نظام سالی واحدی و ترمی واحدی پیش از نظام جدید 3-3-6 وجود داشته و در آن دانش آموزان مردودی دارای شرایط خاصی برای گذراندن هر ترم تحصیلی خود بودند. معدل نظام سالی واحدی و ترمی واحدی در کنکور سراسری نیز موثر بوده و دارای تاثیر قطعی است.
برای مشاوره نظام سالی واحدی و تاثیر آن در کنکور
برای مشاوره نظام سالی واحدی و تاثیر آن در کنکور
سال هاست که تمامی ما با کلمات ترمی واحدی و سالی واحدی آشنایی داریم. این عبارات مربوط به نوع نظام آموزشی در زمان تحصیل افراد است. تا قبل از سال 80 نظام تحصیلی کشور ترمی واحدی بوده است. در این نوع نظام سه ترم تحصیلی وجود داشت و دانش آموزان هرگز در هیچ درسی رد نمی شدند و حتی اگر در طول سه ترم نمره قبولی هم نمی گرفتند می توانستند به مقاطع بالاتر بروند.
از سال 1380 نظام تحصیلی به سالی واحدی تغییر کرد و در این نوع نظام افراد باید در طول دو ترم تحصیلی نمره قبولی در هر درس را کسب کنند در غیر این صورت نمی توانند به مقاطع بالاتر بروند. نوع نظام تحصیلی برای افراد براساس سال تحصیلی آن ها متفاوت است. افراد مختلف می توانند از طریق تاییدیه های تحصیلی صحت و اعتبار مدارک خود را نشان دهند. با توجه به مطالب گفته شده در مقدمه و سوالات متعدد دانش آموزان و داوطلبان کنکور سراسری در خصوص نظام های تحصیلی و شرایط این نظام ها در آزمون های کنکور در ادامه این مقاله به تشریح نظام های تحصیلی و شرایط هر کدام از آن ها می پردازیم.
نظام ترمی واحدی در اصل همان نظام قدیم تحصیلی در مدارس ایران است. این نظام تا سال 1379 در کشور ادامه داشت. پس از این در سال 1380 نظام جدید با نام سالی واحدی در کشور ایجاد شد. البته قابل ذکر است که دانش آموختگان نظام ترمی واحدی مشکلی برای شرکت در کنکور و یا سازمان ها نداشتند و صرفا پس از ایجاد نظام جدید افراد در زمان ثبت نام کنکور سراسری باید نوع نظام تحصیلی خود را قید کنند.
نظام تحصیلی ترمی واحدی شامل سه ترم تحصیلی بود. ترم اول از مهر ماه تا بهمن ماه، ترم دوم شامل بهمن ماه تا خرداد ماه و ترم سوم از خرداد تا شهریور ماه ادامه داشت. دانش آموزان در این نظام نمرات خود را در سه کارنامه در پایان هر ترم مشاهده می کردند. اگر دانش آموزی به هر دلیلی نمی توانست در ترم اول درسی را با موفقیت بگذراند این فرصت را داشت تا در ترم های بعدی نمره قبولی درس را کسب کند.
نظام ترمی واحدی در مقطع دبیرستان دارای دو دوره تحصیلی بود:
دوره اول نظام ترمی واحدی متوسطه شامل سه سال تحصیلی در دبیرستان بود. دانش آموزان پس از گذراندن مقطع راهنمایی وارد دبیرستان می شدند. پس از پایان این سه سال دانش اموزان دیپلم گرفته و با تاریخ اخذ مدرک دیپلم در کنکور ثبت نام می کردند.
دوره دوم نظام ترمی واحدی مقطع پیش دانشگاهی بود که به مدت یک سال طول می کشید. این دوره هم دارای دو ترم در سال بود. این مقطع برای دانش آموزانی که قصد شرکت در کنکور و تحصیل در دانشگاه را داشتند ضروری بود.
مشکل اصلی و بزرگی که در این نظام تحصیلی وجود داشت این بود که افراد بدون قبول شدن در یک یا چند درس می توانستند به مقاطع تحصیلی بالاتر بروند و همین موضوع باعث می شد تا دانش آموزانی با پایه های ضعیف تر در مقاطع بالا حضور داشته باشند.
برای کسب اطلاعات بیشتر در خصوص زمان برگزاری کنکور سراسری می توانید مقاله ای که لینک آن را در قسمت زیر قرار داده ایم، مطالعه نمایید.
از سال 1380 نظام تحصیلی از ترمی واحدی به سالی واحدی تغییر کرد. هدف از این تغییر اصلاح انواع نظام تحصیلی در کشور بود که تا حدی موفق هم ظاهر شد چرا که مشکلات نظام قبل برطرف شد. در نظام سالی واحدی دانش آموزان یک کارنامه نهایی و اصلی دارند که پس از امتحانات خرداد ماه اعلام می شود. دانش آموزان موظف هستند تمامی دروس خود را در همان یک سال با موفقیت به پایان برسانند. در این نظام مشکل مردود شدن و نگذراندن دروس در نظام ترمی حل شده است.
نظام سالی واحدی شامل 5 سال تحصیل در مقطع ابتدایی، 3 سال راهنمایی، 3 سال دبیرستان و یک سال هم در مقطع پیش دانشگاهی است. تعداد و ترتیب سال های تحصیل در هر دو نظام ترمی و سالی یکسان است اما شرایط و تعداد ترم ها در این نظام ها متفاوت است. ضمن اینکه در سال های ابتدایی این نظام، مدارس پیش دانشگاهی از مدارس دبیرستان جدا بودند. این مساله خود نیز برای مدیر های مدارس مشکلاتی به وجود می آورد که پس از ترکیب شدن مدارس مشکل حل شد.
تحصیل در این نظام در دبیرستان شامل دو دوره است:
دوره اول شامل نظام سالی واحدی متوسطه است. این دوره شامل سه سال است و پس از گذراندن این سه سال دانش آموزان موفق به کسب مدرک دیپلم می شوند.
دوره دوم نظام سالی واحدی را نظام پیش دانشگاهی می نامند. این دوره یک سال طول می کشد و دانش آموزانی که قصد ثبت نام در کنکور سراسری و حضور در دانشگاه را دارند باید این دوره را با موفقیت بگذرانند.
تطبیق دیپلم نظام قدیم به جدید با تهیه مدارک مورد نیاز و طی مراحلی به راحتی امکان پذیر است. برای کسب اطلاعات بیشتر در خصوص نحوه تطبیق دیپلم نظام قدیم به جدید، مطالعه مقاله زیر پیشنهاد می شود.
داوطلبان سالی واحدی متقاضی برای شرکت در کنکور می توانند بدون هیچ گونه محدودیتی ثبت نام کنند. این داوطلبان باید در زمان ثبت نام نوع نظام آموزشی خود که همان سالی واحدی است را انتخاب کنند. برای ثبت نام در کنکور سراسری محدودیتی برای نظام های آموزشی وجود ندارد. برای مثال اگر داوطلبی در نظام آموزشی سالی واحدی مدارک خود را گرفته باشد می تواند در نظام جدید 3-3-6 ثبت نام کند. تنها باید دقت کند که منابع کنکور سراسری این نظام متفاوت است و باید منابع نظام 3-3-6 را مطالعه کند. در اصل داوطلبان کنکور سراسری خود سوالات آزمونشان را تعیین می کنند.
داوطلبان کنکور سراسری می توانند یکی از نظام های قدیم دوره 4 ساله، نظام ترمی واحدی، نظام سالی واحدی و نظام 3-3-6 را انتخاب کنند. متقاضیان در هر نوع نظام آموزشی که باشند باید مدرک دیپلم و مدرک پیش دانشگاهی مورد تایید سازمان سنجش داشته باشند تا بتوانند ثبت نام خود را کامل کنند. از آنجا که در سال های گذشته کد سوابق تحصیلی در نتیجه کنکور سراسری تاثیر دارد دانش آموزان باید کد سوابق تحصیلی خود را در زمان ثبت نام وارد کنند تا اطلاعات آن اعمال شود.
داوطلبانی که در زمان ثبت نام در کنکور سراسری نظام آموزشی سالی واحدی را انتخاب کرده اند باید در زمان ثبت نام کد سوابق تحصیلی دیپلم و پیش دانشگاهی خود را وارد کنند. پس از وارد کردن کد تمامی اطلاعات شناسنامه ای و نمرات داوطلب مشخص می شود که باید با دقت مطالعه شوند. در صورت مشاهده مغایرت در اطلاعات باید گزینه «مغایرت دارد» را انتخاب کنید و برای رفع این مغایرت به مرکز آموزش و پرورش منطقه خود مراجعه کنید.
داوطلبانی که قصد ثبت نام کنکور را دارند، باید از طریق سایت سازمان سنجش، پروسه ثبت نام را پشت سر بگذارند. برای کسب اطلاعات بیشتر در خصوص نحوه ثبت نام در کنکور، مقاله ای که لینک آن را در قسمت زیر قرار داده ایم، مطالعه نمایید.
امروزه با توجه به سیستمی شدن تمامی اطلاعات در دنیا سامانه استعلام تاییدیه تحصیلی ایجاد شده تا تمامی دانشگاه ها و سازمان ها به آن دسترسی داشته باشند و بتوانند صحت اطلاعات افراد را بررسی کنند. برای دریافت تاییدیه تحصیلی باید از طریق سایت آن اقدام کنید. پس از ورود به سایت emt.medu.ir درخواست خود مبنی بر تاییدیه تحصیلی مقطع مورد نظر را وارد می کنید. درخواست شما به محل تحصیل شما در آن مقطع ارسال می شود و نتیجه درخواست به صورت تاییدیه تحصیلی صادر و برای مرکز درخواست کننده فرستاده می شود.
قبل از اینکه مراحل ثبت درخواست خود را انجام دهید دقت کنید تا مدارک مورد نیاز خود را آماده کنید. این مدارک شامل: اطلاعات مدرک تحصیلی، داشتن شماره تلفن همراه، مشخص بودن دانشگاه یا سازمان استعلام گیرنده تاییدیه تحصیلی می شود. برای دریافت تاییدیه تحصیلی نظام سالی واحدی، افراد باید پس از ورود به سایت مورد نظر باید نظام آموزشی و مقطع تحصیلی خود را انتخاب کنند. برای انجام گام بعدی باید اطلاعات هویتی و تحصیلی خود را براساس شناسنامه خود کامل کنند.
در این مرحله باید نام دانشگاه و یا سازمان استعلام گیرنده برای تاییدیه وارد شود. پس از ثبت اطلاعات و بررسی صحت آن ها اطلاعات خود را تایید کنید تا وارد مرحله بعدی شوید. در مرحله بعدی باید هزینه تاییدیه تحصیلی را پرداخت کنید. پرداخت هزینه به صورت اینترنتی انجام می گیرد.
مرحله آخر دریافت تاییدیه تحصیلی، دریافت کد پیگیری درخواست ثبت شده است. در این صفحه تمامی اطلاعات ثبت شده به همراه تایید پرداخت بانکی برای شما مشخص می شود. رسید این صفحه را نگهداری کنید تا در صورت بروز هرگونه مشکلی سند ثبت درخواست را در دست داشته باشید. در این جا مراحل تصویری مربوط به دریافت تاییدیه تحصیلی را مشاهده می کنید:
گام اول ورود به سایت emt.medu.ir است در این مرحله باید ثبت نام مدرک تحصیلی انتخاب شود.
در مرحله دوم باید نوع نظام آموزشی و مقطع تحصیلی مشخص شود.
مرحله سوم ثبت اطلاعات هویتی فرد است. در آخرین مرحله پس از چک کردن اطلاعات ثبت شده و پرداخت الکترونیکی هزینه سامانه کد رهگیری ثبت نام انجام شده را در اختیار قرار می دهد. تصویر این مرحله را در زیر می بینید.
مدارک لازم برای گرفتن تاییدیه تحصیلی شامل اطلاعات فردی، مدرک تحصیلی دیپلم و یا پیش دانشگاهی، کارنامه و ریز نمرات دیپلم، شماره تماس و... می باشد. برای کسب اطلاعات بیشتر در خصوص این مدارک مقاله ای که لینک آن را در قسمت زیر قرار داده ایم، مطالعه نمایید.
اولین مولفه برای تشخیص نوع نظام تحصیلی هر فرد سال ورود وی به مدرسه است. هر نظام در تاریخ مشخصی آغاز به کار کرده است که افراد با توجه به این تاریخ ها می توانند نوع نظام تحصیلی خود را مشخص کنند.
نظام آموزشی در کشور سال هاست براساس تجربیات و نیاز های روز دنیا تغییراتی پیدا می کند. اولین نظام آموزشی در کشور نظام 6 ساله بوده است و آخرین فارغ التحصیلان این نظام در سال 1353 بوده اند. این نظام شامل پایه اول تا ششم بوده است و در سال 1356 به کلی به پایان رسیده است. پس از آن نظام جدیدی در سال 1353 با عنوان نظام 4 ساله مصوب شد. آخرین نسل از این نظام تحصیلی تا سال 1374 فارغ التحصیل شدند. این نظام تحصیلی پایه اول تا چهارم متوسطه را دارا بود.
در پی تغییرات ایجاد شده در سال 1374 نظام تحصیلی ترمی واحدی ایجاد شد. این نظام آموزشی در مقطع دبیرستان دارای دوره سه ساله متوسطه بود که در سال 1381 آخرین نسل این نظام فارغ التحصیل شدند. یک سال پس از ایجاد این نظام دوره پیش دانشگاهی هم به آن اضافه شد و دانش آموزان باید یک سال نیز دوره پیش دانشگاهی را می گذراندند.
در سال 1380 با توجه به ضعف های نظام ترمی تصمیم بر ایجاد نظامی جدید با عنوان سالی واحدی گرفته شد. نظام سالی واحدی نیز دارای دو دوره دبیرستان شامل دوره سه ساله و دوره پیش دانشگاهی است. پس از همه این موارد نظام جدید تحصیلی با عنوان 3-3-6 از سال 1398 آغاز شد. در این نظام پس از سال های طولانی مجددا دانش آموزان در مقطع ابتدایی دوره 6 ساله را می گذرانند.
در نظام تحصیلی 3-3-6 دوره پیش دانشگاهی حذف شده است. دانش آموزان پس از پایان دوره راهنمایی رشته تحصیلی دبیرستان را انتخاب کرده و این دوره آغاز می شود. طول دوره در دبیرستان نیز سه سال است.
کارشناسان سامانه مشاوره هیوا آماده اند تا اطلاعات لازم در خصوص نظام سالی واحدی و ترمی واحدی را در اختیار داوطلبان گذاشته و آن ها را از طریق سیستم مشاوره تحصیلی تلفنی هیوا راهنمایی نمایند. همچنین از طریق عضویت در کانال تلگرامی و یا اینستاگرامی هیوا می توانید آخرین اخبار مرتبط با این حوزه را دریافت نمایید.
✔️ نظام ترمی واحدی دارای 3 ترم تحصیلی است و محدودتی برای قبولی در دروس ندارد درحالیکه نظام سالی واحدی دارای دو ترم در یک سال تحصیلی است. برای دریافت اطلاعات بیشتر به متن مقاله مراجعه شود.
✔️ برای دریافت تاییدیه تحصیلی باید درخواست خود را در سایت emt.medu.ir تکمیل کنیم و هزینه را به صورت اینترنتی پرداخت کنیم تا نتیجه استعلام به صورت اینترنتی اعلام شود ضمن اینکه جزئیات این مطلب در این مقاله شرح داده شده است.
✔️ معمولا نوع نظام تحصیلی براساس سال ورود به مدرسه برای افراد مختلف متفاوت است. توضیحات بیشتر در خصوص نظام ها و انواع آن ها در همین مقاله گفته شده است.
برای مشاوره نظام سالی واحدی و تاثیر آن در کنکور
برای مشاوره نظام سالی واحدی و تاثیر آن در کنکور
مقالات منتخب سردبیر
منتخب های خواندنی
ارتباط با ما
در صورتی که برای مشاوره در تمامی زمینه های ذکر شده در سایت، به دانش چندین ساله ما در این زمینه نیاز داشتید می توانید با شماره تلفن 9099075305 ( تماس با تلفن ثابت از سراسر کشور و به ازای هر دقیقه 230000 ریال ) در ارتباط باشید. همچنین می توانید از طریق فرم ارتباط با ما، پیام ها و انتقادات و پیشنهادات خود را برای ما ارسال نمایید. سایت مشاوره هیوا یک مرکز خصوصی و غیرانتفاعی است و به هیچ ارگان دولتی و خصوصی دیگر اعم از سازمان سنجش ، دانشگاه آزاد و .... هیچگونه وابستگی ندارد.
جهت ارئه انتقادات، پیشنهادات و شکایات با شماره تلفن 54787700-021 تماس حاصل فرمایید.
تمامی حقوق این سایت متعلق به هیوا می باشد ©