طبق قانون جدید دیوان عدالت اداری، اگر داوطلبی در ارشد دوره روزانه قبول شود ولی به دلایلی نام نویسی نکرده و یا انصراف دهد می تواند برای ثبت نام کنکور ارشد سال بعد اقدام نماید. در واقع اگر داوطلبان در هر یک از دوره های روزانه، شبانه، آزاد و ... ارشد قبول شده ولی نرفته باشند می توانند بدون محرومیت مجددا در کنکور کارشناسی ارشد سال بعد شرکت نمایند.
برای مشاوره اگر ارشد قبول شویم و نرویم
برای مشاوره اگر ارشد قبول شویم و نرویم
در شرایطی ممکن است داوطلبان در ارشد دوره روزانه یکی از دانشگاه های سراسری قبول شده ولی از کد رشته محل قبولی خود ناراضی باشند. در این صورت، سوال بسیاری از آن ها این خواهد بود که اگر کارشناسی ارشد قبول شوم و نرم چه اتفاقی میوفتد ؟ آیا از کنکور ارشد سال بعد محروم می شوم و آیا هزینه انصراف را باید پرداخت کنم؟
سازمان سنجش کشور به عنوان مجری برگزاری آزمون کارشناسی ارشد شرایط و ضوابطی را برای داوطلبانی که یکبار در هر یک از دوره های روزانه، شبانه، پردیس خودگردان، آزاد و غیرانتفاعی قبول شده ولی قصد ثبت نام و شرکت در دانشگاه را ندارند وضع کرده است. بر اساس این قانون داوطلبانی که با دریافت نتایج نهایی در کنکور ارشد قبول شده ولی به هر دلیلی انصراف داده و یا در دانشگاه ثبت نام نکرده اند، می توانند در کنکور ارشد سال جاری و یا سال بعد آن شرکت کنند.
شرایطی که داوطلبان برای عدم محرومیت کنکور ارشد سال بعد خود باید رعایت کنند برای انواع دوره های کنکور ارشد متفاوت است. با این وجود در صورت اطلاع از آن ها و رعایت این دسته از موارد می توانند به راحتی در رشته دیگری قبولی کسب کنند. به همین دلیل در این مقاله به جزییات کامل در رابطه با پاسخ به این سوال که اگر ارشد قبول شویم و نرویم چه می شود می پردازیم.
همانطور که می دانید قبولی در دانشگاه های سراسری شامل انواع دوره های روزانه، شبانه، غیرانتفاعی ،پیام نور و پردیس خودگردان می شود. اکثر داوطلبان کنکور کارشناسی ارشد به علت هزینه های سنگینی که در دوره های شهریه پرداز گرفته می شود، به دنبال قبولی در دوره های روزانه دانشگاه های سراسری هستند. به همین دلیل گاهی به اشتباه دست به انتخاب برخی از رشته ها می زنند که هیچ علاقه ای به آن ندارند.
این دسته از داوطلبان کنکور ارشد بدون در نظر گرفتن علاقه به رشته انتخابی، مسافت، رنک علمی دانشگاه و ... دست به انتخاب رشته ارشد در دانشگاه های روزانه می زنند و زمانی متوجه این اشتباه می شوند که نتایج نهایی آن ها اعلام و می بایست برای ثبت نام در دانشگاه محل قبولی خود اقدام کنند. در این مرحله مشکل اساسی داوطلبان که درخواست تغییر رشته ارشد است بروز پیدا می کند.
سازمان سنجش و پذیرش کشور، تحصیل در دانشگاه های روزانه را به صورت رایگان قرار داده است و برای داوطلبان امکانات رفاهی مانند خوابگاه و سرویس دانشگاه در نظر گرفته و داوطلبان زیادی خواهان قبولی در دانشگاه های روزانه هستند. به همین دلیل در سال های گذشته هر داوطلبی که در دوره روزانه ارشد قبول می شد ولی نمی رفت، مشمول محرومیت یکساله می شد.
اما از سال 1401، قانونی توسط دیوان عدالت کشور منتشر شد که بر اساس آن اگر داوطلبی در دوره روزانه ارشد قبول شود ولی به هر دلیلی در دانشگاه ثبت نام نکند و یا انصراف دهد می تواند بدون محرومیت در کنکور ارشد نوبت بعد ثبت نام کند. این قانون اکنون به عنوان یکی از شرایط ثبت نام کارشناسی ارشد در دفترچه این آزمون درج می شود.
حال اگر داوطلبی سوال کند که اگر در ارشد قبول شده ولی مدتی بعد از تحصیل انصراف دهم چه می شود؟ باید گفت که براساس شرایط مندرج در دفترچه ثبت نام کارشناسی ارشد، متقاضیانی که در حال تحصیل در دوره روزانه هستند و قصد تحصیل مجدد در ارشد را دارند باید تا پایان مهلت ثبت نام کنکور کارشناسی ارشد سال جدید، هزینه انصراف دانشگاه دولتی را داده و سپس در کنکور ارشد ثبت نام کنند.
برخی از داوطلبان به دنبال پاسخ درستی برای این سوال خود هستند که اگر ارشد شبانه قبول شویم و نرویم چه می شود؟ داوطلبانی که در نتیجه نهایی اعلام شده از سوی سازمان سنجش در نوبت دوم کارشناسی ارشد قبول شده اند بدون هیچ محرومیت و یا انصرافی می توانند در کنکور ارشد نوبت بعد شرکت کنند و در صورت قبولی در دانشگاه و رشته مد نظر که در زمان اعلام نتایج نهایی مشخص می شود، از دانشگاه خود انصراف دهند. در این صورت دانشجویان انصرافی می بایست هزینه انصراف از دوره شبانه را پرداخت کرده و سپس برای تحصیل در رشته و دانشگاه جدید اقدام نمایند.
مبلغ هزینه انصراف از تحصیل در دوره نوبت دوم (شبانه) برابر با حدود 1.5 برابر شهریه ثابت ترم های باقی مانده تحصیلی می باشد. از انجایی که دانشگاه شبانه نیز جزو دوره های شهریه پرداز محسوب می شود، دانشجویان پس از انصراف مشمول محرومیت ارشد نشده و می توانند برای سال بعد نیز در کنکور ارشد شرکت کنند.
داوطلبانی که با قبولی در دوره شبانه هر یک از دانشگاه ها از ثبت نام خودداری کنند، هیچ گونه محدودیت یا محرومیت خاصی برای آنها پیش نخواهد آمد و امکان شرکت در کنکور سال بعد و انتخاب رشته برای ان ها وجود خواهد داشت .
دانشجویان در حال تحصیل در دوره های غیر روزانه از جمله دانشگاه آزاد در صورت دارا بودن شرایط ثبت نام کنکور ارشد می توانند در آزمون کارشناسی ارشد ثبت نام نموده و پس از کسب اطمینان از قبولی در رشته مورد نظر، به آموزش دانشکده خود مراجعه و مراحل انصراف از دانشگاه ازاد در مقطع قبلی خود را انجام دهند. برای این دسته از داوطلبان نیز همانند سایر دوره ها هیچ محدودیتی جهت قبولی در ارشد روزانه، شبانه، پیام نور و ... وجود ندارد.
بنابراین داوطلبانی که در دانشگاه آزاد نتیجه قبولی دریافت کرده ولی ثبت نامی در دانشگاه مد نظر انجام نداده باشد هیچ محدودیت و محرومیتی برای آنها در نظر گرفته نمی شود. این دسته از داوطلبان می توانند در زمان ثبت نام کنکور کارشناسی ارشد از سایت سنجش ثبت نام خود را در مجموعه امتحانی مد نظر انجام دهند.
داوطلبان می توانند در کنکور ارشد سال بعد شرکت کنند و اگر در یک رشته و دانشگاه مد نظر نتیجه قبولی بدست آوردند از دانشگاه آزاد انصراف داده و هزینه انصراف را بپردازند و در صورت عدم قبولی به ادامه تحصیل در همان دانشگاه بپردازند.
سازمان سنجش و پذیرش دانشگاه آزاد هزینه انصراف ارشد از دانشگاه آزاد را برابر با نصف شهریه ثابت ترم های باقی مانده در نظر گرفته است. اما اگر دانشگاه قبولی جدید دانشگاه آزاد باشد و داوطلب بدون وقفه به ادامه تحصیل بپردازید هزینه انصراف دریافت نمی شود.
داوطلبانی که در حال تحصیل در یکی از رشته های کارشناسی ارشد پردیس خودگردان هستند ولی علاقه ای به رشته خود نداشته و قصد تغییر آن را دارند می توانند بدون انصراف از دانشگاه فعلی، در کنکور ارشد نوبت بعدی شرکت کرده و در صورتی که در اعلام نتایج نهایی موفق به قبولی در دانشگاه یا رشته دیگری شدند، برای انصراف اقدام کنند.
بنابراین اگر داوطلبان پس از ثبت نام ارشد در دانشگاه های پردیس خودگردان از ثبت نام خود پشیمان شدند می توانند از دانشگاه انصراف داده و پس از پرداخت هزینه انصراف، اقدام به دریافت شماره انصراف نامه خود نمایند. این جریمه برابر با شهریه ثابت تعداد نیمسال های باقی مانده خواهد بود که با توجه به شهریه پردیس خودگردان هزینه ای بالا خواهد بود.
اگر داوطلبان پس از اعلام نتایج نهایی ارشد، ثبت نامی در دانشگاه های پردیس خودگردان انجام ندهند هیچ محرومیت و محدودیتی در ثبت نام کنکور کارشناسی ارشد در سال آینده را ندارند و می توانند از طریق سایت سنجش ثبت نام خود رادر مجموعه امتحانی انجام دهند.
برای انتخاب رشته ارشد دانشگاه سراسری، می بایست دفترچه انتخاب رشته کارشناسی ارشد را از سایت سنجش دانلود کرد و سپس اقدام به اولویت بندی کد رشته ها نمود. اگر داوطلبی متقاضی ارشد ازاد است باید به سایت azmoon.org مراجعه کرده و پس از مطالعه دفترچه انتخاب رشته ارشد مختص این دانشگاه، کد رشته ها را در فرم اینترنتی دانشگاه ازاد وارد نماید.
مسافت و فاصله محل دانشگاه با محل زندگی داوطلب مورد مهم دیگری است که در حین انتخاب رشته ارشد باید مورد توجه قرار گیرد. داوطلبان باید در حین انتخاب رشته ارشد دقت لازم را به خرج داده تا بتوانند پذیرش نردیک ترین دانشگاه را دریافت کنند. در غیر اینصورت امکان نقل و انتقال در مقطع ارشد وجود نداشته و می بایست در صورت عدم علاقه به رشته، خود را آماده انصراف کنند.
در صورتی که پس از مشخص شدن نتایج اولیه کنکور ارشد مجاز به انتخاب رشته در دانشگاه شده اید، حتما برای انتخاب رشته مورد علاقه خود اقدام کرده و شانس خود را امتحان کنید. اما در صورتی که تمایل به شروع تحصیل در رشته محل قبولی خود ندارید و یا قصد انصراف از مقطع ارشد را دارید، از ثبت نام در دانشگاه خودداری کنید.
کارشناسان سامانه مشاوره هیوا آماده اند تا اطلاعات لازم در خصوص اگر ارشد قبول شوید و نروید را در اختیار داوطلبان گذاشته و آن ها را از طریق سیستم مشاوره تحصیلی تلفنی هیوا راهنمایی نمایند. همچنین از طریق عضویت در کانال تلگرامی و یا اینستاگرامی هیوا می توانید آخرین اخبار مرتبط با این حوزه را دریافت نمایید.
✔️داوطلبان پذیرفته شده در ارشد روزانه در صورت عدم ثبت نام می توانند برای کنکور ارشد نوبت بعد اقدام کنند و شامل محرومیت نمی شوند. برای مطالعه جزئیات بیشتر به متن مقاله مراجعه شود.
✔️ بله، دانشجویان تا زمانی که سایت سنجش اعلام می کند می توانند انصراف خود از دانشگاه را اعلام کنند. شرایط انصراف برای هر دوره از مقطع ارشد متفاوت است که در متن مقاله به آن اشاره شده است.
✔️ بله، با توجه به رای دیوان عدالت، محرومیت یکساله کنکور ارشد برداشته شده است و متقاضیان بر اساس شرایط ذکر شده در متن مقاله می توانند برای ثبت نام مجدد در کنکور ارشد اقدام کنند.
برای مشاوره اگر ارشد قبول شویم و نرویم
برای مشاوره اگر ارشد قبول شویم و نرویم
مقالات منتخب سردبیر
منتخب های خواندنی
ارتباط با ما
در صورتی که برای مشاوره در تمامی زمینه های ذکر شده در سایت، به دانش چندین ساله ما در این زمینه نیاز داشتید می توانید با شماره تلفن 9099075305 ( تماس با تلفن ثابت از سراسر کشور و به ازای هر دقیقه 180000 ریال ) در ارتباط باشید. همچنین می توانید از طریق فرم ارتباط با ما، پیام ها و انتقادات و پیشنهادات خود را برای ما ارسال نمایید. سایت مشاوره هیوا یک مرکز خصوصی و غیرانتفاعی است و به هیچ ارگان دولتی و خصوصی دیگر اعم از سازمان سنجش ، دانشگاه آزاد و .... هیچگونه وابستگی ندارد.
جهت ارئه انتقادات، پیشنهادات و شکایات با شماره تلفن 54787700-021 تماس حاصل فرمایید.
تمامی حقوق این سایت متعلق به هیوا می باشد ©