والدینی که خواهان ثبت نام فرزندان خود در مدارس استثنایی هستند می بایست در موعد مقرر ثبت نام و با توجه به نحوه و شرایط تمامی مراحل ثبت نام دانش آموزان استثنایی ۱۴۰۳ - ۱۴۰۴ را بگذرانند. در سال جاری نیز همانند سال گذشته ثبت نام دانش آموزان استثنایی با توجه به شرایط آن ها در سامانه سناد و یا سیدا توسط مدیریت مدارس انجام می شود.
برای مشاوره مراحل ثبت نام دانش آموزان استثنایی ۱۴۰۳ - ۱۴۰۴
برای مشاوره مراحل ثبت نام دانش آموزان استثنایی ۱۴۰۳ - ۱۴۰۴
همه دانش آموزان پیش از ثبت نام در پایه اول دبستان، تحت سنجش های جسمی و ذهنی قرار گرفته و در صورت تشخیص اختلالی که در روند یادگیری آنها تاثیر گذار باشد، جزو دانش آموزان استثنایی دسته بندی خواهند شد. دانش آموزان دارای برخی معلولیت ها و محدودیت های جسمی و ذهنی که نیاز به شیوه آموزشی متفاوت از دانش آموزان عادی دارند، دانش آموزان استثنایی نامیده می شوند.
برای این دانش آموزان، مدارس ویژه ای تاسیس شده و در آن ها، دبیران آموزش دیده مخصوصی مشغول به تدریس برای این دانش آموزان دارای معلولیت و یا محدودیت می باشند. ثبت نام دانش آموزان استثنایی ۱۴۰۳ - ۱۴۰۴ در مدارس از طریق سامانه سناد و یا سیدا توسط مدیران انجام می گیرد. در این مقاله به شرح مراحل ثبت نام دانش آموزان استثنایی ۱۴۰۳ - ۱۴۰۴، شرایط لازم برای ثبت نام، مدارک ثبت نام دانش آموزان استثنایی و مشاوره ای در مورد ثبت نام در این مدارس پرداخته شده است.
روند ثبت نام دانش آموزان استثنایی نیز همانند سایر دانش آموزان از طریق سامانه سناد و یا سامانه سیدا توسط مدیران مدارس انجام می گردد. در هنگام ثبت نام، حضور پدر، مادر یا ولی قانونی به همراه دانش آموز در بدو ورود به هر یک از دوره های تحصیلی ضروری است که در ادامه به معرفی مراحل ثبت نام دانش آموزان استثنایی ۱۴۰۳ - ۱۴۰۴ پرداخته شده است.
مدیران مدارس استثنایی ملزم هستند از دانش آموزان پایه های میان دوره، بدون حضور دانش آموزان و اولیای آنان در زمان مقرر ثبت نام به عمل آورند. تمامی نو آموزان، پیش از اقدام به ثبت نام در مدرسه می بایست در برخی از سنجش های جسمی و ذهنی امتحان شده و اگر اختلالی در هر یک از موارد مشاهده شد، توسط مسئولین مرکز سنجش به یکی از مدارس استثنایی معرفی خواهند شد.
در آنجا پس از ارائه مدارک معلولیت و یا اختلال، اطلاعات دانش آموز توسط مدیر مدرسه در سامانه سناد و یا سامانه دانش آموزی سیدا ثبت گردیده و ثبت نام وی انجام خواهد گرفت. به منظور ثبت نام دانش آموز در سامانه سناد، مدیر مدرسه می بایست مطابق تصویر زیر به آدرس اینترنتی این سامانه به نشانی snd.medu.ir مراجعه کرده و سپس وارد سامانه شده و ثبت نام دانش آموز را در مدرسه استثنایی انجام دهد.
روش دیگر ثبت نام این دانش آموزان در مدارس استثنایی از طریق سامانه سیدا می باشد. به این منظور مدیران مدارس استثنایی باید وارد آدرس اینترنتی سامانه سیدا به نشانی sida.medu.ir شده و مراحل ثبت نام دانش آموزان واجد شرایط را در مدارس استثنایی انجام دهند.
پس همانگونه که ذکر شد، به منظور انجام مراحل ثبت نام دانش آموزان در مدارس استثنایی، ابتدا لازم است همانند سایر دانش آموزان سنجش جسمی و ذهنی انجام شده و در صورت وجود اختلال به یکی از مدارس آموزش دانش آموزان استثنایی معرفی شده و مدیر مدرسه ثبت نام آن ها را انجام دهد.
به منظور تکمیل مراحل ثبت نام دانش آموزان استثنایی، لازم است که شرایطی را فراهم نمایید. تمام شرایط لازم در این قسمت به طور کامل توضیح داده شده است.
دانش آموزان متقاضی ثبت نام در پایه های اول، هفتم و دهم لازم است که به همراه ولی و سرپرست قانونی خود به صورت حضوری در مدرسه استثنایی مورد نظر اقدام به ثبت نام نمایند، اما ثبت نام دانش آموزان سایر پایه ها می تواند بدون حضور فیزیکی آن ها در زمان مقرر صورت پذیرد.
دانش آموزی که به دلیل بیماری یا سایر علل نمی تواند برای ثبت نام کلاس اول دبستان و یا هر یک از دوره های تحصیلی، در مدرسه حضور یابد، لازم است امور مربوط به ثبت نام وی در موعد مقرر توسط ولی او انجام شود.
دانش آموزی که به دلایل موجه نتوانسته است در موعد مقرر ثبت نام کند، با ارائه مدارک معتبر و صرفا با اخذ مجوز از کمیسیون خاص اداره آموزش و پرورش استثنایی استان خود، می تواند ثبت نام کرده و ادامه تحصیل دهد.
دانش آموزان با مشکلات ویژه یادگیری، شاغل به تحصیل در مدارس عادی، از آموزش پاره وقت مراکز آموزشی و توان بخشی مشکلات بهره مند می شوند. اجرای آزمون های طرح سنجش سلامت تاخیرهای رشدی و رفتاری برای نوآموزان با کم توانی ذهنی و طیف اتیسم زیر 6 سال توسط اداره آموزش و پرورش استثنایی استان ها الزامی است.
مدیر مدرسه در صورت افزایش تعداد نوآموزان 4 تا 6 سال با کم توانی ذهنی یا نوآموزان زیر 4 سال با بهره هوشی عادی و نبود کلاس و آموزگار جهت تشکیل کلاس جدید، نوآموزان را به صورت نیمه وقت ثبت نام خواهد کرد.
در سال جاری گذراندن دوره آمادگی برای تمامی نو آموزان استثنایی الزامی می باشد که برنامه ساعتی و هفتگی آن می بایست مطابق برنامه زمانی دوره ابتدایی باشد.
حداکثر مدت تحصیل در هر پایه دوره ابتدایی تمام دانش آموزان گروه های مختلف استثنایی و دوره اول متوسطه این دانش آموزان با هوش بهر عادی، 2 سال خواهد بود و دانش آموز با رعایت شرط سنی می تواند برای سومین سال در همان پایه ثبت نام نماید.
طول دوره اول متوسطه پیش حرفه ای برای دانش آموزانی که نتوانند دوره را در سه سال طی کنند، تا دو سال دیگر قابل افزایش است. طول دوره آموزش برای دانش آموزانی که نتوانند دوره دوم متوسطه (متوسطه حرفه ای) را در سه سال طی کنند نیز تا دو سال دیگر قابل افزایش است.
نوآموزانی که برای اولین بار جهت ثبت نام مدارس استثنایی مراجعه می کنند، لازم است مدارک لازم پرونده دانش آموزان در ثبت نام مدارس کامل خود را به مدرسه ارائه نمایند. در این قسمت از مقاله در خصوص مدارک ثبت نام دانش آموزان استثنایی توضیحاتی ارائه شده است.
پرونده سنجش سلامت جسمانی و آمادگی تحصیلی
اصل شناسنامه
کارت ملی
کاربرگ های تشخیصی
نکته: در خصوص کاربرگ های تشخیصی نیز قید شده است که ارائه کاربرگ های تکمیل شده سنجش هوش، شنوایی، بینایی، جسمی - حرکتی، چندمعلولیتی و طیف اتیسم برای دانش آموزان گروه های مختلف استثنایی با توجه به نوع معلولیت، الزامی است.
لازم به ذکر است ثبت نام تمامی دانش آموزان مدارس دولتی و غیردولتی استثنایی از طریق سامانه نام نویسی الکترونیکی دانش آموز (سناد) و یا سامانه سیدا انجام می گردد. ثبت نام در دوره اول متوسطه یا متوسطه پیش حرفه ای در سامانه سناد دانش آموزی متوسطه با ارائه کارنامه پایان دوره ابتدایی و معرفی نامه مبنی بر عدم توانایی ادامه تحصیل دانش آموز در آموزش و پرورش عادی یا دوره اول متوسطه مدارس استثنایی انجام می شود.
همچنین ثبت نام در دوره دوم متوسطه یا متوسطه حرفه ای بر اساس ضوابط و آیین نامه آموزشی دوره سه ساله متوسطه روزانه آموزش و پرورش عادی انجام خواهد شد.
همانطور که در طول مقاله نیز ذکر گردید، ثبت نام فقط از طریق مدیران مدارس صورت گرفته و مدارک اعلامی که در بالا به آنها اشاره گردید، پس از دریافت توسط مدیر و تایید اصالت آنها، در سامانه سیدا و یا سناد ثبت گردیده و ثبت نام دانش آموز در مدرسه استثنایی مربوطه به صورت قطعی اتمام می پذیرد.
سامانه سناد دانش آموزی محلی برای ثبت، نگهداری و مدیریت اطلاعات دانش آموزان مقاطع ابتدایی و متوسطه دوره اول و دوم است. برای کسب اطلاعات بیشتر در خصوص نحوه ثبت نام دانش آموزان در این سامانه، می توانید مقاله زیر را مطالعه نمایید.
با توجه به اینکه دانش آموزان استثنایی شرایط ویژه ای را دارا هستند، پس حساسیت در ثبت نام و گزینش مناسب آن ها با توجه به بهره هوشی و نوع معلولیت و اختلالی که دارند، بسیار حائر اهمیت است. پس باید به نتیجه سنجش هوشی و جسمی این دسته از دانش آموزان توجه ویژه کرد.
به خصوص دانش آموزان دارای اختلال طیف اوتیسم و چند معلولیتی با توجه به حساسیت بیشتر در یادگیری، باید مطابق با روش های علمی متناسب در کلاس ها پذیرش شده و آموزش ببینند. ثبت نام مدارس ابتدایی و دبیرستان استثنایی هم می تواند در ابتدای دوره تحصیلی جدید و هم در میان دوره تحصیلی انجام گیرد.
شرط حضور در این مدارس، دارا بودن حداقل توانایی یادگیری و شرایط سنی لازم می باشد که اگر بخواهیم گذری کوتاه داشته باشیم، می توان گفت:
برای دانش آموزان آسیب دیده شنوایی، بینایی، معلول جسمی و حرکتی، اختلال رفتاری و هیجانی و طیف اتیسم با هوشبهر عادی، حداقل سن ورود به پایه اول ابتدایی 6 سال تمام و حداکثر 10 سال تمام و حداکثر سن اشتغال به تحصیل در دوره ابتدایی 16 سال تمام است.
برای دانش آموزان کم توان ذهنی، چند معلولیتی با کم توانی ذهنی و طیف اتیسم با کم توانی ذهنی، حداقل سن ورود به اول ابتدایی 6 سال تمام و حداکثر 11 سال و حداکثر سن اشتغال به تحصیل در دوره ابتدایی 17 سال تمام است.
لازم به ذکر است در مدارس دولتی، دریافت هرگونه وجه نقد، به جز حق بیمه و بهای کتاب های درسی در هنگام ثبت نام ممنوع می باشد.
کارشناسان سامانه مشاوره هیوا آماده اند تا اطلاعات لازم در خصوص نحوه و مراحل ثبت نام دانش آموزان استثنایی ۱۴۰۳ - ۱۴۰۴ را در اختیار داوطلبان گذاشته و آن ها را از طریق سیستم مشاوره تحصیلی تلفنی هیوا راهنمایی نمایند. همچنین از طریق عضویت در کانال تلگرامی و یا اینستاگرامی هیوا می توانید آخرین اخبار مرتبط با این حوزه را دریافت نمایید.
✔️ ثبت نام دانش آموزان استثنایی سری شرایطی را به همراه داشته که تمامی دانش آموزان باید از این شرایط پیروی نمایند. شرایط کامل ثبت نام دانش آموزان استثنایی به طور کامل در متن مقاله ارائه شده است.
✔️ از مدارک ثبت نام دانش آموزان استثنایی می توان به پرونده سنجش سلامت جسمانی و آمادگی تحصیلی و اصل شناسنامه اشاره کرد. تمامی مدارک مورد نیاز در متن مقاله ارائه شده است.
✔️ با توجه به متن مقاله حداقل سن ورود به پایه اول ابتدایی 6 سال تمام و حداکثر 10 سال تمام و حداکثر سن اشتغال به تحصیل در دوره ابتدایی 16 سال تمام است. توضیحات بیشتر در متن مقاله ارائه شده است.
برای مشاوره مراحل ثبت نام دانش آموزان استثنایی ۱۴۰۳ - ۱۴۰۴
برای مشاوره مراحل ثبت نام دانش آموزان استثنایی ۱۴۰۳ - ۱۴۰۴
سلام . دختر من دو سال پایه دوم را خوانده ولی قبول نشده الان باید چکار کنم ؟ 9 سالشه
سلام . دختر شما می تونن برای سال سوم در پایه دوم در مدرسه استثنایی تحصیل کنن .
سلام . چرا در پادا سامانه ثبت نام فعال نیست ؟
سلام . در سامانه پادا امکان ثبت نام مدارس استثنایی وجود نداره ، باید برای ثبت نام حضوری به مدرسه مراجعه کنین .
سلام . فرزند من در سنجش سلامت شرکت کردن ولی گفتن باید در مدرسه استثنایی ثبت نام کند من چکار می توانم بکنم که در مدارس عادی ثبت نام شود ؟
سلام . فرزند شما می تونن مجدد در سنجش سلامت شرکت کنن در صورتی که مشکل خاصی نداشته باشن ، می تونن در مدارس عادی ثبت نام کنن در غیر این صورت باید در مدارس استثنایی ثبت نام کنن .
سلام برای پایه اول دبستانی کی ثبت نام شروع می شود ؟
سلام . ثبت نام دانش آموزان استثنایی پایه اول دبستان شروع شده .
سلام . ثبت نام مدارس استثنایی حضوریه یا در پادا ؟
سلام . ثبت نام دانش آموزان استثنایی در مدارس به صورت حضوری انجام میشه .
مقالات منتخب سردبیر
منتخب های خواندنی
ارتباط با ما
در صورتی که برای مشاوره در تمامی زمینه های ذکر شده در سایت، به دانش چندین ساله ما در این زمینه نیاز داشتید می توانید با شماره تلفن 9099075305 ( تماس با تلفن ثابت از سراسر کشور و به ازای هر دقیقه 230000 ریال ) در ارتباط باشید. همچنین می توانید از طریق فرم ارتباط با ما، پیام ها و انتقادات و پیشنهادات خود را برای ما ارسال نمایید. سایت مشاوره هیوا یک مرکز خصوصی و غیرانتفاعی است و به هیچ ارگان دولتی و خصوصی دیگر اعم از سازمان سنجش ، دانشگاه آزاد و .... هیچگونه وابستگی ندارد.
جهت ارئه انتقادات، پیشنهادات و شکایات با شماره تلفن 54787700-021 تماس حاصل فرمایید.
تمامی حقوق این سایت متعلق به هیوا می باشد ©