دانشجویانی که با استفاده از نمونه متن انصراف، اقدام به ارائه درخواست خود به دانشگاه مبنی بر دریافت نامه انصراف نموده اند، می توانند از تحصیل انصراف دهند. در برگه انصراف از تحصیل دانشجویان، شماره نامه ای درج می شود که دانشجوی انصرافی از آن می تواند برای ویرایش ثبت نام یا سایر اقدامات تحصیلی استفاده نماید.
برای مشاوره نحوه دریافت نامه انصراف از دانشگاه
برای مشاوره نحوه دریافت نامه انصراف از دانشگاه
دانشجویی که به هر دلیلی قصد ادامه تحصیل در دانشگاه خود را نداشته باشد، می تواند از دانشگاه محل تحصیل خود در آن نیمسال تحصیلی، انصراف دهد. هر دانشجو در طول دوران تحصیل از مقطع دیپلم تا دکتری تخصصی، مجاز به انصراف و تحصیل مجدد می باشد، البته این امکان برای مشمولان سربازی تنها برای یک بار امکان پذیر است.
عدم مراجعه دانشجو و عدم ثبت نام در هر نیمسال آن هم بدون کسب مجوز آموزش یا ثبت مرخصی نیز انصراف از تحصیل به حساب می آیند. چنانچه دانشجویی قصد عدم ادامه تحصیل در رشته دانشگاهی خود را داشته باشد، می تواند اقدام به انصراف از تحصیل نموده و شماره نامه انصراف خود را که نشان دهنده انصراف کامل از رشته است، دریافت نماید.
در ادامه این مقاله به این موضوع پرداخته خواهد شد که شماره نامه انصراف چیست و چگونه می توانید مراحل درخواست انصراف دانشجویی خود را طی نمایید تا سر انجام شماره نامه انصراف خود را دریافت کنید و بتوانید از آن به منظور ویرایش اطلاعات خود هنگام ثبت نام در آزمون های سازمان سنجش استفاده نمایید. همچنین نمونه متن انصراف نیز در پایان به دانشجویان ارائه خواهد شد.
در طول دوره تحصیلی هر فردی ممکن است اتفاق بیفتد که دانشجو از رشته ای که در آن مشغول به تحصیل است راضی نباشد و یا به دلیل مشکلات مالی یا خانوادگی نخواهد در آن رشته به ادامه تحصیل بپردازد. دانشجو می تواند در هر کدام از نیمسال های تحصیلی خود اقدام به انصراف از تحصیل نموده و نامه انصراف خود را از دانشگاه محل تحصیل دریافت کند. اکنون سوالی که ممکن است برای اکثر دانشجویان مطرح شود این است که شماره نامه انصراف چیست؟
دانشجو پس از طی مراحل انصراف از تحصیل برگه ای را از طرف دانشگاه تحویل می گیرد که طبق آن اعلام شده دانشجوی نام برده از تحصیل در رشته خود انصراف داده است. بر روی این برگه یک شماره نامه قید شده است که مشخص کننده اعتبار و سندیت این گواهی می باشد و دانشجو برای انجام سایر فرآیند های درخواستی خود اعم از دریافت مدارک، ثبت نام در دانشگاه جدید و ... لازم است به این شماره نامه انصراف استناد کند.
چنانچه داوطلبی مورد پذیرش در دانشگاه روزانه قرار بگیرد و بعد از گذراندن چند ماه یا چند ترم از تحصیل خود تصمیم به انصراف و ثبت نام در رشته دیگری را داشته باشد، می تواند اقدام به انصراف از تحصیل کند. این دانشجو لازم است با مراجعه به آموزش محل تحصیل خود مراحل انصراف را که شامل پر کردن فرم و تحویل مدارک لازم برای انصراف از دانشگاه می باشد طی نماید. دانشجو روزانه به شرط انصراف از تحصیل در دانشگاه محل تحصیل خود در مهلت مقرر یعنی تا قبل از ثبت نام در آزمون سراسری سال بعد می تواند از رشته تحصیلی انصراف داده و در آزمون سراسری سال آینده شرکت کند.
دانشجویی که قصد انصراف از تحصیل و ثبت نام آزمون سراسری، کارشناسی ارشد، دکتری و یا سایر آزمون های سازمان سنجش را دارد لازم است تا قبل از زمان ثبت نام سازمان سنجش آموزش کشور، انصراف از تحصیل خود را به آموزش دانشگاه اعلام نماید. این دانشجو پس از طی مراحل اداری شماره نامه انصراف خود را می تواند در زمان اصلاح ثبت نام در فرم سازمان سنجش وارد نماید.
دانشجوی متقاضی انصراف ابتدا فرم درخواست انصراف از تحصیل را طبق نمونه متن آن پر نموده و آن را به آموزش دانشگاه خود تحویل می دهد و پس از طی مراحل اداری و انجام تسویه حساب ها، گواهی انصراف را از دانشگاه مربوطه دریافت می کند. به منظور رفاه حال داوطلبان، در قسمت زیر یک نمونه متن نامه انصراف از دانشگاه قرار داده شده است:
وقتی شخصی می خواهد از رشته تحصیلی خود انصراف داده و دوباره در یکی از آزمون های ثبت نامی سازمان سنجش شرکت کند، لازم است شماره نامه انصراف خود را در فرم ثبت نام سازمان سنجش وارد نماید. این شماره زمانی که فرد انصراف خود را اعلام نماید، به وی تعلق می گیرد.
شخص متقاضی آزمون سازمان سنجش بعد از طی مراحل انصراف از تحصیل برگه ای را تحویل می گیرد که روی آن یک شماره نامه درج شده است. متقاضی لازم است هنگام اصلاح ثبت نام به سایت سازمان سنجش رفته و در قسمت اصلاح فرم، شماره نامه انصراف خود را وارد نماید.
دانشجویی که می خواهد انصراف از تحصیل خود را اعلام کند باید در ابتدا شهریه باقی مانده تحصیلی را پرداخت نموده و سپس به صورت حضوری یا غیر حضوری (بر اساس قوانین دانشگاهی که در آن تحصیل می کند) مراحل دریافت شماره نامه انصراف از دانشگاه خود را تکمیل کند.
ضروری است که دانشجوی انصرافی درخواست انصراف از تحصیل خود را به آموزش دانشکده مربوط به خودش ارائه داده و مراحل اداری لازم را طی نماید. دانشجوی انصرافی می تواند فقط یک بار تا انقضای مدت ۲ ماه از تاریخ درخواست انصراف خود، تقاضای انصراف را پس بگیرد.
دانشجو در یکی از سنوات تحصیلی می تواند انصراف خود را اعلام کند، به این معنی که دانشجوی مقطع کارشناسی که می خواهد انصراف دهد تنها می تواند در سنوات تحصیلی مجاز یعنی سنوات تحصیلی پنج ساله اقدام به انصراف نماید. از دیگر شرایط اصلی انصراف از دانشگاه این است که از تاریخ انصراف در دانشگاه تا زمان شروع به تحصیل در دانشگاه یا رشته تحصیلی بیشتر از یک سال نگذشته باشد.
دانشجو برای انصراف از تحصیل باید درخواست انصراف خود را به آموزش دانشکده مربوطه پس از تکمیل فرم تسلیم نماید. متقاضی لازم است به سامانه آموزشی مرکز دانشگاهی خود مراجعه کرده و در کارتابل دانشجویی به قسمت درخواست انصراف از تحصیل رفته و آن را انتخاب کند.
پس از ورود به سامانه، به سر برگ پیشخوان خدمت مراجعه کرده و با استفاده از نمونه متن، درخواست انصراف خود را پر نماید. بعد از انتخاب نوع درخواست، دانشجو باید گزینه ثبت را انتخاب و آن را برای کارشناس ارسال کند. بعد از ارسال درخواست به صورت الکترونیکی، لازم است دانشجو برای مرحله بعدی به کارشناس مربوطه در آموزش دانشکده محل تحصیل به منظور پیگیری فرآیند انجام کار و همچنین جهت امضای فرم های مربوطه مراجعه کند. توجه داشته باشید که ممکن است این فرایند حدودا یک ماه به طول انجامد و اگر دانشجو فوریتی دارد لازم است فرم تعهد انصراف را زودتر از موعد به کارشناس تحویل دهد.
پس از تأیید تسویه حساب مالی در سامانه دانشجویی، درخواست متقاضی انصراف از دانشگاه جهت تأیید نهایی تسویه حساب مالی به کارشناس مربوطه ارجاع داده خواهد شد. سپس سایر مراحل اداری برای انصراف کامل دانشجو انجام شده و پس از طی مراحل اداری گواهی انصراف دانشجو به همراه مدارک به وی تسلیم خواهد شد.
پس از اتمام مراحل اداری نامه ای به دانشجوی انصرافی تحویل داده می شود که نشانگر انصراف کامل وی از دانشگاه بوده که شماره نامه انصراف در آن ذکر شده است. فرد می تواند در موعد مقرر به سایت سازمان سنجش رفته و انصراف قطعی خود را اعلام نماید.
متقاضیان که قصد ادامه تحصیل مجدد در یکی از کنکورهای سراسری، کارشناسی ارشد و همچنین دکتری تخصصی را داشته باشند می توانند در آن آزمون ثبت نام کنند. آنها لازم است برای ثبت نام در دوره روزانه در موعد مقرر که از سمت سازمان سنجش کشور مشخص می شود، اقدام به اصلاح فرم ثبت نام کرده و شماره نامه انصراف خود را در فرم ثبت نام وارد نمایند.
امکان ویرایش ثبت نام کنکور در هر یک از مقاطع در سایت سازمان سنجش در مهلت مجدد آن امکان پذیر خواهد شد. دانشجویان دورههای روزانه دانشگاه های کشور برای شرکت دوباره در آزمون های سراسری لازم است بعد از اعلام نتایج نهایی از تحصیل خود در رشته تحصیلی فعلی، انصراف قطعی را انجام داده باشند، در غیر این صورت قبولی آن ها در رشته جدید باطل می گردد. در این صورت دانشجو باید با آگاهی از نحوه ویرایش شماره نامه انصراف در فرم ثبت نام کنکور، به ویرایش اطلاعات خود اقدام نماید.
دانشجوی انصرافی بعد از شرکت در آزمون سراسری و قبولی در دانشگاه جدید با حکم انصراف از دانشگاه قبلی اقدام به ثبت نام خواهد کرد. بعد از ثبت نام با حکم انصراف در دانشگاه جدید، با ارسال نامه درخواست مدارک از طرف دانشگاه قبلی، کلیه مدارک تحصیلی وی که نزد دانشگاه به امانت بوده از طریق پست به دانشگاه جدید ارسال خواهد شد.
آن دسته از دانشجویان انصرافی می توانند برای ادامه تحصیل خود در دانشگاه های آزاد اسلامی، پیام نور و یا سایر مراکز آموزش عالی غیر دولتی و همچنین غیر انتفاعی با شرایط بدون آزمون سازمان سنجش اقدام نمایند. این دانشجویان لازم است پس از ارائه نامه انصراف طبق نمونه متن آن، ایفای تعهد خدمات آموزشی رایگان یا همان جریمه را از طریق سامانه سجاد امور دانشجویان در وزارت علوم با آدرس portal.saorg.ir پرداخت نمایند.
همه ساله تعدادی از دانشجویان اقدام به انصراف از دانشگاه محل تحصیل خود می نمایند. این اقدام می تواند در اثر عدم علاقه فرد به رشته تحصیلی خود، عدم توان مالی برای ادامه تحصیل و در ادامه آن سختی شرایط دریافت وام های دانشجویی و... باشد. سوالی که ممکن است برای دانشجویان پیش آید این است که آیا طی کردن مراحل انصراف از دانشگاه در مقطع و دانشگاهی که در آن در حال تحصیل هستیم کار درستی است؟
این امکان وجود دارد که فرد از دانشگاه محل تحصیل خود انصراف داده و برای کنکور سال بعد ثبت نام کند، اما نتواند در رشته ای مناسب تر و دانشگاه بهتر قبول شود. این کار ممکن است باعث شود فرد از نظر روحی با چالش هایی همچون احساس شکست، خود کم بینی و افسردگی دست و پنجه نرم کند.
از طرفی فردی که اقدام به انصراف از تحصیل می نماید، لازم است برای طی مراحل اداری مبلغی برابر با یک و نیم برابر شهریه ثابت خود را جهت انصراف از تحصیل پرداخت کند و این هزینه به عنوان جریمه برای وی محسوب می شود.
دانشجوی انصرافی ممکن است یک یا چند ترم را در دانشگاه محل تحصیل خود سپری کرده و هزینه مالی و حتی زمانی زیادی را صرف نموده باشد. بعد از اقدام به انصراف، هزینه فرصت از دست رفته آن، بهایی گران در برابر زمان و مبلغی که دانشجو صرف کرده است را شامل می شود در حالی که سودی از آن عاید وی نشده است.
انصراف از تحصیل توسط دانشجو در تمام طول دوران تحصیل امکان پذیر خواهد بود و از طرفی دیگر شرایط بازگشت به تحصیل بسیار سخت می باشد، بنابراین انصراف از دانشگاه یکی از مهم ترین تصمیمات یک جوان محسوب می شود. چراکه این تصمیم می تواند تاثیر بسیار مستقیمی روی سرنوشت وی داشته باشد.
اقدام به انصراف از تحصیل باید کاملا سنجیده و حساب شده باشد، چرا که ممکن است پس از چند سال برای دانشجو انصراف داده، پشیمانی به بار آورد. پس بهتر است قبل از اقدام به انصراف از تحصیل، تبعات این کار به خوبی سنجیده و بررسی شده و مشورت های لازم انجام شود.
کارشناسان سامانه مشاوره تحصیلی هیوا آماده اند تا پاسخگو سوالات تخصصی شما در مورد نحوه دریافت نامه انصراف از دانشگاه و روند آن باشند. همچنین به شما پیشنهاد می دهیم به منظور اطلاع از آخرین اخبار و تغییرات انصراف از دانشگاه، صفحه ی اینستاگرام هیوا را دنبال کرده و در صورت تمایل در کانال تلگرام هیوا نیز عضو شوید.
✔️ شماره نامه انصراف برای دانشجوی انصرافی تنها یک بار صادر می شود که در مقاله فوق نحوه دریافت آن توضیح داده شده است.
✔️ از مهم ترین موارد استفاده از این شماره نامه، اصلاح اطلاعات ثبت نام دانشجوی انصرافی در سایت سازمان سنجش است که با توضیحات درج شده در مقاله می توانید چگونگی اصلاح آن را فرا بگیرید.
✔️ مطابق متن مقاله، درخواست انصراف در وهله اول به آموزش دانشکده مربوطه، پس از تکمیل فرم ارائه می شود که توضیحات تکمیلی و نحوه ثبت آن در سایت دانشگاه نیز در متن مقاله ذکر شده است.
برای مشاوره نحوه دریافت نامه انصراف از دانشگاه
برای مشاوره نحوه دریافت نامه انصراف از دانشگاه
سلام بنده از دانشگاه سراسری انصراف دادم و در کنکور ثبت نام کردم و در فرم ثبت نام گزینه دانشجو انصرافی را علامت نزدم و شماره نامه انصراف را هم داشتم ولی این قسمت ها رو خط تیره گذاشتم ، ایا مشکلی پیش نمی آید
سلام . بهتره وارد فرم ثبت نام کنکور سراسری بشین و گزینه دانشجوی انصرافی رو انتخاب کنین و شماره نامه انصراف رو در فرم ثبت نام وارد کنین .
سلام من دانشجوی انصرافی هستم شماره نامه انصراف رو اشتباه وارد کردم ایا این مورد مشکلی در پذیرش و قبولی من برای دانشگاه روزانه داره ؟
سلام . شماره نامه انصراف رو در فرم ثبت نام کنکور ویرایش کنین ، مشکلی ایجاد نمیشه .
سلام ، من از دانشگاه انصراف دادم اما شماره نامه انصراف به من ندادن و فقط گفتن شما انصراف دادین و کارتون تمومه ، برای ثبت نام کنکور و دانشگاه جدید حتما اون شماره رو می خواد ؟؟؟
سلام . شماره نامه انصراف رو می تونین از دانشگاه بگیرین ، بدون شماره نامه انصراف هم می تونین در کنکور شرکت کنین .
با سلام من دانشگاه پیام نور می خوندم سال اخرم انصراف دادم و کنکور دادم و رشته مهندسی صنایع روزانه اوردم اون رو مجبورن خوندم و الان سال اخرمه می خواستم بپرسم که می تونم دوباره کنکور شرکت کنم و در صورت قبولی تو پیرا پزشکی های دولتی می تونم مجدد روزانه بخونم و شهریه ندم و همچنین معافیت برام صادر میشه دیگه ؟ ممنون میشم پاسخ بدید.
سلام . نمی تونین مجدد در کنکور سراسری شرکت کنین برای شما معافیت تحصیلی صادر نمیشه .
پیرو پیام قبلی ام می تونم دانشگاه قبلی ام برگردم.
سلام . به دانشگاه درخواست بازگشت به تحصیل بدین در صورت موافقت و در صورتی که معافیت تحصیلی شما باطل نشده باشه ، می تونین به دانشگاه برگردین .
سلام . اگه کسی انصراف دوم داشته باشه می تونه دانشگاه قبلیش برگرده ؟.
سلام . در صورتی که انصراف دوم شما قطعی ثبت شده و معافیت تحصیلی شما لغو شده بازگشت به تحصیل امکان پذیر نیست .
سلام و وقت بخیر ، من ورودی ۹۶ دانشگاه پیام نور بودم من پشت کنکور موندم و سال ۹۹ قبولی مهندسی مکانیک دانشگاه گناباد رو اوردم و مجبور شدم پیام نور رو رها کنم و انصراف بدم بعد متوجه شدم به رشته اتاق عمل علاقه دارم و از مشاور اینا پرسیدم می تونم کنکور سال بعد شرکت کنم و اینا گفتن بله می تونی منم ندانسته برای بار دوم در سال ۱۴۰۰ از دانشگاه مهندسی انصراف دادم حالا قبولی اتاق عمل اوردم نمیدونم چیکار کنم آواره ام .... لطفا راهنماییم کنید ..
سلام . انصراف دوم برای شما ثبت شده ، نمی تونین در دانشگاه ثبت نام کنین برای شما معافیت تحصیلی صادر نمیشه .
با سلام و وقت بخیر ممنون در فرم ثبت نام کنکور شماره نامه انصراف ننوشتم الان می خوام دانشگاه ثبت نام کنم ، می توانم قبلا دانشجوی دانشگاه آزاد بودم ؟
سلام . در صورتی که از دانشگاه انصراف دادین ، می تونین در دانشگاه جدید ثبت نام کنین ، مشکلی ندارین .
با سلام و وقت بخیر ممنون میشم کمکم کنید بسیار نگرانم من سال ۹۸ از دانشگاه انصراف قطعی دادم الان متوجه شدم هنگام ثبت نام کنکور سراسری شماره نامه انصراف رو اشتباه وارد کردم الان در پذیرش نهایی من مشکلی به وجود میاد؟
سلام . ثبت اشتباه شماره نامه انصراف در فرم ثبت نام کنکور سراسری ، مشکلی برای شما ایجاد نمی کنه .
سلام . فقط یکبار می توانم انصراف دهم ؟
سلام . محدودیتی در تعداد دفعات انصراف از دانشگاه ندارین .
مقالات منتخب سردبیر
منتخب های خواندنی
ارتباط با ما
در صورتی که برای مشاوره در تمامی زمینه های ذکر شده در سایت، به دانش چندین ساله ما در این زمینه نیاز داشتید می توانید با شماره تلفن 9099075305 ( تماس با تلفن ثابت از سراسر کشور و به ازای هر دقیقه 180000 ریال ) در ارتباط باشید. همچنین می توانید از طریق فرم ارتباط با ما، پیام ها و انتقادات و پیشنهادات خود را برای ما ارسال نمایید. سایت مشاوره هیوا یک مرکز خصوصی و غیرانتفاعی است و به هیچ ارگان دولتی و خصوصی دیگر اعم از سازمان سنجش ، دانشگاه آزاد و .... هیچگونه وابستگی ندارد.
جهت ارئه انتقادات، پیشنهادات و شکایات با شماره تلفن 54787700-021 تماس حاصل فرمایید.
تمامی حقوق این سایت متعلق به هیوا می باشد ©