طرح درس دوم ابتدایی به صورت روزانه، ماهانه و سالانه تهیه و تنظیم می شود. در طرح درس های دوم دبستان، اهداف کلی و جزئی تدریس، حضور و غیاب، ابزارهای لازم برای تدریس، فعالیت های آموزشی و فعالیت های تقویت مهارت های رفتاری و سایر جزئیات مربوط به برنامه ریزی آموزشی کلاس های درسی نوشته می شود. با دانلود و مشاهده نمونه طرح درس، معلمان با نحوه نگارش این طرح ها آشنا می شوند.
برای مشاوره نحوه نگارش و دانلود طرح درس دوم ابتدایی
برای مشاوره نحوه نگارش و دانلود طرح درس دوم ابتدایی
داشتن برنامه ریزی و مدیریت کلاس های درس پایه های مختلف از جمله دوم ابتدایی، یکی از دغدغه های همیشگی معلمان، مدیران و سایر کادر آموزشی مدارس بوده است. در سال های اخیر طرحی با عنوان طرح درس دوم ابتدایی به سیستم آموزشی مدارس راه پیدا کرده که با استفاده از آن می توان زمانبندی، نوع تدریس، امکانات موجود و سایر بخش های تعلیم و تربیت دانش آموزان را مدیریت کرد.
به منظور افزایش تمرکز معلمان برای آموزش دانش آموزان و کارآمد تر شدن ابزارهای آموزشی و کمک آموزشی، استفاده از طرح درس دوم ابتدایی ضروری است. بنابراین در مقاله پیش رو درباره طرح درس روزانه، ماهانه و سالانه دوم دبستان، طرح ملی دوم ابتدایی و همچنین مزایای طرح درس دوم ابتدایی توضیحات کاملی ارائه شده و چند نمونه از طرح درس های دوم دبستان به صورت رایگان جهت دانلود در مقاله قرار داده شده است.
مقطع تحصیلی دبستان، حساس ترین و مهمترین مقطع در آموزش و پرورش دانش آموزان محسوب می شود. اهمیت ابتدایی به این دلیل است که ورود کودکان به دنیای آموزش و پرورش در این مقطع صورت گرفته و شکل گیری خصوصیات فردی و علمی دانش آموزان از این سال ها آغاز می شود. به همین جهت، داشتن سیستم تعلیم و تربیتی مناسب و خلاقانه در مقطع ابتدایی، از دغدغه های اصلی نظام آموزشی است.
یکی از راهکارهای داشتن سیستم آموزشی و پرورشی مفید و کارآمد، استفاده از طرح درس توسط معلمان و مدارس می باشد. طرح درس برای پایه های مختلف تحصیلی از جمله دوم ابتدایی، در انواع مختلف طرح درس روزانه، ماهانه و سالانه نوشته می شود. طرح درس در واقع نشان دهنده برنامه معلمان جهت تدریس و آموزش به دانش آموزان می باشد.
معلمان طرح درس های روزانه، ماهانه و سالانه را نوشته و در زمان مقرر در اختیار مدیران مدارس قرار داده تا اهداف آموزشی و برنامه ریزی خود جهت تدریس را مشخص نمایند. طرح درس نشان دهنده اهداف آموزشی، نتایج دلخواه و زمانبندی در نظر گرفته شده برای یک دوره آموزشی می باشد.
داشتن طرح درس دوم دبستان مناسب موجب شده تا معلمان بتوانند متناسب با توانایی ها و استعدادهای دانش آموزان و همچنین در مدت زمان تعیین شده برای یک آموزش، بهترین برنامه ریزی برای آموزش کتاب های درسی ابتدایی و فعالیت های پرورشی را داشته، از مزایای کلاس های جبرانی استفاده نمود و با بهترین عملکرد به نتایج و اهداف دلخواه سیستم آموزشی دست پیدا کنند.
می توان گفت یک طرح درس مناسب و دقیق، کارایی نظام آموزشی را افزایش می دهد. مندرجات یک طرح درس به طور کلی عبارتند از:
موضوع درس
اهداف کلی و جزئی در تدریس
نوع کلاس، تعداد دانش آموزان و حضور و غیاب آنها
مدت زمان در نظر گرفته شده برای آموزش
روش های تدریس
فعالیت های انجام شده در جهت تقویت مهارت های ارتباطی
فعالیت های انجام شده در جهت معرفی درس جدید و ایجاد انگیزه برای یادگیری با توجه به برنامه ریزی درسی پایه دوم
زمان تخصیص داده شده به هر یک از فعالیت ها
قالب نگارشی در نظر گرفته شده برای نوشتن طرح درس، می تواند یک قالب روزانه، ماهانه یا سالانه باشد که در ادامه این مقاله هر یک از انواع طرح درس های روزانه، ماهانه و سالانه و نحوه نگارش آنها ارائه شده است.
قالب نگارشی در نظر گرفته شده برای نوشتن طرح درس دوم ابتدایی می تواند قالب روزانه باشد. نوشتن طرح درس روزانه به افزایش کارایی سیستم آموزشی کمک کرده و موجب شده تا معلمان و مدیران مدارس بتوانند از تجارب آموزشی کمک گرفته و توجه ویژه ای به نوع آموزش، فعالیت های تکمیلی و تعیین تکالیف دانش آموزان داشته باشند.
اطلاعات مندرج در طرح درس روزانه دوم دبستان شامل موارد زیر می باشد:
عنوان یا موضوع درس
اهداف کلی تدریس
عناوین فرعی و مطالب مهم
هدف های جزئی درسی
هدف های جزئی در جهت افزایش مهارت های رفتاری
تعیین دانسته ها و پیش نیازهای دانش آموزان
ارزشیابی
معلمان باید با دقت اطلاعات لازم را در طرح درس روزانه دوم ابتدایی نگارش کرده و پس از تهیه و تنظیم این طرح درس، آن را در اختیار مدیران قرار داده تا اهداف و برنامه ریزی خود برای تعلیم و تربیت دانش آموزان را به اطلاع آنها برسانند. طرح درس روزانه برای تمامی کتاب های درسی دوم ابتدایی از جمله ریاضی، علوم، فارسی، قرآن، هدیه های آسمانی، هنر و تربیت بدنی، تهیه و نگارش می شود.
مراحل تهیه طرح درس روزانه دوم ابتدایی برای دروس مختلف عبارت است از:
مرحله اول: تعیین مشخصات کلی از جمله موضوع درس، تعداد جلسه ها، مدت زمان در نظر گرفته شده برای آموزش، تعداد دانش آموزان، حضور و غیاب، نام مدرسه و معلم، تاریخ تنظیم طرح درس.
مرحله دوم: مشخص کردن اهداف کلی و جزئی آموزش درس مورد نظر و همچنین تعیین اهداف رفتاری در جهت تقویت مهارت های رفتاری دانش آموزان.
مرحله سوم: تعیین و تهیه ابزارهای آموزشی مورد نیاز با در نظر گرفتن ویژگی های مخاطب مانند گام به گام دوم ابتدایی، شرایط مکانی و زمانی، میزان استعداد و پذیرش مخاطبان و امکانات موجود.
مرحله چهارم: انتخاب روش تدریس متناسب با موضوع درس، امکانات موجود و پذیرش مخاطبان
مرحله پنجم: بررسی سلامت روحی و جسمی دانش آموزان و همچنین سنجش میزان علاقه و اشتیاق آنها برای یادگیری
مرحله ششم: ارزشیابی تشخیصی به منظور سنجش آموخته های قبلی دانش آموزان
مرحله هفتم: انتخاب فعالیت های لازم در جهت آماده سازی دانش آموزان و ایجاد شوق و انگیزه یادگیری
مرحله هشتم: تعیین فعالیت های انجام شده در آموزش و ارائه درس
مرحله نهم: تعیین فعالیت های تکمیلی از جمله خلاصه نویسی، نمایش عروسکی، سوال شفاهی، کارهای تحقیقاتی و پروژه ها، تکلیف شب
با طی کردن مراحل فوق، معلمان می توانند یک طرح درس کامل و کارآمد را نگارش و تنظیم نموده و در اختیار کادر مدرسه قرار دهند. برای کسب اطلاعات بیشتر درباره نحوه نگارش طرح درس روزانه، مطالعه مقاله زیر بسیار مفید است.
یکی دیگر از انواع طرح درس ها، طرح درس ماهانه بوده که معلمان ابتدای هر ماه آن را تهیه و تنظیم می نمایند. با داشتن طرح درس ماهانه، مدیریت کلاس و آموزش درس های پایه های مختلف از جمله پایه دوم دبستان، آسان تر و موثر تر می شود.
طرح درس ماهانه دوم ابتدایی برای تمامی دروس این پایه شامل ریاضی دوم ابتدایی، علوم، فارسی، قرآن، هدیه های آسمانی، هنر و تربیت بدنی، تهیه و تنظیم می شود. اهداف و نحوه نگارش طرح درس ماهانه دوم ابتدایی عبارتند از:
اهداف جزئی و کلی آموزش در زمینه های درسی، رفتاری و ارتباطی تعیین شده و برای رسیدن به این اهداف برنامه ریزی کارآمد انجام شود.
مطالب لازم برای یادگیری دانش آموزان در دوره آموزشی ماهانه مشخص شود.
ابزارها و تکنیک های لازم برای آموزش مطالب به دانش آموزان معین و تهیه شود.
مدت زمان مورد نیاز برای آموزش مباحث مشخص شده و مدیریت شود.
فعالیت های لازم برای آموزش هر چه بهتر مطالب و عناوین درسی تعیین شده و اجرا شود.
ساختار کلاس درس و میزان انگیزه و کشش دانش آموزان مشخص شده و ارتقا پیدا کند.
در آخر نحوه برگزاری امتحانات مدارس تعیین شده و میزان یادگیری دانش آموزان در این دوره آموزشی سنجیده شده و قابل مقایسه با دوره های آموزشی قبلی و بعدی باشد.
نوشتن طرح درس ماهانه دوم ابتدایی و ارائه آن به کادر مدیریت مدرسه، موجب ارتقا و بهبود نظام آموزش و پرورش دانش آموزان شده و با برنامه ریزی و مدیریت هر چه بهتر زمانبندی ها و فعالیت های آموزشی، موجب رشد فکری، علمی و شخصیتی دانش آموزان می شود. همچنین موجب دستیابی دانش آموزان به روش صحیح درس خواندن می شود. برای اطلاع از نحوه صحیح درس خواندن در ابتدایی، متقاضیان می توانند مقاله زیر را مطالعه نمایند.
قالب دیگری از طرح درس که برای پایه دوم ابتدایی نگارش می شود، طرح درس سالانه دوم ابتدایی می باشد. قالب نگارشی در نظر گرفته شده برای تهیه طرح درس سالانه، یک سال تحصیلی می باشد. داشتن طرح درس تمرکز معلم برای آموزش را افزایش داده و برنامه ریزی لازم برای انجام فعالیت های آموزشی و پرورشی را به او ارائه می دهد.
با داشتن طرح درس سالانه دوم ابتدایی، معلمان می دانند که:
چه مباحثی را به دانش آموزان باید آموزش دهند؟
چه مدت زمانی برای آموزش هر یک از عناوین و مطالب لازم است؟
چه فعالیت هایی برای داشتن آموزش مناسب و همچنین تقویت مهارت های رفتاری و ارتباطی دانش آموزان لازم است؟
ترتیب فعالیت های اجرا شده بهتر است چگونه باشد؟
میزان انگیزه و پذیرش دانش آموزان برای یادگیری چقدر است؟
راهکارهای افزایش شوق و پذیرش دانش آموزان چیست؟
چه ابزارهایی برای آموزش به دانش آموزان لازم است؟
روش های آموزشی به کار گرفته شده با توجه به نتیجه ارزشیابی دانش آموزان، چقدر موثر بوده است؟
بنابراین با داشتن طرح درس سالانه دوم ابتدایی، معلمان با تمرکز و اعتماد به نفس بیشتری می توانند برای تعلیم و تربیت دانش آموزان برنامه ریزی کرده و مدیریت بهتری در کلاس داشته باشند. نحوه نگارش طرح درس سالانه دوم ابتدایی عبارت است از:
تعیین اهداف کلی و جزئی و مباحث مهم در تدریس
مشخص کردن وسایل و ابزارهای لازم برای آموزش
ارزشیابی تشخیصی در جهت سنجش دانسته های پیشین دانش آموزان
تعیین فعالیت های لازم برای ایجاد انگیزه در دانش آموزان
مشخص کردن نحوه ارائه درس و فعالیت های آموزشی لازم
تعیین فعالیت های تکمیلی مانند خلاصه نویسی و مرور درس
مشخص کردن تکالیف دانش آموزان
ارزشیابی پایانی با استفاده از نمونه سوالات امتحانی
طرح درس سالانه برای تمامی دروس و کتاب های دوم دبستان تهیه می شود. برای دانلود کتاب های دوم دبستان، دانش آموزان می توانند به مقاله ای که لینک آن در ادامه قرار داده شده مراجعه نمایند.
معلمان برای آشنایی هرچه بهتر با جزئیات طرح درس و نحوه نگارش طرح درس های روزانه، ماهانه و سالانه دوم ابتدایی، می توانند به صورت رایگان نمونه طرح درس های زیر را دانلود نمایند. به این منظور متقاضیان باید بر روی لینک های قرار داده شده در ادامه این بخش کلیک نمایند.
نوع طرح درس | لینک دانلود |
طرح درس روزانه ریاضی دوم ابتدایی | دانلود |
طرح درس سالانه قرآن دوم ابتدایی | دانلود |
طرح درس سالانه فارسی دوم ابتدایی | دانلود |
طرح درس سالانه علوم دوم ابتدایی | دانلود |
طرح درس سالانه ریاضی دوم ابتدایی | دانلود |
طرح درس سالانه تربیت بدنی دوم ابتدایی | دانلود |
با دانلود و مطالعه نمونه طرح درس های روزانه، ماهانه و سالانه دوم ابتدایی، معلمان با نحوه تهیه و تنظیم این طرح درس ها آشنا شده و می توانند طرح درس دقیق تر و کارآمدتری را نگارش نمایند.
از حدود پنج سال قبل یک سیاست گذاری عمومی در حوزه برنامه ریزی آموزشی با عنوان طرح درس ملی اجرا شده است. طرح درس ملی برای پایه های مختلف تحصیلی از جمله مقطع دوم ابتدایی تهیه و تنظیم می شود. در این طرح معلمانی که به استخدام آموزش و پرورش در آمده اند، به صورت تیمی یا به صورت تک نفره به بررسی و یافتن مشکلات دانش آموزان می پردازند.
پس از یافتن مشکلات درسی دانش آموزان برای کتاب های مختلف، معلمان با طراحی و ساخت یک درس دیگر به رفع مشکلات ایجاد شده می پردازند. ابتدا درس ساخته شده به گروهی از دانش آموزان تدریس شده و در صورت کسب نتایج موثر و مثبت، این درس به کتب درسی مورد نظر راه پیدا می کند.
در پایه دوم ابتدایی نیز معلمان به صورت انفرادی یا گروهی می توانند در راستای حل مشکلات آموزشی دانش آموزان، به طراحی یک درس پرداخته و پس از تدریس آن مبحث، در صورتی که نتایج مثبتی کسب شود، به کتب دوم ابتدایی راه پیدا نماید.
طرح درس ملی نیز مانند طرح درس در قالب های روزانه، ماهانه و سالانه نگارش می شود. در نگارش انواع قالب های طرح درس ملی، ظرفیت مدارس و نیاز دانش آموزان بومی در نظر گرفته شده، بنابراین معلمان می توانند برای قالب و نوع نگارش این طرح تصمیم گیری نمایند.
طرح درس ملی دوم ابتدایی در چهار عرصه خود، خدا، خلق و خلقت تهیه و تنظیم می شود. یازده حوزه یادگیری در نظر گرفته شده در طرح درس ملی عبارتند از: تفکر و حکمت، قرآن و معارف، زبان و ادبیات فارسی، فرهنگ و هنر، کار و فناوری، سلامت و تربیت بدنی، علوم انسانی و مطالعات اجتماعی، ریاضیات، علوم تجربی، زبان های خارجی، آداب و مهارت های زندگی.
هدف گذاری ها در طرح درس ملی دوم ابتدایی باید بر اساس یازده حوزه یادگیری و در چهار عرصه در نظر گرفته شده برای این طرح، انجام شود. معلمان برای آشنایی بیشتر با دوره های ضمن خدمت می توانند مقاله زیر را مطالعه نمایند.
همان طور که توضیح داده شد، طرح درس دوم ابتدایی برای دوره های مختلف آموزشی روزانه، ماهانه و سالانه نگارش می شود. طرح درس دوم ابتدایی باید به گونه ای نوشته شود که هدفمند باشد و زمان و امکانات موجود را به خوبی مدیریت نماید. همچنین با استفاده از یک طرح درس کارآمد می توان به سنجش و ارزشیابی دانش آموزان پرداخت و میزان تاثیر سیستم آموزشی به کار گرفته شده را ارزیابی کرد.
طرح درس دوم ابتدایی برای تمامی دروس ریاضی، علوم، فارسی، قرآن، هدیه های آسمانی و تربیت بدنی نگارش شده و مزایا و فواید زیادی را برای معلمان و کادر مدرسه فراهم می نماید. مزایای نگارش طرح درس دوم ابتدایی عبارتند از:
هدفمند شدن تدریس و فعالیت های آموزشی و تطبیق اهداف با توانایی های دانش آموزان
مدیریت زمان کلاس ها
مدیریت تکنیک ها و ابزار مورد نیاز برای آموزش مانند سامانه کارسنج
سنجش میزان علاقه و انگیزه دانش آموزان برای یادگیری و تطبیق روش های آموزشی با میزان پذیرش آنها
ارزشیابی دانش آموزان به منظور سنجش میزان آموخته های آنها در کلاس های درس
انجام فعالیت هایی در جهت بهبود مهارت های رفتاری دانش آموزان
سازماندهی فعالیت های معلم و ایجاد هماهنگی بیشتر در فرآیند آموزش
ایجاد نظم در تدریس و افزایش میزان یادگیری دانش آموزان
دقت بیشتر در استفاده از فعالیت های تکمیلی و موثرتر شدن تکالیف
مزایای ذکر شده برای تهیه طرح درس دوم ابتدایی و سایر فواید آن موجب شده تا معلمان مقطع تحصیلی دوم ابتدایی به نگارش طرح درس و ارائه آن به مدیریت مدرسه ترغیب شوند. گذراندن دوره آموزشی ابتدایی برای معلمان ضروری بوده که در ادامه مقاله ای در رابطه دوره آموزشی تربیت معلم مدارس ابتدایی جهت استفاده داوطلبان قرار داده شده است.
برای اطلاع از نحوه نگارش طرح درس های روزانه، ماهانه، سالانه و ملی دوم دبستان و همچنین در صورت وجود هرگونه سوال یا ابهام درباره آن، با سیستم مشاوره تحصیلی تلفنی هیوا تماس بگیرید. کارشناسان سامانه مشاوره هیوا اطلاعات کامل در این زمینه را در اختیار شما قرار می دهند. همچنین می توانید با عضویت در کانال تلگرام و صفحه اینستاگرام هیوا از آخرین اخبار در این زمینه مطلع شوید.
✔️ طرح درس روزانه دوم ابتدایی به منظور ثبت فعالیت های آموزشی و پرورشی دانش آموزان در هر روز از سال تحصیلی نوشته شده که جزئیات آن در متن مقاله توضیح داده شده است.
✔️ طرح درس ماهانه دوم ابتدایی به منظور مدیریت هر چه بهتر زمانبندی و امکانات آموزشی و کمک آموزشی تهیه و تنظیم شده که در متن این مقاله به طور کامل توضیح داده شده است.
✔️ در طرح درس سالانه دوم ابتدایی اهداف جزئی و کلی تدریس و سایر فعالیت های آموزشی و پرورشی کلاس درج شده که در این مقاله به طور کامل توضیح داده شده است.
برای مشاوره نحوه نگارش و دانلود طرح درس دوم ابتدایی
برای مشاوره نحوه نگارش و دانلود طرح درس دوم ابتدایی
سلام طرح درس فقط برای مدارس ابتدایی استفاده می شود ؟
سلام . طرح درس در دوره ابتدایی ، متوسطه اول و متوسطه دوم مورد استفاده قرار می گیره .
سلام من بخواهم در آینده معلم شوم باید این طرح را یاد بگیرم ؟
سلام . بله ، نحوه نگارش طرح درس پایه دوم ابتدایی و ... در دوره ضمن خدمت معلمان آموزش داده میشه .
سلام نمونه ای از طرح درس دارید ؟
سلام . لینک دانلود نمونه طرح درس پایه دوم ابتدایی در متن مقاله قرار گرفته بر روی لینک مورد نظر کلیک کنین .
سلام . طرح درس مدیر مدرسه می نویسد ؟
سلام . طرح درس پایه دوم ابتدایی توسط معلم تهیه و تنظیم میشه .
سلام طرح درس روزانه انجام می شود ؟
سلام . طرح درس پایه دوم ابتدایی در سه بخش روزانه ، ماهانه و سالانه تهیه و تنظیم میشه .
مقالات منتخب سردبیر
منتخب های خواندنی
ارتباط با ما
در صورتی که برای مشاوره در تمامی زمینه های ذکر شده در سایت، به دانش چندین ساله ما در این زمینه نیاز داشتید می توانید با شماره تلفن 9099075305 ( تماس با تلفن ثابت از سراسر کشور و به ازای هر دقیقه 180000 ریال ) در ارتباط باشید. همچنین می توانید از طریق فرم ارتباط با ما، پیام ها و انتقادات و پیشنهادات خود را برای ما ارسال نمایید. سایت مشاوره هیوا یک مرکز خصوصی و غیرانتفاعی است و به هیچ ارگان دولتی و خصوصی دیگر اعم از سازمان سنجش ، دانشگاه آزاد و .... هیچگونه وابستگی ندارد.
جهت ارئه انتقادات، پیشنهادات و شکایات با شماره تلفن 54787700-021 تماس حاصل فرمایید.
تمامی حقوق این سایت متعلق به هیوا می باشد ©