در پایه نهم دبیرستان رشته های مختلفی اعم از رشته های نظری، کاردانش و فنی و حرفه ای در اختیار دانش آموزان قرار می گیرد تا بتوانند بر حسب راحت ترین و آسان ترین رشته دبیرستان، رشته موردنظر خود را انتخاب نمایند. آسان ترین رشته برای اخذ مدرک دیپلم کاردانش و فنی و حرفه ای می باشد که فرد می تواند بسته به علاقه، توانایی، هوش و استعداد خود هر یک از رشته های ارائه شده را انتخاب کند.
برای مشاوره درباره آسان ترین و سخت ترین رشته دبیرستان
برای مشاوره درباره آسان ترین و سخت ترین رشته دبیرستان
یکی از مراحلی که می تواند در آینده تحصیلی و شغلی دانش آموزان تاثیر گذار باشد، انتخاب رشته پایه نهم به دهم می باشد. بنابراین، این افراد می بایست در انتخاب رشته نهم بر اساس راحت ترین و سخت ترین رشته های دبیرستان یکی را بر حسب علاقه، حداقل نمرات کسب شده، استعداد و ... انتخاب نموده تا بتوانند در رشته انتخابی مدرک دیپلم خود را اخذ کنند.
از آنجا که رشته های مختلفی برای ورود دانش آموزان به دوره متوسطه دوم در نظر گرفته شده، افرد می توانند بر حسب شناخت دروس ارائه شده در هر رشته و نیز استعداد خود و همچنین کسب حداقل نمره لازم برای ورود به هر رشته، رشته تحصیلی خود را انتخاب نمایند.
از میان رشته های دبیرستان، شاخه فنی حرفه ای و کاردانش به دلیل عملی بودن بیشتر دروس، آسان ترین رشته در نظر گرفته شده و دانش آموزانی که علاقه مند به تحصیل در رشته های عملی و افزایش مهارت برای ورود به بازار کار در همان ابتدا هستند، می توانند در صورت صلاحدید این رشته ها را انتخاب نمایند. برای اطلاع از آسان ترین و سخت ترین رشته دبیرستان داوطلبان می توانند از طریق مشاوره با افراد آگاه و انجام فرآیند هدایت تحصیلی رشته مدنظر خود را انتخاب کنند. در ادامه قصد داریم جهت اطلاع از آسان ترین و سخت ترین رشته دبیرستان از جمله نظری، کاردانش و فنی حرفه ای توضیحاتی را ارائه دهیم.
دانش آموزانی که در پایه نهم دوره اول متوسطه تحصیل می کنند، برای ادامه تحصیل در دوره دوم متوسطه باید نسبت به انتخاب رشته پایه نهم به دهم اقدام کرده و سپس در رشته تحصیلی مورد علاقه خود تحصیل کنند. انتخاب رشته در این مقطع اهمیت بسیاری در آینده تحصیلی و شغلی دانش آموزان دارد، بنابراین افراد باید رشته ای را انتخاب کنند که هم علاقه زیادی به تحصیل در آن داشته و هم متناسب با توانایی های فردی و تحصیلی آن ها باشد.
به همین منظور بسیاری از دانش آموزان به دنبال کسب اطلاعات درباره آسان ترین و سخت ترین رشته دبیرستان هستند. رشته های تحصیلی دبیرستان در سه شاخه نظری، فنی حرفه ای و کاردانش تقسیم بندی می شود. شاخه نظری شامل رشته های ریاضی فیزیک، علوم تجربی، علوم انسانی و معارف اسلامی می باشد. می توان به طور کلی رشته ریاضی فیزیک را سخت ترین رشته دبیرستان و رشته های علوم انسانی و معارف اسلامی را راحت ترین رشته دبیرستان معرفی کرد.
اما میزان سختی و آسانی یک رشته تحصیلی به معیارهای مختلفی بستگی دارد. مهمترین معیار میزان علاقه مندی و توانایی های دانش آموز برای تحصیل در یک رشته می باشد. به عنوان مثال دانش آموزی که حفظیات خوبی دارد، می تواند در رشته علوم انسانی موفق عمل کند اما دانش آموزی که حفظیات خوبی ندارد، رشته انسانی برای او سخت بوده و نمی تواند در این رشته به موفقیت دست پیدا کند.
به طور کلی می توان گفت رشته ریاضی فیزیک برای دانش آموزانی که قدرت تحلیل و حل مسئله بالایی داشته و علاقه به کار در محیط های مهندسی و صنعتی دارند، مناسب است. رشته علوم تجربی مناسب دانش آموزانی است که هم قدرت تحلیل و هم حفظیات خوبی داشته و علاقه مند به مباحث ساختار بدنی انسان یا جانواران و علاقه مند به گیاهان و طبیعت هستند. رشته علوم انسانی نیز مناسب دانش آموزان با قدرت حفظیات عالی و همچنین دارای روابط عمومی قوی و توانایی صحبت کردن خوب می باشد.
بنابراین نمی توان با یک معیار سختی و آسانی رشته های دبیرستان را برای تمامی دانش آموزان دسته بندی کرد. علاقه مندی و توانایی های دانش آموزان تاثیر مستقیمی بر سختی و آسانی رشته برای تحصیل آنها می گذارد. بنابراین داشتن فرآیند انتخاب رشته ای مناسب می تواند کمک به سزایی در تصمیم گیری دانش آموزان داشته باشد.
یکی از مراحل انتخاب رشته، شرکت در آزمون های مشاوره ای و انجام فرآیند هدایت تحصیلی می باشد. دانش آموزان برای اطلاع از جزئیات و نحوه انجام هدایت تحصیلی پایه نهم، می توانند مقاله زیر را مطالعه نمایند.
در صورت ایجاد هر گونه تغییر در آسان ترین و سخت ترین رشته دبیرستان، این مقاله به روزرسانی شده و همچنین در کانال تلگرام و صفحه اینستاگرام هیوا اطلاع رسانی می شود.
به طور کلی می توان گفت شاخه کاردانش آسان ترین شاخه تحصیلی برای اخذ مدرک دیپلم می باشد. دانش آموزانی که می خواهند در مدرسه یا آموزشگاه های فنی و حرفه ای، مهارتی را آموخته و وارد بازار کار شوند، به سمت این شاخه تحصیلی می روند. در شاخه کاردانش بیش از 150 رشته تحصیلی در سه زیر شاخه اصلی صنعت، خدمات و کشاورزی و هنر ارائه می شود.
در شاخه تحصیلی کاردانش، نمی توان معیار کلی برای آسان ترین و سخت ترین رشته کاردانش جهت تحصیل تمامی دانش آموزان ارائه کرد. از آنجا که رشته های کاردانش بیشتر به صورت عملی بوده و تحصیل دانش آموزان بیشتر در محیط های کارگاهی و آزمایشگاهی انجام می شود، مهمترین شرط انتخاب رشته کاردانش، علاقه و استعداد دانش آموزان می باشد.
هر دانش آموز بسته به زمینه کاری و شغل انتخابی خود وارد یکی از رشته های تحصیلی کاردانش شده و پس از اتمام تحصیل و کسب مهارت کافی، وارد بازار کار در زمینه تحصیلی خود می شود. بنابراین شرط علاقه مندی دانش آموزان در تعیین میزان سختی و آسانی هر رشته بسیار موثر است.
یکی از ابزارها برای داشتن انتخاب رشته دبیرستان موثر و مناسب، استفاده از جدول انتخاب رشته است. دانش آموزان برای اطلاع از جزئیات این جدول، می توانند مقاله ای که لینک آن در ادامه قرار داده شده را مطالعه نمایند.
در صورت ایجاد هر گونه تغییر در راحت ترین و سخت ترین رشته کاردانش، این مقاله به روزرسانی شده و همچنین در کانال تلگرام و صفحه اینستاگرام هیوا اطلاع رسانی می شود.
یکی از انواع رشته های تحصیلی، رشته های شاخه فنی و حرفه ای بوده که در این قسمت از مقاله درباره راحت ترین و سخت ترین رشته فنی حرفه ای توضیحاتی ارائه شده است. رشته های فنی و حرفه ای بیشتر شامل رشته های عملی بوده و دانش آموزانی که قصد ورود به بازار کار در سریعترین زمان را دارند، می توانند در این رشته ها تحصیل نمایند.
رشته های هنرستان فنی و حرفه ای شامل تعداد کمی از دروس تئوری بوده، اما بیشتر مباحث به صورت عملی به دانش آموزان تدریس می شود. بنابراین می توان گفت در رشته های فنی و حرفه ای، دانش آموزان مهارت های مختلفی پیدا کرده و از این مهارت ها می توانند در بازار کار استفاده نمایند.
شاخه فنی و حرفه ای شامل حدود 40 رشته بوده که از نظر میزان سختی و آسانی با هم متفاوت هستند. به عنوان مثال تحصیل در رشته برق سختی بسیار بیشتری از تحصیل در رشته های هنری فنی و حرفه ای دارد. اما مهمترین عامل در انتخاب راحت ترین و سخت ترین رشته فنی و حرفه ای، میزان علاقه، هوش و استعداد دانش آموزان می باشد.
گام اول برای داشتن انتخاب رشته مناسب، اطلاع از رشته های تحصیلی پایه نهم به دهم می باشد. دانش آموزان برای اطلاع از انواع رشته های هر شاخه تحصیلی می توانند مقاله زیر را مطالعه نمایند.
در صورت ایجاد هر گونه تغییر در راحت ترین و سخت ترین رشته فنی حرفه ای، این مقاله به روزرسانی شده و همچنین در کانال تلگرام و صفحه اینستاگرام هیوا اطلاع رسانی می شود.
انتخاب رشته دبیرستان در سال های گذشته در سایت همگام انجام می شد. اما در سال تحصیلی جدید، دانش آموزان باید به سایت پادا به نشانی pada.medu.ir مراجعه کرده و مراحل انتخاب رشته را طی کنند. انتخاب رشته دوره دوم دبیرستان پس از پایان امتحانات سال نهم دوره اول دبیرستان انجام می شود.
دانش آموزانی که می خواهند در رشته های شاخه نظری انتخاب رشته نمایند، باید شرایط انتخاب رشته های نظری را داشته باشند. در این صورت از میان رشته های ریاضی فیزیک، علوم تجربی و علوم انسانی و معارف اسلامی می توانند نسبت به انتخاب رشته اقدام نمایند. علاوه بر رشته های دبیرستان، دانش آموزان می توانند در رشته های فنی حرفه ای و کاردانش نیز انتخاب رشته خود را بر اساس توانایی ها و علاقه مندی خود انجام دهند.
متقاضیان انتخاب رشته پایه نهم باید پیش از شروع فرآیند انتخاب، از رشته های تحصیلی دبیرستان، فنی حرفه ای و کاردانش مطلع بوده و با توجه به نمرات کسب شده در دروس تحصیلی، یکی از رشته های موجود در شاخه های تحصیلی را انتخاب نمایند.
علاوه بر سوابق تحصیلی، علاقه دانش آموزان به رشته انتخابی شرط بسیار مهمی است. بنابراین والدین و کادر مدرسه باید تلاش کنند تا علاقه مندی دانش آموزان را یافته و بر اساس این تمایلات عمل نمایند. میزان علاقه دانش آموزان به رشته انتخابی تاثیر مستقیمی بر میزان سختی و آسانی آن رشته برای دانش آموز دارد.
علاوه بر سوابق تحصیلی و تمایلات دانش آموزان و والدین، مشاوره با افراد آگاه در زمینه انتخاب رشته و همچنین شرکت در آزمون های مشاوره ای اهمیت زیادی داشته و به دانش آموزان تاکید می شود پیش از شروع انتخاب رشته، در فرآیند هدایت تحصیلی و آزمون های مشاوره ای شرکت نموده و با افراد مطلع به منظور مشاوره انتخاب رشته نهم، مشورت نمایند.
دانش آموزان باید در زمان مقرر برای انتخاب رشته دبیرستان نسبت به انجام مراحل انتخاب رشته اقدام نمایند. مطالعه مقاله زیر به متقاضیان کمک کرده تا با استفاده از آزمون های مشاوره ای مانند آزمون رغبت و توانایی انتخاب مناسبی را در خصوص رشته تحصیلی دبیرستان داشته باشند.
برای اطلاع از آسان ترین و سخت ترین رشته دبیرستان و همچنین در صورت وجود هرگونه سوال یا ابهام درباره انتخاب رشته دبیرستان، با سیستم مشاوره تحصیلی تلفنی هیوا تماس بگیرید. کارشناسان سامانه مشاوره هیوا اطلاعات کاملی در این زمینه را در اختیار شما قرار می دهند. همچنین می توانید با عضویت در کانال تلگرام و صفحه اینستاگرام هیوا از آخرین اخبار تحصیلی مطلع شوید.
✔️ آسان ترین و سخت ترین رشته دبیرستان را می توان رشته انسانی و ریاضی نام برد که در این مقاله به طور کامل توضیح داده شده است.
✔️ آسان ترین رشته تحصیلی برای ورود به بازار کار رشته های کاردانش بوده که در این مقاله این رشته ها به طور کامل توضیح داده شده است.
✔️ معیار سنجش آسان ترین و سخت ترین رشته دبیرستان هوش، استعداد، علاقه و توانایی های دانش آموزان بوده که در این مقاله این معیارها به طور کامل توضیح داده شده است.
برای مشاوره درباره آسان ترین و سخت ترین رشته دبیرستان
برای مشاوره درباره آسان ترین و سخت ترین رشته دبیرستان
سلام من کلاس دوازدهم هستم و رشته ام حسابداری هست با نمرات خوب و عالی ایا می تونم برای کنکور تجربی یا پرستاری بدهم
سلام . می تونین در کنکور سراسری تجربی و در پذیرش رشته پرستاری شرکت کنین .
سلام با تشکر از سایت تون من خودم رشته ریاضی هستم الان دقیقا یازدهم در کرمان تحصیل می کنم فقط یه حرفی می خوام بزنم اینه به اون رشته ای علاقه داری برو نگاه سختی نمی تونم نداره برو دنبال ارزوهات من علاقه زیادی به ریاضی داشتم ولی الان رفتم رشته ریاضی پشیمون نیستم می دونی کاری کن که تو اینه خودت را دیدی احساس پشیمونی نکنی
سلام من حفظیات خیلی خوبی دارم ولی ریاضی ضعیف هستم ، اگه علوم تجربی بردارم می تونم قبول بشم
سلام . باید با توجه به علاقه ، استعداد ، توانایی و هدفی که دارین بهترین رشته رو انتخاب کنین ، توجه داشته باشین در صورتی که در کل دروس حل کردنی ضعیف هستین باید برای انتخاب رشته تجربی بیشتر فکر کنین .
سلام ببخشید من می خوام برم رشته انسانی میگن باید حفظ کردنیت خوب باشه من خیلی علاقه دارم به خوندن و زیاد می خونم تا حفظ میشم با یک بار خوندن حفظ نمیشم آیا می تونم برم رشته انسانی
سلام . در صورتی که به حفظیات علاقه دارین و حفظ کردن براتون مشکل نیست ، می تونین در رشته انسانی تحصیل کنین .
سلام من می خوام تو رشته تجربی پرستاری بردارم ولی تو درس ریاضی ضعیف هستم می تونم پرستاری قبول بشم
سلام . می تونین با تلاش و برنامه ریزی در رشته مورد نظرتون قبول شین .
مقالات منتخب سردبیر
منتخب های خواندنی
ارتباط با ما
در صورتی که برای مشاوره در تمامی زمینه های ذکر شده در سایت، به دانش چندین ساله ما در این زمینه نیاز داشتید می توانید با شماره تلفن 9099075305 ( تماس با تلفن ثابت از سراسر کشور و به ازای هر دقیقه 180000 ریال ) در ارتباط باشید. همچنین می توانید از طریق فرم ارتباط با ما، پیام ها و انتقادات و پیشنهادات خود را برای ما ارسال نمایید. سایت مشاوره هیوا یک مرکز خصوصی و غیرانتفاعی است و به هیچ ارگان دولتی و خصوصی دیگر اعم از سازمان سنجش ، دانشگاه آزاد و .... هیچگونه وابستگی ندارد.
جهت ارئه انتقادات، پیشنهادات و شکایات با شماره تلفن 54787700-021 تماس حاصل فرمایید.
تمامی حقوق این سایت متعلق به هیوا می باشد ©