هر ساله جشنواره تجارب برتر تربیتی یا جشنواره پژوهش در عمل، با هدف تبادل نظر و اندیشه مربیان و مدیران در زمینه سنجش و ارزشیابی پیشرفت تحصیلی در فرآیند یادگیری و یاددهی برگزار می شود. معلمان و فرهنگیان علاقه مند به شرکت در جشنواره تجارب برتر تربیتی ۱۴۰۳ می بایست در زمان ثبت نام، آثار خود را با توجه به نکات نوشتاری جشنواره و شیوه نامه آن آماده نموده و به مدرسه محل اشتغال خود تحویل دهند.
برای مشاوره شرکت در جشنواره تجربیات برتر تربیتی ۱۴۰۳
برای مشاوره شرکت در جشنواره تجربیات برتر تربیتی ۱۴۰۳
همواره یافتن شیوه های آموزش دروس با بیشترین اثربخشی و همچنین نحوه صحیح برخورد با دانش آموزان و تعلیم و تربیت آن ها برای معلمان، مدیران و خانواده ها از اهمیت ویژه ای برخوردار بوده است. به همین دلیل آموزش و پرورش به منظور تشویق معلمان، مشاوران و مدیران اقدام به برگزاری جشنواره تجارب برتر تربیتی نموده است، تا علاقه مندان و افراد موفق در زمینه تعلیم و تربیت دانش آموزان، شیوه و راه های موفق خود را ارائه دهند.
علاقه مندان به شرکت در جشنواره تجارب برتر تربیتی ۱۴۰۳ می توانند همگام با تدریس، به یافتن راهکار های مناسب و اثر بخش برای سهولت و بهبود فرآیند آموزش دروس و همچنین تعلیم و تربیت دانش آموزان نموده و با ارسال آثار خود به این جشنواره، زمینه پیشرفت تحصیلی و بهبود عملکرد سایر دانش آموزان را فراهم نمایند. به منظور راهنمایی بیشتر علاقه مندان در ادامه این مقاله به بررسی جزئیات شیوه نامه جشنواره تجارب برتر تربیتی 1403 مانند زمان ثبت نام، ویژگی آثار و سایر موارد پرداخته شده است.
تجربیات و ابتکارات تربیتی عوامل اجرایی آموزش و پرورش در محیط های کلاس و مدرسه به ویژه در رابطه با معلمان در فرآیند آموزش و تربیت، با هدف بهبود رفتار دانش آموزان صورت می گیرد و در ارتقا و بهبود هر چه بیشتر شخصیت تربیتی دانش آموزان نقش مهم و حیاتی ایفا می کند.
تجربیات برتر تربیتی ۱۴۰۳ باعث ایجاد شیوه و الگویی بسیار مناسب و موثر برای استفاده دیگر فرهنگیان در مسیر آموزش و پرورش می شود و در رشد شخصیت و تربیت دانش آموزان نقش مهمی دارد. همچنین استفاده از تجربیات برتر تربیتی دیگر همکاران می تواند از هزینه های مجدد در این راستا جلوگیری کند. علاوه بر این جشنواره فرهنگیان علاقمند به توسعه فرهنگ کتاب می توانند در جشنواره کتاب سال معلم شرکت نمایند.
با توجه به ماهیت تعلیم و تربیت، معلمان اثر بخش برای یافتن راه حل مسائل آموزشی و پرورشی در موقعیت های مختلف یادگیری باید به پژوهش در حین عمل بپردازند و نتایج آن را مستند کنند تا در موقعیت های مشابه، خود و سایر فرهنگیان از آن استفاده کنند. بنابراین معلم اثر بخش معلمی است که همگام با تدریس برای یافتن راهکار های مسائل فرایند یاددهی ـ یادگیری به تحقیق بپردازد. مهم ترین اهداف جشنواره تجربیات برتر تربیتی:
تبادل نظر و اندیشه مربیان و مدیران در زمینه سنجش و ارزشیابی پیشرفت تحصیلی به عنوان بخش اساسی در فرآیند یادگیری و یاددهی.
بالا بردن انگیزه و رقابتی صحیح میان دبیران و معلمان برای بهبود و بکارگیری دانش و تقویت مهارت های حرفهای خود در زمینه سنجش و ارزشیابی پیشرفت تحصیلی آموزش پذیران.
ایجاد پایگاه داده ای از انواع تجربیات موفق و بومی معلمان در زمینه سنجش و ارزشیابی تحصیلی.
انتقال پایگاه داده و اطلاعات تجربیات برتر دبیران به سایر فعالین این حوزه در نقاط مختلف کشور با قرار دادن و امکان دسترسی و دانلود از طریق سایت ادارات کل آموزش و مرکز سنجش و پایش کیفیت آموزشی.
تعریف سناریویی مشخص از نقش سنجش و ارزشیابی در بهبود فرایند یاددهی و یادگیری با تأکید بر اهداف سنجش برای یادگیری موثر.
ایجاد انگیزه و پرورش روحیه ای پژوهش محور در اقدام در راستای بالا بردن دقت و توجه به مسائل آموزش و پرورش در زمینه سنجش و ارزشیابی تحصیلی.
جشنواره کشوری ایتات در دو مرحله مقدماتی و اصلی برگزار شده که در مرحله مقدماتی معلمان، مربیان و اساتید باید ایده های نوآورانه خود را در قالب کلیپ های پنج تا ده دقیقه ای خود ارائه کنند. در این جشنواره بیشتر بحث آموزش و راه کارهای نوین برای یادگیری بهتر دانش آموزان مطرح می باشد که علاقه مندان می توانند برای کسب اطلاعات بیشتر، به مقاله ای که لینک آن در ادامه ارائه شده است مراجعه نمایند.
در سند اجرای جشنواره تجارب برتر تربیتی ۱۴۰۳، تنها به مسائل آموزشی پرداخته نمی شود، بلکه مسائل تربیتی و پرورشی یادگیرندگان و یاد دهندگان نیز در آن جایگاه بسیار مهم و با ارزشی در میان عوامل فرهنگی و آموزشی مدارس دارد. در واقع تجارب برتر تربیتی و طرح های دیگری مثل آن کمک کننده، هماهنگ کننده و تسهیل کننده کار آموزش و پرورش در تربیت دانش آموزان می باشند.
نظام آموزش و پرورش در سال های اخیر به منظور بهبود و ارتقای سیستم و نظام تربیتی کشور تصمیم به تاسیس جشنواره تجربیات برتر تربیتی گرفته است. بنابراین با توجه به اهمیت بسیار زیاد شیوه آموزش و یادگیری، جشنواره تجربیات برتر تربیتی از مسائل مهمی است که در راستای سند تحول بنیادین و چشم انداز بیست ساله آموزش و پرورش در نظر گرفته شده است.
در پاسخ به این سوال که اصلی ترین هدف تشکیل و برگزاری جشنواره تجربیات برتر تربیتی ۱۴۰۳ چیست، باید به توسعه تفکر پژوهشی در میان مدیران، معلمان و معاون ها و سایر عوامل آموزشی اشاره کرد. در واقع شرکت کردن این افراد در جشنواره تجربیات برتر تربیتی می تواند نقشه راه بسیار مناسبی برای معاون های آموزشی و سایر دبیران در آینده باشد. چرا که با مشارکت فعال و پویای خود در جشنواره، فعالیت های پژوهشی راه گشایی برای یادگیرندگان و آموزش دهندگان ثبت و عملی می کنند. علاوه بر این جشنواره فرهنگیان علاقمند به ترويج روش های نوآور در فرآيند آموزش می توانند در جشنواره نوآوری در فرآیند آموزش و یادگیری شرکت کنند.
استفاده از تجارب تربیتی معلمان، معاون، مدیر و دیگر منابع انسانی در بستر آموزش و پرورش، اقدامی بسیار مهم و تاثیر گذار در راستای استفاده بهینه از این قابلیت در پرورش و ارتقای سطح فکری و فرهنگ تربیتی در دانش آموزان است. هدف از برگزاری جشنواره تجربیات برتر تربیتی در موضوعات تخصصی، ایجاد فرصت برای انتشار و به اشتراک گذاشتن تجربیات عملی معلمان و استادان در آموزش موضوعات تخصصی می باشد.
طبق شیوه نامه جشنواره تجارب برتر تربيتی 1403، افرادی می توانند در این جشنواره شرکت کنند که در طی دو سال اخیر یک تدریس موفق برای دانشجویان یا دانش آموزان در رویارویی یا بدفهمی و سخت فهمی های آموزش موضوعات تخصصی را تجربه کرده باشند که قابل عرضه و یادگیری برای دانشجویان یا دیگر معلمان باشد. در سال گذشته ثبت نام علاقه مندان از طریق مدارس و ارسال آثار در برخی استان ها از دی ماه آغاز و تا اسفند ماه به طول انجامید، اما در حال حاضر زمان بندی اجرای جشنواره تجارب برتر تربيتی ۱۴۰۳ اعلام نشده و به محض اعلام جزئیات برگزاری دوازدهمین دوره از این جشنوار، اطلاع رسانی لازم انجام خواهد شد.
فعالیت | زمان |
ارسال شیوه نامه و راهنمای جشنواره |
آذر ماه |
تبلیغات و اعلان رسمی |
دی ماه |
زمان ثبت نام و مهلت ارسال آثار به دبیرخانه |
از دی ماه لغایت اسفند ماه |
داوری آثار |
اواخر مرداد ماه |
اعلام نتایج |
شهریور ماه |
جشنواره ملی ایده بازار و طرح خلاق و نوآوری با هدف کشف و پرورش ایده ها و خلاقیت های دانش آموزان و اولیا و مربیان برگزار می شود و ثبت نام در آن از طریق سامانه این جشنواره به آدرس stideas.ir صورت می گیرد. علاقه مندان به شرکت در این جشنواره می توانند آثار خود را با توجه به بخش های مختلف این جشنواره آماده نموده و در موعد مقرر ارسال نمایند. علاقه مندان می توانند برای کسب اطلاعات بیشتر درباره جزئیات برگزاری جشنواره ملی ایده بازار و طرح خلاق و نوآوری، به مقاله ای که لینک آن در ادامه ارائه شده است مراجعه نمایند.
مدرسه اولین اجتماع کوچکی است که دانش آموزان پس از خانواده ی خود به منظور آموزش و تربیت اجتماعی به آن وارد می شوند. مدرسه به دانش آموزان می آموزد که چگونه در اجتماع بزرگتر و در بین مردم رفتار کنند. جشنواره تجارب برتر تربيتی، به همین دلیل در نظر گرفته شده است. علاوه بر جشنواره تجربیات برتر تربیتی، فرهنگیان و دانش آموزان علاقمند به تولید محتوا می توانند در جشنواره تولید محتوای الکترونیکی رشد نیز شرکت کنند.
شغل با فضیلت معلمی برای معلمانی که به آن به منزله فرصتی برای ارتقای آموزش و رشد شخصی می نگرند، سرشار از تجربه های نادری است که آگاهی از آن برای هر دانش آموز دو خاصیت دارد: اول آشنایی با تجربه خاص و دوم کسب انگیزه و اعتماد برای عمل خلاقانه در موقعیت های واقعی تربیت. به منظور راهنمایی بیشتر دانش آموزان در ادامه مزایای جشنواره تجربیات برتر تربیتی ارائه شده است.
در عین حال، تجربه های خاص دربردارنده دانش هایی مفید هستند که در قالب های معمول دانش رشته ای و دانش تربیتی وارد نشده اند. اما کارآمدی موقعیتی داشته اند. جشنواره تجارب برتر تربیتی ۱۴۰۳ نیازمند این می باشد که معلمان در زمان ثبت نام، آثار خود را آماده نموده و به مدرسه تحویل دهند تا پس از بررسی منطقه ای، آثار برتر در سطح استان و در نهایت کشوری برررسی شوند. این جشنواره فرصتی برای ارائه، ثبت و سازماندهی تجارب ارزشمند اساتید و معلمان در آموزش رشته تخصصی را فراهم می کند که علاقه مندان می توانند با توجه به شیوه نامه جشنواره تجارب برتر تربيتی 1403، اقدامات لازمه برای ارسال آثار خود را انجام دهند.
جشنواره تجربیات برتر تربیتی به منظور دستیابی به اندوخته های تجربی مستند معاونین و مربیان پرورشی و فرهنگی، سالانه توسط معاونت پرورشی و فرهنگی وزارت آموزش و پرورش، با هدف ترغیب و تشویق آن ها برای حضور در عرصه های پژوهشی تربیتی جهت ارتقای کیفیت خدمات تربیتی برگزار می شود. بر این اساس تجارب برتر تربیتی، تدابیر، روش ها و تعاملاتی است که از سوی معاونین و مربیان پرورشی و فرهنگی، مشاوران و معلمان جهت ایجاد و یا تغییر و اصلاح، ضمن فرآیند یاددهی-یادگیری در دبیران به کارگرفته شده است.
همه افراد موجود در دایره ارتباطی آموزش و پرورش یعنی کلیه آموزگاران و آموزش پذیران می توانند از مزایای جشنواره تجربیات برتر تربیتی بهره مند شوند. چرا که این ارتباط یک ارتباط برد-برد می باشد. به این صورت که ابتدا بهبود شرایط دانش آموز برای خود وی ثمربخش بوده و نتیجه دارد. در این صورت این دانش آموز در آینده می تواند اقدامات مفیدی را انجام دهد که این اقدامات نه تنها برای خود بلکه برای اعضای خانواده او و حتی کل جامعه مفید واقع می شود.
رهنمودهای اجرایی جشنواره تجارب برتر تربیتی بر اساس سند تحول بنیادین آموزش و پرورش بوده که مبنی بر استفاده بهینه از ظرفیت های موجود برای فرهنگ تفکر و پژوهش در بین مدیران، مربیان و تامین پژوهشگر مورد نیاز نظام تعلیم و تربیت رسمی عمومی و همچنین حمایت از پژوهشگران فعال و مجرب، جهت اجرا ابلاغ می شود.
مستندسازی و دستیابی به اندوخته های تجربی معاونین و مربیان پرورشی و فرهنگی، مشاوران و معلمان، شناسایی و معرفی استعداد ها و منابع انسانی حوزه پرورشی و فرهنگی، توسعه فضای رقابتی سازنده و ارتقای کیفیت خدمات تربیتی براساس نظام معیار، تولید آثار تربیتی، پرورشی و فرهنگی و انتشار یافته های پژوهشی، به کارگیری یافته ها و تجارب برتر در مدارس و نظام تعلیم و تربیت، از اصلی ترین اهداف جشنواره تجربیات برتر تربیتی ۱۴۰۳ به شمار می روند. علاوه بر این جشنواره فرهنگیان می توانند در جشنواره گلدسته های سرو که با محوریت موضوعات مذهبی و دینی برگزار می شود نیز شرکت کنند.
بر اساس شیوه نامه جشنواره تجارب برتر تربيتی 1403، از کلیه معاونین پرورشی و فرهنگی، مربیان تربیتی، مشاوران و معلمان مدارس داخل و مدارس ایرانی خارج از کشور دعوت شده است که تجارب خود را با توجه به ویژگی های نوشتاری جشنواره تجربیات برتر تربیتی ارائه دهند که در ادامه این ویژگی ها ارائه شده است.
آثار می بایست حداقل سه تا پنج صفحه A4 در قالب فایل Word، فونت 14 قلم Bnazanin یا Blotus و با ذکر مشخصات در جلد (شامل: نام، نام خانوادگی، شماره پرسنلی، مدرک و رشته تحصیلی، دوره تحصیلی، سابقه خدمت، سمت، استان، شهرستان، منطقه، ناحیه، محل خدمت، کشور محل ماموریت، نشانی پستی، شماره تلفن تماس ثابت یا همراه) باشند. لازم به ذکر است که شرکت کنندگان می بایست عناوین مانند عنوان تجربه، مقدمه، متن اصلی (طرح مسئله، روش کار، گزارش تجربه)، نتیجه گیری و پیشنهاد ها را در متن رعایت نموده و در قالب لوح فشرده و فایل و طبق جدول زمان بندی شده تا پایان مهلت ارسال آثار به مناطق آموزش و پرورش تحویل دهند.
مرحله اول: پیداکردن موضوع
مرحله دوم: استفاده از نظریات و پیشینه تحقیق
مرحله سوم: پیداکردن سوالات پژوهش عملی
مرحله چهارم: گردآوری اطلاعات
مرحله پنجم: بررسی و تجزیه و تحلیل اطلاعات
مرحله ششم: نتایج انجام پژوهش عملی
مرحله آخر: ارائه پیشنهادات و راهکار ها
نگارش آثار تجربیات برتر تربیتی ویژگی های منحصر به فردی باید داشته باشند. از جمله این ویژگی ها و نکات مهمی که باید در نگارش آثار به آن ها توجه کرد عبارت اند از:
1- نگارش در قالب تجارب تربیتی افراد. (یعنی نوشته ها حاوی تجربه شخصی نگارنده باشد.)
2- قابل ارائه و کاربردی بودن آثار (داشتن نقشه راه کاملا عملی)
3- قابل تعمیم دادن اثر در زندگی شخصی دانش آموزان و یادگیرندگان
4- نگارش در راستای ارکان شش گانه تربیتی آموزش و پرورش
5- دارا بودن شرایط علمی نگارش مقاله در بخشنامه های آموزش و پرورش
مرحله اول جشنواره تجارب برتر تربیتی ۱۴۰۳ "دریافت کردن" نام دارد. در این سطح از یادگیری، دانش آموز نسبت به وجود یک پدیده در اطراف خود حساس می شود و به دریافت آن به طور فعال تمایل نشان می دهد. در واقع دریافت کردن پایین ترین سطح یادگیری در حیطه عاطفی است اما در تدریس از اهمیت بسیار زیادی برخوردار می باشد. توجه نشان دادن دانش آموز به درس یکی از نشانه های دریافت کردن است.
مرحله دوم تجربیات برتر تربیتی "پاسخ دادن" است. در این سطح از یادگیری دانش آموزان به پدیده هایی که دریافت کرده اند، واکنش نشان می دهند. مانند: پیروی از قوانین مدرسه، انجام تکالیف، کار گروهی و داوطلب شدن در رویداد های آموزشی و پژوهشی.
مرحله سوم "ارزش گذاری" نام دارد که در این سطح دانش آموز برای یادگیری و پیشرفت خود ارزش قائل می شود و بهای آن را می پردازد و احساس تعهد نسبت به آن پیدا می کند. ارزش گذاری نشان دهنده ی عقیده و گرایش دانش آموز می باشد. علاوه بر جشنواره تجربیات برتر تربیتی فرهنگیان به منظور استفاده از فناوری های نوین در آموزش می توانند در جشنواره الگوهای برتر یاددهی نیز شرکت کنند.
مرحله چهارم "سازماندهی ارزش ها" نام گذاری شده است که در این سطح از یادگیری تعارضات ایجاد شده برای دانش آموز حل می شود و یک نظام ارزشی منسجم برایش شکل می گیرد. در واقع در این موقعیت دانش آموز ارزش های متفاوت را با یکدیگر مقایسه می کند و سپس ترکیبی نهایی آن ها را برای خود سازماندهی می کند.
مرحله پنجم "ارزشیابی" می باشد که در این سطح ارزش ها برای مدت طولانی روی شخص اثر گذاشته و شخصیت پایدار او را شکل داده اند. یعنی ارزش ها در رفتار فرد انعکاسی پایدار یافته اند و جزیی از فلسفه ی وجودی زندگی او به شمار می روند.
کارشناسان سامانه مشاوره هیوا آماده اند تا اطلاعات لازم در خصوص جزئیات جشنواره تجارب برتر تربیتی ۱۴۰۳ مانند زمان ثبت نام را در اختیار داوطلبان گذاشته و آن ها را از طریق سیستم مشاوره تحصیلی تلفنی هیوا راهنمایی نمایند. همچنین از طریق عضویت در کانال تلگرامی و یا اینستاگرامی هیوا می توانید آخرین اخبار مرتبط با این حوزه را دریافت نمایید.
✔️ جشنواره تجربیات برتر تربیتی مجموعه تدابیر، روش ها و تعاملاتی است که از سوی معاونین و مربیان پرورشی و فرهنگی، مشاوران و معلمان جهت ایجاد و یا تغییر و اصلاح، ضمن فرآیند یاددهی-یادگیری در دبیران به کارگرفته شده است.
✔️ هدف از جشنواره تجربیات برتر تربیتی، ایجاد فرصت برای انتشار و به اشتراک گذاشتن تجربیات عملی معلمان و استادان در آموزش موضوعات تخصصی می باشد.
✔️ زمان ثبت نام جشنواره تجربیات برتر تربیتی به محض اعلام در متن مقاله ارائه خواهد شد.
برای مشاوره شرکت در جشنواره تجربیات برتر تربیتی ۱۴۰۳
برای مشاوره شرکت در جشنواره تجربیات برتر تربیتی ۱۴۰۳
سلام دبیر مدرسه استثنایی هستم ، می توانم در جشنواره شرکت کنم ؟
سلام . می تونین در جشنواره تجارب برتر تربیتی شرکت کنین .
سلام . مهلت ثبت نام تمدید می شود ؟
سلام . مهلت ثبت نام جشنواره تجارب برتر تربیتی تا 20 مهر ماه هستش ، می تونین ثبت نام کنین .
سلام دانش آموزان می توانند در جشنواره شرکت کنند ؟
سلام . دانش آموزان نمی تونن در جشنواره تجارب برتر تربیتی شرکت کنن .
سلام . نتایج جشنواره چه زمانی اعلام می شود ؟
سلام . نتایج جشنواره تجارب برتر تربیتی ، پایان آبان ماه اعلام میشه .
سلام . زمان ثبت نام را اعلام کنید ممنون
سلام . ثبت نام جشنواره تجارب برتر تربیتی شروع شده ، مهلت ارسال آثار به دبیرخانه از 20 مرداد تا 20 مهر ماه 1401 هستش .
مقالات منتخب سردبیر
منتخب های خواندنی
ارتباط با ما
در صورتی که برای مشاوره در تمامی زمینه های ذکر شده در سایت، به دانش چندین ساله ما در این زمینه نیاز داشتید می توانید با شماره تلفن 9099075305 ( تماس با تلفن ثابت از سراسر کشور و به ازای هر دقیقه 230000 ریال ) در ارتباط باشید. همچنین می توانید از طریق فرم ارتباط با ما، پیام ها و انتقادات و پیشنهادات خود را برای ما ارسال نمایید. سایت مشاوره هیوا یک مرکز خصوصی و غیرانتفاعی است و به هیچ ارگان دولتی و خصوصی دیگر اعم از سازمان سنجش ، دانشگاه آزاد و .... هیچگونه وابستگی ندارد.
جهت ارئه انتقادات، پیشنهادات و شکایات با شماره تلفن 54787700-021 تماس حاصل فرمایید.
تمامی حقوق این سایت متعلق به هیوا می باشد ©