در سال های اخیر با توجه به اهمیت آموزش کودکان در مقطع ابتدایی، ارائه طرح درس ششم ابتدایی توسط معلمان بسیار مورد توجه قرار گرفته است. معلمان می توانند با مشاهده نمونه برنامه های درسی نوشته شده، طرح درس های خود را با دید سالانه، ماهانه و یا روزانه تهیه نمایند. برنامه درسی ششم ابتدایی باید شامل اهداف ارائه درس، ابزار مورد نیاز، سرفصل ها و دیگر جزئیات تدریس باشد.
برای مشاوره طرح درس ششم ابتدایی
برای مشاوره طرح درس ششم ابتدایی
یکی از مهم ترین اقداماتی که در هر سال تحصیلی معلمان مقاطع مختلف بر طبق قوانین آموزش و پرورش کشور انجام می دهند، آماده سازی طرح درس برای تدریس است. با توجه به اهمیت آموزش دانش آموزان در دوره ابتدایی و نیاز دانش آموزان به یادگیری موثر، تهیه طرح درس ششم ابتدایی جزو دغدغه های معلمان در سراسر کشور محسوب می شود.
پرسش بسیاری از معلمان دوره ابتدایی این است که طرح درس ششم ابتدایی چگونه نوشته می شود؟ نگارش طرح درس را می توان با اهداف روزانه، ماهانه و یا سالانه انجام داد و همواره از قبل یک برنامه ریزی دقیق و منظم برای آموزش دانش آموزان آماده کرد. در این مقاله با جزئیات طرح درس ششم ابتدایی، نحوه نگارش طرح درس های مختلف این پایه، مزیت های نوشتن طرح درس و مسائل مرتبط با این موضوع پرداخته شده است.
آموزش دانش آموزان در پایه ششم ابتدایی معمولا به حساسیت های بیشتری نیاز خواهد داشت، چراکه یکی از اهداف ارائه آموزش به دانش آموزان در این مقطع، آماده سازی آن ها برای مقطع متوسطه است. در حقیقت تدریس موفق و تاثیرگذار در این مقطع نیازمند داشتن یک برنامه ریزی منظم و چارچوبی از پیش تعیین شده است.
قبل از شروع سال تحصیلی و حتی در طول هر سال، معلمان طرح درس های مختلفی را فراهم و به مدیران مدارس تحویل می دهند. طبیعتا کتب مختلف آموزشی ششم ابتدایی تعداد دروس متفاوتی داشته و برای هر یک می توان به صورت جداگانه برنامه ریزی کرد. معلمان در صورت داشتن یک طرح درس جامع و از پیش برنامه ریزی شده، تمامی دروس را در زمانی مشخص و با برنامه ریزی مشخصی آموزش داده و دچار مشکلاتی همچون کمبود وقت نخواهند شد.
ارائه طرح درس می تواند برای هر درس به صورت جداگانه در نظر گرفته شود. این به این معنی است که یک معلم قبل از شروع سال تحصیلی می تواند با بررسی تعداد دروس هر کتاب، یک طرح و چارچوب کلی برای ارائه دروس به دانش آموزان انتخاب کرده و آن را بنویسد. در صورتی که طرح درس با چشم انداز کل سال تحصیلی و یا یک نیم سال نوشته شود به آن طرح درس سالانه یا نیم سال گفته می شود.
با توجه به توضیحات گفته شده در مورد طرح درس سالانه، چند نوع طرح درس دیگر که به عنوان طرح درس های نیم سال، ماهانه و یا روزانه هستند نیز در مدارس استفاده می شوند. طرح درس نیم سال یک چارچوب از پیش برنامه ریزی شده برای چند ماه یعنی هر یک از نیم سال های تحصیلی است که شباهت بیشتری به برنامه سالانه دارد. در نهایت در نگاه جزئی تر، طرح درس های ماهانه، هفتگی و طرح درس روزانه به ترتیب شامل برنامه هایی در مورد فعالیت های معلم و دانش آموزان در هر ماه، هفته و یا در هر روز است.
معمولا یکی از نگرانی های معلمان پایه ششم ابتدایی، چگونگی تهیه یک طرح درس مناسب است که بتوان مطابق آن دروس را آموزش داد. نوشتن طرح درس ششم ابتدایی کار چندان دشواری نیست و در صورتی که معلمان از قبل چند نمونه از طرح درس های ارائه شده توسط دیگر همکاران خود را مشاهده کنند به سادگی امکان تهیه طرح درس را برای کلاس خود خواهند داشت.
پایه ششم ابتدایی دارای 9 درس مختلف است که همگی باید در یک بازه چند ماهه با یک برنامه ریزی منظم به دانش آموزان آموزش داده شود. در حقیقت با نگارش طرح درس ششم ابتدایی، معلمان برای کار خود یک نقشه و مسیر مشخصی را در نظر گفته اند که نتیجه آن موفقیت در اتمام به موقع دروس به همراه بازدهی حداکثری دانش آموزان است.
برای کسب اطلاعات بیشتر در خصوص طرح درس می توانید مقاله ای که لینک آن را در قسمت زیر قرار داده ایم، مطالعه نمایید.
جزئی ترین نوع طرح درسی که معلمان در پایه تحصیلی ششم ابتدایی می توانند برای فعالیت های آموزشی خود تهیه نمایند، طرح درس روزانه ششم ابتدایی است. باید دقت داشت که در نحوه نگارش طرح درس روزانه ششم ابتدایی چند نکته و گام اساسی وجود دارد که با در نظر گرفتن آن می توان یک برنامه درسی منظم و موثری را نگارش کرد.
در ابتدای امر، معلم باید یک صفحه کاربرگ طرح درس روزانه را تهیه کرده و بر طبق اطلاعات مندرج در آن تصمیم به تدریس دروس روزانه کند. به عنوان مثال، اولین و مهم ترین بخش نیازمند تعیین در طرح درس روزانه، نام درس مورد نظر، موضوع آن، تعداد دانش آموزان در کلاس ششم ابتدایی و غیره است که شناسنامه یک طرح درس را تعیین می کند. طرح درس روزانه برای تمامی کتاب های درسی ششم ابتدایی از جمله ریاضی، فارسی، قرآن و... تهیه و نگارش می شود.
پس از نوشتن اطلاعات اولیه طرح درس، باید اهداف ارائه درس به صورت کلی، جزئی و یا رفتاری به طور دقیق نوشته شود. به عنوان نمونه، اهداف طرح درس شامل انتظاراتی می شود که دانش آموزان پس از فراگیری دروس روزانه باید آن را برآورده کنند. این اهداف می تواند به صورت کلی نوشته شود و یا در بخش های مختلف شکسته شده و با نگاه جزئی تری در نظر گرفته شود.
در ارائه دروسی همچون علوم تجربی و یا کار و فناوری ممکن است برای درک بهتر دروس، ابزار و تجهیزات خاصی مورد نیاز باشد که این مسئله نیز باید در طرح درس روزانه گنجانده شود. استفاده از تکنولوژی دنیای امروزه برای تفهیم بهتر مطالب درسی به دانش آموزان می تواند بسیار کارساز باشد.
با توجه به شناختی که یک معلم در طول سال تحصیلی از دانش آموزان خود پیدا می کند می توان برنامه ریزی هایی برای چینش دانش آموزان در کلاس و همچنین نحوه فعالیت گروهی آن ها با یکدیگر را نیز در طرح درس روزانه گنجاند. برخی معلمان انجام ارزشیابی روزانه را در یادگیری دانش آموزان بسیار موثر دانسته و تهیه سوالات ارزشیابی یک بخش بلاینفک در طرح درس روزانه آن ها به شمار می رود.
مطالعه درسی گرچه به ظاهر امری ساده به نظر می رسد، اما اگر بخواهید مطالعه درسی برای فرزندان شما ثمربخش باشد، باید به شیوه درست و صحیح، مطالعه منابع را انجام دهند. برای اطلاع از روش صحیح درس خواندن در ابتدایی مقاله زیر را مطالعه نمایید.
دومین نوع از طرح درس های قابل استفاده توسط معلمان، طرح درس ماهانه ششم ابتدایی است. این نوع تعیین چارچوب و برنامه درسی، معلمان را در آموزش صحیح و تدریس به موقع بسیار یاری خواهد کرد. نحوه نگارش طرح درس ماهانه ششم ابتدایی تفاوت هایی با طرح درس های روزانه دارد که در این بخش به قسمت های مهم و اساسی آن خواهیم پرداخت.
بر طبق مطالعات و تحقیقات عدیده ای که روی طرح درس های ماهانه ششم ابتدایی انجام گرفته است، می توان گفت که این نوع طرح درس راهنمای بسیار مناسبی برای فعالیت های معلمان است، از طرفی قابلیت کنترل بالاتری نیز دارد. داشتن طرح درس ماهانه ششم دبستان مناسب موجب شده تا معلمان بتوانند متناسب با توانایی دانش آموزان و همچنین در مدت زمان تعیین شده برای یک آموزش، بهترین برنامه ریزی را داشته، از مزایای کلاس های جبرانی استفاده نمود و با بهترین عملکرد به نتایج و اهداف دلخواه سیستم آموزشی دست پیدا کنند.
در سال های اخیر تلاش های بسیاری برای اصلاح نظام آموزشی کشور و از بین بردن مشکلات آموزشی شده است که پایه آن ها در مقطع ابتدایی دانش آموزان است. از این رو انجام پژوهش هایی در این خصوص و ارائه طرح درس های منظم ماهانه می تواند راهکار مناسبی برای از بین بردن مسائل آموزشی مقطع ابتدایی باشد. مهم ترین بخش های در نظر گرفته شده در طرح درس های ماهانه ششم ابتدایی بخش های زیر است:
نوشتن اهداف تدریس دروس
در نظر گرفتن تعامل و هم فکری در بین دانش آموزان و معلم آن ها
نوشتن فعالیت های از پیش تعیین شده برای تعیین یک مسیر مشخص
تعیین نمودن موقعیت ها و امکانات مورد نیاز برای آموزش دروس مختلف
نوشتن روش هایی برای ساده سازی ارائه و آموزش درس به دانش آموزان ششم ابتدایی
نوشتن اهداف ماهانه ارائه هر درس همانند طرح درس روزانه از اهمیت بالایی برخوردار است. داشتن اهداف از پیش در نظر گرفته شده و عمل به طرح درس، منجر به آشنایی بهتر دانش آموزان با موضوعات دروس، ایجاد خلاقیت در ذهن و همچنین پرورش تفکر آن ها خواهد شد.
پلتفرم روشکا در راستای ارائه آموزش مجازی به دانش آموزان کلیه مقاطع تحصیلی طراحی شده است. برای اطلاعات بیشتر و ورود به این سامانه مقاله زیر را مطالعه نمایید.
همانطور که پیش تر ذکر شد، طرح درس سالانه ششم ابتدایی در واقع یک برنامه ریزی چند ماهه و یا یک ساله برای ارائه دروس این پایه توسط معلم است. با شروع سال تحصیلی هر معلم باید طرح درس سالانه خود را به مدیر آموزشگاه تحویل داده و چشم انداز کلی خود را برای سال پیش رو تعیین نموده باشد. داشتن اهداف بلندمدت مشخص در نحوه نگارش طرح درس سالانه ششم ابتدایی بسیار موثر خواهد بود.
دروس 9 گانه پایه ششم ابتدایی شامل ریاضی، علوم تجربی، مطالعات اجتماعی، قرآن، فارسی، نگارش فارسی، کار و فناوری، هدیه های آسمان تعلیم و تربیت اسلامی و همچنین تفکر و اندیشه می شود. برای هر یک از این دروس می توان یک طرح درس سالانه جداگانه تهیه نمود.
کاربرگ طرح درس سالانه ششم ابتدایی با 2 طرح درس بررسی شده دیگر تفاوت هایی دارد، به این دلیل که طرح درس سالانه معمولا از جزئیات کمتری برخوردار بوده و یک برنامه کلی برای سال تحصیلی ارائه می دهد. کاربرگ طرح درس سالانه را می توان در قالب چند ستون اساسی تقسیم بندی کرده و نگارش کرد.
ستون های اصلی شامل نوبت تحصیلی، ترتیب ماه ها در هر نوبت، نام گذاری جلسات کلاس در هر ماه، رئوس مطالب قابل تدریس در هر جلسه، اهداف کلی و همچنین ابزار و تجهیزات مورد نیاز می شود. معلمان با نوشتن این برنامه ریزی می توانند از قبل برای آماده سازی جو کلاس و یا ابزارهای مورد نیاز اقدام نمایند.
این نکته را باید در نظر داشت که به دلیل ارتباط زیاد دروس فارسی و نگارش با یکدیگر، معمولا برای هر 2 درس یک طرح درس نوشته می شود و در مجموع می توان 8 طرح درس را برای پایه ششم ابتدایی ارائه داد. مسائل دیگری که در صحیح بودن نحوه نگارش طرح درس سالانه ششم ابتدایی موثر است، در نظر گرفتن تعطیلات رسمی موجود در سال تحصیلی، مناسبت ها و یا اعیاد متفاوت است، چراکه نتیجه در کاهش تعداد جلسات قابل تدریس خواهد داشت.
بهترین روش نوشتن طرح درس سالانه این است که همواره معلم چند جلسه قبل از آزمون های پایانی را برای رفع مشکلات دانش آموزان در نظر گرفته و حتی در طول سال نیز از برگزاری کلاس های جبرانی و رفع اشکال غافل نشود. در نظر گرفتن مطالب درسی متناسب با بازه های زمانی خاص همچون تعطیلات بلندمدت عید نوروز نیز اهمیت زیادی در فراگیری موثر دانش آموزان دارد.
دوره های ضمن خدمت فرهنگیان برای آموزش مهارت های جدید به معلمان برگزار می شود. برای اطلاعات بیشتر مقاله زیر را مطالعه کنید.
معلمان پایه ششم ابتدایی که به دنبال کسب تجربه در مورد نگارش طرح درس هستند می توانند برای آشنایی بیشتر با نحوه نوشتن طرح درس های روزانه، ماهانه و یا سالانه اقدام به جستجوی برای نمونه کارهای همکاران خود و دانلود نمونه طرح درس ششم ابتدایی کنند.
در سال های تحصیلی مختلف، طرح درس های متفاوتی به صورت رایگان در فضای اینترنت در دسترس معلمان قرار می گیرد. به آسانی با دانلود نمونه طرح درس ششم ابتدایی و بررسی قسمت های مختلف موجود در کاربرگ ها می توان طرح درس منحصر به فرد خود را ارائه کرد.
طبیعی است که آموزش موثر دانش آموزان این پایه نیازمند بکارگیری خلاقیت و ایده های معلمان در دروس مختلف است. از این رو همکاران معلم می توانند روش منحصر به فرد و یا برنامه خاص خود را با ایده گرفتن از نحوه نگارش دیگران در طرح درس کلاس خود بنویسند و پس از اتمام آموزش به دانش آموزان نحوه برگزاری امتحانات مدارس تعیین شده و دانش آموزان مورد ارزیابی قرار خواهند گرفت. برای دریافت رایگان نمونه طرح درس های ششم ابتدایی می توان از لینک های زیر استفاده کرد. این طرح درس ها در سه قالب سالانه، ماهانه و روزانه قابل دریافت هستند.
دانلود طرح درس ششم ابتدایی | |||
دانلود نمونه طرح سالانه ششم دبستان |
دوره های تربیت معلم مدارس ابتدایی برای آشنایی افراد متقاضی با نحوه آموزش و همچنین ارائه آموزش مطلوب برای متقاضیان فراهم شده است. برای اطلاعات بیشتر و شرکت در دوره مقاله زیر را مطالعه کنید.
در سال های گذشته ارتقای کیفیت آموزش در مدارس ایران و به ویژه در مقاطع ابتدایی به یکی از زمینه های مهم و اساسی در پژوهش های کارشناسان تبدیل شده است. به همین منظور در طی چند سال گذشته با برنامه ریزی برای ارتقای تحقیقات و پژوهش ها در مدارس، یک سند برنامه ملی جمع آوری شده است. این سند که با عنوان طرح درس ملی برای مقاطع مختلف تدوین شده است، علاوه بر بهبود محتوای کتاب های درسی دانش آموزان، برای افزایش نقش و تاثیر معلمان نیز برنامه ریزی هایی ارائه می دهد.
هدف از ارائه برنامه درس یا طرح درس ملی ششم ابتدایی مهیا کردن شرایط و زیرساخت های مناسب برای در نظر گرفتن طرح درس ها و ارزشیابی های مناسب در سطح ملی تا محلی است. به این ترتیب آموزش و تربیت دانش آموزان به شکلی ساختاریافته و منظم در اختیار آن ها قرار گرفته و انگیزه آن ها را برای علم آموزی بالاتر خواهد برد.
در طرح درس ملی، 11 زمینه فراگیری برای دانش آموزان در نظر گرفته شده است که تعدادی از آن ها همچون تقویت مهارت در واژه سازی با ترکیب های جدید، طراحی منظم، استفاده از ابزارهای تشویقی و غیره جدید هستند.
های سالانه طرح درس ملی ششم ابتدایی در قالب 925 ساعت آموزش مفید در نظر گرفته شده است. برای بکارگیری این طرح، از قبل جلسات آموزشی و توجیهی برای معلمان این پایه برگزار می گردد، چراکه اجرای صحیح این طرح ملزم به آماده سازی و تحول ذهن معلمان کشور است. علاوه بر معلمان، مدیران مدارس و کارشناسان آموزشی نیز با این طرح آشنایی کافی پیدا خواهند کرد.
طرح درس ملی دروس ششم ابتدایی به صورت جامع و کامل در اختیار معلمان قرار داده می شود و علاوه بر لزوم تطابق فعالیت ها با مفاد مندرج در این طرح درس، معلم می بایست سعی در تحقق تمامی اهداف نوشته شده در آن طرح درس نیز داشته باشد. قالب های طرح درس ملی دروس مختلف به صورت رایگان از اینترنت قابل دانلود هستند.
برای کسب اطلاعات بیشتر در خصوص دوره های مهارت آموزی آموزش و پرورش می توانید مقاله ای که لینک آن را در قسمت زیر قرار داده ایم، مطالعه نمایید.
وجود یک طرح درس برای ارائه آموزش به دانش آموزان از جنبه های مختلفی می تواند در فراگیری علوم توسط دانش آموزان و همچنین فعالیت های معلم موثر باشد. مزایای نوشتن طرح درس ششم ابتدایی تنها محدود به اتمام دروس در بازه زمانی مشخص نمی شود، بلکه می توان مزیت های دیگری را نیز برای ارائه طرح درس های روزانه، ماهانه و یا سالانه ارائه داد.
تاثیر مثبت به کارگیری طرح درس بر عملکرد آموزشی به گونه ای است که حتی برخی معلمان پایه ششم ابتدایی تمایل به برنامه ریزی هفتگی و یا فصلی نیز برای کتب مختلف دارند. نگارش طرح درس به ویژه برای مقطع ابتدایی منجر به استفاده بهینه از زمان در دسترس و به کارگیری فعالیت های نظری و عملی در کنار یکدیگر خواهد شد.
همانطور که ذکر شد، یکی از بخش های اصلی هر طرح درس را اهداف درسی تشکیل می دهند. بنابراین تدوین طرح درس به معلمان در دستیابی به اهداف تدریس آن ها نیز کمک فراوانی خواهد کرد. از طرف دیگر انسان همواره بر اساس غریزه خود به وجود نظم و ترتیب مشخص در کارها به ویژه در مسائل یادگیری تمایل دارد. وجود طرح درس و بکارگیری اصولی آن، در آموزش افراد نظم خاصی ایجاد کرده و انگیزه فردی را هم برای یادگیرنده و هم برای یاددهنده بالا می برد.
طرح درس های سالانه و ماهانه، زمان بندی مناسبی برای تفهیم مطالب به دانش آموزان تعیین می کند. با وجود یک چارچوب زمانی معین، فرصت کافی برای پرداختن به مطالب درسی متفاوت وجود داشته و عمق یادگیری دانش آموزان پایه ششم افزایش می یابد. به عبارت دیگر، این نوع آموزش پایدارتر خواهد بود.
علاوه بر مزایای نوشتن طرح درس ششم ابتدایی در زمینه یادگیری دانش آموزان، معلمان نیز با وجود یک نقشه و برنامه درسی مشخص، آمادگی و اعتماد به نفس بالاتری برای ارائه مطالب درسی خواهند داشت. در نهایت با اجرای متداوم طرح ارائه برنامه های درسی توسط معلمان، نظم خاصی در سیستم آموزشی کشور پایه گذاری خواهد شد.
کارشناسان سامانه مشاوره هیوا آماده اند تا اطلاعات لازم در خصوص طرح درس ششم ابتدایی را در اختیار داوطلبان گذاشته و آن ها را از طریق سیستم مشاوره تحصیلی تلفنی هیوا راهنمایی نمایند. همچنین از طریق عضویت در کانال تلگرامی و یا اینستاگرامی هیوا می توانید آخرین اخبار مرتبط با این حوزه را دریافت نمایید.
✔️ طرح درس ها انواع مختلفی دارد که مهم ترین آن ها طرح درس روزانه، ماهانه و سالانه هستند. انواع دیگر طرح درس در متن مقاله ذکر شده است.
✔️ نوشتن اهداف و برنامه ریزی کلی برای نوبت های مختلف تحصیلی در طرح درس سالانه مهم است. توضیحات بیشتر نگارش این طرح درس در متن مقاله ارائه شده است.
✔️ داشتن برنامه ریزی زمانی دقیق، افزایش قدرت یادگیری، افزایش انگیزه معلم و دانش آموزان از جمله اولین مزایای ارائه طرح درس هستند که سایر مزیت ها در متن مقاله شرح داده شده است.
برای مشاوره طرح درس ششم ابتدایی
برای مشاوره طرح درس ششم ابتدایی
سلام معلم ما طرح درس ندارد
سلام . طرح درس ششم ابتدایی که توسط معلمان نوشته میشه در اختیار دانش آموزان قرار نمی گیره ، طرح درس یک برنامه ریزی کاربردی برای خود معلم هستش .
سلام . معلم شوم چگونه طرح درس بنویسم ؟
سلام . نحوه نگارش طرح درس ششم ابتدایی و ... در دوره ضمن خدمت معلمان آموزش داده میشه .
سلام نمونه طرح از کجا باید بگیرم ؟
سلام . نمونه طرح درس ششم ابتدایی در متن مقاله قرار گرفته بر روی لینک دانلود کلیک کنین .
سلام . طرح درس روزانه نوشته می شود ؟
سلام . طرح درس ششم ابتدایی در سه نوع روزانه ، ماهانه و سالانه نگارش میشه .
سلام . طرح درس را مدیر مدرسه می نویسد ؟
سلام . طرح درس ششم ابتدایی توسط معلم تهیه و تنظیم میشه .
مقالات منتخب سردبیر
منتخب های خواندنی
ارتباط با ما
در صورتی که برای مشاوره در تمامی زمینه های ذکر شده در سایت، به دانش چندین ساله ما در این زمینه نیاز داشتید می توانید با شماره تلفن 9099075305 ( تماس با تلفن ثابت از سراسر کشور و به ازای هر دقیقه 180000 ریال ) در ارتباط باشید. همچنین می توانید از طریق فرم ارتباط با ما، پیام ها و انتقادات و پیشنهادات خود را برای ما ارسال نمایید. سایت مشاوره هیوا یک مرکز خصوصی و غیرانتفاعی است و به هیچ ارگان دولتی و خصوصی دیگر اعم از سازمان سنجش ، دانشگاه آزاد و .... هیچگونه وابستگی ندارد.
جهت ارئه انتقادات، پیشنهادات و شکایات با شماره تلفن 54787700-021 تماس حاصل فرمایید.
تمامی حقوق این سایت متعلق به هیوا می باشد ©