طرح درس هفتم متوسطه شامل مجموعه برنامه ریزی ها و فعالیت هایی است که در طول جلسات مختلف آموزشی به صورت روزانه، ماهانه و یا سالانه انجام می شود. این طرح هیچ محدودیتی ندارد و از آن می توان برای تمامی دروس استفاده کرد. در یک خلاصه کلی طرح درس هفتم شامل مسیر تدریس و راهنمای هایی ارائه شده در طول ترم تحصیلی است که به بهتر شدن کیفیت آموزشی کمک زیادی می کند.
برای مشاوره طرح درس هفتم
برای مشاوره طرح درس هفتم
طرح درس هفتم شامل مجموعه برنامه هایی است که بر ضرورت استفاده از سازماندهی و امر یادگیری و یاددهی دانش آموزان مقطع هفتم تاکید می کند. به علت به وجود آمدن تغییرات مکرر در سیستم آموزشی کشور در سال های اخیر اهمیت برنامه ریزی تحصیلی دانش آموزان با توجه به نظریات روانشناسان برجسته سازمان آموزش و پرورش کشور بیشتر شده است. نظریات کارشناسان این سازمان و برنامه ریزی و هدف گذاری آنان باعث به وجود آمدن ابزار کارآمدی با عنوان "طرح درس" شده است.
طرح درس هفتم برای دروس مختلف به سه شکل طرح روزانه، ماهانه و سالانه وجود دارد که معلمان محترم می توانند بر اساس سلیقه خود در آنها تغییراتی ایجاد کرده و برای تدریس در کلاس استفاده نمایند. در این مقاله توضیحات کاملی درباره طرح درس هفتم متوسطه و نحوه نگارش طرح درس روزانه، ماهانه و سالانه به همراه لینک دانلود چند نمونه برای مخاطبان ارائه شده است.
طرح درس هفتم یک برنامه ریزی منظم درسی برای دانش آموزان مقطع هفتم است. این برنامه ریزی به معلمان کمک می کند تا فرایند تدریس و آموزش را به صورت هدفمند شروع کرده و با حفظ نظم برنامه در زمان تعیین شده آن را به پایان برسانند. طرح درس هفتم متوسطه را می توان راهنمای جامع هر درس برای آموزگار در طول سال تحصیلی معرفی کرد.
طرح درس هفتم را می توان برای تمامی دروس سال هفتم طراحی کرد. در هنگام نوشتن طرح درس هفتم متوسطه باید نکاتی از قبیل مفاهیم اصلی هر فصل، تعداد جلسات مورد نیاز در طول ترم، مباحث مربوط به هر جلسه، برآورد انتظارات آموزشی پس از هر جلسه یا پایان هر بخش، فعالیت های مورد نیاز برای هر بخش در طی جلسات مختلف را می توان در آن لحاظ کرد.
به طور کلی می توان این طرح را مجموعه ای از مقدمه چینی و پیش بینی های دبیران پیش از شروع هر جلسه کلاس درسی بیان کرد. طرح درس هفتم در حالت روزانه، ماهانه و سالانه قابل اجرا است. معلمان محترم می توانند برنامه طرح درس هفتم را به صورت روزانه برای هر جلسه تدریس یا به صورت ماهانه و ترمی و یا یک برنامه کلی سالانه برای یک سال تحصیلی کامل تدوین نمایند.
پس از اعلام نتایج نهایی آزمون استخدام آموزش و پرورش، داوطلبان پذیرفته شده باید برای شرکت در دوره مهارت آموزی ثبت نام خود را انجام داده و در دوره های یکساله تربیت معلم شرکت نمایند. در این دوره اصول نگارش یک طرح درس خوب آموزش داده می شود. برای کسب اطلاعات بیشتر مطالعه مقاله زیر پیشنهاد می شود.
به منظور نوشتن طرح درس روزانه هفتم باید بخش های مختلف مانند مشخص کردن اهداف کلی، جزئی و رفتاری، تعیین ابزار آموزشی مورد نیاز برای جلسه آموزشی، انتخاب روش تدریس و ... را در نظر گرفت که در ادامه این قسمت به آنها پرداخته می شود. به منظور نگارش طرح درس روزانه هفتم معلمان محترم بایستی چند مرحله زیر را در هر جلسه تعیین نمایند.
قدم اول نگارش مشخصات کلی: در این بخش معلم برای نوشتن طرح درس روزانه هفتم مشخصاتی شامل نام درس، موضوع درس، مدت جلسه ها، شماره طرح درس، نام مدرسه، تعداد دانشآموزان، کلاس و دوره تحصیلی، نام معلم را در یک کاربرگ طرح درس هفتم بنویسد.
قدم دوم مشخص کردن هدف: در اینجا آموزگار هدف کلی تدریس در هر جلسه را مشخص می کند.
قدم سوم: تعیین و برآورده کردن ابزار آموزشی مورد نیاز: یک معلم در انتخاب طرح درسی روزانه هفتم درس مورد نظر خود بایستی ابزار آموزشی مناسب برای موقعیت های مختلف تدریس را شناسایی و از آن ها استفاده نماید. لازم به ذکر است یک ابزار آموزشی در همه موقعیت ها قابل استفاده نیست و تنها با منابع مرتبط خود سازگار است.
قدم چهارم انتخاب روش تدریس متناسب: با تغییرات وسیع انجام شده در سیستم آموزشی در چند سال اخیر، استفاده از روش های سنتی چندان پاسخگو نبوده و معلم برای پیشبرد اهداف آموزشی باید از روش ها و الگوهای تدریس جدیدی منطبق بر هدف های کلی درس و نوع مطالب، تعداد دانش آموزان حاضر و ... استفاده نماید.
قدم پنجم بررسی نکات قبل از شروع هر جلسه تدریس: آموزگار بایستی پیش از شروع کلاس، از شرایط کلاس و حضور دانش آموزان و سلامت جسمی و روحی آنها پیش از شروع جلسه آموزشی آگاه بوده و جلسه درسی پیش رو را به گونه ای تعیین نماید که احساس آرامش و شوق یادگیری در دانش آموزان ایجاد شود.
قدم ششم ارزیابی تحصیلی: همه ما می دانیم که پس از آموزش مطالب درسی دانش آموزان باید در زمان مشخصی مورد ارزیابی قرار گرفته و میزان بازدهی آنها مورد بررسی قرار گیرد. معلم در تهیه و تدوین طرح درس روزانه هفتم بایستی رفتار ورودی دانش آموزان شامل آنچه که در جلسات پیش آموخته اند و اکنون در جلسه فعلی آموزشی مورد نیاز است را بداند و از آن استفاده کند. این ارزشیابی بر اساس برنامه طرح درس روزانه هفتم می تواند به صورت سوالات شفاهی یا سوالات کتبی کوتاه انجام شود.
قدم هفتم آماده سازی دانش آموزان: آماده سازی شامل فعالیت هایی است که معلمان بر اساس تجربیات قبلی خود و انتظارات دانش آموزان به منظور انجام اهداف آموزشی در کلاس برقرار میکند. این بخش به طور کلی بر روی تمرکز حواس دانش آموزان و معرفی غیر مستقیم مطالب درسی برای ایجاد انگیزه و علاقه برای یادگیری آن ها در کلاس درس تمرکز دارد.
سایر مواردی که معلمان بایستی در نوشتن طرح درس روزانه هفتم به آن توجه کنند شامل ارائه درس، فعالیت های تکمیلی و ارزشیابی تکوینی مطالب از دانش آموزان در طول هر جلسه به صورت روزانه است.
معلمانی که قصد شرکت در آزمون ضمن خدمت فرهنگیان جهت کسب مدرک مهارت های معلمی را دارند می توانند از طریق سایت رایا درس اقدام نمایند. برای کسب اطلاعات بیشتر و ورود به سایت رایا درس می توانید مقاله ای که لینک آن را در قسمت زیر قرار داده ایم، مطالعه نمایید.
نحوه نگارش طرح درس ماهانه هفتم چیزی مانند تمامی مواردی است که در بخش طرح درس روزانه هفتم از آن یاد شد. یکی از تفاوت های اصلی این طرح درسی با طرح روزانه و جلسه ای، زمانبندی اجرای آن است. در طرح درس ماهانه هفتم برنامه ماهانه تدریس بر اساس سیر پیشرفت تدریس و انتظارات معلم در هر ماه طراحی می شود.
تقریبا می توان گفت تمامی جزئیات تدریس، تعیین اهداف و برنامه ارزشیابی به همان روش طی خواهد شد. معلم در آغاز هر ماه از سال تحصیلی تمامی برنامه ها و موارد لازم برای تدریس در جلسات مختلف یک ماه را بررسی کرده و آن ها را بر اساس تاریخ در کاربرگ طرح درس مشخص می کند. در طرح درس ماهانه هفتم معمولا بازه زمانی برنامه ریزی و اجرای طرح به صورت چهار هفته در کاربرگ ذکر می شود که طرح کلی و جزئیات بیشتری نسبت به طرح درس روزانه دارد.
نحوه اجرای طرح درس ماهانه هفتم به این صورت است که معمولا جلسات تدریس، فعالیت ها گروهی و ارزشیابی ماهانه در طی چهار هفته بر اساس تقویم آموزشی هر دبیر تعیین می شود. این برنامه به صورت منظم در طی جلسات هفتگی اجرا شده و در پایان هر ماه انتظار می رود تا تمامی این برنامه ها به طور منظم اجرا شده و هدف کلی تدریس در هر ماه به خوبی اجرا شده و ارزشیابی مناسب صورت گیرد.
سامانه رتبه بندی معلمان به منظور اجرای طرح نظام رتبه بندی معلمان با هدف افزایش کیفیت نظام آموزشی کشور شروع به کار کرده است. برای کسب اطلاعات بیشتر و ورود به سامانه رتبه بندی معلمان می توانید مقاله ای که لینک آن را در قسمت زیر قرار داده ایم، مطالعه نمایید.
طرح درس سالانه هفتم از نظر نحوه نگارش دارای تفاوتی هایی با طرح ماهانه و روزانه است. برای درک ساده تر این موضوع بیاییم یک پروژه ساختمانی را در نظر بگیریم، تمامی برنامه هایی که قرار است از زمان شروع پروژه تا پایان انجام شود، همگی تعیین شده است. به دلیل اینکه زمان انجام پروژه مشخص شده و هدف آن نیز تعیین شده است، انتظار می رود تا همه چیز طبق برنامه انجام شود. در نگارش طرح درس سالانه هفتم نیز همین شرایط برقرار است.
در زمان نگارش طرح درس سالانه یا ترمی معلم تمامی ساعت ها، روزها و ماه های دو ترم تحصیلی را بدون احتساب روزهای تعطیلی و امتحانات در نظر می گیرد. مثلا برای یک بازه زمانی یک ترم سه ماه هر هفته سه جلسه در نظر گرفته می شود که در هر ماه برابر 12 جلسه و در هر ترم 36 جلسه آموزشی تعیین می شود. در قدم بعدی محتوای درسی و تمرین های لازم بر اساس یک بازه زمانی برای آموزش و مرور و ارزیابی به سه دوره سه ماهه تقسیم بندی می شود. محتوای تعیین شده در هر بازه سه ماه به بخش های آموزشی کوچکتر و مناسب تدریس در هر جلسه تقسیم بندی می شود.
یکی از دیگر از بخش های مهم در هنگام نگارش طرح درس سالانه هفتم تعیین هدف و چشم انداز کلی برای هر جلسه درسی است. در اینجا معلم هر آنچه که را لازم است برای هر جلسه تدریس انجام شود را مشخص می کند. در نهایت فعالیت های آموزشی خارج از کلاس دانش آموزان برای هر جلسه تدریس در ابتدای هر ترم تحصیلی مشخص می شود.
پلتفرم روشکا در راستای ارائه آموزش مجازی به دانش آموزان کلیه مقاطع تحصیلی طراحی شده است. برای کسب اطلاعات بیشتر و ورود به این سامانه مقاله ای که لینک آن را در قسمت زیر قرار داده ایم، مطالعه نمایید.
معلمان محترم پایه هفتم می توانند نمونه های آماده طرح درس روزانه، ماهانه و سالانه از سایت های مختلف دانلود کرده و نگارش برنامه طرح درس خود را با استفاده از الگوی طراحی شده در فایل نمونه آماده نمایند. نمونه های مختلفی از طرح درس هفتم در اینترنت وجود دارد که معمولا به صورت خرید اینترنتی هستند، اما معلمان می توانند از نمونه های رایگان قرار داده شده در برخی از سایت های اینترنتی نیز استفاده نمایند.
طرح درس روزانه هفتم تمامی مواردی است که برای هر جلسه تدریس تعیین می شود. این موارد شامل ماده درسی، پایه تحصیلی، مشخصات طرح (نام و نام خانوادگی مدرس مدرک تحصیلی، سنوات خدمت، استان یا شهرستان)، اهداف آموزشی (شناختی، عاطفی، روانی)، مواد و وسایل آموزشی، روش های تدریس و فعالیت های آغازین است.
طرح درس ماهانه هفتم شامل تمامی مواردی است که دبیر برای یک بازه زمانی یک ماهه طی چند جلسه تدوین شده است. این موارد شامل اهداف تلفیقی هر درس، ایجاد زمینه تعامل بین معلمان و دانش آموزان در طی جلسات مجموع در هر ماه، فعالیت بر اساس اهداف معین در فراگیری دروس، طراحی منظم و ایجاد فرصت و تسهیل یادگیری دانش آموزان است. در این طرح همچنین مانند طرح درس روزانه هفتم، از بخش های مختلفی از قبیل هدف های رفتاری و بینش رفتار ورودی نیز استفاده شده است.
طرح درس سالانه هفتم شامل مواردی از قبیل سرفصل های تعیین شده در هر ماه، اهداف کلی از تدریس هر بخش در طی جلسات ماهانه و در طول ترم تحصیلی به غیر از زمان امتحانات و آزمون عملی و مرور درسی است.
دوره های ضمن خدمت فرهنگیان برای آموزش مهارت های جدید به معلمان برگزار می شود. برای کسب اطلاعات بیشتر می توانید مقاله ای که لینک آن را در قسمت زیر قرار داده ایم، مطالعه نمایید.
طرح درس ملی هفتم شامل برنامه ریزی درسی است که معلمان برای تدریس هر درس از ابتدای تا پایان سال طراحی می کنند. این طرح دارای شباهت زیادی با طرح درس سالانه هفتم است. در اینجا تمامی سرفصل های آموزشی مورد نظر در طول دو ترم تحصیلی از زمان شروع سال تحصیلی تا پایان آن به صورت زمانبندی شده طراحی شده است و دارای نظم مشخصی است.
طرح درس ملی هفتم شامل مواردی از جمله مشخصات عمومی، هدف کلی درس، هدف های رفتاری، الگوی تدریس، پیش بینی رفتار ورودی، ابزار مورد نیاز، مراحل تدریس، فعالیت های تکمیلی و ارزشیابی پایانی است. به منظور نگارش طرح درس ملی هفتم مشخصات عمومی کلاس شامل نام درس، موضوع درس، مدت زمان جلسه و... تعیین می شود. سپس اهداف کلی آموزشی، اهداف جزئی با جنبه عملی، اهداف رفتاری و الگوهای تدریس بر اساس مراحل و نحوه تدریس مشخص می شوند.
در قدم بعدی رفتارهای ورودی شامل آموخته ها و بررسی پیش نیازهای درسی دانش آموزان به طرح درس ملی هفتم اضافه می شود. سپس ابزار مورد نیاز برای جلسات آموزشی مختلف در طول جلسات مختلف در نظر گرفته شده و مراحل تدریس بر اساس زمانبندی اجرا می شود. در قدم نهایی پس از ارائه مطالب درسی، فعالیت های تکمیلی شامل فعالیت های عملی و تکالیف تعیین شده برای هر جلسه آموزشی تعیین شده و در انتها زمان ارزیابی دوره ای برای مطالب تدریس شده مشخص می شود.
دوره های تربیت معلم مدارس ابتدایی برای آشنایی افراد متقاضی با نحوه آموزش و همچنین ارائه آموزش مطلوب برای متقاضیان فراهم شده است. برای اطلاعات بیشتر و شرکت در دوره مقاله زیر را مطالعه کنید.
طرح درس هفتم مانند یک برنامه ریزی منظم برای تعیین فعالیت های معلم و دانش آموزان است. این سیستم همیشه به نوعی دیگر اجرا می شد، اما چیزی که طرح درس را به عنوان یک روش تدریس جدید از روش های قبلی متمایز می کند نظم و هدف آن است. معلمان در سال های گذشته معمولا برنامه ریزی تدریس را نهایتا برای یک یا چند جلسه بعد در جایی یادداشت می کردند.
گاهی اوقات به دلیل مشکلات لحظه ای برنامه ریزی تدریس فشرده می شد و تمرکز معلمان و دانش آموزان کاهش پیدا می کرد. در سال های اخیر به دلیل وجود طرح درس هفتم متوسطه زمینه های ایجاد مشارکت معلمان و دانش آموزان در روند تدریس از گذشته بیشتر شده است. از مزایای استفاده از طرح درس هفتم می توان به موارد زیر اشاره کرد.
1. ایجاد اعتماد به نفس در هنگام تدریس: معلم با استفاده از طرح درس هفتم متوسطه می تواند تمامی مباحثی که در هر جلسه قرار است آموزش دهد را از پیش تعیین کرده و در هنگام ارائه مطالب به همه چیز تسلط دارد. این شرایط باعث ایجاد تمرکز معلم و شاگردان و بالا رفته یادگیری و مشارکت کلاسی می شود.
2. مدیریت زمان کلاس: معلم با استفاده از طرح درس هفتم می توانند مدیریت و زمانبندی جلسات مختلف تدریس را تعیین کرده و برای هر بخش زمانبندی مشخصی را در نظر بگیرد. این روش باعث ایجاد نظم کلاسی و افزایش سرعت یادگیری دانش آموزان می شود.
3. همسو کردن فرایند تدریس با استانداردهای آموزشی: معمولا برای تدریس هر عنوان درسی در هر مرکز آموزشی استانداردهای مشخص شده ای وجود دارد که معلمان در نگارش طرح درس هفتم می توانند از آن استفاده کرده و مسیر آموزشی مشخص خود را برای تدریس هر درس از ابتدا تا پایان سال تحصیلی مشخص نمایند.
4. قابلیت استفاده از معلم جایگزین: به دلیل اینکه طرح درس هفتم متوسطه یک برنامه از پیش تعیین شده است و تمامی اهداف تدریس از ابتدا تعیین شده است. در صورتی که معلم به هر دلیلی نتواند در یک جلسه آموزشی حضور پیدا کند، معلم جایگزین می تواند با استناد به طرح مجود برنامه آموزشی را به همان نظم جلسات قبل اجرا نماید.
کارشناسان سامانه مشاوره هیوا آماده اند تا اطلاعات لازم در خصوص طرح درس هفتم را در اختیار داوطلبان گذاشته و آن ها را از طریق سیستم مشاوره تحصیلی تلفنی هیوا راهنمایی نمایند. همچنین از طریق عضویت در کانال تلگرامی و یا اینستاگرامی هیوا می توانید آخرین اخبار مرتبط با این حوزه را دریافت نمایید.
✔️ طرح درس هفتم شامل برنامه ریزی تحصیلی است که معلم برای تدریس طراحی و اجرا می نماید. توضیحات بیشتر در این مقاله ارائه شده است.
✔️ طرح درس هفتم متوسطه به سه شکل روزانه، ماهانه و سالانه یا ترمی طراحی و اجرا می شود. توضیحات بیشتر در این مقاله ارائه شده است.
✔️ از مزایای نگارش طرح درس هفتم متوسطه می توان به ایجاد اعتماد به نفس در هنگام تدریس، مدیریت زمان کلاس و... اشاره کرد. توضیحات بیشتر در این مقاله ارائه شده است.
برای مشاوره طرح درس هفتم
برای مشاوره طرح درس هفتم
سلام معلم ما طرح درس ندارد
سلام . طرح درس هفتم و سایر پایه ها توسط معلم نوشته میشه و معلم طرح رو پیش خودش نگه میداره بنابراین طرح درس توسط معلم به دانش آموزان اعلام نمیشه .
سلام . بخواهم معلم شوم طریقه یادگیری طرح درس کجا آموزش ببینم ؟
سلام . طرح درس هفتم و سایر پایه ها در دوره ضمن خدمت معلمان آموزش داده میشه .
سلام . نمونه ای از طرح درس لازم دارم از کجا بگیرم ؟
سلام . نمونه طرح درس هفتم در متن مقاله قرار گرفته ، بر روی لینک دانلود کلیک کنین .
سلام . طرح درس روزانه است ؟
سلام . طرح درس هفتم در سه نوع روزانه ، ماهانه و سالانه نگارش میشه .
سلام . طرح درس توسط مدیر مدرسه نوشته می شود ؟
سلام . طرح درس هفتم توسط معلم تهیه و تنظیم میشه .
مقالات منتخب سردبیر
منتخب های خواندنی
ارتباط با ما
در صورتی که برای مشاوره در تمامی زمینه های ذکر شده در سایت، به دانش چندین ساله ما در این زمینه نیاز داشتید می توانید با شماره تلفن 9099075305 ( تماس با تلفن ثابت از سراسر کشور و به ازای هر دقیقه 180000 ریال ) در ارتباط باشید. همچنین می توانید از طریق فرم ارتباط با ما، پیام ها و انتقادات و پیشنهادات خود را برای ما ارسال نمایید. سایت مشاوره هیوا یک مرکز خصوصی و غیرانتفاعی است و به هیچ ارگان دولتی و خصوصی دیگر اعم از سازمان سنجش ، دانشگاه آزاد و .... هیچگونه وابستگی ندارد.
جهت ارئه انتقادات، پیشنهادات و شکایات با شماره تلفن 54787700-021 تماس حاصل فرمایید.
تمامی حقوق این سایت متعلق به هیوا می باشد ©