دانشگاه تربیت مدرس جشنواره ای به عنوان جشنواره ادبی حیات ۱۴۰۳ را برای داوطلبان علاقمند به مسابقات داستان نویسی و یا نمایش نامه نویسی در حوزه مسائل اجتماعی، روانی و زیستی برگزار می نماید؛ تا بتوانند، آثار خود را به صورت تولید محتوا متنی و یا در قالب پادکست در صورت واجد شرایط در زمان مقرر در بخش های متنوع این جشنواره ثبت نام کنند.
برای مشاوره شرکت در جشنواره ادبی حیات ۱۴۰۳
برای مشاوره شرکت در جشنواره ادبی حیات ۱۴۰۳
جشنواره ادبی حیات زیرنظر معاونت فرهنگی و اجتماعی دانشگاه تربیت مدرس با هدف کشف استعداد های ادبی و تاکید برمسائل اجتماعی، روانی و زیست محیطی برگزار می شود. لذا علاقمندان به این جشنواره می توانند آثار خود را در دو بخش با موضوعات اصلی و آزاد ارسال نمایند؛ موضوع اصلی از سوی دبیرخانه جشنواره بر حسب مشکلات به روز جامعه از قبیل فرهنگسازی در مصرف آب و یا مسائل و چالش های دیگر انتخاب خواهد شد؛ اما در بخش آزاد مخاطبان این جشنواره می توانند در موضوعات دیگری به انتخاب خود آثار خود را در قالب داستان کوتاه، نمایشنامه کوتاه و داستان نویسی در حوزه کودک و نوجوان و ... ارسال نمایند.
همچنین، علاوه بر موارد ذکر شده داوطلبان جشنواره ادبی حیات 1403 نیز می توانند در مسابقه داستان خوانی شرکت نموده و متن نوشته خود را در قالب پادکست به معاونت فرهنگی تربیت مدرس ارسال کنند. در این جشنواره نیز زمانی را به برگزاری کارگاه های آموزشی در خصوص موضوع اصلی جشنواره برای کودکان و سایر متقاضیان دیگر اختصاص داده شده و به بزرگداشت افراد پیشکسوت ادبیات پرداخته خواهد شد. در ادامه این مقاله برای آشنایی بیشتر شما داوطلبان با جشنواره ادبی حیات ۱۴۰۳ تصمیم بر آن داریم تا توضیحاتی در رابطه با زمان و شرایط، نحوه ثبت نام و زمان برگزاری در این جشنواره را ارائه دهیم.
جشنواره ادبی حیات با هدف توجه به مسائلی در حیات اجتماعی، زیستی و روانی از سوی دبیرخانه فرهنگی و اجتماعی دانشگاه تربیت مدرس و با رعایت و توجه به مسئولیت اجتماعی افراد شرکت کننده برگزار می شود. این جشنواره برای مخاطبان علاقمند به حوزه ادبیات در قالب داستان نویسی و یا تولید محتوا متنی در حوزه های مختلفی مانند داستان کوتاه، نمایش نامه نویسی، بازنویسی متون کهن فارسی، نقاشی دیواری و داستان کودکان و نوجوانان و ... برای شناخت و کشف استعداد های ادبی کودکان و داوطلبان بزرگسال درنظر گرفته شده تا نقش موثری در ادبیات رخدادهای ملی کشور داشته باشد.
موضوعات جشنواره ادبی حیات ۱۴۰۳ در رابطه با موضوعات اصلی و درگیر جامعه در حوزه اجتماعی و زیستی انتخاب خواهد شد؛ به عنوان مثال موضوع اولین جشنواره برگزار شده در مورد مصرف بهینه آب و تهدید خشکسالی در سال 1395 برگزار شد. علاوه بر این موضوع دومین دوره جشنواره با محوریت موضوع ویروس کرونا در حوزه ادبیات و داستان، فرصتی را در اختیار متقاضیان قرار داد تا داوطلبان بتوانند آثار خود را ارسال نموده و از بین آثار داستان نویسی و یا نقاشی دیواری بهترین معرفی و به نمایش گذاشته شوند.
همچنین، برای سپاس و قدردانی از افرادی که آثار خود را برای این جشنواره ارسال نموده اند معاونت فرهنگی دانشگاه تربیت مدرس نیز جوایزی را برای داوطلبان برتر این جشنواره در نظر می گیرد که با توجه به کیفیت محتواهای ارسال شده هرساله این جوایز تغییر می کند. از میان داوطلبان شرکت کننده در این جشنواره دانش آموزانی می باشند که علاقمند به شرکت در جشنواره ها و مسابقات فرهنگی و هنری می باشند. بنابراین این افراد می توانند کلیه اطلاعات در خصوص این جشنواره ها را در قالب اطلاعیه ای بر روی سایت آموزش و پرورش مشاهده نمایند.
جشنواره ادبی حیات ۱۴۰۳ با اهداف متفاوتی در زمینه کشف استعداد های ادبیات داستانی و نمایشی و نیز توجه به تولید محتوای متنی و ارتقا تولید محتوای دیجیتالی در حوزه کودک و نوجوان برگزار می شود؛ تا علاقمندان به این حوزه بتوانند استعداد خود را به نمایش گذاشته و با بهره گیری از پیشکسوتان حوزه ادبیات بهترین آثار را خلق نمایند.
داوطلبان در آخرین دوره جشنواره ادبی حیات یعنی در دو سال گذشته تا تاریخ 30 بهمن ماه فرصت داشتند تا آثار خود را جهت داوری ارسال نمایند. همچنین، در تاریخ 20 فروردین ماه سال گذشته نتایج تمامی بخش های مختلف این جشنواره اعلام شد و متقاضیان توانستند در نیمه دوم اردیبهشت ماه سال گذشته جوایز خود را دریافت نمایند.
اما از آنجا که زمان ثبت نام جشنواره ادبی حیات در سال جاری هنوز مشخص نشده است، با توجه به سال گذشته می توان پیش بینی نمود که داوطلبان پس از انتشار فراخوان این جشنواره و تعیین موضوع و اهداف اصلی تا اواخر بهمن ماه بتوانند آثار خود را ارسال نمایند تا در تاریخ مشخصی این آثار توسط داوران متخصص و مجرب این حوزه بررسی و در اواخر فروردین ماه نتایج قطعی اعلام شود.
به محض مشخص شدن زمان ثبت نام جشنواره ادبی حیات 1403، این مقاله بروزرسانی شده و لینک ثبت نام در این قسمت قرار داده می شود.
علاوه بر این جشنواره، جشنواره ای با عنوان جشنواره قصه گویی برای کودکان و دانش آموزان برگزار می شود، که دانش آموزان علاقمند به قصه گویی می توانند بر اساس استعداد خود در خصوص موضوع تعیین شده از سوی جشنواره، داستان نویسی نموده و داستان خود را طبق شرایط ذکر شده به جشنواره ارسال نمایند.
همان طور که ذکر شد؛ جشنواره ادبی حیات در چند بخش داستان کوتاه، نمایش نامه نویسی و ... برای داوطلبان فضایی را برای رقابت ایجاد می کند تا هر فرد بسته به شرایط و علایق خود در بخش موردنظر خود شرکت نماید. همچنین، این متقاضیان در صورت علاقه به چند بخش می توانند آثار خود را در چند حوزه ارسال نمایند، اما باید داوطلبان شرایط هر بخش را در آثار ارسالی خود رعایت نمایند که با توجه به تفاوت شرایط هر حوزه قصد داریم در ادامه این مقاله توضیحاتی در خصوص شرایط عمومی مسابقه و شرایط اختصاصی هر بخش برای آشنایی بیشتر شما داوطلبان ارائه دهیم.
شرایط عمومی مسابقه جشنواره ادبی حیات:
آثار متنی باید در قالب word و با فونت B Nazanin نوشته و تایپ شود و سپس در سایت اعلام شده از سوی دبیرخانه جشنواره بارگذاری شود.
آثار صوتی ارسال شده باید با فرمت mp3 و حداکثر 50 مگابایت در سایت ثبت نام جشنواره بارگذاری شوند.
اگر آثاری بیش از یک نویسنده داشته باشد تنها یک جایزه به آن اثر تعلق خواهد گرفت.
آثار برگزیده و برتر جشنواره در "کتاب جشنواره" چاپ خواهد شد و نسخه ای از آن برای برگزیدگان جشنواره ارسال خواهد شد.
همچنین، دبیرخانه جشنواره می تواند از آثار برگزیده و چاپ شده در انتشارات و رسانه های مربوط به خود استفاده نماید.
شرایط اختصاصی بخش داستان کوتاه:
هر داوطلب می تواند با ارسال حداکثر سه اثر در بخش داستان کوتاه جشنواره ادبی حیات شرکت نماید.
همچنین، متن داستان کوتاه باید از 6000 کلمه بیشتر نشود.
شرایط اختصاصی بخش داستان کودکان و نوجوانان
در این بخش سن درنظر گرفته شده برای کودکان نیز 6 تا 12 سال و برای نوجوانان 13 تا 18 سال درنظر گرفته شده است.
نویسندگان کودک و نوجوان در صورت واجد شرایط می توانند طبق موضوع انتخاب شده از سوی دبیرخانه جشنواره داستان های خود را نوشته و ارسال نمایند و پس از تایید این آثار در جشنواره نوشته های این داوطلبان در کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان نیز منتشر و چاپ می شود.
شرایط اختصاصی بخش نمایش نامه کوتاه:
داوطلبان شرکت کننده در بخش نمایش نامه نویسی حداکثر 2 اثر را می توانند ارسال نمایند.
مدت اجرا درنظرگرفته شده برای هر نمایش نامه کوتاه حداکثر 45 دقیقه می باشد.
شرایط اختصاصی بخش داستان خوانی:
علاقمندان به شرکت در این حوزه، می توانند تا حداکثر 3 اثر در قالب پادکست آثار خود را بارگذاری نمایند.
آثار ارسالی در این بخش نباید بیش از 30 دقیقه باشد و داوطلبان می توانند در دو موضوع اصلی و آزاد آثار موردنظر خود را ارسال نمایند.
اگر داوطلبی بخواهد از آثار و نوشته های ناشر دیگری استفاده نماید به شرطی می تواند در جشنواره 1403 شرکت کند که اجازه کتبی از مولف آن اثر داشته باشد.
شرایط اختصاصی بخش نقاشی دیواری:
شرکت در این بخش برای تمامی هنرمندان آزاد است و هر هنرمند می تواند با حداکثر 3 اثر در این جشنواره ۱۴۰۳ شرکت نماید.
ایده و طرح نقاشی باید طبق موضوع و اهداف جشنواره بوده و از آثار دیگر کپی نشده باشد.
استفاده از تکنیک های مختلف در طراحی برای داوطلبان آزاد بوده و فرد می تواند با استفاده از جلوه های ویژه نقاشی خود را طراحی نماید.
طرح های ارائه شده باید با کیفیت بالا و به صورت JPG ارائه شوند.
لازم به ذکر است که تنها یک طرح برای اجرا در دانشگاه تربیت مدرس انتخاب خواهد شد و به منظور اجرا با هنرمند موردنظر قرارداد بسته خواهد شد.
معاونت فرهنگی دانشگاه تربیت مدرس برای ثبت نام داوطلبان جشنواره ادبی حیات، سایتی را برای نام نویسی این داوطلبان قرارداده است تا متقاضیان این جشنواره در صورت واجد شرایط هر بخش، در حوزه مورد علاقه خود ثبت نام نمایند. همچنین، این داوطلبان فرصت دارند تا مهلت تعیین شده، آثار خود را در قالب تعیین شده از سوی دبیر خانه و طبق شرایط ذکر شده در فراخوان سال جاری بر روی سایت ثبت نام جشنواره ادبی حیات ۱۴۰۳ به نشانی hayatfestival.ir بارگذاری نمایند.
به محض اعلام زمان دقیق ثبت نام در این جشنواره لینک ثبت نام فعال شده و داوطلبان علاقمند به شرکت در جشنواره ادبی حیات 1403 می توانند ثبت نام خود را انجام داده و آثار خود را ارسال نمایند. همچنین، این داوطلبان می توانند برای اطلاع از افراد برگزیده جشنواره ادبی حیات و یا قبولی خود به آدرس سایت ذکر شده مراجعه نمایند.
به محض فعال شدن سایت ثبت نام جشنواره ادبی حیات ۱۴۰۳، این مقاله بروزرسانی شده و در این قسمت اطلاع رسانی می شود.
بیشتر جشنواره ها در سایت همگام برگزار می شود و داوطلبان می توانند با مراجعه به این سایت ثبت نام خود را انجام دهند؛ اما در جشنواره ادبی حیات برای متقاضیان سامانه ای جدا جهت ثبت نام و ارسال آثار مشخص شده تا مخاطبان این جشنواره بتوانند اطلاعات ثبت نامی و آثار خود را در این سامانه بارگذاری نمایند.
داوطلبان جشنواره ادبی حیات ۱۴۰۳ می بایست مانند ثبت نام سایر جشنواره های دیگر از جمله جشنواره کتاب سال دانشجویی و ... به سایت ثبت نام مراجعه نموده و با وارد نمودن اطلاعات لازم ثبت نام خود را انجام دهند. بنابراین، این متقاضیان در ابتدا می بایست آدرس سایت hayatfestival.ir در مرورگر خود سرچ کرده و به صفحه مورنظر خود وارد شوند.
با وارد شدن به صفحه ثبت نام، متقاضیان می توانند در موعد مقرر نسبت به تکمیل فرم ثبت نام اقدام نموده و تا مهلت تعیین شده آثار خود را بر روی سایت مورنظر بارگذاری نمایند. ممکن است در برخی از زمان ها این سامانه با مشکل رو به رو شده و باز نشود. لذا داوطلبان باید اطلاعات خود را ایمیل نمایند.
در واقع این داوطلبان می توانند در صورتی که قادر به ارسال آثار به صورت اینترنتی نباشند، آثار خود را به آدرس دانشگاه تربیت مدرس، معاونت فرهنگی و اجتماعی به صندوق پستی 1411-5197 ارسال نمایند، که برای کسب اطلاعات بیشتر در خصوص نحوه ارسال و یا سایر اطلاعات دیگر در خصوص این جشنواره در سال 1403 به محض انتشار فرخوان ثبت نام می توانید به آدرس hayatfestival.ir مراجعه نمایید.
متقاضیان علاقمند به جشنواره ادبی حیات 1403 در ابتدا می بایست طبق موضوع و هدف جشنواره و نیز علاقه خود به هریک از بخش های مختلف جشنواره، حوزه کار خود را در خصوص داستان نویسی، نمایش نامه نویسی و یا پادکست مشخص نموده و سپس طبق شرایط هر بخش اثر ادبی خود را آماده نمایند.
سپس این آثار را بر روی سایت ثبت نام جشنواره به نشانی hayatfestival.ir بارگذاری نموده و یا به آدرس معاونت فرهنگی و اجتماعی دانشگاه تربیت مدرس ارسال نمایند. بعد از دریافت تمامی آثار، دبیرخانه فرهنگی و اجتماعی از طریق بررسی آثار به دست داوران مجرب و متخصص، نتایج افراد برگزیده این جشنواره را تا آخر فروردین ماه بر روی سامانه خود منتشر می نماید.
به محض مشخص شدن زمان برگزاری جشنواره ادبی حیات ۱۴۰۳، این مقاله بروزرسانی شده و در این قسمت طلاع رسانی می شود.
پس از مشخص شدن نتایج افراد برگزیده جشنواره ادبی حیات ۱۴۰۳ توسط داوران متخصص در این حوزه، دبیرخانه فرهنگی اجتماعی تربیت مدرس، مراسم اختتامیه این جشنواره را در زمان مقرر تقریباً در اواخر اردیبهشت ماه برگزار می کند و داوطلبان می توانند برای دریافت جوایز خود در این جشنواره شرکت نمایند. علاوه بر این جشنواره، اساتید و دانشجویان دانشگاه های سراسر کشور علاقمند به شعر، دلنوشته، داستان کوتاه وطراحی پوستر گرافیکی می توانند آثار خود را به جشنواره ادبی هنری سرباز ولایت ارسال نمایند.
نتایج جشنواره ادبی حیات بر روی سامانه جشنوراه ادبی حیات در زمان مقرر از سوی دبیرخانه فرهنگی و اجتماعی تربیت مدرس اعلام خواهد شد و داوطلبان برای آگاهی از قبولی و یا عدم قبولی خود می توانند به سایت ذکر شده مراجعه نموده و نتایج خود را مشاهده نمایند. زمان انتشار نتایج از سوی داوران مجرب با استناد به سال گذشته معمولا در اواخر فروردین ماه سال بعد اعلام می شود.
به محض اعلام نتایج جشنواره ادبی حیات ۱۴۰۳، این مقاله بروز رسانی شده و در این قسمت اطلاع رسانی می شود.
پس از انتشار نام افراد برگزیده و برتر مسابقه ادبی حیات 1403 داوطلبان می توانند جوایز نقدی متفاوتی بسته به رتبه کسب شده در این جشنواره به همراه تندیس ارزنده ای در اختتامیه این جشنواره دریافت نمایند. به این صورت که در هریک از چند بخش داستان کوتاه بزرگسال، داستان کوتاه کودک و نوجوان و بخش نقاشی دیواری به اثر برگزیده تندیس " قلم زرین مدرس" اهدا خواهد شد؛ همچنین به سه نفر از میان افرادی که آثار ارسال شده آن ها شایسته تقدیر و تشکر می باشد، تندیسی به عنوان " قلم سبز مدرس " ارائه و آثار آن ها به چاپ و یا نمایش گذاشته می شود.
سال گذشته به دلیل شرایط به وجو آمده و شیوع ویروس کرونا متقاضیان توانستند به صورت مجازی در اختتامیه این جشنواره شرکت نمایند، اما به دلیل اینکه هنوز اطلاعیه ای در این زمینه از سوی دبیرخانه این دانشگاه منتشر نشده است نمی توان به طور قطعیت به مجازی و یا حضوری بودن برگزاری این جشنواره اشاره نمود که به محض تعیین تاریخ و نحوه برگزاری جشنواره ادبی حیات در این مقاله اطلاع رسانی خواهد شد.
داوطلبان متقاضی شرکت در جشنواره ادبی حیات ۱۴۰۳ می توانند در صورت داشتن هر گونه سوال در خصوص زمان، شرایط و نحوه ثبت نام در جشنواره ادبی حیات از طریق تماس تلفنی با مشاوران هیوا پاسخ خود را دریافت نمایند. همچنین می توانید با عضویت در کانال تلگرام یا دنبال کردن صفحه اینستاگرام هیوا تمامی اخبار به روز در زمینه سایر جشنواره ها را مشاهده نمایید.
✔️ این جشنواره تحت نظر معاونت فرهنگی و اجتماعی دانشگاه تربیت مدرس برای داوطلبان علاقمند به نویسندگی در خصوص موضوعات مختلف برگزار می شود که اطلاعات بیشتر در متن مقاله ارائه شده است.
✔️ اختتامیه این جشنواره معمولا در اواخر اردیبهشت ماه برگزار می شود، که برای سایر اطلاعات در این زمینه پیشنهاد می شود به متن مقاله مراجعه نمایید.
✔️ بله، داوطلبان در بخش های مختلفی از جشنواره ادبی حیات به رقابت می پردازند که طبق متن مقاله برای ارسال آثار به هر بخش نیز شرایط خاصی درنظر گرفته شده است.
برای مشاوره شرکت در جشنواره ادبی حیات ۱۴۰۳
برای مشاوره شرکت در جشنواره ادبی حیات ۱۴۰۳
سلام زمان ثبت نام مشخص نشده؟
سلام . در حال حاضر زمان ثبت نام جشنواره ادبی حیات مشخص نیست .
آثار صوتی با چه فرمتی ارسال شود ؟
سلام . آثار صوتی برای ارسال به جشنواره ادبی حیات باید با فرمت mp3 و حداکثر 50 مگابایت باشه .
سلام . داستان را می توان در قالب اکسل نوشت و ارسال کرد ؟
سلام . برای شرکت در جشنواره ادبی حیات ، آثار متنی باید در قالب word و با فونت B Nazanin نوشته و تایپ شه .
سلام . من می خواهم داستانی با موضوع اعتیاد و نوجوانی بنویسم می توانم برای جشنواره ارسال کنم ؟
سلام . بله می تونین اثرتون رو به جشنواره ادبی حیات ارسال کنین .
سلام جشنواره توسط چه نهادی برگزاری می شود ؟
سلام . دانشگاه تربیت مدرس مجری برگزار کننده جشنواره ادبی حیات هستش .
سلام کی باید ثبت نام کرد ؟
سلام . در حال حاضر زمان دقیق ثبت نام جشنواره ادبی حیات مشخص نیست .
مقالات منتخب سردبیر
منتخب های خواندنی
ارتباط با ما
در صورتی که برای مشاوره در تمامی زمینه های ذکر شده در سایت، به دانش چندین ساله ما در این زمینه نیاز داشتید می توانید با شماره تلفن 9099075305 ( تماس با تلفن ثابت از سراسر کشور و به ازای هر دقیقه 230000 ریال ) در ارتباط باشید. همچنین می توانید از طریق فرم ارتباط با ما، پیام ها و انتقادات و پیشنهادات خود را برای ما ارسال نمایید. سایت مشاوره هیوا یک مرکز خصوصی و غیرانتفاعی است و به هیچ ارگان دولتی و خصوصی دیگر اعم از سازمان سنجش ، دانشگاه آزاد و .... هیچگونه وابستگی ندارد.
جهت ارئه انتقادات، پیشنهادات و شکایات با شماره تلفن 54787700-021 تماس حاصل فرمایید.
تمامی حقوق این سایت متعلق به هیوا می باشد ©