رشته های کشاورزی یکی از رشته های تحصیلی در هنرستان است. دانش آموزان علاقمند به رشته کشاورزی و زمینه های دیگر آن می توانند با داشتن معدل کل مناسب خود با نیاز های این رشته و شرایط اعلام شده، اقدام به انتخاب رشته کشاورزی در هدایت تحصیلی پایه نهم خود نمایند.
برای مشاوره انتخاب رشته کشاورزی پایه نهم
برای مشاوره انتخاب رشته کشاورزی پایه نهم
انتخاب رشته کشاورزی پایه نهم در سال نهم تحصیلی باید بر مبنای نمرات تحصیلی، ضریب هوشی، نقاط قوت و ضعف دانش آموز و همچنین استعداد او انجام شود. انتخاب رشته کشاورزی در پایه نهم نیازمند بالا بودن نمرات در دروس فیزیک شیمی و زیست شناسی می باشد. رشته کشاورزی در دبیرستان زیر شاخه فنی حرفه ای می باشد ومرتبط با خدمات و کشاورزی صنعت و هنر است.
با توجه به تاثیر گذاری انتخاب رشته پایه نهم در آینده تحصیلی و شغلی دانش آموزان و همچنین نوع رشته تحصیلی دانشگاهی آن ها، در این مقاله می خواهیم به معرفی رشته کشاورزی در پایه نهم، لیست رشته های زمینه کشاورزی دبیرستان و نحوه انتخاب رشته کشاورزی در پایه نهم و انتخاب رشته کشاورزی پایه نهم بپردازیم.
هنرستان های کار و دانش و فنی حرفه ای به منظور جذب و تربیت نیرو های متخصص در زمینه کشاورزی اقدام به راه اندازی رشته های مختلف و مرتبط با این مضمون کرده است که دانش آموزان با توجه به علاقه خود می توانند این رشته را انتخاب کنند و در مقاطع بالاتر به تحصیل در آن بپردازند.
به طور کلی کشور ایران اراضی کشاورزی زیادی در اقلیم های گوناگون را دارا می باشند که از تنوع آب و هوایی متفاوت برخوردار هستند برای رسیدگی به این موضوع دانش آموختگان زیادی را در این حوزه تربیت می کند تا بتوانند در جهت رسیدگی به زمین های کشاورزی و تولید مواد غذایی به خودکفایی برسد.
انتخاب رشته کشاورزی پایه نهم با تکمیل هدایت تحصیلی پایه نهم و کسب نمره خواسته شده این رشته، امکان پذیر است. دانش آموزان در مقطع متوسطه دوم می توانند این رشته را انتخاب کنند و به مدت سه سال دوره دوم متوسطه را در زمینه کشاورزی فرا بگیرند و اگر علاقه مند به رشته کشاورزی بودند در مقاطع بالا تر می توانند این رشته را ادامه دهند.
رشته کشاورزی زیر مجموعه های زیادی دارد و دانش آموزان بر اساس رشته تحصیلی که انتخاب می کنند، منابع درسی عملی و تئوری خاص خود را می گذراند. دانش آموزانی که از طریق رشته های هنرستان فنی و حرفه ای اقدام به یادگیری و آموزش رشته کشاورزی می کنند ساعات بیش تری را در مقایسه با کسانی که در هنرستان های کار و دانش آموزش می بینند به تحصیل می پردازند.
رشته زمینه کشاورزی در دبیرستان و هنرستان فنی حرفه ای شامل امور دامی، امور باغ، امور زراعتی، صنایع غذایی، ماشین های کشاورزی می شود. هر کدام از این رشته ها آینده تحصیلی و شغلی متفاوتی دارد و دانش آموز باید بر اساس هدف هایی که در کشاورزی در دبیرستان دارد به ادامه تحصیل در آن بپردازد.
در جدول زیر لیست رشته های زمینه کشاورزی در هنرستان های فنی حرفه ای به صورت کامل قابل مشاهده است. این جدول و در کل جدول انتخاب رشته پایه نهم به افرادی که در انتخاب رشته کشاورزی پایه نهم دچار شک و تردید هستند کمک می کند. کشاورزی در دبیرستان یکی از رشته های خاص به حساب می آید.
رشته های زمینه کشاورزی همراه با توضیح | |
امور دامی | رشته امور دامی تقریبا با رشته های دامداری و دامپروری مشابه است و زیر مجموعه های کد رشته خود را ارائه می دهند. دانش آموزان در این رشته ها به پرورش حیوانات تغذیه دام و طیور و زنبور عسل و اصلاح نژاد آن ها می پردازند و آموزش های لازم را در این زمینه می بینند. |
امور باغی | دانش آموزانی که به فعالیت در کاشت گل و گیاه های زینتی و باغ ها علاقه دارند، می توانند در رشته کشاورزی کد رشته امور باغی و درختکاری را انتخاب کنند و به تحصیل در آن بپردازند. در این رشته نحوه تولید سبزیجات، کاشت انواع گل و گیاه های زینتی و نحوه مراقبت از انواع گل ها به دانش آموزان آموزش داده می شود. |
امور زراعتی | رشته امور زراعتی در کشاورزی مربوط به زراعت است. به طور کلی دانش آموزانی که این رشته را انتخاب کرده اند با نحوه کاشت انواع گل و گیاه و پرورش و تولید حبوبات و دیگر غلات آشنا خواهند شد. |
صنایع غذایی | رشته صنایع غذایی از رشته های پر طرفدار در رشته های زمینه کشاورزی به حساب می آید در این رشته می توان بسیاری از کار های مربوط به صنایع غذایی را آموزش دید و در عین حال آینده شغلی بهتری نسبت به سایر رشته ها دارد. در رشته صنایع غذایی دانش آموزان با نحوه مدیریت محصولات و تولیدات آن ها و فناوری های جدید در رابطه با صنایع غذایی آشنا خواهند شد. |
ماشین های کشاورزی | یکی از رشته های زمینه کشاورزی در فنی حرفه ای رشته ماشین های کشاورزی است، در این رشته بیشتر دانش آموزان در رابطه با نحوه نگهداری از ماشین آلات کشاورزی و استفاده از آن ها مطالبی را آموزش می بینند. |
رشته های زمینه کشاورزی هنرستان کار و دانش عبارت اند از:
رشته های زمینه کشاورزی |
زراعت غلات و حبوبات |
تولید نهال |
جنگل کاری |
تولیدات صنعتی فرآورده های لبنی |
پرورش میوه های دانه دار و دانه ریز |
همانطور که اشاره شد، دانش آموزان پایه نهم متوسطه اول برای ورود به هریک از رشته های شاخه های نظری و فنی حرفه ای دبیرستان نیاز به داشتن حداقل نمرات و معدل لازم دارند. برای دریافت اطلاعات بیشتر می توانید مقاله زیر را مطالعه نمایید.
در فرایند انتخاب رشته پایه نهم رشته کشاورزی، فرصت دو هفته برای تمامی دانش آموزان در نظر گرفته می شود، تا با مراجعه به مدرسه و استفاده از مشاوران مدرسه بتوانند رشته مناسب را انتخاب کنند.
دانش آموزان پایه نهم همراه با والدین خود به مدرسه رفته و پس از دریافت مشاوره و راهنمایی یک رشته تحصیلی را همراه با مشاور مدرسه خود را انتخاب کرده و در زمان ثبت نام مدارس در آن مقطع ثبت نام می کنند.
برای هدایت تحصیلی و انتخاب رشته کشاورزی حتما باید علاقه دانش آموز به رشته مورد نظر و عقیده پدر و مادر، نمره ای که مشاور تحصیلی دانش آموز دارد و نمره که فرد در آزمون های مشاوره گرفته است، مورد ارزیابی قرار گیرد.
دانش آموزان پایه دهم بعد از اینکه رشته مورد نظر خود را در هدایت تحصیلی پایه نهم خود انتخاب نموده اند، اقدامات لازم را انجام داده و باید نسبت به ثبت نام کتب درسی اقدام نمایند و سال تحصیلی جدید خود را آغاز کنند. ثبت نام کتب درسی به واسطه کد ملی دانش آموز انجام می گیرد.
دانش آموزان برای ورود به پایه دهم در ابتدا باید رشته مورد نظر خود را در دبیرستان مربوطه انتخاب کنند و باید بدانند شاخه ای که انتخاب کرده اند، جزو فنی حرفه ای است یا کار و دانش که این کار برای تربیت نیرو های متخصص با توجه به استعداد و علاقه آن ها انجام می شود.
هنرستان زیر مجموعه آموزش و پرورش است و همانند دیگر مدارس دارای سر فصل های آموزشی مختلف می باشد. کشاورزی در دبیرستان هم جزو هنرستان های فنی حرفه ای به حساب می آید و دانش آموزان بسته به علاقه و شرایط تحصیلی خود می توانند هنرستان های کار و دانش را انتخاب کند.
به طور کلی رشته هایی که در هنرستان کار و دانش وجود دارد با فنی و حرفه ای متفاوت خواهد بود. دانش آموزان قبل از ثبت نام در هر کدام از این هنرستان ها باید رشته مورد نظر خود را انتخاب کنند و با توجه به آن در هنرستان مربوطه ثبت نام نمایند.
افرادی که رشته کشاورزی را با مشاوره انتخاب رشته پایه نهم انتخاب می کنند باید واقع بینانه به این موضوع و آینده شغلی خود فکر کنند. یک دانش آموز رشته کشاورزی بعد از فارغ التحصیلی در دبیرستان و ادامه تحصیل می توانند در مشاغل زیر استخدام شود.
بخش های دولتی: بخش دولتی اداره جاتی مثل جهاد کشاورزی، وزارت کشور، موسسات علمی و پژوهشی، اداره ترویج کشاورزی و ارگان های مربوط به این رشته هستند که فارغ التحصیلان به صورت یک متخصص و تکنسین می توانند در آنجا فعالیت کنند.
بخش خصوصی: بخش خصوصی، موسساتی هستند که فارغ التحصیلان برای استخدام در آزمایشگاه ها، موسسات تحقیقاتی و مشاوره ای ادوات کشاورزی و تولید محصولات جذب می شوند.
بخش های علمی و آموزش عالی: استخدام در بخش های آموزش عالی و دانشگاهی نیاز به مدرک کارشناسی ارشد به بالا دارد و در صورت تحصیل بیشتر در این رشته می توان در آموزشکده ها و هنرستان ها و دانشگاه ها استخدام شد.
کارآفرینی: در زمینه کارآفرینی، اشتغال و تولید کار در بخش کشاورزی، این رشته می تواند به پیشبرد هدف های تولید کمک کند و به افراد یا فردی که تمایل به تولید یک محصول را دارد با در نظر گرفتن منطقه جغرافیایی و آب و هوای اقلیمی و سایر شرایط ایده جدیدی را به او ارائه دهند و مشاوره های لازم را در اختیار او قرار دهد.
میزان درآمد افرادی که در رشته کشاورزی تحصیل کرده اند، با توجه به اینکه در کدام بخش مشغول به کار شده اند، متفاوت خواهد بود. افرادی که کارمندی در بخش های دولتی و خصوصی را انتخاب کرده اند، دارای حقوق ماهیانه ثابت هستند و سالیانه درصدی به حقوق آن ها اضافه می شود.
البته نوع سمت کاری هم در تعیین حقوق کارمندان موثر است. حداقل درآمد ماهیانه مهندسین کشاورزی چهار میلیون تومان است. اگر فردی به کارآفرینی مشغول باشد، باید روحیه ضرر و زیان کردن را داشته باشد اما در صورت ضرر نکردن این افراد درآمد بیش تری از کارمندی خواهند داشت.
برای اطلاع از انتخاب رشته کشاورزی پایه نهم و همچنین در صورت وجود هرگونه سوال یا ابهام با سیستم مشاوره تحصیلی تلفنی هیوا تماس بگیرید. کارشناسان سامانه مشاوره هیوا اطلاعات کاملی در این زمینه را در اختیار شما قرار می دهند. همچنین می توانید با عضویت در کانال تلگرام و صفحه اینستاگرام هیوا از آخرین اخبار تحصیلی مطلع شوید.
✔️ انتخاب رشته کشاورزی نهم پس از پایان امتحانات نهایی نهم و با پر کردن فرم هدایت تحصیلی امکان پذیر است. توضیحات بیشتر در متن مقاله قرار دارد.
✔️ کشاورزی رشته های زمینه بسیاری از جمله امور دامی، امور باغی، امور زراعتی و ... دارد که در متن مقاله به طور کامل توضیح داده شده است.
✔️ با توجه به متن مقاله، دانش آموزان در ابتدا راهنمایی های لازم را از مشاور مدرسه خود در خصوص هدایت تحصیلی دریافت خواهند کرد. ادامه فرآیند انتخاب رشته در متن مقاله ارائه شده است.
برای مشاوره انتخاب رشته کشاورزی پایه نهم
برای مشاوره انتخاب رشته کشاورزی پایه نهم
سلام رشته تولید نهال فنی است یا کاردانش ؟
سلام . در انتخاب رشته پایه نهم رشته تولید نهال در گروه کشاورزی رشته کاردانش قرار داره .
سلام . من در درس ریاضی تجدید شدم ، رشته کشاورزی می توانم انتخاب کنم ؟
سلام . می تونین در پایه نهم رشته کشاورزی رو انتخاب کنین ، البته به امتیازات فرم هدایت تحصیلی بستگی داره .
سلام . رشته کشاورزی انتخاب کنم ، می توانم در دانشگاه افسری درس بخوانم ؟
سلام . با انتخاب رشته کشاورزی در پایه نهم نمی تونین در دانشگاه افسری تحصیل کنین .
سلام من می خواهم رشته کشاورزی انتخاب کنم ولی خانواده میگن این رشته خوب نیست
سلام . انتخاب رشته پایه نهم باید بر اساس علاقه ، استعداد و هدف صورت بگیره ، در مورد رشته ها و آینده تحصیلی و شغلی که دارن تحقیق کنین ، در صورتی که به رشته کشاورزی علاقه و استعداد دارین و هدف شما فعالیت در زمینه کشاورزی هستش ، رشته خوبیه .
سلام . رشته کشاورزی رشته خوبیه ؟
سلام . انتخاب رشته پایه نهم باید با توجه به علاقه ، استعداد و هدف انجام شه در صورتی که به رشته کشاورزی علاقه دارین ، می تونین در این رشته به موفقیت برسین .
مقالات منتخب سردبیر
منتخب های خواندنی
ارتباط با ما
در صورتی که برای مشاوره در تمامی زمینه های ذکر شده در سایت، به دانش چندین ساله ما در این زمینه نیاز داشتید می توانید با شماره تلفن 9099075305 ( تماس با تلفن ثابت از سراسر کشور و به ازای هر دقیقه 180000 ریال ) در ارتباط باشید. همچنین می توانید از طریق فرم ارتباط با ما، پیام ها و انتقادات و پیشنهادات خود را برای ما ارسال نمایید. سایت مشاوره هیوا یک مرکز خصوصی و غیرانتفاعی است و به هیچ ارگان دولتی و خصوصی دیگر اعم از سازمان سنجش ، دانشگاه آزاد و .... هیچگونه وابستگی ندارد.
جهت ارئه انتقادات، پیشنهادات و شکایات با شماره تلفن 54787700-021 تماس حاصل فرمایید.
تمامی حقوق این سایت متعلق به هیوا می باشد ©