دوره کارآموزی و کارورزی عمران برای دانشجویان دارای اهمیت ویژه ای بوده، چرا که آن ها برای اشتغال در آینده آماده می شوند. دانشجویان می توانند پس از گذراندن چند واحد در دانشگاه، دوره کارورزی و کارآموزی را بگذرانند. در زمان اتمام دوره کارآموزی و کارورزی عمران، دانشجویان بایستی گزارشکاری را نگارش کنند.
برای مشاوره کارآموزی عمران
برای مشاوره کارآموزی عمران
کارآموزی و کارورزی یکی از دروسی است که دانشجویان مهندسی عمران باید در طول تحصیل بگذرانند. دوره کارآموزی و کارورزی را می توان به عنوان یک فرصت استثنایی برای اشتغال دانشجویان و کسب مهارت های متناسب با رشته تحصیلی فرد در نظر گرفت.
گذراندن دوره کارآموزی نیز می تواند تاثیر بسزایی در موفقیت حرفه ای دانشجویان عمران داشته باشد و نحوه نگارش گزارش کار بسیار حائز اهمیت است. در تمامی دانشگاه ها از دانشجویان مهندسی عمران خواسته می شود که خلاصه ای از فعالیت ها و تجربیاتی را که از طریق کارآموزی و کارورزی در یک شرکت، موسسه و ... کسب کرده اند را در قالب گزارش کار ارائه دهند. با توجه به اهمیت کارآموزی و کارورزی عمران، در این مقاله به بررسی کارآموزی و کارورزی عمران و همچنین نحوه نگارش گزارش کار می پردازیم.
کارآموزی عمران دوره هایی هستند که برای آماده سازی افراد جهت ورود به محیط کار برگزار میشوند. با اینکه کارآموزی عمران، دانش و تخصص لازم را ارائه می دهند، اما شرایط محیط کار در دانشگاه تدریس نمی شود و در هنگام اشتغال، تجربه و سابقه کاری بسیار حائز اهمیت می باشد. از طرف دیگر، سازگاری با محیط کار و کسب تجربه زمان زیادی را نیاز دارد و به احتمال زیاد فردی که مستقیما بعد از دانشگاه وارد بازار کار می شود، به اندازه یک فرد با تجربه کارایی ندارد. جدای از این، فرهنگ سازمانی و روال کاری هر شرکتی با سایر شرکت ها متفاوت بوده و حتی اگر یک فرد با تجربه وارد یک سازمان جدید شود، به اندکی زمان نیاز دارد تا خود را با شرایط جدید وفق دهد.
بسیاری از سازمان ها دوره های کارآموزی را در زمینه های مهندسی عمران ارائه می دهند. در برخی از این دوره ها حقوقی به کارآموزان تعلق نمی گیرد، اما در برخی دیگر حقوق بسیار خوبی به شخص پرداخت می شود. از آنجایی که یکی از اهداف اصلی سازمان ها در برگزاری این کارآموزی و کارورزی عمران شناسایی افراد مستعد و واجد شرایط برای اشتغال است. این دوره ها گاهی اوقات برای کارفرمایان هزینه بر می باشد، در این حالت کارفرمایان معیارهایی مانند معدل بالا و مهارت های نرم و سخت قوی را برای پذیرش کارآموز تعیین می نمایند. دانشجویان عمران دانشگاه می توانند در این دوره ها شرکت کنند.
مهندسی عمران یکی از رشته هایی است که تجربه در آن بسیار حائز اهمیت است. کار مهندسان عمران بسیار حساس است و کوچکترین اشتباه در محاسبات آنها می تواند خسارات مالی و جانی زیادی را به همراه داشته باشد. به همین دلیل کلیه دانشجویان یا فارغ التحصیلان این رشته برای ورود به بازار کار باید دوره های کارآموزی که معمولا چندین سال طول می کشد را بگذرانند. اکثر این دوره ها حقوق نسبتا خوبی دارند. انتظار می رود از سال 2018 تا 2028، تعداد دوره های کارآموزی مهندسی عمران در سراسر جهان، 6 درصد رشد کند.
این دوره ها مهارت هایی مانند حل مسئله، مهارت های بین فردی و مهارت های فنی را ایجاد می کند. در این دوره ها فرد کار تیمی، مدیریت زمان و استفاده از دانش خود را یاد خواهد گرفت. افراد در دوره کارآموزی مهندسی عمران بایستی یکسری کارها را انجام دهند که شامل موارد زیر می شود.
تهیه گزارشات
به مهندسان عمران برای حل مشکلات کمک می شود.
فاکتورهای خرید را بررسی کنند.
بازدید از کارگاه های ساختمانی و نظارت بر کار کارگران انجام می شود.
اطلاعات ضروری جمع آوری می شود.
هزینه های ساخت و ساز برآورد می گردد.
کار نرم افزاری انجام می دهند.
دانشجویان در راستای فراگیری درس عملی کارآموزی که یکی از درس های مهم و موثر در یادگیری تمام دانشجویان در تمام رشته ها در مقاطع مختلف بوده بایستی به سامانه بهکاد جهت سهولت انجام روند کارآموزی مراجعه کنند. برای اطلاعات بیشتر مقاله زیر را مطالعه کنید.
کارورزی عمران برای دانشجویان این رشته اجباری بوده و به صورت واحد درسی ارائه می گردد. این دوره مناسبی جهت آشنایی افراد با فضای کاری مهندسی عمران است که نه تنها باعث افزایش قابلیت های آنان برای اشتغال در آینده می شود، بلکه به کارورزان قدرت انتخاب بیشتری برای انجام وظایف محول می گردد. به این ترتیب افراد بهتر می توانند در زمینه مهندسی عمران موفق باشند و به نقاط قوت کار خود پی ببرند.
یکی از اساسی ترین مشکلاتی که افراد جویای کار با آن مواجه هستند، کمبود تجربه عملی و به عبارت دیگر مشکلات رزومه کاری آنان می باشد. امروزه بیشتر کارفرمایان اقدام به جذب نیرویی می نمایند که دارای سابقه کار با رزومه قوی باشد. بنابراین افرادی که با سابقه کاری کم یا کسانی که رزومه مناسبی ندارند، به آسانی نمی توانند در حوزه مهندسی عمران موفق شوند. به همین علت دوره های کارورزی فرصت مناسبی برای حضور در محیط های کاری برای افراد فراهم می کند.
در حقیقت کارورزی عمران نوعی نظام آموزشی بوده که هدف از تشکیل آن، آموزش مهارت های ضروری به دانش آموختگان دانشگاه است. در این صورت افراد جویای کار می توانند بدون نگرانی، وظایف شغلی خود را بدانند و تجارب فراوانی به دست آورند که در آینده باعث پیشرفت شغلی آن ها شود.
وظایف معین یک کارورز با توجه به نوع انتظار کارفرما و نوع کارورزی بسیار متفاوت است. برخلاف استخدام، کارورزی بیشتر به حوزه آموزش مهندسی عمران و معماری تاکید دارد. به عبارت دیگر، در این دوره نباید انتظار داشت که کارهای با اهمیت یک سازمان توسط یک کارورز انجام شود. این دوره می تواند برای افراد شرکت کننده، فرصت بسیار مناسبی باشد که افراد بتوانند در شغل مهندسی عمران فعالیت داشته باشند.
کارورزی مهندسی عمران باعث می شود که دانش استاندارد عملی کافی در این حوزه به دست آید و ایمنی عموم مردم را ضمانت می کند. شرکت ها با اهداف مختلفی برای پذیرش کارورزی مهندسی عمران اقدام می کنند. یکی از اساسی ترین اهداف مجموعه ها از پذیرش دانشجویان، آموزش نیروی متخصص مورد نیاز افراد است. در حقیقت، این گروه از سازمان ها برای اینکه نیروی انسانی مورد نظرشان را با تخصص مورد نیاز آموزش دهند، اقدام به پذیرش کارورز می نمایند. در واقع هر اندازه آموزش های این دوره های تخصصی تر باشد، مسیر شغلی بهتری را خواهند داشت.
علاقمندان به دوره های فنی و حرفه ای می توانند در دو دسته آموزش های فنی مراکز دولتی و مراکز آزاد شرکت نمایند. برای کسب اطلاعات بیشتر و شرکت در این دوره می توانید مقاله ای که لینک آن را در قسمت زیر قرار داده ایم، مطالعه نمایید.
برای اخذ دوره های کارآموزی و کارورزی عمران، دانشجو بایستی چندین واحد درسی گذرانده باشد. در این صورت افراد می توانند دوره های کارآموزی و کارورزی را بگذرانند. شرایط اخذ کارآموزی و کارورزی عمران را در ادامه مورد بررسی قرار می دهیم تا دانشجویان با شرایط اخذ این دوره ها آشنایی داشته باشند.
1- دانشجو باید چند واحد را گذرانده باشد.
2- دانشجو در نیمسالی که واحد کارآموزی را می گذراند می تواند حداکثر 12 واحد تحصیلی داشته باشد.
3- پیشنهاد می گردد، حتی الامکان واحد کارآموزی رشته مهندسی عمران در تابستان ترم آخر سال تحصیلی دانشجو اخذ شود. دانشجویان نمی توانند دوره کارآموزی خود را در شرکت ها، موسسات یا مراکزی که فقط دارای فعالیت ستادی و غیر فنی هستند انجام دهند.
دانشجویانی که قصد گذراندن دوره کارآموزی خود را در شرکت های خصوصی یا شرکت های دولتی معتبر دارند، می توانند مراحل اخذ واحد کارآموزی را به صورت زیر انجام دهند:
1-جهت تایید احراز شرایط واحد کارآموزی به اداره آموزش دانشکده مراجعه نمایند.
2- برای انجام ده هفته کارآموزی به شرکت مربوطه مراجعه و رضایت شفاهی اخذ کنند.
3- رزومه را از شرکت محل کارآموزی دریافت کرده و به دانشگاه محل تحصیل ارائه دهند.
4- فرم ثبت نام دوره کارآموزی را دریافت و تکمیل نمایند.
5- معرفی نامه کارآموزی، رونوشت مرتبط به دانشجو و تعهدنامه را دریافت کنند.
6- اصل معرفی نامه را به شرکت مربوطه تحویل و رونوشت آن را به عنوان سند ثبت نام نگهداری کنند.
7- فرم خلاصه گزارش کارآموزی تکمیل شده که یک برگه از آن مربوط به پنج هفته اول و دیگری مربوط به پنج هفته بعد است که توسط دانشجو تکمیل شده و ناظر کارآموزی در شرکت آن را مهر و امضا می نماید.
8- فرم مربوطه توسط سرپرست کارآموزی در شرکت تکمیل شده که یک برگه به پنج هفته اول و برگه دیگر به پنج هفته دوم مرتبط است.
9- گزارش کارآموزی باید طبق دستورالعمل درج شده در سایت دانشکده تهیه و در پایان دوره کارآموزی به همراه فرم های مربوطه به استاد راهنما ارائه شود.
10- دانشجو موظف است در پایان دوره کارآموزی، گواهی پایان کارآموزی را که بر روی سربرگ شرکت تهیه شده، با مهر و امضای شرکت را ارائه نماید. همچنین دانشجو باید یک نسخه از فرم گزارش کارآموزی تکمیل شده توسط ناظر کارورزی را پس از ثبت در دبیرخانه دانشکده به اداره آموزش تحویل دهد.
دانش آموزان پس از اتمام دوره کارورزی خود می توانند در یکی از دوره های کوتاه مدت سایت ساتب ثبت نام کرده و آموزش هایی را برای ورود به بازار کار ببینند. برای دریافت اطلاعات بییشتر در خصوص دوره های کوتاه مدت دانشگاه علمی کاربردی به مطالعه مقاله زیر بپردازید.
در پایان دوره باید گزارش کارآموزی و کارورزی توسط هر دانشجو تهیه و به کارفرما ارائه شود. این گزارش از اهمیت بالایی برخوردار بوده و یکی از مهم ترین معیارهای انتخاب شایسته ترین افراد برای استخدام در سازمان های معتبر استخدام بخش خصوصی و... می باشد. بنابراین گزارش کارآموزی و کارورزی عمران باید با نهایت دقت تهیه شده و این گزارش ها عموما با معرفی سازمان شروع می شوند. سپس فرد تجربیات و مهارت هایی را که در طول دوره کسب کرده است، شرح می دهد.
دانشجو باید زمان زیادی را صرف نوشتن متن اصلی این گزارش کارآموزی عمران کند و عکس ها، محاسبات، نقشه ها و هر مدرک دیگری را که در طول دوره تهیه کرده اند را ضمیمه آن کنند. علی رغم اینکه هر دانشگاه می تواند فرمت مخصوص به خود را برای تهیه گزارش کار در اختیار دانشجویان قرار دهد، اما ساختار معمولی که عمدتا در نگارش کلیه گزارش های کارآموزی و کارورزی عمران مد نظر قرار می گیرد به شرح زیر است.
صفحه عنوان: این قسمت از گزارش کار کارآموزی و کارورزی عمران علاوه بر توضیحات عنوان شامل صفحه تقدیر و تشکر نیز می باشد. اما قبل از اینکه بخواهند موارد فوق را بیان کنند لازم است صفحه اول گزارش خود را پر کنند.
برای نوشتن اطلاعات در فرم کارورزی، اطلاعاتی مانند آرم و نام دانشگاه، نام دانشکده و گروه (یا بخش)، عنوان درس، نام محل کارآموزی، نام سرپرست کارآموزی، آدرس و شماره تلفن محل کارآموزی، تاریخ شروع و پایان کارآموزی باید در صفحه اول گزارش کار قید شود.
فهرست مطالب: بخش دوم گزارش کار به ارائه فهرست مطالب اختصاص دارد. شایان ذکر است که این قسمت تنها محدود به ذکر عناوین فصول و فصل های فرعی نیست، بلکه لازم است فهرستی از جداول، نمودارها و فرم های استفاده شده در گزارش خود تهیه نموده و در مقابل هر کدام شماره صفحات مربوطه را درج نمایند و نسبت به تکمیل بخش "فهرست مطالب" اقدام کنند.
مقدمه: مقدمه باید دیدی کلی از محیط کار و فعالیت های دانشجو را به مخاطب ارائه دهد. در این قسمت باید توضیح مختصری در مورد گروهی که در آن کار می کردند، پرداخته شود. همچنین در این قسمت می توانند در مورد آموخته ها، تجربیات و تخصص هایی که در این مدت کسب کرده اند، ارائه دهند.
بدنه اصلی گزارش کار کارورزی و کارآموزی عمران: این بخش اساس گزارش است و به همین دلیل باید در تدوین آن نهایت دقت را به عمل آورد. بدنه اصلی گزارش از سه قسمت تشکیل شده است که در مورد هر کدام به اختصار توضیح می دهیم.
معرفی محل کارآموزی: بخش اول به ارائه اطلاعات دقیق و کامل در مورد مجموعه ای که دوره کارآموزی در آن انجام شده است اختصاص دارد. بنابراین دانشجو باید محیط کار خود را معرفی کند و اطلاعاتی در مورد فعالیت های مجموعه، امکانات و تجهیزات، محصولات، اهداف مجموعه و مکان و غیره ارائه دهد.
موضوع کارآموزی: هدف اصلی این بخش ارائه توضیحات نسبتا مختصر اما کامل از کلیه فعالیت هایی است که دانشجو در طول دوره کارآموزی خود انجام داده است.
گزارش فنی کارآموزی: در آخرین قسمت از ساختار اصلی گزارش کار خود، دانشجویان باید تخصصی که در طول دوره کارآموزی با آن آشنا شده اند را با توضیحات و جزئیات مناسب درج کنند. پیوستگی مطالب و بیان دقیق موضوع در این بخش دارای اهمیت ویژه ای است. بنابراین هنگام یادداشت مشاهدات، تجربیات یا هر چیزی که در این دوره آموخته اند، حتما نکات ذکر شده را در نظر داشته باشند.
کارشناسان سامانه مشاوره هیوا آماده اند تا اطلاعات لازم در خصوص کارورزی روانشناسی را در اختیار داوطلبان گذاشته و آن ها را از طریق سیستم مشاوره تحصیلی تلفنی هیوا راهنمایی نمایند. همچنین از طریق عضویت در کانال تلگرامی و یا اینستاگرامی هیوا می توانید آخرین اخبار مرتبط با این حوزه را دریافت نمایید.
✔️ کارآموزی عمران دوره هایی هستند که برای آماده سازی افراد جهت ورود به محیط کار برگزار میشوند، توضیحات بیشتر در این مقاله ارائه شده است.
✔️ همانطور که در مقاله توضیح داده شده، کارورزی عمران نوعی نظام آموزشی بوده که هدف از تشکیل آن، آموزش مهارت های ضروری به دانش آموختگان دانشگاه است.
✔️ برای اخذ دوره های کارآموزی و کارورزی عمران، دانشجو بایستی چندین واحد درسی گذرانده باشد، توضیحات بیشتر در این مقاله ارائه شده است.
برای مشاوره کارآموزی عمران
برای مشاوره کارآموزی عمران
سلام . گزارش کار می توانم از سایت بگیرم ؟
سلام . می تونین نمونه گزارش کار ، کارآموزی عمران رو از سایت بگیرین و بعد خودتون گزارش کار بنویسین .
سلام . نوشتن گزارش مهمه ؟
سلام . کارآموزان عمران باید گزارش مهر شده کارآموزی خود رو به دانشگاه مربوطه تحویل بدن بنابراین باید گزارش بنویسین .
سلام کارورزی را می توانم نگیرم ؟
سلام . انتخاب واحد کارورزی عمران اجباری هستش .
سلام . دانشجوی ترم دو کارشناسی پیوسته هستم می توانم ترم بعد کارآموزی بردارم ؟
سلام . نمی تونین ترم آینده کارآموزی و کارورزی عمران رو بگذرونین .
سلام . ترم اول میشه دوره کارورزی رفت ؟
سلام . واحد کارآموزی و کارورزی عمران رو نمی تونین در ترم اول انتخاب کنین .
مقالات منتخب سردبیر
منتخب های خواندنی
ارتباط با ما
در صورتی که برای مشاوره در تمامی زمینه های ذکر شده در سایت، به دانش چندین ساله ما در این زمینه نیاز داشتید می توانید با شماره تلفن 9099075305 ( تماس با تلفن ثابت از سراسر کشور و به ازای هر دقیقه 230000 ریال ) در ارتباط باشید. همچنین می توانید از طریق فرم ارتباط با ما، پیام ها و انتقادات و پیشنهادات خود را برای ما ارسال نمایید. سایت مشاوره هیوا یک مرکز خصوصی و غیرانتفاعی است و به هیچ ارگان دولتی و خصوصی دیگر اعم از سازمان سنجش ، دانشگاه آزاد و .... هیچگونه وابستگی ندارد.
جهت ارئه انتقادات، پیشنهادات و شکایات با شماره تلفن 54787700-021 تماس حاصل فرمایید.
تمامی حقوق این سایت متعلق به هیوا می باشد ©