داوطلبانی که قصد ثبت نام در آزمون دکتری را دارند، می بایست در فرم ثبت نام خود کد رشته تحصیلی مقطع لیسانس و ارشد و همچنین کد موسسه فارغ التحصیلی خود در مقطع ارشد را وارد نمایند. این کدها را می توان از طریق سایت سازمان سنجش در هنگام ثبت نام دریافت نمود.
برای مشاوره دریافت کد رشته و موسسه محل اخذ مدرک تحصیلی برای ثبت نام دکتری
برای مشاوره دریافت کد رشته و موسسه محل اخذ مدرک تحصیلی برای ثبت نام دکتری
ثبت نام آزمون دکتری دانشگاه های سراسری و آزاد از طریق سایت سازمان سنجش انجام می شود. این سازمان جهت اخذ اطلاعات از داوطلبان اقدام به ارائه فرمی از سوالات کرده که داوطلب در زمان ثبت نام ملزم به تکمیل آن ها می باشد. از جمله مهم ترین سوالاتی که در فرم ثبت نام دکتری وجود دارد و اغلب داوطلبان را با مشکل رو به رو ساخته است، کد رشته تحصیلی در مقطع کارشناسی برای ثبت نام دکتری و همچنین کد موسسه محل اخذ مدرک کارشناسی ارشد برای ثبت نام دکتری می باشد.
اغلب داوطلبان فکر می کنند برای دریافت این کدها باید به سازمان یا نهاد مشخصی مراجعه کنند و یا اطلاعات خود را در سایت های خاصی وارد کرده تا بتوانند این کدها را دریافت کنند. در صورتی که این گونه نبوده و تنها با انتخاب چند گزینه ساده در سایت سازمان سنجش می توان به دریافت کد رشته و موسسه محل اخذ مدرک تحصیلی برای ثبت نام دکتری پرداخت.
در این مقاله جهت آشنایی بیشتر داوطلبان با کد رشته و موسسه محل اخذ مدرک تحصیلی برای ثبت نام دکتری و نحوه رفع خطاهای آن به بررسی مراحل دریافت کدها در زمان ثبت نام آزمون دکتری از طریق سایت سنجش پرداخته و اهمیت آن ها را توضیح می دهیم.
ثبت نام آزمون دکتری از طریق نام نویسی داوطلب در سایت سازمان سنجش و تکمیل فرم ثبت نام دکتری آغاز می شود. این فرم برای داوطلبان متقاضی در دانشگاه های سراسری و آزاد مشترک بوده و در موعد مقرر از طریق سایت sanjesh.org منتشر می شود. تمامی اطلاعات داوطلب شامل اطلاعات فردی و هویتی، اطلاعات تحصیلی و همچنین اطلاعات محل اخذ مدرک مقاطع قبلی می بایست به طور صحیح در فرم ثبت نام دکتری وارد شود.
تمامی داوطلبان ملزم به تکمیل اطلاعات مندرج در فرم ثبت نام دکتری بوده و وارد کردن هر گونه اطلاعات اشتباه منجر به مردود شدن آن ها از ادامه روند پذیرش دکتری می شود. در این بین یکی از سوالاتی که اغلب داوطلبان را با مشکل رو به رو کرده است، کد موسسه محل اخذ مدرک تحصیلی برای ثبت نام دکتری است. در واقع داوطلب می بایست کد دانشگاه یا موسسه ای که از مقطع لیسانس و ارشد در آن فارغ التحصیل شده است را در فرم دکتری وارد کند. اما چگونه؟
معمولا داوطلبان اسم دانشگاه محل تحصیل خود را به خوبی می دانند، اما کد محل تحصیل چیزی است که از آن اطلاعی نداشته و در زمان ثبت نام دکتری به دنبال آن می گردند. اغلب داوطلبان فکر می کنند این کد را می توان از طریق دفترچه ثبت نام دکتری پیدا کرد. اما این گونه نبوده و این کدها را می توان از طریق سایت سازمان سنجش دریافت کرد.
در پاسخ به این دسته از داوطلبان باید گفت که کد موسسه محل اخذ مدرک تحصیلی کارشناسی و کارشناسی ارشد برای ثبت نام دکتری، همان کدی است که به واسطه آن می توان نام دانشگاه و رنک علمی آن را متوجه شد. این کد را نمی توان از طریق سرچ های اینترنتی و یا دفترچه های ثبت نام دکتری پیدا کرد، بلکه باید از طریق سایت سنجش و گزینه مشاهده کد موسسات به دریافت آن پرداخت.
داوطلبانی که علاقه مند به دریافت اطلاعات بیشتر در خصوص ثبت نام دکتری هستند می توانند به مطالعه مقاله زیر بپردازند.
پس از اطلاع از اینکه کد موسسه فارغ التحصیلی لیسانس و ارشد چیست باید به این نکته بپردازیم که چگونه می توان کد موسسه محل اخذ مدرک تحصیلی کارشناسی و کارشناسی ارشد برای ثبت نام دکتری را دریافت کرد؟ همانطور که پیش از این نیز توضیح داده شد، این کدها را می توان در حین ثبت نام آزمون دکتری از طریق سایت سازمان سنجش دریافت کرد.
بدین منظور داوطلبان آزمون دکتری و یا افرادی که قصد ثبت نام مجدد در دکتری را دارند باید برای دریافت کد موسسه محل اخذ مدرک تحصیلی در دو مقطع لیسانس و ارشد ابتدا به سایت دکتری سازمان سنجش مراجعه نمایند.
در این بخش پس از کلیک بر روی ثبت نام دکتری سال جاری می بایست اقدام به تکمیل فرم پیش نویس دکتری نمایند. همانطور که از تصویر زیر نیز قابل مشاهده می باشد، کد موسسه تحصیل برای سه مقطع کاردانی، کارشناسی و کارشناسی ارشد در بند های 24، 28 و 32 درج شده است. داوطلبانی که در مقطع کاردانی تحصیل نکرده اند می بایست این بخش را خالی بگذارند.
در زمان ثبت نام دکتری، به صورت خودکار گزینه «اطلاعات بیشتر» در کنار هر یک از کادرهای کد موسسه فعال می شود. داوطلب با کلیک بر روی این بخش می تواند وارد صفحه مشاهده کد ها شود.
با وارد کردن اسم دانشگاه خود در این بخش می توان کد محل تحصیل برای ثبت نام دکتری را مشاهده نمود. مثلا اگر داوطلبی فارغ التحصیل دانشگاه های غیرانتفاعی از جمله علم و فرهنگ بوده و یا در دانشگاه های دولتی و آزاد تحصیل کرده است، تنها با وارد کردن کلمه «علم و فرهنگ» یا کلمه «علامه طباطبایی» می تواند لیست موسسات را مشاهده و دانشکده مورد نظر خود را انتخاب کند.
دریافت کدهای ثبت نام دکتری به کد موسسه ختم نشده و داوطلبان می بایست کد رشته تحصیلی در مقطع لیسانس و ارشد خود را نیز در فرم نام نویسی دکتری وارد نمایند. دریافت این اطلاعات از آن جهت لازم است که سازمان سنجش تشخیص دهد آیا داوطلب در رشته ای متجانس با رشته قبلی خود در حال ثبت نام دکتری بوده و یا بر خلاف شرایط ثبت نام دکتری، در حال تغییر رشته تحصیلی خود می باشد.
کد رشته تحصیلی در ثبت نام دکتری به سه بخش کد کاردانی، کد کارشناسی و کد ارشد تقسیم می شود. هر کدام از این کدها نشان دهنده یک رشته تحصیلی خاص می باشد. این کد چند رقمی به گونه ای تعبیه شده است که می تواند گرایش های هر یک از رشته ها و مجموعه های لیسانس و ارشد را نیز از یکدیگر جدا کند.
همچنین وارد کردن درست کد رشته تحصیلی مقطع ارشد از آن جهت که داوطلب ملزم به ادامه تحصیل در همان رشته می باشد و امکان تغییر رشته خود را ندارد، دارای اهمیت می باشد. بنابراین از مهم ترین مراحل ثبت نام دکتری می توان به وارد کردن صحیح همین کد چند رقمی در فرم نام نویسی اشاره کرد.
اگر داوطلبی در هر یک از مراحل ثبت نام دکتری، اطلاعات خود را به اشتباه وارد کرده اند می توانند از طریق گزینه ویرایش اطلاعات به اصلاح فرم ثبت نامی خود بپردازند. البته در اکثر مواقع امکان تغییر کد رشته امتحانی غیر ممکن می باشد. بنابراین در وارد کردن اطلاعات مرتبط با کد رشته های تحصیلی نهایت دقت را به کار برید.
دریافت کد رشته تحصیلی در ثبت نام دکتری نیز دقیقا همانند دریافت کد موسسه می باشد. یعنی داوطلب می بایست منتظر زمان ثبت نام دکتری مانده و سپس در موعد مقرر به سایت دکتری سنجش مراجعه نماید. ورود به صفحه اصلی نام نویسی دکتری پس از خرید کارت اعتباری سازمان سنجش امکان پذیر است. بنابراین پس از طی کردن مراحل لازم، وارد سامانه شده و به بخش های 23، 27 و 31 فرم ثبت نام وارد شوید.
در زمان ثبت نام دکتری، گزینه ای آبی رنگ با جمله «اطلاعات بیشتر» در کنار هر یک از کادرهای کد رشته ای فعال می شود. متقاضی می بایست بر روی آن همانند تصویر زیر کلیک کند.
در صفحه جدید مجددا لیستی از اسامی رشته ها برای داوطلبان باز می شود. در این لیست گزینه ای به عنوان جستجو قرار دارد که داوطلب باید بر روی آن کلیک کرده و بخشی از اسم رشته خود را تایپ نماید. تمامی رشته ها و گرایش هایی که با آن اسم وجود دارد برای او نمایش داده می شود. داوطلب بر اساس نوع رشته و گرایش خود بر روی گزینه مورد نظر کلیک می کند و این کد خود به خود وارد فرم ثبت نام دکتری می شود.
در این بخش متقاضیان باید کد رشته مورد نظر خود جهت تحصیل در دکتری را نیز وارد نمایند. این کد باید متجانس با کد رشته تحصیلی مقطع قبلی داوطلب باشد. برای دریافت کد رشته های تحصیلی مقطع دکتری می توانید به مطالعه مقاله زیر بپردازید.
گاهی ممکن است داوطلبان با وارد کردن کدهای رشته تحصیلی و یا کد موسسه اخطار «این کد اشتباه می باشد» و یا «خطا» را دریافت کنند. در این صورت داوطلب می بایست مجددا به سایت سازمان سنجش مراجعه کرده و از ابتدا اطلاعات خود را وارد نمایند.
از آنجایی که این کدها به صورت خودکار از طریق سایت سنجش قابل مشاهده می باشند، معمولا اشتباهی در وارد کردن آن ها پیش نمی آید. با این حال اگر داوطلبی با گزینه خطا مواجه شد تنها کافی است مجددا گزینه «اطلاعات بیشتر» را کلیک کرده و از اول به دریافت کدها مطابق راهنماهای تصویری فوق بپردازد.
اگر مهلت ثبت نام دکتری به اتمام رسیده بود، جای نگرانی نبوده و داوطلبان در مهلت تمدید ثبت نام دکتری می توانند به ویرایش فرم خود بپردازند. با این وجود در وارد کردن املای درست دانشگاه ها و رشته های تحصیلی دقت شود تا به اشتباه رشته و دانشگاه دیگری جایگزین نام های مورد نظر شما نشود.
گاهی نیز پرتال سازمان سنجش، توانایی تشخیص فاصله بین کلمات را نداشته و داوطلب حتما می بایست بین برخی از کلمات فاصله گذاشته و یا آن ها را بردارد. بنابراین اگر کد رشته تحصیلی یا موسسه محل تحصیل خود را پیدا نکردید با دیکته های مختلف اقدام به جستجوی آن در سایت سنجش نمایید.
همانطور که توضیح داده شد، وارد کردن اطلاعات درست در مرحله نام نویسی دکتری از اهمیت بالایی برخوردار بوده و در صورت وارد کردن اطلاعات اشتباه در هر مرحله ای، داوطلب به صورت خودکار از ادامه روند پذیرش در آزمون دکتری حذف می شود.
ممکن است برای برخی از داوطلبان این سوال پیش بیاید که اطلاعات مهم ثبت نام دکتری تنها در خصوص معدل است و کد موسسه چه اهمیتی در پذیرش دکتری دارد؟ در پاسخ باید گفت هر چه محل تحصیل مقطع قبلی داوطلب در رنک علمی بالاتری قرار داشته باشد، موفقیت او در مصاحبه دکتری بیشتر خواهد شد. بنابراین اهمیت وارد کردن کد محل فراغت از تحصیل را می توان در این مرحله از پذیرش دکتری مشاهده نمود که برای آن حتی امتیاز ویژه ای نیز قرار داده اند.
اهمیت وارد کردن کد رشته تحصیلی مقطع قبل در ثبت نام دکتری نیز از آن جهت است که داوطلب رشته ای به غیر از رشته های متجانس با رشته / گرایش خود انتخاب نکند. بنابراین کلیه کدهای لازم را در زمان ثبت نام به درستی وارد کرده تا در ادامه پذیرش دکتری به مشکل برخورد نکنید.
کارشناسان سامانه مشاوره هیوا آماده اند تا اطلاعات لازم در خصوص کد موسسه و کد رشته ثبت نام آزمون دکتری را در اختیار داوطلبان گذاشته و آن ها را از طریق سیستم مشاوره تحصیلی تلفنی هیوا راهنمایی نمایند. همچنین از طریق عضویت در کانال تلگرامی و یا اینستاگرامی هیوا می توانید آخرین اخبار مرتبط با این حوزه را دریافت نمایید.
✔️ داوطلبان برای دریافت کد رشته محل اخذ مدرک تحصیلی برای ثبت نام دکتری می بایست به سایت سنجش مراجعه کرده مطابق راهنمای تصویری متن مقاله به دریافت کد مورد نظر بپردازند.
✔️ کد موسسه ثبت نام دکتری در سه مقطع کاردانی، کارشناسی و ارشد در سایت سازمان سنجش درج شده است که می توان آن را مطابق راهنمای تصویری متن مقاله دریافت کرد.
✔️ مطابق متن مقاله، امکان جستجوی خودکار کد محل موسسه فراغت از تحصیل و کد رشته محل برای ثبت نام دکتری وجود دارد.
برای مشاوره دریافت کد رشته و موسسه محل اخذ مدرک تحصیلی برای ثبت نام دکتری
برای مشاوره دریافت کد رشته و موسسه محل اخذ مدرک تحصیلی برای ثبت نام دکتری
سلام مهلت ثبت نام تمام شده ؟
سلام . مهلت ثبت نام آزمون دکتری تا 3 آذر ماه تمدید شده .
سلام من در مدرک کارشناسی ارشدم زده دانشگاه علوم تحقیقات تهران ( اصفهان) ولی برای ثبت نام دکترا در کد موسسه محل اخذ دانشگاه ، علوم تحقیقات تهران را ندارد و فقط دو گزینه دارد ۱) دانشگاه ازاد واحد دوره عالی علوم تحقیقات تهران و ۲) دانشگاه ازاد اسلامی / واحد امارات عربی/ علوم تحقیقات تهران ، کدام را باید انتخاب کنم ؟ با تشکر
سلام . کد موسسه دانشگاه آزاد واحد دوره عالی علوم تحقیقات تهران رو در فرم ثبت نام آزمون دکتری وارد کنین .
سلام. مدرک کارشناسی ارشد من مهندسی فناوری اطلاعات و ارتباطات است . آیا می توانم در کنکور دکترای تکنولوژی آموزشی شرکت کنم ؟ این رشته در گروه علوم انسانی قرار دارد ولی درقسمت رشته های مرتبطی که میتوانند در این آزمون شرکت کنند نوشته: همه رشته ها. ممنون میشم جواب بدید
سلام . می تونین در آزمون دکتری رشته تکنولوژی آموزشی شرکت کنین .
سلام من ترم آخر رشته علوم تربیتی ارشد هستم می تونم برای دکتری شرکت کنم
سلام . می تونین در ثبت نام آزمون دکتری سال 1402 شرکت کنین .
سلام . من در دانشگاه روزانه دکتری تحصیل می کنم ولی می خوام در کنکور دکتری 1402 شرکت کنم ، می توانم انصراف ندهم و در کنکور شرکت کنم ؟
سلام . شما نمی تونین بدون انصراف از دانشگاه روزانه در کنکور دکتری 1402 شرکت کنین .
سلام . نتایج کی میاد ؟
سلام . نتایج نهایی آزمون دکتری سال 1401 اعلام شده .
سلام . تاریخ آزمون دکتری 1402 کی است ؟
سلام . آزمون دکتری 1402 صبح روز پنجشنبه 11 اسفند برگزار میشه .
سلام من سایت سنجش را چک کردم کد رشته ها نیست
سلام . زمان ثبت نام کنکور دکتری ، لینک دریافت کد رشته و موسسه محل اخذ مدرک تحصیلی در سایت سازمان سنجش فعال میشه .
زمان ثبت نام دکتری 1402 کی است ؟
سلام . در حال حاضر زمان دقیق ثبت نام آزمون دکتری 1402 مشخص نیست ، ثبت نام آذر ماه خواهد بود .
مقالات منتخب سردبیر
منتخب های خواندنی
ارتباط با ما
در صورتی که برای مشاوره در تمامی زمینه های ذکر شده در سایت، به دانش چندین ساله ما در این زمینه نیاز داشتید می توانید با شماره تلفن 9099075305 ( تماس با تلفن ثابت از سراسر کشور و به ازای هر دقیقه 230000 ریال ) در ارتباط باشید. همچنین می توانید از طریق فرم ارتباط با ما، پیام ها و انتقادات و پیشنهادات خود را برای ما ارسال نمایید. سایت مشاوره هیوا یک مرکز خصوصی و غیرانتفاعی است و به هیچ ارگان دولتی و خصوصی دیگر اعم از سازمان سنجش ، دانشگاه آزاد و .... هیچگونه وابستگی ندارد.
جهت ارئه انتقادات، پیشنهادات و شکایات با شماره تلفن 54787700-021 تماس حاصل فرمایید.
تمامی حقوق این سایت متعلق به هیوا می باشد ©