از جمله مشکلات داوطلبان از گذشته تاکنون مطالعه همزمان برای امتحانات نهایی و آزمون سراسری می باشد. دوران امتحانات نهایی بهترین زمان جهت برنامه ریزی برای کنکور در ایام امتحانات است. دانش آموزان در این زمان می توانند با برنامه ریزی منظم و اصلاح روش مطالعه خود هم در امتحانات نهایی نتیجه دلخواه را کسب کنند و هم در زمان برگزاری کنکور سراسری موفق عمل نمایند.
برای مشاوره برنامه ریزی کنکور در ایام امتحانات
برای مشاوره برنامه ریزی کنکور در ایام امتحانات
یکی از مشکلات دانش آموزان کنکوری مطالعه همزمان برای کنکور سراسری و آمادگی برای امتحانات دوازدهم است. برخی از دانش آموزان آنقدر غرق در مطالعه دروس کنکوری می شوند که گاهی به کلی امتحانات را فراموش می کنند یا توجه و دقت کمتری برای مطالعه برخی دروس گذاشته و بدون مطالعه کافی در امتحان حاضر می شوند. این دسته از محصلان نمی توانند برنامه مطالعاتی صحیحی را برای این شرایط داشته باشند، از طرفی دیگر نیز خود را بین دو راهی قبولی در امتحانات دوازدهم و یا قبولی در کنکور می بینند.
دسته دیگری از دانش آموزان نیز هستند که تنها بر روی سال دوازدهم خود تمرکز می کنند و طبیعتا شانس خود را برای بدست آوردن نتیجه دلخواه در کنکور از دست می دهند. دسته سوم نیز می خواهند هم در سال دوازدهم قبول شده و هم در کنکور رتبه مناسبی را کسب کنند. در ادامه این مقاله به معرفی روش های برنامه ریزی برای کنکور در ایام امتحانات می پردازیم.
حقیقت موضوع این است که نیازی به کمرنگ کردن یا حذف هیچ کدام نیست. برخی از داوطلبان فکر می کنند زمان امتحانات نهایی که برهه تاریکی در دوران کنکور است، این در حالی است که امتحانات نهایی فرصتی برای جبران دروس عقب مانده پایه دوازدهم است. دوران امتحانات زمان مناسبی برای برنامه ریزی برای کنکور در ایام امتحانات و مطالعه دروس دوازدهم است.
در این دوران هر تغییری در زمان مطالعه و یا روش خواندن تاثیری زیادی در موفقیت شما خواهد داشت. امتحانات نهایی سال دوازدهم تاثیری 30 درصدی در کنکور سراسری دارد از طرف دیگر در این زمان می توانید دروس خود را مجددا مطالعه کنید و ضعف های خود را برطرف نمایید.
معدل نهایی بالاتر شانس بیشتر
یکی از دلایلی که دانش آموزان بیشتر برای امتحانات نهایی تمرکز می کنند، تاثیر معدل در نتایج کنکور سراسری است. معدل امتحانات نهایی پایه دوازدهم با تاثیر مثبت در کنکور لحاظ می شود. برای مثال وقتی دانش آموزی در کنکور سراسری شرکت می کند، یک نمره یا تراز برای او در نظر گرفته می شود.
از طرفی سازمان سنجش معدل پایه دوازدهم را نیز به عنوان یک تراز جداگانه در نظر می گیرد. پس از آن هر دو تراز را با هم مقایسه می کنند. اگر تراز معدل امتحانات نهایی بالاتر باشد باعث بالا رفتن تراز کنکور می شود، اما اگر تراز معدل از تراز کنکور کمتر باشد هیچ تاثیری منفی بر روی تراز کنکور نخواهد گذاشت.
با توجه به مطالب ذکر شده عده ای مایلند تا تنها بر روی امتحانات نهایی تمرکز کنند، اما می بایست در نظر داشته باشند شرایط در همه جا به این صورت نیست. به عنوان مثال برای قبولی در رشته های پرطرفدار مانند پزشکی حداقل تراز کنکور مورد نیاز 9800 است، این در حالی است که اگر معدل امتحانات نهایی داوطلبان 20 هم باشد. تراز معدل 9000 است.
پس در نتیجه این تاثیر مثبتی در تراز این رشته ندارد. اما برای قبولی در سایر رشته هایی که نیاز به رتبه کمتری دارند، تراز معدل بالا تاثیر بالایی در قبولی خواهد داشت. داوطلبان ممکن است به دلیل مشکلاتی نتیجه مناسبی را در امتحانات نهایی کسب نکنند و از طرفی در کنکور سراسری نیز چندان موفق نباشند.
آموزش و پرورش برای حل مشکل این دسته از داوطلبان اقدام به برگزاری آزمون ترمیم معدل می کند. در این آزمون داوطلبانی که امتحان نهایی درسی نمره بالایی کسب نکرده اند می توانند مجددا با شرکت در آزمون ترمیم معدل نمرات دروس خود را بالاتر ببرند. از این رو می توانند با خیال راحت برای کنکور سال بعد اقدام نمایند.
دانش آموزان و داوطلبان کنکور معمولا به سه دسته مختلف تقسیم می شوند. دسته اول تمامی تمرکز خود را تنها بر روی امتحانات نهایی می گذارند و آزمون سراسری را از دست می دهند. دسته دوم بیشتر مایلند تا در آزمون های ازمایشی شرکت کنند و بر روی سوالات تستی تمرکز می کنند.
این دسته از افراد ممکن است در زمان برگزاری امتحانات نهایی از کنار برخی از دروس رد شوند و در نتیجه با آمادگی کمتری در جلسه امتحان حاضر شوند. در نتیجه پس از پایان سال تحصیلی نمرات دلخواهی را کسب نخواهند کرد.
دسته سوم افرادی هستند که قصد دارند تا هم در امتحانات نهایی موفق شوند و هم رتبه خوبی را در آزمون سراسری کسب نمایند. این دسته افرادی هستند که از ابتدای سال دروس مربوطه را به طور منظم مطالعه کرده و پس از یادگیری مطالب، به مرور کلی دروس و تمرین تستی می پردازند.
مدیریت زمان
با برنامه ریزی و مدیریت صحیح فرصتی را برای خواندن نمونه سوالات تشریحی داشته باشید و هم زمانی را برای تمرین تستی قرار دهید و برای هر دو آزمون آمادگی لازم را کسب کنید. هدف از برگزاری امتحانات نهایی جمع بندی نکات و مطالب درسی و شبیه سازی فضای کنکور برای داوطلبان است.
دانش آموزان می توانند مهارت و سرعت خود را در زمان پاسخگویی به سوالات بیشتر کنند. در زمان برگزاری امتحانات، داشتن برنامه ریزی برای کنکور دارای اهمیت بالایی است و هر دانش آموز بایستی با توجه به وضعیت درسی خود، دروس را مرور و جمع بندی نماید.
دانش آموزان و داوطلبان کنکور می توانند در زمان باقیمانده تا امتحانات نهایی و آزمون سراسری، نکات فراموش درسی را مرور کنند. پس از برگزاری امتحانات نهایی آمادگی دانش آموزان چندین برابر خواهد شد. امتحانات نهایی به منزله یک اهرم بالابر به پله های بالاتر است.
داوطلبان بسته به میزان تلاش خود در این زمان در پله ها بالاتری قرار می گیرند. پس بدین گونه امتحانات نهایی مهمترین فرصت برای مطالعه و آمادگی دانش آموزان در آزمون سراسری است.
مطالعه تلفیقی
بهترین روش مطالعه و برنامه ریزی برای کنکور در ایام امتحانات، مطالعه تلفیقی است. در روش مطالعه تلفیقی اگر در روزهای باقیمانده تا زمان امتحان هستید، می توانید 5 تا 6 واحد درسی را مطالعه کنید که حداقل 3 الی 4 واحد آن مربوط به امتحان پیش رو باشد.
2 تا 3 واحد دیگر را برای مرور درس دیگری قرار دهید. بدین ترتیب مطالب بهتر در ذهن شما ثبت می شود، از طرفی به دلیل داشتن تسلط کافی بر مطالب هم برای امتحانات و هم برای آزمون سراسری آمادگی پیدا می کنید. همچینن شما می توانید از روش تورق سریع نیز در مدت زمان های فشرده استفاده نمایید.
زنگ خالی
بهتر است در مدت زمان مطالعه دروس دوازدهم زمانی بین 70 تا 90 دقیقه در روز را برای دروسی که در آن ها ضعیف تر هستید قرار دهید. همچنین می توانید از این زمان برای قوی تر کردن پایه دروس دارای ضریب بالاتر در کنکور سراسری نیز استفاده نمایید.
همان گونه که انتظار داریم امتحانات نهایی مدارس به صورت تشریحی برگزار می شود ولی آزمون سراسری به صورت تستی است. بهتر است دانش آموزان پایه دوازدهم ابتدا مطالب درسی خود را به خوبی مطالعه کنند تا آمادگی کافی را در زمان امتحانات نهایی و آزمون سراسری داشته باشند. در این مقاله برخی از نکاتی که باید سر جلسه آزمون سراسری رعایت شوند را مرور کردیم.
چه دروسی را مطالعه کنیم؟
داوطلبان در زمان باقیمانده می توانند ابتدا به مطالعه دروس پایه دوازدهم بپردازند و پس از آن سایر دروس پایه را در برنامه مطالعه خود قرار دهند.
استفاده از دفتر برنامه ریزی
تمامی داوطلبان کنکور و دانش آموزان پایه دوازدهم بر اساس قوی و یا ضعیف بودن پایه درسی خود بایستی مدت زمان بین 9 الی 13 ساعت را برای مطالعه دروس امتحانی خود قرار دهند. با استفاده از دفتر برنامه ریزی و تمرین مدیریت زمان در کنکور می توانید ساعات مطالعه خود را بررسی کنید، با این کار درمی یابید که کدام درس به چه میزان مطالعه شده است.
همچنین با بررسی نتایج آزمون های خود آن درسی که نمره پایین تری دارد را بیشتر مرور خواهید کرد. در این روش علاوه بر بررسی ساعات مطالعه، میزان تست های تمرین شده برای هر درس را نیز بررسی نمایید تا در صورت داشتن ضعف، زمان بیشتری را برای جبران آن درس قرار دهید.
خلاصه برداری مجدد مطالب
تمامی داوطلبان اغلب در طول سال تحصیلی پس از مطالعه دروس پایه دوازدهم در مرحله آخر مطالعه اقدام به خلاصه نویسی مباحث خوانده شده می کنند. بهتر است دانش آموزان در زمان باقیمانده تا امتحانات نهایی و آزمون سراسری پس از مطالعه هر مبحث از نکاتی که مهم به نظر میرسند یادداشت برداری کرده و آن را به خلاصه مطالب خود اضافه نمایید.
تست زدن در ایام امتحانات
همان گونه که در ابتدا هم اشاره کردیم امتحانات نهایی مدارس به صورت تشریحی برگزار می گردد، اما هدف اصلی داوطلبان موفقیت همزمان در هر دو آزمون است. آزمون سراسری بر اساس مفاهیم کلی دروس پایه و پیش برگزار می شود و به دلیل فشرده بودن زمان برگزاری سوالات به صورت تستی چهار گزینه ای ارائه می شود.
کارشناسان سامانه مشاوره هیوا آماده اند تا به تمامی سوالات شما در خصوص برنامه ریزی کنکور در ایام امتحانات پاسخ دهند. شما می توانید از طریق سیستم مشاوره تحصیلی تلفنی هیوا با کارشناسان مجرب این مرکز مشاوره در ارتباط باشید.
✔️ با توجه به متن مقاله، هر دو برای داوطلبان مهم هستند و دانش آموزان باید با مدیریت زمان خود و مطاعه بهینه، زمان درسی خود را برای این آزمون های بالا ببرند.
✔️ داوطلبان امتحانات نهایی و کنکور سراسری با مطالعه و مدیریت زمان می توانند برنامه ریزی صحیحی را داشته باشند. توضیحات بیشتر متن مقاله ارائه شده است.
✔️ داوطلبان با روش هایی مانند استفاده از دفتر برنامه ریزی، تست زدن در ایام امتحانات و ... می توانند به صورت همزمان برای امتحانات نهایی و کنکور سراسری خود آمادگی کسب نمایند. توضیحات بیشتر در متن مقاله ارائه شده است.
برای مشاوره برنامه ریزی کنکور در ایام امتحانات
برای مشاوره برنامه ریزی کنکور در ایام امتحانات
سلام . امسال سوالای کنکور سخته ؟
سلام . سوالات کنکور در سطح متوسط و استاندارد و در چارچوب محتوای کتاب های درسی طرح میشه .
سلام اگر در امتحان نهایی تجدید شوم نمی توانم در کنکور شرکت کنم ؟
سلام . تجدید شدن در امتحانات نهایی مانع از شرکت شما در کنکور سراسری نمیشه .
سلام . نمره درس سلامت در کنکور تاثیر دارد ؟
سلام . نمره درس امتحان نهایی سلامت و بهداشت در کنکور سراسری تاثیر نداره .
سلام می توانم در آزمون شبیه ساز شرکت کنم ؟
سلام . در طول برگزاری امتحانات نهایی می تونین با توجه به میزان آمادگی و وقتی که دارین در آزمون شبیه ساز کنکور شرکت کنین .
سلام . من در زمان امتحان نهایی وقت زیادی ندارم برای کنکور چکار کنم ؟
سلام . در ایام امتحانات می تونین برنامه ریزی کنین ، خلاصه نویسی ها رو مرور کنین و هر روز تعدادی تست حل کنین .
سلام . کنکور یا امتحان نهایی ؟
سلام . باید با برنامه ریزی هم برای امتحانات نهایی و هم برای کنکور مطالعه کنین ، مقاله رو با دقت مطالعه کنین .
سلام . من می ترسم در ایام امتحانات از کنکور و تسلطی که الان دارم دور شوم چکار کنم ؟
سلام . در ایام امتحانات ، در حین مطالعه درسی که امتحان دارین ، در هر روز وقتی رو به دروس کنکور اختصاص بدین ، می تونین خلاصه نویسی هایی که دارین رو مرور کنین و تعدادی تست حل کنین ، همچنین می تونین بر روی نقاط ضعف تون تمرکز کنین .
مقالات منتخب سردبیر
منتخب های خواندنی
ارتباط با ما
در صورتی که برای مشاوره در تمامی زمینه های ذکر شده در سایت، به دانش چندین ساله ما در این زمینه نیاز داشتید می توانید با شماره تلفن 9099075305 ( تماس با تلفن ثابت از سراسر کشور و به ازای هر دقیقه 230000 ریال ) در ارتباط باشید. همچنین می توانید از طریق فرم ارتباط با ما، پیام ها و انتقادات و پیشنهادات خود را برای ما ارسال نمایید. سایت مشاوره هیوا یک مرکز خصوصی و غیرانتفاعی است و به هیچ ارگان دولتی و خصوصی دیگر اعم از سازمان سنجش ، دانشگاه آزاد و .... هیچگونه وابستگی ندارد.
جهت ارئه انتقادات، پیشنهادات و شکایات با شماره تلفن 54787700-021 تماس حاصل فرمایید.
تمامی حقوق این سایت متعلق به هیوا می باشد ©