داوطلبانی که برای شرکت در کنکور سراسری آماده می شوند، ممکن است بر اثر عواملی مانند بی خوابی، استرس، نداشتن مطالعه اصولی و ... دچار خستگی و دلزدگی شده و این خستگی باعث ایجاد اختلال در تلاش و برنامه ریزی داوطلبان می شود. بنابراین افراد باید با روش های مقابله با خستگی دوران کنکور مانند ورزش، خواب و تغذیه مناسب و سایر روش ها آشنا باشند.
برای مشاوره درباره مقابله با خستگی دوران کنکور
برای مشاوره درباره مقابله با خستگی دوران کنکور
دوران کسب آمادگی برای شرکت در کنکور سراسری به خصوص ماه های آخر باقی مانده تا زمان برگزاری کنکور، از اهمیت زیادی برخوردار می باشد. داوطلبان باید با برنامه ریزی صحیح در این دوران، منابع کنکور سراسری را مطالعه کرده و بر مباحث به میزان کافی مسلط شوند. در این روند مطالعاتی، داوطلبان ممکن است بر اثر عوامل مختلفی دچار خستگی شوند.
ایجاد خستگی در داوطلبان موجب شده تا افراد نتوانند از دوران کنکور خود بهره مناسب را برده و به نتیجه دلخواه دست پیدا نکنند. بنابراین داوطلبان باید از روش های مقابله با خستگی دوران کنکور به خوبی مطلع بوده و این روش ها را به کار گیرند. به همین جهت در این مقاله عوامل خستگی در دوران کنکور سراسری و روش های مقابله با خستگی در دوران کنکور به طور کامل توضیح داده شده است.
افراد زیادی رویای تحصیل در دانشگاه های برتر و رشته های مطرح دانشگاهی را داشته و در پی تحقق رویای خود تلاش دارند تا بهترین عملکرد را در کنکور سراسری داشته باشند. هر سال داوطلبان زیادی برای پذیرش در دانشگاه و رشته دلخواه خود در جلسه کنکور سراسری به رقابت می پردازند. در این میان افرادی به رویای خود دست پیدا کرده و در دانشگاه مورد علاقه خود پذیرش شده که عملکرد بهتری در جلسه کنکور نسبت به سایر رقبا داشته باشند.
عوامل زیادی عملکرد داوطلبان در جلسه کنکور سراسری را تحت تاثیر قرار می دهد، مانند مطالعه کافی و موثر منابع کنکور سراسری، تست زدن به میزان کافی و آشنایی با نمونه سوالات کنکور سراسری، شرکت در آزمون های آزمایشی برای آشنایی با تکنیک های تست زنی، مدیریت زمان کنکور و سایر عواملی که داوطلبان با انجام آنها می توانند عملکرد بهتری در کنکور سراسری داشته باشند.
در جریان برنامه ریزی داوطلبان برای کنکور سراسری، باید میزان ساعات مناسبی را در هفته برای مطالعه و تمرین و تکرار در نظر بگیرند. این مدت زمان به مطالعه منابع کنکور سراسری، حل تمرین، تست زدن، شرکت در آزمون های آزمایشی و سایر فعالیت های درسی اختصاص پیدا می کند. در روند کسب آمادگی داوطلبان جهت شرکت در کنکور، گاهی اوقات داوطلبان احساس خستگی و دلزدگی کرده و نمی توانند طبق برنامه ریزی قبلی خود ادامه دهند.
خستگی در دوران کنکور یکی از شایع ترین مراحلی است که در این دوره برای داوطلبان اتفاق می افتد. خستگی داوطلبان از دو جهت خستگی جسمی و خستگی روحی می باشد. عوامل مختلفی موجب خستگی داوطلبان در دوران کنکور شده که از جمله آنها می توان به عوامل زیر اشاره کرد:
شرکت در امتحانات نیمسال اول تحصیلی و ایجاد خستگی جسمی و روحی بعد از آن برای داوطلبان
شرکت در امتحانات نیمسال دوم تحصیلی و ایجاد خستگی برای داوطلبان ناشی از درس خواندن برای امتحانات
کم خوابیدن و ساعت خواب کم در شبانه روز
نداشتن خوراک و غذای مناسب یا عدم نوشیدن آب به میزان کافی
نداشتن برنامه های استراحت و تفریح به میزان کافی
از دست دادن انگیزه برای کسب رتبه برتر در کنکور سراسری
یکنواخت بودن برنامه درسی و مطالعاتی
نا امید شدن از تلاش خود برای موفقیت در کنکور
نداشتن برنامه مطالعاتی صحیح و عدم مطالعه درست بودجه بندی کنکور
ایجاد خستگی در دوران کنکور موجب می شود داوطلبان نتوانند بهره لازم را از زمان خود ببرند. همچنین آنها نمی توانند برنامه ریزی مناسبی داشته و به طور موثر مطالعه کرده و با وجود هوش و توانایی بالا، نمی توانند به موفقیت در کنکور سراسری دست پیدا کنند.
برای مبارزه با هر یک از عوامل خستگی در دوران کنکور، داوطلبان باید از روش های مختلفی استفاده نمایند. روش های مقابله با خستگی در دوران کنکور در قسمت بعدی مقاله توضیح داده شده است.
در صورت ایجاد تغییر در عوامل خستگی داوطلبان در دوران کنکور، این مقاله به روزرسانی می شود. همچنین با عضویت در کانال تلگرام و صفحه اینستاگرام هیوا می توانید از سایر عوامل خستگی در دوران کنکور و سایر عوامل موثر بر عملکرد داوطلبان در جلسه کنکور سراسری مطلع شوند.
همان طور که توضیح داده شد، هر سال داوطلبان بسیاری برای قبولی در کنکور سراسری و انتخاب رشته کنکور برای پذیرش در دانشگاه های برتر کشور تلاش می کنند. موفقیت در کنکور سراسری با داشتن برنامه مطالعاتی مناسب و اختصاص مدت زمان کافی به مطالعه دروس و منابع کنکور سراسری و همچنین آشنایی با نمونه سوالات کنکور سراسری انجام می پذیرد.
برای پذیرش در رشته های کنکور سراسری، داوطلبان باید برنامه ریزی مناسبی داشته و با مطالعه، تمرین و تست زدن خود را آماده زمان برگزاری کنکور سراسری نمایند. در روند مطالعاتی و دوران کسب آمادگی داوطلبان برای شرکت در کنکور، ممکن است عواملی موجب ایجاد خستگی در داوطلبان شود. افراد برای ادامه روند مناسب آمادگی برای کنکور باید بتوانند با این خستگی مقابله نمایند.
داوطلبان نباید اجازه دهند که خستگی دوران کنکور سد راه موفقیت آنها شده و باید با استفاده از روش های مختلف، با خستگی دوران کنکور مقابله کنند. روش های مقابله با خستگی جسمی و روحی در دوران کنکور سراسری در این قسمت از مقاله توضیح داده شده است.
داوطلبان باید به میزان کافی بخوابند و به این نکته توجه داشته باشند که داشتن میزان خواب کافی یکی از موثرترین عوامل در آمادگی جسمی و روحی افراد جهت انجام فعالیت های جسمی و فکری از جمله درس خواندن می باشد.
متقاضیان باید به تغذیه خود توجه داشته باشند، زیرا داشتن برنامه غذایی صحیح موجب می شود انسان تمامی مواد غذایی لازم برای مغز و بدن را دریافت کرده و با داشتن انرژی بیشتری بتواند به فعالیت های خود ادامه دهد.
داوطلبان باید تکنیک های مطالعه اصولی را بشناسند و بدانند چگونه کنکوری درس بخوانند. داشتن سبک مطالعه و یادگیری درست مانند چیدمان درست بین مباحث، تفکیک دروس آسان و سخت، یادداشت برداری، خلاصه نویسی و ... موجب شده داوطلبان از مطالعه خسته نشده و بتوانند به طور موثر به مطالعه بپردازند.
عوامل محیطی باید مناسب بوده و موجب خستگی داوطلب نباشند. به عنوان مثال نبودن سر و صدای اضافه، نور کافی و تهویه مناسب برای داشتن فضای مطالعه درست، عوامل موثر و مهمی هستند. داوطلبان باید به عوامل محیطی و شرایط فضای مطالعه اهمیت زیادی داده تا از خستگی خود بر اثر این عوامل جلوگیری نمایند.
داوطلبان باید مثبت اندیش بوده و نا امیدی را از خود دور کنند. داشتن انگیزه برای رسیدن به موفقیت و قبولی در دانشگاه و رشته مورد علاقه یکی از مهمترین عواملی است که خستگی را از داوطلبان دور کرده و باعث شده تا آنها با قدرت به مسیر خود ادامه دهند. بنابراین باید روی اهداف خود تمرکز کرده و با انگیزه و مثبت اندیشی به مسیر خود ادامه دهند.
داشتن استراحت کافی و تفریحات مناسب مانند تماشای فیلم مورد علاقه، ورزش کردن، پیاده روی، گوش دادن به موسیقی مورد علاقه، انجام فعالیت هایی که فرد از آن لذت می برد مانند فعالیتی هنری، می تواند موجب شود تا داوطلب از روند مطالعه و برنامه ریزی خود خسته نشود.
داوطلبان نباید نسبت به کنکور نگرش منفی داشته باشند و نباید جلسه کنکور را به عنوان یک مرحله سخت و غیر قابل تحمل در زندگی فرض کرده و باید به کنکور به عنوان ابزاری برای رسیدن به خواسته ها و موفقیت نگاه کنند.
در صورتی که داوطلبان بتوانند از روش های ذکر شده به خوبی استفاده نموده و با خستگی دوران کنکور مقابله نموده و این خستگی را از بین ببرند، می توانند سایر مراحل برنامه ریزی های خود را به درستی انجام داده و بتوانند بهترین عملکرد خود را در دوران کسب آمادگی برای کنکور داشته باشند.
اگر داوطلبان نتوانند با خستگی دوران کنکور خود مقابله کنند، نمی توانند به خوبی به مباحث و دروس مسلط شده و بالاترین کارایی مغزی خود را نخواهند داشت. در نتیجه در زمان اعلام نتایج کنکور سراسری به نتیجه دلخواه خود دست پیدا نخواهند کرد.
در صورت ایجاد هرگونه تغییر در روش های مقابله با خستگی در دوران کنکور، این مقاله به روزرسانی شده و همچنین در کانال تلگرام و صفحه اینستاگرام کنکور سراسری هیوا اطلاع رسانی می شود.
داوطلبان برای اطلاع از زمان برگزاری کنکور جهت کسب آمادگی، می توانند مقاله زیر را مطالعه نمایند.
برای اطلاع از عوامل خستگی در دوران کنکور سراسری و روش های مقابله با آن و همچنین در صورت وجود هرگونه سوال یا ابهام در این زمینه، با سیستم مشاوره تحصیلی تلفنی هیوا تماس بگیرید. کارشناسان سامانه مشاوره هیوا اطلاعات کاملی در این زمینه را در اختیار شما قرار می دهند. همچنین می توانید با عضویت در کانال تلگرام و صفحه اینستاگرام هیوا از آخرین اخبار درباره کنکور سراسری مطلع شوید.
✔️ عوامل خستگی داوطلبان در دوران کنکور از جمله بی خوابی، تغذیه نامناسب، نداشتن تفریح و ... در این مقاله به طور کامل توضیح داده شده است.
✔️ روش های مقابله با خستگی داوطلبان در دوران کنکور شامل ورزش کردن، خوابیدن به میزان کافی، داشتن تفریحات مناسب و سایر روش ها در مقاله پیش رو توضیح داده شده است.
✔️ خستگی داوطلبان در دوران کنکور موجب عدم تمرکز داوطلب بر مطالعه و موفق نشدن در کنکور شده که در این مقاله عوامل خستگی به ط.ر کامل توضیح داده شده است.
برای مشاوره درباره مقابله با خستگی دوران کنکور
برای مشاوره درباره مقابله با خستگی دوران کنکور
سلام من واقعا خسته شدم دیگه نمی توانم بخوانم چکار کنم ؟
سلام . باید به هدف تون فکر کنین و به این نکته توجه کنین که اگه این فرصت باقی مانده رو نخونین تمام زحمات شما به هدر رفته ، با انگیزه و هدفمند و با انرژِی مجددا درس خواندن رو شروع کنین ، برای رفع خستگی می تونین یک روز رو به استراحت و تفریح بپردازین و بعد با انرژِی مطالعه رو شروع کنین ، فقط زمان رو از دست ندین .
سلام در دوران امتحانای نهایی می توانم در آزمون شبیه ساز شرکت کنم ؟
سلام . بله می تونین با برنامه ریزی در دوران برگزاری امتحانات نهایی در آزمون های شبیه ساز کنکور شرکت کنین .
سلام من از ثبت نام کنکور جامانده ام چکار کنم خواهش می کنم راهنماییم کنید
سلام . طبق آخرین اطلاعیه سازمان سنجش ، مهلت ثبت نام کنکور سراسری تمدید نمیشه .
سلام من این روزها فکر می کنم کنکور قبول نمیشم و همین باعث شده نتوانم درست مطالعه کنم
سلام . یکی از عوامل خستگی دوران کنکور ، نا امیدی از کسب رتبه دلخواه و موفقیت در کنکور است ، شما باید به این نکته توجه کنین که تمامی داوطلبین شرایطی مانند شما دارن موفقت در کنکور به برنامه ریزی و تلاش بستگی داره ، بنابراین با برنامه ریزی و تلاش مطالعه رو ادامه بدین .
سلام من الان یک هفته ای هست درست مطالعه نمی کنم و احساس خستگی می کنم چکار کنم خیلی استرس دارم
سلام . باید علت خستگی دوران کنکور رو مشخص کنین و بعد راه حل لازم رو به کار بگیرین ، به عنوان مثال خستگی می تونه به علت خواب نادرست و نداشتن تفریح و استراحت لازم و ... باشه ، مقاله رو با دقت مطالعه کنین .
مقالات منتخب سردبیر
منتخب های خواندنی
ارتباط با ما
در صورتی که برای مشاوره در تمامی زمینه های ذکر شده در سایت، به دانش چندین ساله ما در این زمینه نیاز داشتید می توانید با شماره تلفن 9099075305 ( تماس با تلفن ثابت از سراسر کشور و به ازای هر دقیقه 180000 ریال ) در ارتباط باشید. همچنین می توانید از طریق فرم ارتباط با ما، پیام ها و انتقادات و پیشنهادات خود را برای ما ارسال نمایید. سایت مشاوره هیوا یک مرکز خصوصی و غیرانتفاعی است و به هیچ ارگان دولتی و خصوصی دیگر اعم از سازمان سنجش ، دانشگاه آزاد و .... هیچگونه وابستگی ندارد.
جهت ارئه انتقادات، پیشنهادات و شکایات با شماره تلفن 54787700-021 تماس حاصل فرمایید.
تمامی حقوق این سایت متعلق به هیوا می باشد ©