بر اساس قوانین اجرایی در سال های اخیر کلیه آموزگاران پیش از شروع سال تحصیلی ملزم به نوشتن طرح درس بر اساس طرح درس روزانه، ماهانه و سالانه و نیز تحویل آن به مدیریت شده اند. نوشتن طرح درس به استفاده بهینه از زمان کلاس و همچنین جلوگیری از به هدر رفتن آن کمک شایانی می کند. با نوشتن طرح درس پنجم ابتدایی آموزگاران بر اساس یک برنامه از پیش تعیین شده در کلاس وارد شده و به تدریس دروس می پردازند.
برای مشاوره طرح درس پنجم ابتدایی
برای مشاوره طرح درس پنجم ابتدایی
بر اساس قوانین و بخش نامه های جدید در سال های اخیر آموزگاران پیش از شروع سال تحصیلی می بایست برنامه های خود در رابطه با کتاب و درس هایی که در طول سال قصد تدریس آن ها را دارند به مدیر مدرسه ارائه دهند. از این رو عنوان طرح درس مطرح شده و آموزگاران طرح درس را به صورت روزانه، ماهانه و سالانه آماده کرده و ارائه می دهند.
در این مقاله قصد داریم توضیحاتی رابطه با طرح درس پنجم ابتدایی، نحوه نگارش طرح درس روزانه، ماهانه و سالانه پایه پنجم ابتدایی ارائه داده و نمونه ای از طرح درس پنجم ابتدایی را جهت دانلود در اختیار آموزگاران قرار دهیم. همچنین به مزایای نوشتن طرح درس پنجم ابتدایی خواهیم پرداخت. با ما همراه باشید.
از آنجایی که در بسیاری از مواقع آموزگاران به دلیل مشغله کاری، حجم بالای محتوای آموزشی و عوامل مختلف مطالب تکراری را به دانش آموزان آموزش داده و این امر علاوه بر اینکه موجب به هدر رفتن وقت و انرژی دانش آموزان و آموزگار شده، به جریان آموزش نیز لطمه وارد کرده و به دلیل کمبود زمان برخی از مطالب عمدا و یا سهوا حذف می شوند.
با توجه به اهمیت بالای مقطع ابتدایی و علی الخصوص پایه پنجم که در واقع پایه دانش آموزان را قوی کرده که در مقاطع بالاتر با مشکل مواجه نشوند، نوشتن طرح درس پنجم ابتدایی ضروری می باشد. از آنجایی که پایه پنجم شامل هفت درس می باشد لذا آموزگاران می بایست نسبت به نوشتن طرح درس برای کلیه درس های این پایه بر اساس آخرین تغییرات کتاب درسی به صورت تفکیک شده اقدام نمایند.
در طرح درس پنجم دبستان آموزگاران پیش از شروع سال تحصیلی می بایست اهداف آموزشی، کلیه فعالیت ها و مواردی که در طول سال تحصیلی قصد آموزش آن به دانش آموزان را دارند، بصورت یک برنامه کاملا هدفمند نوشته و در قالب یک فایل به مدیر دبستان تحویل دهند و در طول سال تحصیلی بر اساس این طرح درس اقدام به آموزش نمایند. طرح درس پنجم دبستان به صورت طرح درس روزانه، ماهانه و سالانه برای کلیه درس ها نوشته می شود. با نوشتن طرح درس روزانه پنجم ابتدایی، آموزش ها هدفمند تر بوده و اداره کردن کلاس درس نیز راحت تر می باشد.
با نوشتن طرح درس روزانه و همچنین طرح درس سالانه پنجم دبستان کلیه مشخصات دروس اعم از: نام درس، موضوع درس، نام دانش آموزان، نام مدرسه، تاریخ و تعداد جلسات را یادداشت شده و بهترین روش تدریس و همچنین ارزشیابی انتخاب خواهد شد. این روش باعث بالا رفتن عملکرد آموزگاران خواهد شد.
برای کسب اطلاعات بیشتر در خصوص طرح درس می توانید مقاله ای که لینک آن را در قسمت زیر قرار داده ایم، مطالعه نمایید.
پیش از این در رابطه با مفهوم طرح درس توضیحاتی ارائه شد. در این بخش قصد داریم در رابطه با نحوه نگارش طرح درس روزانه پنجم ابتدایی توضیحاتی ارائه دهیم. همان گونه که در بخش قبل توضیح داده شد در طرح درس پنجم ابتدایی آموزگاران کلیه فعالیت های آموزشی و اهداف خود را که قصد دارند در طول سال تحصیلی به آن بپردازند در قالب یک فایل به مدیر مدرسه ارائه می دهند.
نحوه نگارش طرح درس روزانه پنجم ابتدایی بدین صورت می باشد که آموزگار کلیه فعالیت های آموزشی و کمک آموزشی که در راستای به تحقق رساندن اهداف وی از تدریس موضوعی است را پیش بینی کرده و به صورت مکتوب در می آورد. در طرح درس روزانه پنجم ابتدایی، کلیه جزییات آموزش درس هایی که دانش آموزان در طول آن روز می بایست آموزش ببینند و همچنین هدف از آموزش آن مبحث درسی مشخص خواهد شد. طرح درس روزانه برای تمامی کتاب های درسی دوم ابتدایی از جمله ریاضی، فارسی، قرآن و... تهیه و نگارش می شود.
با انجام این کار کلیه فعالیت هایی که آموزگاران در طول روز قصد انجام آن را داشته باشند به ترتیب و با برنامه از قبل تعیین شده انجام خواهد شد و با توجه به این موضوع که طرح درس شامل کلیه دروس می شود، نوشتن طرح درس روزانه پنجم ابتدایی در سازمان دهی و ارزیابی بهتر فعالیت های کلاس بسیار موثر بوده و همچنین باعث استفاده بهینه از وقت کلاس و حاصل نمودن بهترین نتایج خواهد شد. نکاتی که آموزگاران در زمان نگارش طرح درس روزانه پنجم دبستان می بایست به آن توجه داشته باشند شامل موارد زیر می باشد:
موضوع یا عنوان درس که به صورت تحلیلی باشد
مشخص نمودن مطالبی که می بایست آموزش داده شود
تمامی درس ها و واحد کار هایی که می بایست آموزش داده شود به همراه زمان مورد نیاز جهت تدریس
مشخص نمودن فعالیت های عملی که دانش آموزان در راستای آموزش واحد درسی مربوطه می بایست انجام دهند
مشخص نمودن نکات کلیدی در کتاب درسی و همچنین سایر منابع کمک آموزشی
نوشتن هدف کلی از تدریس یک درس
مشخص نمودن هدف های جزئی از آموزش یک درس
علاوه بر عناوین اصلی سعی شود از عناوین فرعی نیز استفاده شود
مشخص نمودن هدف های رفتاری یک درس
تعیین رفتار ورودی دانش آموزان با توجه به پیش نیاز های تحقق هدف های رفتاری
ارزشیابی تشخیصی
مطالعه درسی گرچه به ظاهر امری ساده به نظر می رسد، اما اگر بخواهید مطالعه درسی برای فرزندان شما ثمربخش باشد، باید به شیوه درست و صحیح، مطالعه منابع را انجام دهند. برای اطلاع از روش صحیح درس خواندن در ابتدایی مقاله زیر را مطالعه نمایید.
همان طور که در بخش های قبل توضیح داده شد، یکی از طرح درس هایی که آموزگاران می بایست نسبت به تهیه و نگارش آن اقدام نمایند، طرح درس ماهانه می باشد که در این بخش قصد داریم در رابطه با نحوه نگارش طرح درس ماهانه پنجم ابتدایی توضیحاتی ارائه دهیم. داشتن طرح درس ماهانه پنجم دبستان مناسب موجب شده تا معلمان بتوانند متناسب با توانایی دانش آموزان و همچنین در مدت زمان تعیین شده برای یک آموزش، بهترین برنامه ریزی را داشته، از مزایای کلاس های جبرانی استفاده نمود و با بهترین عملکرد به نتایج و اهداف دلخواه سیستم آموزشی دست پیدا کنند.
نوشتن طرح درس در طول سال تحصیلی تاثیر بسزایی در عملکرد آموزگاران خواهد داشت. در نگارش طرح درس ماهانه پنجم ابتدایی برخلاف طرح درس روزانه که به ریز جزئیات پرداخته می شد، آموزگاران اقدام به نگارش کلیه اهداف و عناوین دروس مربوط به یک ماه تحصیلی که شامل چهار هفته می باشد را به صورت کلی با رعایت قوانین مرتبط با نگارش طرح درس به صورت مکتوب در آورده و در ابتدای هر ماه ارائه می دهند. طرح درس ماهانه پایه پنجم که مربوط کلیه دروس این پایه می باشد، شامل موارد زیر است:
با توجه به هدف کلی طرح درس ماهانه پنجم دبستان دانش آموزان می بایست مفاهیم کلی کتاب ها را آموزش ببینند
تعداد جلساتی که در طول ماه به دروس مختلف اختصاص داده می شود
وجود تعامل بین آموزگار و دانش آموزان در فراگیری دروس
فعالیت بر اساس برنامه و اهداف از پیش تعیین شده
تسهیل در آموزش و ایجاد فرصت یادگیری دانش آموزان
هدف های رفتاری آموزشی طرح درس ماهانه
پیش بینی رفتار ورودی در طرح درس ماهانه پنجم دبستان
آشنایی دانش آموزان با مفهوم درس و ایجاد تفکر و خلاقیت در فرایند یاد دهی
توجه به ویژگی های فردی و تفاوت دانش آموزان
مشارکت کلیه دانش آموزان در تدریس
فعالیت های خلاقانه دانش آموزان
فعالیت های تکمیلی
ارزشیابی دانش آموزان
جمع بندی دروس تدریس شده در طول ماه
پلتفرم روشکا در راستای ارائه آموزش مجازی به دانش آموزان کلیه مقاطع تحصیلی طراحی شده است. برای اطلاعات بیشتر و ورود به این سامانه مقاله زیر را مطالعه نمایید.
در بخش های قبل در رابطه با مفهوم طرح درس روزانه و ماهانه و همچنین نحوه نگارش طرح درس پنجم ابتدایی توضیحاتی ارائه شد. در این بخش قصد داریم نحوه نگارش طرح درس سالانه پنجم ابتدایی را آموزش دهیم.
نوشتن طرح درس سالانه در رسیدن آموزگاران به اهداف آموزشی خود در پایان سال تحصیلی کمک شایانی خواهد کرد. نکته قابل توجه در نوشتن طرح درس سالانه پنجم دبستان در اولویت قرار دادن اهداف رفتاری می باشد. طرح درس سالانه پنجم دبستان شامل کلیه دروس این پایه تحصیلی می باشد که آموزگاران کلیه عوامل موثر در تدریس را پیش بینی کرده و در طول سال تحصیلی به صورت منظم از آن پیروی خواهند کرد.
برای مثال در نگارش طرح درس سالانه به اعلام تعداد ماه های آموزشی، هفته های آموزشی و دروسی که می بایست تدریس شود به همراه هدف از آموزش، ذکر کلیه تعطیلی ها پرداخته شده که یک نگرش کلی به آموزگار خواهد داد. در نگارش طرح درس سالانه پنجم دبستان می بایست به موارد زیر توجه نمود:
تعیین جلسه ارزشیابی تشخیصی
تعیین اهداف آموزشی تدریس دروس پایه
مشخص نمودن ابزار کمک آموزشی
مشخص نمودن میزان ساعت های اختصاص داده شده به هر درس و همچنین مشخص نمودن تعطیلی های رسمی
تدوین و زمان بندی کلیه کتاب های درسی پایه پنجم دبستان
محتوای دروس تدریسی در هر جلسه با توجه به هدف نهایی به صورت واضح مشخص شود
مشخص نمودن فعالیت های خارج از کلاس. به عنوان مثال: مطالعه کتاب های کمک آموزشی، تهیه گزارش، حل تمرین و...
تعیین جلسه ای جهت مرور دروس
تعیین جلسه ارزشیابی تکوینی
مشخص کردن رئوس مطالب و همچنین تعیین اهداف کلی، اهداف جزئی و نیز اهداف رفتاری
ایجاد انگیزه در دانش آموزان
دوره های ضمن خدمت فرهنگیان برای آموزش مهارت های جدید به معلمان برگزار می شود. برای اطلاعات بیشتر مقاله زیر را مطالعه کنید.
نوشتن طرح درس نیازمند مهارتی می باشد که ممکن است آموزگارانی که به تازگی وارد این فضای آموزشی شده اند از آن مهارت برخوردار نبوده و نیز تسلط کافی جهت تهیه و تنظیم آن نداشته باشند. این آموزگاران جهت نوشتن طرح درس نیازمند بررسی یک طرح درس نمونه دارند تا از طریق آن بتوانند به ایده ای مناسب دست پیدا کنند.
با توجه به این موضوع که نوشتن طرح درس پنجم ابتدایی ممکن برای برخی از آموزگاران زمان بر بوده و به دلیل مشغله کاری و یا مواردی دیگر امکان نوشتن طرح درس بصورت روزانه، ماهانه و سالانه را برای هر یک از دروس پایه پنجم ابتدایی نداشته باشند، لذا در این بخش نمونه طرح درس پنجم ابتدایی را جهت دانلود رایگان در اختیار آموزگاران قرار داده ایم تا به نمونه های مختلف طرح درس دسترسی داشته و از طرح درس های موجود ایده بگیرند. و پس از اتمام آموزش به دانش آموزان نحوه برگزاری امتحانات مدارس تعیین شده و دانش آموزان مورد ارزیابی قرار خواهند گرفت.
دانلود طرح سالانه دوم ابتدایی | |||
دانلود طرح روزانه دوم دبستان | |||
دانلود طرح درس سالانه دوم دبستان |
دوره های تربیت معلم مدارس ابتدایی برای آشنایی افراد متقاضی با نحوه آموزش و همچنین ارائه آموزش مطلوب برای متقاضیان فراهم شده است. برای اطلاعات بیشتر و شرکت در دوره مقاله زیر را مطالعه کنید.
در بخش های قبل در رابطه با انواع طرح درس پنجم ابتدایی توضیح داده شد. در این بخش قصد داریم طرح درس ملی پنجم ابتدایی را مورد بررسی قرار داده و به معرفی آن بپردازیم.
طرح درس ملی به برنامه هایی گفته می شود که بدون در نظر گرفتن موقعیت جغرافیایی و استانی در کل کشور اجرایی می گردد. اجرای طرح درس ملی موجب وحدت، انسجام و همچنین قانون مند شدن کلیه برنامه های نظام آموزشی در امور برنامه ریزی درسی می شود. از اجزا و مولفه های برنامه درسی ملی می توان به مواردی زیر اشاره کرد:
مبانی فلسفی و علمی
اهداف و الگو ها
حوزه های یادگیری
راهبرد های آموزش و یادگیری
ارزش یابی پیشرفت تحصیلی
ارزشیابی برنامه درسی ملی و فرایند اصلاح آن
از اهداف طرح درسی ملی پنجم ابتدایی نیز می توان به موارد زیر اشاره کرد:
تعیین رویکرد و اهداف برنامه درسی
مشخص نمودن منطق و جهت گیری و ابعاد حوزه های یادگیری
تعیین اصول، قوانین، فرآیند اجرایی و همچنین قوانین ناظر بر مواد و منابع آموزشی
تعیین ساختار و اصلاح برنامه درسی
تعیین و تبیین نظام برنامه ریزی درسی
مبانی برنامه درسی ملی شامل: مبانی علمی و فلسفی می باشد. الگوی برنامه ریزی و جدول هدف گذاری دارای دو بعد بوده و عرصه های ارتباطی چهارگانه با موضوع محوریت ارتباط با خدا شامل مواردی از قبیل: خدا، خود، خلق و خلقت می باشد. همچنین:
هر علم و دانشی که در مسیر تعلیم و تربیت می باشد، می بایست بر اساس عقل، منطق، حکمت و فکر باشد.
علم و دانش مبتنی بر عقل و فکر(حیطه عاطفی) می بایست به ایمان و باور منتهی شود.
علم و معرفت و آگاهی( حیطه شناختی) بر اساس عقل و ایمان.
علم و معرفت می بایست به عمل منتهی شود.(حیطه مهارتی)
عمل می بایست بر اساس نظام ارزشی و اخلاقی توجیه پذیر باشد.
برای کسب اطلاعات بیشتر در خصوص دوره های مهارت آموزی آموزش و پرورش می توانید مقاله ای که لینک آن را در قسمت زیر قرار داده ایم، مطالعه نمایید.
همان گونه که پیشتر توضیح داده شد نوشتن طرح درس از مباحث مهم و کلیدی در مدیریت کلاس و برنامه ریزی درسی می باشد. در واقع می توان این طور بیان نمود که طرح درس یک نقشه راه برای آموزگاران می باشد تا از طریق آن بتوانند به هدف نهایی خود در امر آموزش به دانش آموزان برسند. در این بخش قصد داریم در توضیحاتی در رابطه با مزایای نوشتن طرح درس پنجم ابتدایی ارائه دهیم.
در تنظیم طرح درس پنجم ابتدایی اهداف رفتاری، انتخاب محتوا و همچنین فعالیت های آموزشی از نکات کلیدی می باشد که آموزگاران می بایست به آن توجه ویژه داشته باشند. از مزایای نوشتن طرح درس می توان به موارد زیر اشاره کرد:
تدریس با تسلط کامل و اعتماد به نفس بالا و همچنین ایجاد انگیزه
مدیریت زمان کلاس
کمک به فرآیند تدریس آموزگاران
کمک به انتخاب مواد آموزشی و همچنین وسایل کمک آموزشی مانند گام به گام دوم ابتدایی
موثر در انتخاب تکالیف درسی و کار در منزل دانش آموزان
تدریس بر اساس برنامه از پیش تعیین شده که باعث ایجاد نظم در کلاس خواهد شد
کمک به اعلام نتایج ارزشیابی
موثر در خود ارزیابی دانش آموزان
در مواقع ضروری استفاده از معلم جایگزین آسان تر می شود
تدریس در راستای استاندارد های آموزشی تعیین شده
کارشناسان سامانه مشاوره هیوا آماده اند تا اطلاعات لازم در خصوص طرح درس پنجم ابتدایی را در اختیار داوطلبان گذاشته و آن ها را از طریق سیستم مشاوره تحصیلی تلفنی هیوا راهنمایی نمایند. همچنین از طریق عضویت در کانال تلگرامی و یا اینستاگرامی هیوا می توانید آخرین اخبار مرتبط با این حوزه را دریافت نمایید.
✔️ با توجه به متن مقاله طرح درس شامل یک برنامه جامع از تمامی فعالیت ها و اهداف آموزگار در طول سال تحصیلی می باشد.
✔️ آموزگاران جهت نگارش طرح درس می بایست به ارائه اهداف کلی و جزئی، رفتاری، ارزشیابی و مواردی از این قبیل بپردازند. برای اطلاعات بیشتر به مطالعه مقاله بپردازید.
✔️ با نوشتن طرح درس پنجم ابتدایی آموزگاران با برنامه ریزی دقیق و اصولی به تدریس دروس مختلف پرداخته و از زمان خود نهایت استفاده را خواهند نمود. برای اطلاعات بیشتر به مطالعه مقاله بپردازید.
برای مشاوره طرح درس پنجم ابتدایی
برای مشاوره طرح درس پنجم ابتدایی
سلام . طرح درس فقط در دوره ابتدایی کاربرد دارد ؟
سلام . طرح درس در دوره ابتدایی ، متوسطه اول و متوسطه دوم مورد استفاده قرار می گیره .
سلام من می خواهم معلم شوم باید طرح درس را یاد بگیرم ؟
سلام . بله ، نحوه نگارش طرح درس پایه پنجم ابتدایی و ... در دوره ضمن خدمت معلمان آموزش داده میشه .
سلام . نمونه ای از طرح درس را از کجا پیدا کنم ؟
سلام . لینک دانلود نمونه طرح درس پایه پنجم ابتدایی در متن مقاله قرار گرفته بر روی لینک مورد نظر کلیک کنین .
سلام . مدیر مدرسه طرح درس می نویسد ؟
سلام . طرح درس پنجم ابتدایی توسط معلم تهیه و تنظیم میشه .
سلام طرح درس روزانه است ؟
سلام . طرح درس پایه پنجم ابتدایی در سه بخش روزانه ، ماهانه و سالانه تهیه و تنظیم میشه .
مقالات منتخب سردبیر
منتخب های خواندنی
ارتباط با ما
در صورتی که برای مشاوره در تمامی زمینه های ذکر شده در سایت، به دانش چندین ساله ما در این زمینه نیاز داشتید می توانید با شماره تلفن 9099075305 ( تماس با تلفن ثابت از سراسر کشور و به ازای هر دقیقه 230000 ریال ) در ارتباط باشید. همچنین می توانید از طریق فرم ارتباط با ما، پیام ها و انتقادات و پیشنهادات خود را برای ما ارسال نمایید. سایت مشاوره هیوا یک مرکز خصوصی و غیرانتفاعی است و به هیچ ارگان دولتی و خصوصی دیگر اعم از سازمان سنجش ، دانشگاه آزاد و .... هیچگونه وابستگی ندارد.
جهت ارئه انتقادات، پیشنهادات و شکایات با شماره تلفن 54787700-021 تماس حاصل فرمایید.
تمامی حقوق این سایت متعلق به هیوا می باشد ©