید
در اینجا باید راجع به مهارت هایی که یاد گرفته اید، مطالبی را بنویسید. سعی کنید آن را با آموزش های قبلی خودتان ارتباط داده و جزئیات آن را دقیق یادداشت کنید. این امر باعث اعتماد به نفس شما نیز می شود.
پیشنهادات
بد نیست راجع به مهارتی که دوست داشتید یاد بگیرید، نیز صحبت کنید. این کار به کارفرما القا می کند که شما مایل به یاد گیری هر چه بیشتر هستید.
قابل فهم بودن
گزارش باید به گونه ای نوشته شود که بعد از گذشت زمان هم برای دیگران و هم برای خودتان قابل فهم باشد. پس از نوشتن جملات بلند و پیچیده خودداری کرده و ساده و قابل فهم بنویسید.
مستندات
گاهی در نوشتن گزارش به مستنداتی می رسید که حتما باید آن را در متن خود قرار دهید. این مستندات شامل عکس، نامه، نقشه و... می شود.
پیوست ها
پیوست ها معمولا در صورت وجود، در انتهای گزارش قرار می گیرند. وجود نقشه ها، جداول و... که باعث از بین رفتن پیوستگی مطالب می گردند، پیوست قرار داده می شوند.
منابع
منابعی را که در گزارش نویسی استفاده کرده اید را ذکر کنید. منابع می تواند شامل مقالات روزنامه ای، مصاحبه، یافته های آماری و سایر اطلاعات مرتبط باشد. در هنگام نوشتن توجه داشته باشید که مخاطب شما چه نوع مطالبی را مورد توجه قرار می دهد. سعی کنید بیشتر راجع به موضوعات مورد پسندشان بنویسید. در قسمت زیر یک نمونه فرم پایان دوره آورده شده است.
شما باید بعد از اتمام کار گزارش خودتان را چند بار مرور کنید تا همه قسمت ها کامل باشند. همیشه سعی کنید قبل از نوشتن گزارش کار یک پیشنویس آماده کرده و آن را چند بار مطالعه کنید. به خاطر داشته باشید که هیچ گزارشی برای بار اول ایده آل نبوده و بعد از چند بار مرور اشکال های شما بر طرف می شوند. توجه به این نکته ضروری است که دانشجویان می بایست برای ثبت نام کارآموزی، به سامانه ملی کارآموزی مراجعه کنند.
در نوشتن گزارش خود از جملات کوتاه استفاده کنید. تمامی صفحات گزارش باید شماره داشته باشند که این شماره ها باید در قسمت پایین و وسط صفحه نوشته شده باشند. از نرم افزار ورد برای نوشتن گزارش کار استفاده کنید. می توانید از استاد یا دوستان خود بخواهید گزارش کار شما را خوانده و اشکالات آن را بازگو کنند.
نکته ای که کلیه دانشجویان در زمان گذراندن کار آموزی می بایست به آن توجه داشته باشند، گزارش کار آموزی می باشد زیرا دانشجویان پس از اتمام دوره کار آموزی می بایست نسبت به ارائه گزارش به مسئول مربوطه اقدام نمایند. در این بخش قصد داریم در رابطه با گزارش کار آموزی توضیحاتی ارائه دهیم.
از آنجایی که گزارش کارآموزی تعیین کننده کیفیت کار آموزی دانشجویان می باشد، دانشجویان می بایست به نحوه نگارش و ارائه گزارش کار آموزی توجه ویژه ای داشته باشند. در ادامه به مواردی که در تهیه یک گزارش کارآموزی صحیح به دانشجویان کمک می کند اشاره خواهیم کرد.
حتی الامکان در ابتدای گزارش توضیحاتی در رابطه با مکان کارآموزی و سابقه کاری و تاریخچه آن محل ارائه شود. در ادامه می بایست در رابطه با موقعیت کاری و شرح وظایف کار آموز توضیحات جامع و کاملی ارائه شود. همچنین در صورتی که کار آموز برنامه و راهکار هایی جهت ارتقا و پیشرفت محل کار آموزی پیشنهاد داده باشد می بایست در گزارش کارآموزی به آن اشاره نماید.
گزارش کار آموزی می بایست به صورت تایپ شده، ساده و روان و عاری از اشکالات تایپی و نگارشی بوده و همچنین کاملا بر اساس قوانین دانشگاه محل تحصیل دانشجو تهیه و تنظیم گردد. زیرا روش تهیه گزارش کار آموزی در دانشگاه های مختلف متفاوت می باشد. پس از دوره کار آموزی دانشجویان می بایست فرمی که از سرپرست کارآموزی تحویل گرفته را به همراه گزارش کارآموزی به استاد خود تحویل دهد.
کارشناسان سامانه مشاوره هیوا آماده اند تا اطلاعات لازم در خصوص گزارش کارآموزی را در اختیار داوطلبان گذاشته و آن ها را از طریق سیستم مشاوره تحصیلی تلفنی هیوا راهنمایی نمایند. همچنین از طریق عضویت در کانال تلگرامی و یا اینستاگرامی هیوا می توانید آخرین اخبار مرتبط با این حوزه را دریافت نمایید.
✔️ کلیه افرادی که در دوره کارآموزی شرکت می کنند موظف هستند از دوران فعالیت خود گزارش تهیه کنند که جزئیات بیشتر در متن مقاله آمده است.
✔️ مهم ترین نکته رعایت ساختار کلی متن است که در متن مقاله به توضیحات بیشتر در این خصوص پرداخته شده است.
✔️ مهم ترین فایده نوشتن گزارش کارآموزی این است که باعث اعتماد به نفس فرد می گردد که فواید دیگر در متن مقاله مورد اشاره قرار گرفته است.
برای مشاوره گزارش کارآموزی
برای مشاوره گزارش کارآموزی
سلام . گزارش کار واجبه ؟
سلام . گزارش کار دوره کارآموزی ، الزامی هستش .
سلام کارآموزی چند روز است ؟
سلام . مدت زمان دوره کارآموزی متفاوته ممکنه دوره کارآموزی 2 ، 3 ماه و بیشتر طول بکشه .
سلام در کارآموزی حقوق داده می شود؟
سلام . در دوره کارآموزی ممکنه حقوق پرداخت شه البته همه مراکز حقوق پرداخت نمی کنن .
سلام گزارشو می توان از اینترنت دانلود کرد ؟
سلام . می تونین نمونه گزارش کارآموزی از سایت های مختلف بگیرین ولی باید گزارش کار رو خودتون بنویسین .
سلام . من نمی توانم گزارش کار بنویسم یعنی بلد نیستم چکار کنم ؟
سلام . توضیحات مربوط به نحوه نگارش گزارش کارآموزی در مقاله آمده است ، مقاله رو با دقت مطالعه کنین .
مقالات منتخب سردبیر
منتخب های خواندنی
ارتباط با ما
در صورتی که برای مشاوره در تمامی زمینه های ذکر شده در سایت، به دانش چندین ساله ما در این زمینه نیاز داشتید می توانید با شماره تلفن 9099075305 ( تماس با تلفن ثابت از سراسر کشور و به ازای هر دقیقه 230000 ریال ) در ارتباط باشید. همچنین می توانید از طریق فرم ارتباط با ما، پیام ها و انتقادات و پیشنهادات خود را برای ما ارسال نمایید. سایت مشاوره هیوا یک مرکز خصوصی و غیرانتفاعی است و به هیچ ارگان دولتی و خصوصی دیگر اعم از سازمان سنجش ، دانشگاه آزاد و .... هیچگونه وابستگی ندارد.
جهت ارئه انتقادات، پیشنهادات و شکایات با شماره تلفن 54787700-021 تماس حاصل فرمایید.
تمامی حقوق این سایت متعلق به هیوا می باشد ©