داوطلبان پذیرفته شده در آزمون نظام مهندسی، پس از طی کردن روند مراحل بعدی آزمون، می توانند از طریق تقاضای صدور پروانه، اقدام به دریافت پروانه اشتغال نظام مهندسی نمایند. این پروانه که به عنوان گواهی اشتغال به کار مهندسی نیز شناخته می شود، یکی از اسناد رسمی دولتی بوده و به داوطلبان اجازه اشتغال در شاخه های هفت گانه نظام مهندسی مورد نظر خود را می دهد.
برای مشاوره دریافت پروانه نظام مهندسی
برای مشاوره دریافت پروانه نظام مهندسی
فارغ التحصیلان رشته های مهندسی برای داشتن اجازه کار و انجام فعالیت های قانونی در رشته مورد نظر خود، می بایست در آزمون های نظام مهندسی شرکت کرده و در آزمون پذیرفته شده، سپس اقدام به دریافت پروانه نظام مهندسی نمایند. این پروانه به نوعی به داوطلبان اجازه فعالیت قانونی در رشته مورد نظر را داده و بسته به نوع فعالیت، از مزایای مربوطه بهره مند شوند.
با توجه به اینکه داوطلبان آزمون نظام مهندسی پس از قبولی در آزمون ورود به حرفه مهندسان برای آغاز فعالیت تخصصی خود نیاز به دریافت پروانه نظام مهندسی دارند، در این مقاله در خصوص ماهیت پروانه نظام مهندسی، مدارک دریافت، مراحل و نحوه اخذ پروانه و مزایای دریافت پروانه نظام مهندسی به طور کامل توضیح داده شده است. تا آخر این مقاله با ما همراه باشید!
تمامی داوطلبان شرکت کننده در آزمون ورود به حرفه مهندسان، پس از قبولی در این آزمون می توانند برای دریافت کارت نظام مهندسی و پروانه اشتغال نظام مهندسی اقدام نمایند. کارت و پروانه نظام مهندسی هر یک مزایایی داشته و داوطلبان برای دریافت آن ها می بایست مراحلی را طی نمایند. در این مقاله به مراحل و مزایای دریافت پروانه نظام مهندسی پرداخته شده است.
به طور کلی، شرکت در زمان برگزاری آزمون نظام مهندسی برای داوطلبان اختیاری بوده اما در صورتی که داوطلبان قصد دریافت پروانه نظام مهندسی را دارند، ابتدا می بایست در این آزمون شرکت کرده و نمره قبولی را کسب نمایند.
داوطلبان در مرحله بعد می توانند درخواست عضویت و دریافت پروانه خود را به سازمان نظام مهندسی کشور ارسال نمایند. لازم به ذکر است که پروسه دریافت پروانه نظام مهندسی تقریبا سه الی چهار ماه زمان خواهد برد.
نکته مهم پروسه دریافت پروانه نظام مهندسی این بوده که داوطلبان پس از قبولی در آزمون می بایست به عضویت سازمان نظام مهندسی درآیند، سپس اقدام به ارسال درخواست صدور پروانه اشتغال به کار یا همان پروانه نظام مهندسی نمایند. به همین دلیل پروسه دریافت پروانه نظام مهندسی نزدیک به چهارماه زمان خواهد برد.
داوطلبان با شرکت و قبولی در این آزمون می توانند با پروانه نظام مهندسی خود را اخذ کنند. داوطلبان می بایست حداقل نمره قبولی آزمون را بدست بیاورند. برای اطلاع از میزان نمره قبولی، مطالعه مقاله زیر توصیه می گردد.
داوطلبان متقاضی دریافت پروانه نظام مهندسی قبل از ارسال درخواست خود می بایست از داشتن تمامی مدارک لازم برای دریافت پروانه اطلاع یابند. اولین مدرک لازم برای دریافت پروانه اشتغال به کار مهندسی، داشتن سابقه کاری مورد نیاز به ازای هر مدرک تحصیلی می باشد. با توجه به این موضوع، سوابق کار حرفه ای برای مدرک تحصیلی کارشناسی برابر با 3 سال، مدرک کارشناسی ارشد 2 سال و دکتری برابر با 1 سال می باشد.
داوطلبان می بایست ابتدا سوابق کاری خود را مستند کرده، سپس برای جمع آوری دیگر مدارک لازم برای دریافت پروانه در رشته های نظام مهندسی اقدام نمایند. بدین ترتیب موارد مورد نیاز برای ارسال درخواست صدور پروانه، به ترتیب داشتن مدرک تحصیلی گفته شده، قبولی در آزمون نظام مهندسی و داشتن سابقه کاری حرفه ای که در بالا توضیح داده شد، می باشد. در این بخش نیز به صورت خلاصه مدارک لازم برای دریافت پروانه اشتغال به کار نظام مهندسی قرار داده شده است.
مدارک لازم برای دریافت پروانه نظام مهندسی
کپی کارت ملی و کارت پایان خدمت سربازی یا معافیت دائم
کپی مدرک تحصیلی
3 قطعه عکس 3*4 (تعداد عکس های درخواستی در بعضی از استان ها دو قطعه می باشد)
اصل رسید بانکی پرداخت هزینه
تکمیل کاربرگ درخواست صدور پروانه نظام مهندسی
ارائه مدارک سابقه کار مورد نیاز با توجه به مدرک تحصیلی
ارائه مدارک مرتبط با دوره های کارآموزی و سمینارهای توجیهی عمومی و تخصصی (این مورد برای پس از ارسال درخواست صدور پروانه می باشد)
داوطلبان دریافت پروانه نظام مهندسی پس از آماده سازی تمامی مدارک ذکر شده در صورت مشاهده نتیجه قبولی خود در آزمون نظام مهندسی که یکی از شرایط دریافت پروانه اشتغال به کار سازمان نظام مهندسی می باشد، می توانند درخواست خود را مبنی بر صدور پروانه نظام مهندسی به سازمان مربوطه ارسال نمایند.
سابقه کار توضیح داده شده، برای شرکت در آزمون نظام مهندسی نیز الزامی می باشد. برای دریافت اطلاعات بیشتر در خصوص سابقه کاری مورد نیاز مطالعه مقاله زیر توصیه می شود.
داوطلبان علاقمند به دریافت پروانه نظام مهندسی پیش از ارسال درخواست خود به سازمان مربوطه، می بایست از مراحل اخذ پروانه نظام مهندسی و نحوه دریافت آن به طور کامل اطلاع یافته، سپس درخواست خود را ارسال نمایند. داشتن کاستی و یا نرسیدن به حد نصاب در تکمیل فرآیند هر یک از مراحل مورد نیاز، داوطلب را از دریافت پروانه اشتغال به کار نظام مهندسی دور خواهد کرد.
مراحل اخذ دریافت پروانه نظام مهندسی در کل به چهار مرحله تقسیم شده که اولین مرحله آن، قبولی داوطلب در آزمون نظام مهندسی می باشد. در این بخش از مقاله به طور کامل به مراحل اخذ پروانه نظام مهندسی برای داوطلبان پرداخته شده است.
مرحله اول: در این مرحله داوطلب می بایست در آزمون ورود به حرفه مهندسان که توسط سازمان نظام مهندسی برگزار می شود، شرکت کرده و با مطالعه منابع اعلام شده، در آزمون این سازمان نمره قبولی را به دست آورد. لازم به ذکر است که یک داوطلب به طور همزمان برای صلاحیت های مورد نظر خود، در آزمون شرکت نماید. پس از مشاهده قبولی، داوطلب می تواند برای انجام مرحله بعدی آماده شود.
مرحله دوم: این مرحله شامل انجام مراحل مربوط به عضویت سازمان نظام مهندسی می شود. داوطلبان پس از مشاهده نتیجه آزمون خود می توانند برای ارسال مدارک خود و ارسال خواست عضویت در سازمان نظام مهندسی اقدام نمایند. پس از تایید درخواست و عضویت داوطلب، وی می تواند برای انجام مراحل بعدی اقدام نماید.
لازم به ذکر است که داوطلبان می توانند حتی قبل از شرکت در آزمون نظام مهندسی در این سازمان عضو شده و در صورت قبولی در آزمون این سازمان، با گذشت زمان کمتری پروانه نظام مهندسی خود را دریافت نمایند. مدت زمانی این فرایند تا دریافت پروانه نظام مهندسی یا پروانه اشتغال به کار، حدودا 4 الی 6 ماه زمان خواهد برد.
مرحله سوم: این مرحله شامل ارسال درخواست صدور پروانه نظام مهندسی و مراحل لازمه بعدی می باشد. داوطلبان پس از ارسال درخواست خود می بایست در بخش های پذیرش و آموزش شرکت نمایند. در بخش پذیرش فرد می بایست به عنوان یکی از مدارک مورد نیاز برای صدور پروانه اشتغال به کار، پرونده مالیاتی تشکیل داده و برای این کار، فرم های ارائه شده توسط اداره کل راه و شهرسازی را تکمیل نماید.
در بخش بعدی یعنی بخش آموزش نیز، داوطلبان می بایست در حد فاصل زمانی صدور پروانه نظام مهندسی در سمینارهای توجیهی و دوره های آموزشی مربوط به حرفه کاری خود که به صورت عمومی و تخصصی توسط سازمان نظام مهندسی برگزار می شوند، شرکت نمایند.
همچنین داوطلبانی که از قبل در سازمان نظام مهندسی عضویت داشته و از قبولی خود در آزمون این سازمان اطمینان دارند، می توانند در حد فاصل زمان اعلام نتایج آزمون نظام مهندسی در دوره های ذکر شده شرکت نمایند.
مرحله چهارم: در این مرحله داوطلب می بایست پس از تکمیل دوره ها و سمینار های آموزشی و دریافت گواهینامه حضور در این دوره ها، برای واریز هزینه عوارض صدور پروانه اشتغال اقدام نماید. واریز این مبلغ به صورت اینترنتی بوده و دریافت رسید اینترنتی یکی از مدارک لازم صدور پروانه می باشد.
پس از تکمیل این مرحله، داوطلب می بایست به سازمان محل سکونت خود رفته، فرآیند سوگندنامه مهندسی را تکمیل و مدارک مورد نیاز برای صدور پروانه نظام مهندسی را ارائه نماید.
پس از این مراحل و طی چند ماه، پروانه نظام مهندسی به دست داوطلب می رسد. لازم به ذکر است که این پروانه دارای درجاتی بوده و داوطلبان می توانند در صورت نیاز، پروانه اشتغال به کار نظام مهندسی خود را ارتقا دهند.
داوطلبانی که قصد شرکت در آزمون نظام مهندسی برای بار دوم را دارند، می توانند با مطالعه مقاله زیر از شرایط و نحوه ثبت نام در این آزمون مطلع شوند.
در بخش های قبلی مقاله در خصوص مدارک و مراحل دریافت پروانه نظام مهندسی به طور کامل توضیح داده شده است. در این بخش از مقاله به مزایای دریافت پروانه نظام مهندسی پرداخته شده است. داوطلبان پس از دریافت پروانه اشتغال به کار نظام مهندسی خود می توانند یکی از پیش نیازهای اصلی برای ارتقای پروانه نظام مهندسی را داشته و در صورت نیاز می توانند پروانه اشتغال به کار خود را به درجه بالاتری ارتقا و یا تمدید پروانه نظام مهندسی را انتخاب نمایند.
از دیگر مزایای دریافت پروانه نظام مهندسی می توان به کسب اعتبار شغلی بیشتر، تاسیس شرکت یا دفتر مهندسی، داشتن مدرک معتبر برای داشتن فعالیت های مربوطه در خارج از کشور، کسب درآمد سالانه به صورت ثابت و بدون داشتن هیچ فعالیتی تنها با حقوقی کردن پروانه خود اشاره کرد. این دسته از مزایا بسته به نیاز داوطلب پس از طی روند الزامی، قابل انجام می باشد.
از دیگر مزایای دریافت پروانه نظام مهندسی، ارتقای رزومه کاری و مهندسی داوطلب می باشد. در صورتی که داوطلب شرایط لازم برای دریافت پروانه نظام مهندسی را داشته باشد، امکان ارتقای رزومه و به دنبال آن، ارتقای شغلی و همینطور استخدام در شرکت های رده بالای مهندسی را نیز خواهد داشت. همچنین مهندسان می توانند در سامانه ارجاع کار نظام مهندسی که به منظور کنترل صلاحیت و ثبت ظرفیت اشتغال مهندسان طراح و سازنده شکل گرفته است عضو شده و از امکانات آن استفاده نمایند.
کارشناسان سامانه مشاوره هیوا آماده اند تا اطلاعات لازم در خصوص پروانه نظام مهندسی را در اختیار داوطلبان گذاشته و آن ها را از طریق سیستم مشاوره تحصیلی تلفنی هیوا راهنمایی نمایند. همچنین از طریق عضویت در کانال تلگرامی و یا اینستاگرامی هیوا می توانید آخرین اخبار مرتبط با این حوزه را دریافت نمایید.
✔️ فارغ التحصیلان رشته های مهندسی برای داشتن اجازه کار و انجام فعالیت های قانونی می بایست اقدام به دریافت پروانه نظام مهندسی نمایند. توضیحات بیشتر در متن مقاله ارائه شده است.
✔️ یکی از مدارک دریافت پروانه نظام مهندسی مدرک سابقه کاری داوطلب به ازای مدرک تحصیلی می باشد. دیگر مدارک لازم در متن مقاله ارائه شده است.
✔️ از مزایای دریافت پروانه نظام مهندسی توسط داوطلبان می توان به داشتن اعتبار شغلی بیشتر و امکان تاسیس دفتر یا شرکت مهندسی اشاره کرد. سایر موارد در متن مقاله قرار داده شده است.
برای مشاوره دریافت پروانه نظام مهندسی
برای مشاوره دریافت پروانه نظام مهندسی
سلام ، وقت بخیرمن با مدرک فوق دیپلم الکترونیک سال ۸۵ می تونم در آزمون اردیبهشت ۱۴۰۲ شرکت کنم ؟
سلام . می تونین در آزمون نظام مهندسی شرکت کنین .
سلام من کی می توانم آزمون بدهم ؟
سلام . آزمون نظام مهندسی اردیبهشت ماه برگزار میشه .
سلام من آزمون طراحی معماری نظام قبول شدم ، الان باید چه مراحلی رو طی کنم ؟
سلام . باید به عضویت سازمان نظام مهندسی در بیایین ، سپس اقدام به ارسال درخواست صدور پروانه اشتغال به کار یا همان پروانه نظام مهندسی کنین .
سلام برای دریافت پروانه باید حتما آزمون داد ؟
سلام . برای دریافت پروانه نظام مهندسی باید در آزمون نظام مهندسی شرکت کنین و در آزمون نمره قبولی کسب کنین .
سلام زمان ثبت نام آزمون دی ماه کی است ؟
سلام . ثبت نام آزمون نظام مهندسی دی ماه شروع شده ، مهلت ثبت نام تا 28 آبان ماه هستش .
سلام آزمون نظام مهندسی نوبت دوم کی است ؟
سلام . آزمون نظام مهندسی نوبت دوم 8 و 9 دی ماه برگزار میشه .
سلام مدرک کارشناسی عمران امو بهمن می گیرم چه تاریخی می توانم پروانه بگیرم ؟
سلام . برای اخذ پروانه نظام مهندسی باید حداقل 3 سال از تاریخ فارغ التحصیلی شما بگذره .
سلام نتایج آزمون نظام مهندسی چه تاریخی اعلام می شود ؟
سلام . نتایج آزمون نظام مهندسی آبان ماه اعلام میشه .
سلام مدرک کارشناسی سال 99 گرفتم می توانم برای اخذ پروانه الان درخواست بدهم ؟
سلام . الان نمی تونین پروانه نظام مهندسی بگیرین .
سلام . برای پروانه نظام مهندسی چکار باید کرد ؟
سلام . برای اخذ پروانه نظام مهندسی باید در آزمون نظام مهندسی شرکت کنین و پس از قبولی در آزمون به عضویت سازمان نظام مهندسی در آیین ، بعد درخواست صدور پروانه اشتغال به کار یا همان پروانه نظام مهندسی بدین .
مقالات منتخب سردبیر
منتخب های خواندنی
ارتباط با ما
در صورتی که برای مشاوره در تمامی زمینه های ذکر شده در سایت، به دانش چندین ساله ما در این زمینه نیاز داشتید می توانید با شماره تلفن 9099075305 ( تماس با تلفن ثابت از سراسر کشور و به ازای هر دقیقه 180000 ریال ) در ارتباط باشید. همچنین می توانید از طریق فرم ارتباط با ما، پیام ها و انتقادات و پیشنهادات خود را برای ما ارسال نمایید. سایت مشاوره هیوا یک مرکز خصوصی و غیرانتفاعی است و به هیچ ارگان دولتی و خصوصی دیگر اعم از سازمان سنجش ، دانشگاه آزاد و .... هیچگونه وابستگی ندارد.
جهت ارئه انتقادات، پیشنهادات و شکایات با شماره تلفن 54787700-021 تماس حاصل فرمایید.
تمامی حقوق این سایت متعلق به هیوا می باشد ©