دانشجویان مقطع کارشناسی ارشد، به منظور انتخاب واحد درست در هر یک از نیمسال های تحصیلی خود، می بایست که از تعداد واحد های کارشناسی ارشد به صورت حداقل و حداکثر مطلع باشند و بر اساس این تعداد واحدها در هر ترم دروس اخذ نمایند. تمامی قوانین مربوط به انتخاب واحد در کارشناسی ارشد از سوی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری تعیین می شود.
برای مشاوره تعداد واحد های کارشناسی ارشد
برای مشاوره تعداد واحد های کارشناسی ارشد
دوره کارشناسی ارشد یک دوره به نسبت کوتاه اما تخصصی برای دانشجویان به شمار می رود. دانشجویان در این دوره، مهارت های تخصصی رشته مد نظر خود را فرا می گیرند و در صورت نیاز آن ها را عملی کرده و در نهایت با ارائه پایان نامه در پایان تحصیل، مدرک کارشناسی ارشد خود را دریافت می کنند.
با توجه به اینکه سنوات تحصیلی مجاز در مقطع کارشناسی ارشد محدود است، لازم است که دانشجویان از تعداد واحد های کارشناسی ارشد مطلع باشند و بر اساس قوانین موجود برای انتخاب واحد در مقطع کارشناسی ارشد، اقدام به انتخاب واحد در هر ترم کنند. بنا بر اهمیت تعداد واحد های کارشناسی ارشد برای دانشجویان و ضوابط موجود جهت انتخاب واحد در هر ترم، در ادامه این مقاله قصد داریم جزئیات مربوط به تعداد واحد های کارشناسی ارشد را بررسی کنیم.
دوره کارشناسی ارشد یک دوره کوتاه و تخصصی است که بعد از فارغ التحصیلی در مقطع کارشناسی، دانشجویان می توانند در این دوره ادامه تحصیل دهند. ورود به مقطع کارشناسی ارشد بدون کنکور و با کنکور امکان پذیر بوده، اما در نهایت ضوابط موجود برای تعداد واحد های کارشناسی ارشد و قوانین آموزشی و پژوهشی میان دانشجویانی که به صورت بدون کنکور به دانشگاه وارد شده اند و دانشجویان وارد شده با کنکور سراسری، یکسان است.
سقف سنوات تحصیلی مجاز برای دانشجویان کارشناسی ارشد حداکثر 6 نیمسال تحصیلی، یعنی 3 سال می باشد. دانشجویان می توانند با توافق دانشگاه و نداشتن منع نظام وظیفه به مدت 2 نیمسال تحصیلی دیگر سنوات ارفاقی دریافت کنند. تعداد واحد های کارشناسی ارشد بستگی به نوع رشته انتخابی دانشجو برای ادامه تحصیل در مقطع کارشناسی ارشد دارد.
به طور کلی تعداد واحد های مقطع کارشناسی ارشد حداقل 28 و حداکثر 32 واحد است که از میان این تعداد واحد، 6 واحد را پایان نامه به خود اختصاص داده است. دانشجویان می بایست که برای فارغ التحصیلی از مقطع کارشناسی ارشد، حتما تعداد واحد های تعیین شده را اخذ و با نمره 12 به بالا قبول شوند تا بتوانند مدرک کارشناسی ارشد را دریافت کنند.
دانشجویانی که رشته تحصیلی کارشناسی آن ها با رشته تحصیلی کارشناسی ارشد آن ها یکسان نمی باشد، می بایست که حتما دروس پیش نیاز رشته تحصیلی مقطع کارشناسی ارشد را که حداکثر 12 واحد درسی هستند، اخذ کنند و در آن ها نیز نمره قبولی کسب نمایند. لازم به ذکر است که این تعداد واحد باید حداکثر در ترم دوم اخذ و به اتمام برسند تا دانشجو بتواند ادامه تحصیل دهد.
همچنین، به ازای هر 12 واحد درسی جبرانی، 1 نیمسال تحصیلی به سنوات تحصیلی مجاز دانشجویان اضافه خواهد شد. دانشجویانی که در مقطع کارشناسی دروس وصایای امام و قرائت قرآن را نگذرانده اند، می بایست که در حتما در مقطع کارشناسی ارشد این دو درس را اخذ و در آن ها نمره قبولی کسب نمایند.
دانشجویان پذیرش شده در مقطع کارشناسی ارشد می بایست بر اساس حداقل تعداد واحد انتخابی در هر یک از نیمسال های تحصیلی، انتخاب واحد نموده و آن نیمسال تحصیلی را پشت سر بگذرانند. معدل دانشجو، شرایط ترم تحصیلی و ... در حداقل تعداد واحد در طول ترم کارشناسی ارشد تاثیر گذار خواهد بود.
در ادامه شما را با حداقل تعداد واحد های کارشناسی ارشد برای ترم های عادی و ترم های تابستان، برای دانشجویان با معدل عادی و مشروط شده آشنا می کنیم. دانشجویان مقطع کارشناسی ارشد با داشتن معدل بالای 14 در هر نیمسال تحصیلی، در هر ترم مجاز به دریافت حداقل 8 واحد درسی می باشند.
دانشجویان مقطع کارشناسی ارشد با داشتن معدل زیر 14 و مشروطی، در هر نیمسال تحصیلی مجاز به دریافت حداقل 8 واحد درسی می باشند. در واقع، مشروط شدن در نیمسال های تحصیلی مقطع کارشناسی ارشد، محدودیتی را برای دانشجویان ایجاد نمی کند.
دانشجویانی که در ترم تحصیلی آخر کمتر از 8 واحد درسی دارند، به شرط فارغ التحصیلی، می توانند به صورت استثنا در آن نیمسال تحصیلی کمتر از 8 واحد درسی را اتخاذ کنند. در حال حاضر، هیچ یک از دانشگاه های آزاد و دانشگاه های سراسری برای اخذ ترم تابستان دانشجویان کارشناسی ارشد، قوانینی در نظر نگرفته است، لذا امکان انتخاب واحد حتی با حداقل تعداد واحد در ترم های تابستان وجود نخواهد داشت.
دانشجویان پذیرفته شده در مقطع کارشناسی ارشد فراگیر پیام نور هنگام انتخاب واحد باید حداقل و حداکثر تعداد واحدهای ارشد فراگیر پیام نور را رعایت کنند تا بتوانند در ترم جاری ادامه تحصیل دهند. برای دریافت اطلاعات بیشتر مقاله زیر را مطالعه نمایید.
با توجه به اینکه سقف سنوات تحصیلی دانشجویان در مقطع کارشناسی ارشد محدود است، لازم است که دانشجویان از حداکثر تعداد واحد های قابل اخذ در مقطع کارشناسی ارشد مطلع باشند و بر اساس حداکثر تعداد واحد، در هر یک از نیمسال های تحصیلی واحد اخذ نمایند. در ادامه شما را با قوانین حداکثر تعداد واحد در طول ترم های کارشناسی ارشد و بر اساس شرایط مختلف آشنا می کنیم.
دانشجویان دارای معدل بالای 14 در مقطع کارشناسی ارشد، مجاز به دریافت حداکثر 12 واحد در هر یک از نیمسال های تحصیلی می باشند. دانشجویانی که دارای معدل زیر 14 می باشند، در ترم بعد مشروط شناخته می شوند، اما باز هم می توانند حداکثر 12 واحد درسی را اخذ نمایند.
مشروط شدن در هر یک از نیمسال های تحصیلی در مقطع کارشناسی ارشد، محدودیتی را در انتخاب واحد در ترم های بعدی ایجاد نمی کند، اما در صورتی که دانشجو دو نیمسال تحصیلی متوالی و غیر متوالی را در کارشناسی ارشد مشروط شود، نمی تواند ادامه تحصیل دهد و از دانشگاه اخراج خواهد شد.
دانشجویانی که دارای معدل بالای 17 می باشند، جزو ممتازین دانشگاه و دارای معدل الف شناخته می شوند، این دانشجویان می توانند حداکثر 14 واحد درسی را در هر یک از نیمسال های تحصیلی خود اخذ کنند. در موارد خاص، ممکن است دانشگاه به دانشجویان مقطع کارشناسی ارشد اجازه دهد که در یک نیمسال تحصیلی، 16 واحد درسی اخذ نمایند.
در حال حاضر، ترم تابستان از سوی دانشگاه های سراسری و دانشگاه های آزاد برای دانشجویان مقطع کارشناسی ارشد تعریف نشده است. بنابراین، دانشجویان نمی توانند در ترم تابستان اقدام به انتخاب واحد کنند.
داوطلبان متقاضی رشته های ارشد دانشگاه های سراسری و آزاد پس از ثبت نام و تهیه کارت می توانند در زمان اعلام شده به حضور در جلسه آزمون بپردازند. برای دریافت اطلاعات بیشتر مقاله زیر را مطالعه نمایید.
مقطع کارشناسی ارشد شامل دروس تخصصی و نسبتا پیچیده می باشد. دانشجویان می بایست بر اساس سقف سنوات تحصیلی، سقف انتخاب واحد و حداقل آن در هر ترم و ... در هر یک از نیمسال های تحصیلی انتخاب واحد نموده تا بتوانند در نهایت مدرک کارشناسی ارشد را دریافت کنند.
بنابراین، لازم است که با توجه به سقف سنوات تحصیلی مجاز، دانشجویان حتما بر اساس حداکثر تعداد واحد های کارشناسی ارشد قابل اخذ برای یک ترم، اقدام به انتخاب واحد کنند. البته شرایط خاصی نیز از سوی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری برای دانشجویان مقطع کارشناسی ارشد در نظر گرفته شده است که دانشجویان می توانند در صورت نیاز از این شرایط برای راحت تر کردن فارغ التحصیلی استفاده کنند.
اولین قانونی که برای مقطع کارشناسی ارشد در نظر گرفته شده است، معرفی به استاد می باشد. دانشجویان مقطع کارشناسی ارشد، مانند دانشجویان مقطع کارشناسی می توانند بر اساس قوانین تعیین شده دروس معرفی به استاد اخذ نمایند و بدون شرکت در کلاس های آموزشی آن درس، در امتحان شرکت کنند.
اخذ دروس معرفی به استاد منجر به اخذ یک نیمسال جدید تحصیلی نمی شود و خارج از تقویم آموزشی دریافت خواهد شد. دانشجویان به منظور اخذ دروس معرفی به استاد در مقطع کارشناسی ارشد، باید مطلع باشند که فقط می توانند در ترم آخر، یک درس نظری را به صورت معرفی به استاد پشت سر بگذارند. در واقع، دانشجویان مجاز به دریافت دروس عملی به صورت معرفی به استاد نیستند.
از طرفی آن درس می بایست یک بار در ترم های گذشته توسط دانشجو اخذ شده باشد و دانشجو در آن افتاده باشد تا بتواند درس را به صورت معرفی به استاد اخذ کند. همچنین، لازم به ذکر است که دانشجویان باید فقط همین یک درس را برای فارغ التحصیلی داشته باشند.
در موارد خاصی دانشگاه به دانشجویان مقطع کارشناسی ارشد اجازه می دهد که در یک نیمسال تحصیلی، به خصوص نیمسال تحصیلی آخر 16 واحد درسی، یعنی 2 واحد مازاد بر سقف تعداد واحد های کارشناسی ارشد در هر ترم، واحد اخذ نمایند.
برای کسب اطلاعات بیشتر درباره تعداد واحد های کارشناسی ارشد با کارشناسان مرکز مشاوره تحصیلی هیوا تماس بگیرید. همچنین با عضویت در کانال تلگرام و صفحه اینستاگرام دانشگاه های بدون آزمون هیوا، می توانید از آخرین اخبار مربوط به دانشگاه آزاد مطلع شوید.
✔️ با توجه به متن مقاله، دانشجویان مقطع کارشناسی ارشد با داشتن معدل زیر 14 و مشروطی، در هر نیمسال تحصیلی مجاز به دریافت حداقل 8 واحد درسی می باشند.
✔️ با توجه به متن مقاله، دانشجویان دارای معدل بالای 14 در مقطع کارشناسی ارشد، مجاز به دریافت حداکثر 12 واحد در هر یک از نیمسال های تحصیلی می باشند.
✔️ با توجه به متن مقاله، دانشجویان می توانند در نیمسال تحصیلی آخر 16 واحد درسی، یعنی 2 واحد مازاد بر سقف تعداد واحد های کارشناسی ارشد در هر ترم، واحد اخذ نمایند.
برای مشاوره تعداد واحد های کارشناسی ارشد
برای مشاوره تعداد واحد های کارشناسی ارشد
من انتخاب واحد نکردم کارشناسی ارشد هستم ... آیا میشه توی حذف و اضافه همه ی واحدا رو بردارم برای این ترم؟؟
سلام . می تونین در فرصت حذف و اضافه واحدهای درسی رو انتخاب کنین .
ارشد فراگیر پیام نور کی ثبت نام می کنین ؟
سلام . در حال حاضر زمان دقیق ثبت نام آزمون کارشناسی ارشد فراگیر دانشگاه پیام نور مشخص نیست .
سوالات امتحان پایان ترم دروس نظری تستی هست یا تشریحی؟
سلام . نحوه طراحی سوالات امتحانات دانشجویان مقطع کارشناسی ارشد در هر رشته و دانشگاه متفاوته .
سلام و خدا قوت برای ترم اول کارشناسی ارشد برق - الکترونیک میشه 14 واحد برداشت؟
سلام . معمولا انتخاب واحد ترم اول توسط دانشگاه انجام میشه ، در مقطع کارشناسی ارشد می تونین در ترم اول حداکثر 12 واحد درسی رو انتخاب کنین .
سلام . اگه در مقطع ارشد یک درس مثلا عایق بیفتم ترم بعد می تونم درس حفاظت به جاش بردارم ؟ ممنون
سلام . انتخاب واحد کارشناسی ارشد باید بر اساس چارت درسی صورت بگیره .
سلام . نمره پایان نامه در معدل تاثیر دارد ؟
سلام . نمره واحد پایان نامه در معدل کارشناسی ارشد تاثیر نمیذاره .
سلام . پایان نامه چند واحد است ؟
سلام . تعداد واحد پایان نامه کارشناسی ارشد 4 واحد است .
سلام اگر مشروط شوم می توانم ترم بعد 12 واحد انتخاب کنم ؟
سلام . بله می تونین در ترم بعد تحصیل تون در مقطع کارشناسی ارشد 12 واحد انتخاب کنین .
سلام در هر ترم حداقل چند واحد میشه برداریم ؟
سلام . دانشجویان مقطع کارشناسی ارشد در هر ترم مجاز به انتخاب حداقل 8 واحد درسی هستن .
مقالات منتخب سردبیر
منتخب های خواندنی
ارتباط با ما
در صورتی که برای مشاوره در تمامی زمینه های ذکر شده در سایت، به دانش چندین ساله ما در این زمینه نیاز داشتید می توانید با شماره تلفن 9099075305 ( تماس با تلفن ثابت از سراسر کشور و به ازای هر دقیقه 180000 ریال ) در ارتباط باشید. همچنین می توانید از طریق فرم ارتباط با ما، پیام ها و انتقادات و پیشنهادات خود را برای ما ارسال نمایید. سایت مشاوره هیوا یک مرکز خصوصی و غیرانتفاعی است و به هیچ ارگان دولتی و خصوصی دیگر اعم از سازمان سنجش ، دانشگاه آزاد و .... هیچگونه وابستگی ندارد.
جهت ارئه انتقادات، پیشنهادات و شکایات با شماره تلفن 54787700-021 تماس حاصل فرمایید.
تمامی حقوق این سایت متعلق به هیوا می باشد ©