کار کردن عملی فارغ التحصیلان رشته کامپیوتر صرفا با تکیه بر اطلاعات تئوری دانشگاهی غیرممکن است بنابراین افراد به منظور تقویت مهارت های عملی خود به کارآموزی و کارورزی کامپیوتر روی آوردند. معمولا کارورزی کامپیوتر شامل چند درس واحد عملی بوده که می بایست زیر نظر یک استاد دانشگاه در محیط واقعی انجام شود و سپس کارآموزان گزارش مهر شده کارآموزی را به دانشگاه مربوطه ارائه دهند.
برای مشاوره کارآموزی و کارورزی کامپیوتر
برای مشاوره کارآموزی و کارورزی کامپیوتر
یکی از چالش هایی که دانش آموختگان رشته مهندسی کامپیوتر با آن مواجه می شوند این است که نمی توانند اطلاعات و دروس تئوری که در دانشگاه آموخته اند را به صورت عملی پیاده سازی کنند. در واقع برای اینکه افراد در رشته مهندسی کامیپوتر موفق و بتوانند مرتبط با رشته خود در کاری استخدام شوند صرفا وابسته به گرفتن نمرات عالی در دانشگاه نیست بلکه رشته کامپیوتر در بسیاری از موارد نیاز به تمرین مداوم عملی دارد.
خوشبختانه برای تمرین عملی و کسب مهارت های کار با کامیپوتر دانشگاه ها و موسسات خصوصی واحد هایی را ترتیب داده اند که چالش ذکر شده در بند بالا را به خوبی برطرف می کند و هنرآموزان می توانند با شرکت در این کلاس ها دانش و حرفه عملی خود در کامپیوتر را ارتقا ببخشند.
در این مقاله به منظور آگاهی بیشتر دانش آموختگان رشته مهندسی کامپیوتر در رابطه با کارآموزی کامپیوتر، کارورزی کامپیوتر، نحوه اخذ کارآموزی و کارورزی و نحوه نگارش گزارشکار کارآموزی و کارورزی اطلاعات جامعی ارائه شده است.
به منظور شروع بحث کارآموزی کامپیوتر ابتدا باید گفت کارآموز کامپیوتر کیست؟ برای پاسخ به این سوال باید ذکر شود که در کل رشته مهندسی کامپیوتر در دوره کارشناسی دارای دو گرایش نرم افزار و سخت افزار است. رشته مهندسی کامپیوتر با توجه به افزایش تقاضای جهانی و حرکت دنیا به سمت دیجیتالی شدن، آینده روشنی دارد.
همانطور که گفته شد فارغ التحصیلان این رشته باید برای ارتقا مهارت های عملی و کار با کامپیوتر به طور شایسته ای در دوره های کارآموزی شرکت کنند. برای شرکت در این دوره ها افراد باید با کارفرما قراردادی تنظیم کنند و در شرکت مورد نظر به کسب مهارت های لازم در دو گرایش مذکور بپردازند.
دوره های کارآموزی کامپیوتر معمولا 1 تا 3ماه می باشد و این دوره ها ممکن است به عنوان واحد درسی در دانشگاه و یا در موسسات مختلف آموزشی ارائه شود. متقاضیان دوره های کارآموزی کامپیوتر معمولا دانشجویان کارشناسی رشته کامپیوتر یا دانش آموزان هستند. متقاضیان در این دوره ها نباید انتظار حقوق بسیار بالا داشته باشند چراکه حتی بسیاری از شرکت ها به دنیال نیروی کارآموز رایگان می باشند. در دوره های کارآموزی، فرد کننده کار اصلی نمی باشد و انجام کارها بصورتی هدایت شده به سمت آموزش مهارت های عملی می باشد.
مجددا باید خاطر نشان شود که هدف هنرجویان دوره های کارآموزی کامپیوتر تقویت مهارت کار با رایانه می باشد. در واقع شرکت کنندگان تمام اطلاعات تئوری کامپیوتر را بصورت عملی مشاهده می نمایند و می توانند از نزدیک یافته ها و دانسته های آکادمیک خود را در موقعیت های عملی به کار بگیرند. قطعا شرکت ها و سازمان های برتر در این زمینه به دنبال استخدام متخصصان و کاربلدان کامپیوتر می باشند.
تمام افرادی که به عنوان کارآموز در شرکتی حاضر به کار می شوند وظایفی در طول دوره به عهده دارند. این وظایف شامل مسئولیت های عمومی و مسئولیت های تخصصی می باشد. در این بخش از مقاله به منظور حضور شایسته متقاضیان در طی دوره های کارآموزی کامپیوتر، وظایف یک کارآموز کامپیوتر شرح داده شده است:
مسئولیت پذیری کارآموزان در طول دوره برای کارفرمایان از امتیازات چشمگیری محسوب می شود. کارآموز باید تا جایی که توانایی دارد مهارت های خود را به کارفرما ثابت کند و از تجربیات همکاران خود به منظور تقویت مهارت های عملی و رفتاری خود استفاده کند.
تمرکز بالای کارآموزان و درس گرفتن آنها از اشتباهات خود در طول دوره کارآموزی باعث می شود تجربه آنها در انجام کار افزایش یابد و به قولی بتوانند روی کار سوار شوند.
کارآموزی که در یک شرکت مشغول گذراندن دوره خود می باشد مانند کارمندان شرکت مربوطه می بایست پیرو تمام قوانین وضع شده باشد. از قوانین شرکت ها می توان به ساعت ورود و خروج، نظم، طرز لباس پوشیدن و ضوابط کاری اشاره کرد.
کارآموز کامپیوتر باید خلاق و با انگیزه باشد و به دنبال یادگیری و ارتقا مهارت های کامپیوتری خود باشد و به قولی طوری نباشد که از زیر کار در برود.
از وظایف تخصصی کار آموزان می توان به فعالیت های او در زمینه تجهیزات و سخت افزار های کامپیوتری موجود در شرکت اشاره کرد. به عنوان مثال متخصصان شرکت می توانند وظیفه اسمبل کردن کامپیوتر و نصب ویندوز آن را به کارآموز بدهند و با راهنمایی خود او را در انجام این کار محک بزنند.
دانشجویان در راستای فراگیری درس عملی کارآموزی که یکی از درس های مهم و موثر در یادگیری تمام دانشجویان در تمام رشته ها در مقاطع مختلف بوده بایستی به سامانه بهکاد جهت سهولت انجام روند کارآموزی مراجعه کنند. برای اطلاعات بیشتر مقاله زیر را مطالعه کنید.
کارورزی کامپیوتر در واقع به یادگیری مهارت و کسب تجارب کاری همراه با شغل می باشد. کارورزی کامپیوتر پلی بین محیط علمی و عملی ایجاد می کند و باعث می شود فارغ التحصیلان رشته کامپیوتر فرصتی برای پیاده کردن اطلاعات تئوری خود در موقعیت عملی داشته باشند. کارمندان یک شرکت می توانند بصورت اجباری یا اختیاری در دوره های کاورزی کامپیوتر شرکت نمایند.
اکنون سوالی که پیش می آید این است که فرق کارآموزی با کارورزی کامپیوتر چیست؟ برای پاسخ دادن به این سوال باید مجدد تعریف های کارآموز و کارورز کامپیوتر بررسی شود. کارآموز کسی است که بدون داشتن هیچ گونه تجربه و مهارتی وارد شرکتی می شود. در حقیقت کارآموزی بیشتر جنبه آموزشی دارد اما کارورز فردی است که از پیش مقداری دانش مقدماتی نسبت به شغل مورد نظر دارد و هدف وی از شرکت در دوره کسب تجربه عملی و کاربردی حرفه می باشد.
یکی دیگر از تفاوت های کارآموزی و کارورزی کامپیوتر این است که کارورزان در هر موقعیتی مشمول دریافت حقوق می شوند ولی در کارآموزی همچین موردی وجود ندارد. کارورزان کامپیوتر مانند تمام هنرجویان سراسر کشور ممکن است اهداف محتلفی داشته باشند. از این اهداف می توان به موارد زیر اشاره نمود:
آشنایی با محیط و قوانین کار
استفاده از تجربیات همکاران و سایر کارورزان
استخدام در موقعیت های شغلی بهتر
افزایش اعتماد به نفس و درس گرفتن از اشتباهات خود
گرفتن پیشنهاد کاری از شرکت مربوطه یا سازمان های دیگر
حقیقتا محدوده وظایف یک کارورز کامپیوتر به انتظارات کارفرما و شرکت مربوطه بستگی دارد. در رابطه با وظایف کارورزان نمی توان یک لیست واحد ارائه داد و گفت افراد می توانند به همین لیست بسنده کنند. با این حال می توان به موارد زیر به عنوان وظایف کارورزان کامیپوتر اشاره کرد:
تابع قوانین شرکت مربوطه باشد چراکه یک کارورز کامپیوتر مانند کارمندان شرکت هرروز وارد شرکت می شود و اگر به ضوابط قرار داده شده احترام نگذارد باعث ایجاد بی نظمی می شود.
سعی کند اطلاعات و مهارت های خود را با مطالعه مقاله های جدید و کسب تجربه سایر کارمندان بروز نگه دارد و هرروز مطلب جدیدی بیاموزد.
توانایی و مهارت های خود را به نحو احسنت به کارفرمای خود نشان دهد.
مسئولیت پذیر باشد و بتواند از عهده کارهای واگذاری شده بربیاید.
علاقمندان به دوره های فنی و حرفه ای می توانند در دو دسته آموزش های فنی مراکز دولتی و مراکز آزاد شرکت نمایند. برای کسب اطلاعات بیشتر و شرکت در این دوره می توانید مقاله ای که لینک آن را در قسمت زیر قرار داده ایم، مطالعه نمایید.
دانش آموختگان رشته مهندسی کامپیوتر می توانند پس از گذشت واحد های تئوری خود در دانشگاه، نسبت به گذراندن واحد کارآموزی و کارورزی خود اقدام نمایند. لازم به ذکر است فارغ التحصیلانی که قصد دارند در آینده، شغلی مرتبط با رشته خود داشته باشند، شرکت در دوره های کارآموزی و کارورزی برایشان ضروری می باشد. در ادامه این بخش از مقاله نحوه اخذ کارآموزی و کارورزی کامپیوتر به طور کامل آورده شده است. البته باید گفت مراحل ذکر شده ممکن است در برخی دانشگاه ها تفاوت های جزئی داشته باشد.
تعیین محل کارآموزی یا کارورزی: در این مرحله متقاضیان می بایست با تماس با محل های ارائه شده از ظرفیت پذیرش کارآموز و کارورز اطمینان حاصل نمایند. لازم به ذکر است محل فیزیکی باید خارج از محیط های دانشگاهی باشد و زمینه فعالیت شرکت مربوطه می بایست در زمینه های مهندسی کامپیوتر و فناوری اطلاعات باشد.
تعیین سرپرست و تهیه عنوان و تعریف کارآموزی یا کارورزی: در این مرحله متقاضی باید با مراجعه به محل مربوطه یکی از پرسنل شرکت را به عنوان سرپرست خود معرفی نماید و خلاصه ای از اهداف و فعالیت های پیش بینی شده را به دانشگاه ارائه دهد.
دریافت فرم کارآموزی یا فرم کارورزی از سایت دانشگاه: در این فرم متقاضی موظف است که مشخصات فردی و محل کارآموزی یا کارورزی خود را در فرم مربوطه به طور دقیق وارد کند.
اخذ معرفی نامه از دانشگاه: در این مرحله لازم است تاییده های لازم توسط دانشگاه صورت بگیرد و برای هر متقاضی معرفی نامه جهت تحویل به محل کارآموزی صادر شود.
ثبت نام در آموزش دانشگاه
برداشتن واحد درسی کارآموزی یا کارورزی
شرکت در کلاس های آشنایی با کارآموزی و کارورزی دانشگاه
انجام کارآموزی یا کارورزی در محل انتخاب شده و ارسال گزارشات هفتگی
ارسال گزارش پایانی کارآموزی یا کارورزی
اخذ گواهی انجام کار از شرکت
شرکت در سمینار پایانی دانشگاه مربوطه
ارائه نمره توسط استاد کارآموزی
فارغ التحصیلان رشته مهندسی کامپیوتر با انجام مراحل بالا می توانند مدرک کارآموزی یا کارورزی کامپیوتر را کسب نمایند و س از اتمام دوره رزومه خود را جهت استخدام به شرکت های دلخواه ارسال نمایند.
دانش آموزان پس از اتمام دوره کارورزی خود می توانند در یکی از دوره های کوتاه مدت سایت ساتب ثبت نام کرده و آموزش هایی را برای ورود به بازار کار ببینند. برای دریافت اطلاعات بییشتر در خصوص دوره های کوتاه مدت دانشگاه علمی کاربردی به مطالعه مقاله زیر بپردازید.
تا به اینجای مقاله راجع به چیستی کارآموزی و کارورزی کامپیوتر و مراحل اخذ هرکدام اطلاعات جامعی در اختیار متقاضیان قرار داده شد. در این بخش از مقاله به نحوه نگارش گزارش کار کارآموزی و کارورزی کامپیوتر پرداخته شده است. یکی از مراحل اخذ مدرک کارورزی و کارآموزی کامپیوتر این است که در پایان دوره، کارآموز موظف است گزارش کاری به دانشگاه مربوطه ارائه دهد.
در گزارشکار کارآموزی و کارورزی باید خلاصه ای دقیق از تمام تجربیاتی نوشته شود که کارآموز در طول دوره کسب کرده است. در بسیاری از سازمان ها و دانشگاه ها ارائه گزارش کار کارآموزی و کارورزی ضروری می باشد. کارآموز در گزارش کار خود می بایست تمام آموخته های عملی و تجربیات خود را ذکر کند. حتی متقاضی می تواند این گزارش کار را به عنوان ضمیمه رزومه کاری خود به کارفرما ارائه دهد.
کارآموز نه تنها باید گزارش کار خود را به کارفرما ارائه دهد بلکه به وی کمک می کند تمام جزئیات دوره کارآموزی یا کارورزی خود را یادداشت کند و با مرور آن آموخته های خود را به سرعت فراموش نکند. در ادامه مقاله به منظور سهولت در امر نگارش گزارشکار کارورزی و کارآموزی کامپیوتر، مراحل اصلی تدوین این گزارشکار آورده شده است. گام های اصلی تدوین گزارشکار کارآموزی و کارورزی کامپیوتر به شرح زیر می باشد:
صفحه نخست گزارش: در این صفحه از گزارش کار، کارآموز می بایست آرم و نام دانشگاه، نام و نام خانوادگی خود، کلاس، نام سرپرست کارآموزی، تاریخ آغاز و پایان دوره و نام سازمان را ذکر کند.
فهرست مطالب: در این صفحه کارآموز یا کارورز می بایست از جداول، نمودارها و اشکال مناسب استفاده نماید و با درج شماره در مقابل هرکدام از عناوین نسبت به تکمیل بخش دوم گزارشکار خود اقدام نماید.
مقدمه: در این بخش از گزارش، کارآموز می تواند به انتخاب خود یا یک دید کلی از محیط کارآموزی خود و تجربیاتی که در آنجا کسب کرده است را به تصویر بکشد و یا می تواند به تاریخچه محل مورد نظر و سابقه آن مانند تاریخ تاسیس، هدف تاسیس شرکت و زمینه های فعالیت آن بپردازد. در هرکدام از این موارد کارآموز این حس را به کارفرما القا می کند که وی به خوبی شرکتی که در آن دوره خود را گذرانده می شناسد و حس مسئولیت پذیری می کند.
بدنه اصلی گزارشکار: در این بخش از گزارش کار کارآموز باید به سراغ اصل مطلب برود و روی تجربیاتی که در طول دوره کسب کرده است تمرکز نماید. به عبارت دیگر در این بخش باید در رابطه با موقعیت و وظایف کارآموز در شرکت صحبت شود. لازم است کارآموز در این قسمت جایگاه و وظایف خود را در سازمان مربوطه به طور کامل شرح دهد و یک دید کلی برای کارفرما در رابطه با طول دوره کارآموزی خود ایجاد کند.
در بخش دوم از بدنه اصلی گزارش کار دوره کارآموزی و کارورزی کامپیوتر، کارآموز باید به تخصصی که در طول دوره آموخته به طور کامل اشاره نماید و درباره همه تجربیات و مهارت های خود صحبت کند.
نتیجه گیری و پیشنهادات: در این بخش کارآموز باید به عنوان خاتمه گزارش کار خود یک پایان خوب در نظر بگیرد. در این بخش می توان درباره مهارت ها و تجربیاتی صحبت کرد که کارآموز مایل بوده آنها را فرا بگیرد برای مثال وی می تواند درباره مهارت های ارتباط با مشتریان صحبت کند و به کارفرما پیشنهاد دهد در دوره های کارآموزی و کارورزی خود به این مورد نیز بپردازد و در پایان تشکرات لازم از زحمات سازمان مورد نظر را تدوین کند.
لازم به ذکر است بسیاری از کارآموزان و کارورزان از نمونه های رایگان گزارشکار موجود در اینترنت استفاده می کنند که پیشنهاد می شود گزارش کار کارورزی و کارآموزی کامپیوتر توسط خود متقاضیان نوشته شود چراکه نحوه نوشتن گزارشکار و ارائه آن در نمره دهی و ارزیابی استادان مربوطه بسیار موثر است و یک گزارش کار خوب و غیر تکراری می تواند در استخدام بخش خصوصی و... افراد در سازمان های برتر بسیار نتیجه بخش باشد.
کارشناسان سامانه مشاوره هیوا آماده اند تا اطلاعات لازم در خصوص کارآموزی و کارورزی کامپیوتر را در اختیار داوطلبان گذاشته و آن ها را از طریق سیستم مشاوره تحصیلی تلفنی هیوا راهنمایی نمایند. همچنین از طریق عضویت در کانال تلگرامی و یا اینستاگرامی هیوا می توانید آخرین اخبار مرتبط با این حوزه را دریافت نمایید.
✔️ فارغ التحصیلان رشته کامپیوتر می توانند برای کسب مهارت های عملی و تجربه در دوره های کارآموزی شرکت کنند. جزئیات بیشتر در مقاله ارائه شده است.
✔️ با توجه به اهمیت دانستن فرق بین دوره های کارآموزی و کارورزی کامپیوتر اطلاعات جامعی در متن مقاله آورده شده است.
✔️ در متن مقاله مراحل اصلی تدوین گزارش کار کارآموزی و کارورزی به طور گام به گام ترتیب داده شده است.
برای مشاوره کارآموزی و کارورزی کامپیوتر
برای مشاوره کارآموزی و کارورزی کامپیوتر
سلام . حقوق کارآموزی چقدر است ؟
سلام . حقوق دوره کارآموزی کامپیوتر متفاوته ممکنه اصلا در دوره کارآموزی حقوق پرداخت نشه .
سلام . می توانم از سایت گزاش کار بگیرم ؟
سلام . می تونین نمونه گزارش کار ، کارآموزی کامپیوتر رو از سایت بگیرین و بعد خودتون گزارش کار بنویسین .
سلام . نوشتن گزارش کار دوره کارآموزی واجب است ؟
سلام . کارآموزان کامپیوتر باید گزارش مهر شده کارآموزی خود رو به دانشگاه مربوطه تحویل بدن بنابراین باید گزارش بنویسین .
سلام . کارآموزی و کارورزی چه تفاوتی دارد ؟
سلام . کارآموز شخصیه که بدون داشتن هیچ گونه تجربه و مهارتی وارد شرکتی میشه ، در حقیقت کارآموزی بیشتر جنبه آموزشی داره اما کارورز فردیه که از پیش مقداری دانش مقدماتی نسبت به شغل مورد نظر داره و هدف از شرکت در دوره ، کسب تجربه عملی و کاربردی حرفه هستش .
سلام دوره کارآموزی چند روز است ؟
سلام . دوره های کارآموزی کامپیوتر معمولا 1 تا 3 ماه هستش ، این دوره ها ممکنه به عنوان واحد درسی در دانشگاه و یا در موسسات مختلف آموزشی ارائه شه .
مقالات منتخب سردبیر
منتخب های خواندنی
ارتباط با ما
در صورتی که برای مشاوره در تمامی زمینه های ذکر شده در سایت، به دانش چندین ساله ما در این زمینه نیاز داشتید می توانید با شماره تلفن 9099075305 ( تماس با تلفن ثابت از سراسر کشور و به ازای هر دقیقه 230000 ریال ) در ارتباط باشید. همچنین می توانید از طریق فرم ارتباط با ما، پیام ها و انتقادات و پیشنهادات خود را برای ما ارسال نمایید. سایت مشاوره هیوا یک مرکز خصوصی و غیرانتفاعی است و به هیچ ارگان دولتی و خصوصی دیگر اعم از سازمان سنجش ، دانشگاه آزاد و .... هیچگونه وابستگی ندارد.
جهت ارئه انتقادات، پیشنهادات و شکایات با شماره تلفن 54787700-021 تماس حاصل فرمایید.
تمامی حقوق این سایت متعلق به هیوا می باشد ©