خروج از کشور محصلین
با توجه به اینکه سن مشمولیت از ابتدای ماه 18 سالگی تمام می باشد لذا خروج اشخاص قبل از سن مشمولیت نیازی به اخذ مجوز ندارد .
مثال : متولد 20/12/74 از 1/12/92 به عنوان مشمول محسوب می گردد و خروج وی از کشور قبل از اسفند بلامانع بوده و نیاز به مجوز وظیفه عمومی ندارد.
صدور مجوز برای مشمولانی که در مهلت معرفی قرار دارند با ارائه گواهی فراغت ، انصراف یا ترک تحصیل یا اخراج و پس از آن (مهلت معرفی) با ارائه برگه آماده به خدمت و سپردن وثیقه بلامانع است.
صدور مجوز برای دارندگان برگ آماده به خدمت از 45 روز مانده به تاریخ اعزام مجاز نمی باشد.
دانش آموزان ، فارغ التحصيلان و افرادي كه داراي برگه اعزام به خدمت مي باشند كه قصد سفر به كشور عراق را دارند ميبايست با ارايه نامه از سازمان حج و زيارت و يا كاروان كه در آن تاريخ و مقصد سفر مشخص باشد به وظيفه عمومي محل سكونت مراجعه نمايند .
دانش آموزانی كه قصد سفر به كشور عربستان را دارند ميبايست با ارايه نامه از سازمان حج و زيارت كه در آن تاريخ و مقصد سفر مشخض باشد اقدام نمایند.
صدور مجوز برای دانش آموزانی که در حال تحصیل می باشند و در سن مشمولیت قرار دارند با ارائه گواهی اشتغال به تحصیل که به تایید وزارت آموزش و پرورش رسیده باشد،و سایر مدارک مورد نیاز، امکان پذیر می باشد .
سفرهای زیارتی
سفرهايي هستند كه براي زيارت اماكن مقدس به كشورهاي عربستان و عراق صورت مي پذيرد.
و برای این منظور مشمول با داشتن شرایط زیر و سپردن مبلغ 30 ميليون ريال وديعه نقدي با مراجعه به شعبات موسسه مالي و اعتباري قوامين در سراسر كشور و ارايه اصل رسيد آن به مركز وظيفه عمومي محل سكونت می تواند اقدام نماید .
1. فاقد غيبت و دارای معافیت تحصیلی باشد.
2. حداكثر مدت زمان اينگونه سفرها 30 روز مي باشد.
3. مهلت معرفي مشمولان فارغ التحصيل به پايان نرسيده باشد يا داراي برگه اعزام بدون غيبت باشند.
4. فارغ التحصيلان مقاطع ديپلم و پيش دانشگاهي که مهلت معرفی آنان به اتمام نرسیده و یا دارای برگ اعزام به خدمت بدون غیبت باشند مي توانند اين مجوزرا با ارايه مدارك لازم درخواست نمايند. تاريخ مراجعت اينگونه افراد از خارج از كشور مي بايست حداقل تا 45 روز قبل از تاريخ اعزام بخدمت باشد.
5. درخواست مجوز خروج از کشور دانشجويان بايد داراي محدوده زمانی ، مشخصات شناسنامه ای،کد ملی ، سال ورود به دانشگاه ، مقطع تحصیلی ، نام کشور و علت مسافرت باشد .
سفرهای سیاحتی
سفرهايي هستند كه به منظور افزايش اطلاعات و معلومات فردي و يا بازديد از بستگان ساكن در خارج از كشور باشد.
وبرای این منظور مشمول با داشتن شرایط زیر و سپردن مبلغ 150 میلیون ریال ودیعه نقدی یا ضمانت نامه بانکی می تواند اقدام نماید.
1- مشمول فاقد غيبت و داراي معافيت تحصيلي باشد.
2- حداكثر مدت زمان اينگونه سفرها 20 روز مي باشد.
سوالات متداول خروج از كشور
1- خروج از كشور تاچه سني نياز به مجوز از سازمان وظيفه عمومي ندارد؟
قبل از سن مشموليت با عنايت به اينكه سن مشموليت از ابتداي ماه 18 سالگي تمام مي باشد ،لذا خروج اشخاص قبل از سن مشموليت نياز به اخذ مجوز ندارد.
مثال : متولد 4/5/73 از تاريخ 1/5/91 به عنوان مشمول محسوب مي شود وخروج وي تا 1/5/91 نياز به مجوز سازمان وظيفه عمومي ندارد.
2- دانش آموزان و دانشجويان خارج از كشور در صورت فراغت ، اخراج ويا ترك تحصيل تا چه مدت مي بايست خود را به وظيفه عمومي معرفي نمايند؟
اينگونه مشمولان حداكثر 1 سال از تاريخ وقوع فراغت ، اخراج يا ترك تحصيل فرصت معرفي خود به وظيفه عمومي را خواهند داشت
3- آيا مشمولي كه داراي معافيت تحصيلي دانش آموزي يا دانشجويي خارج از كشور است مي تواند به دفعات متعدد به كشور مسافرت نمايد؟
هيچگونه محدوديتي ازسوي وظيفه عمومي دراين زمينه وجود ندارد و مقررشد وزارتخانه هاي مربوط مجوزهاي ترددسالانه براي اينگونه مشمولان صادر كنند .
4 - سنوات تحصيل دانشجويان در خارج از كشور چگونه مي باشد؟
سنوات تحصيل دردانشگاه هاي خارج از كشور همانند دانشگاه هاي داخل كشور مي باشد وفرقي باهم ندارند.
5ـ آيا دانشجويان انصرافي در خارج از كشور حق تحصيل مجدد را دارند؟
به شرط اينكه 1سال ازتاريخ انصراف آنان سپري نشده باشد واين حق رافقط1باردرطول تحصيل براي دانشگاه هاي داخل وخارج از كشورخواهند داشت.
6- انواع سفرهايي كه مورد استفاده مشمولان مي باشد كدام است؟
سفرهاي علمي - سفرهاي زيارتي - سفرسیاحتی (غیرعلمی ، غیرزیارتی) – سفر ورزشی – سفرمطالعاتی – سفرکاری / ماموریتی - دوره هاي مشترك
7- ميزان وثيقه سفر هاي مورد استفاده مشمولان چقدر مي باشد؟
سفرهاي علمی : 80 ميليون ریا ل وجه نقد یا ضمانت نامه بانکی . (سفرهای مطالعاتی در مقاطع تحصیلات تکمیلی نیز به عنوان سفرعلمی تلقی می گردد .
سفرسیاحتی (غیرزیارتی ، غیرعلمی) : 150 میلیون ریال وجه نقد یا ضمانت نامه بانکی .
سفرهاي زيارتي عراق وعربستان : 30میلیون ریال وجه نقد .
سفردوره های مشترک : 150 میلیون ریال وجه نقد .
8- شرایط کلی مشمولان برای خروج از کشور کدام است؟
الف : مشمول فاقد غيبت باشد.
ب : دارای معافیت تحصیلی بوده و وضعيت تحصيلي مشخصي داشته باشد.
پ : در سنوات اولیه تحصیلی و یا سنوات ارفاقی ( دارای مجوز سنوات ارفاقی ) باشند .
ت : مشمولانی که تحصیل آنان به اتمام رسیده است ( فارغ التحصیل ، انصراف ، اخراج و ترک تحصیل منجر به اخراج ) باشند .
ث: برای مراجعت به موقع به کشور وثيقه مورد نياز را بسپارند .
ج: ارائه گواهي اشتغال به تحصيل برای دانش آموزان و درخواست مجوز خروج موقت از کشور برای دانشجویان .
9- مدت اعطايي جهت سفرهاي مطالعاتي حداكثر چه بازه زماني را در بر ميگيرد؟
براي دانشجويان مقطع كارشناسي ارشد 6 ماه ودانشجويان مقطع دكتري 12 ماه مي باشد.
ضمناٌ در این مدت ورود و خروج مشمول به داخل کشور برای موارد ضروری با ارائه درخواست و موافقت وظیفه عمومی بلامانع است .
10- صدور مجوز خروج از كشوربراي سربازان وظيفه چگونه است ؟
صدور مجوز خروج از كشور براي سربازان از سوي وظيفه عمومي ممنوع مي باشد وامور مربوط به خروج از كشور آنان از سوي يگان خدمتي قابل پيگيري وانجام است.
11- آيا صدور مجوز خروج براي دانشجويان از سوي وظيفه عمومي محدوديت دارد؟
خير صدور مجوز خروج در هر ترم تحصيلي از نظر وظيفه عمومي هيچ محدوديتي ندارد.
12- دربازگشت از سفر و استرداد وديعه ،آيا حضور مشمول در وظيفه عمومي الزامي است؟
درحال حاضر بله – صرفا باحضور مشمول ورويت گذرنامه وي وديعه استرداد مي گردد.
13- دربازگشت از سفر هاي خارج از كشور با مشمولاني كه به موقع به كشور وارد شده ليكن با تاخير خود را به وظيفه عمومي معرفي نموده اند چگونه رفتار خواهد شد؟
محدودیت خروج مجدد برای آنها لحاظ نمی گردد . و صرفا در صورت عدم ورود به موقع به داخل کشور ، حسب مورد ضبط وثیقه یا محدودیت خروج مجدد به مدت 6 ماه اعمال می گردد . از شش ماه تا يكسال از خروج مجدد ايشان جلوگيري خواهد شد .
14- با مشمولي كه با صدور مجوز به خارج از كشور سفر نموده ودر موعد مقرر به كشور بازنگشته است چگونه رفتار خواهد شد؟
معاونت ومظف است مراتب را به متعهد و یا سازمان مربوط اعلام و اقدامات لازم برای اخذ مبلغ تضمین و لغو تعهد را به عمل آورده ، در این صورت پذیرش تعهد مجدد از این گونه افراد مجاز نخواهد بود . و درمورد سازمانها ، چنانچه تعداد عدم مراجعت به بیش از 10 درصد برسد ضمانت آنها معتبرنخواهد بود . وديعه وي به نفع دولت ضبط خواهد شد ودرصورت ورود به غيبت همانند ساير غايبين با آنان رفتار مي شود .
15- فرآيند رسيدگي به درخواست خروج از كشور مشمول چيست؟
الف : ارائه اشتغال به تحصيل (دانشجويي و دانش آموزي ) به همراه وثيقه سفر مربوطه به وظيفه عمومي محل استقرار دانشگاه يا سكونت مشمول .
ب : صدور وارسال مجوز خروج از كشور توسط سامانه وظيفه عمومي به پليس گذرنامه ناجا.
پ : صدور گذرنامه يا تمديد آن توسط گذرنامه ناجا.
16- آیا خروج از کشور دانشجویان در سنوات ارفاقی امکان پذیر می باشد؟
بله صدور مجوز خروج از کشور برای دانشجویانی که با موافقت کمسیون موارد خاص دانشگاه و وظیفه عمومی در حال تحصیل در سنوات ارفاقی می باشند بلامانع می باشد.
17- در چه مقطع تحصیلی می توانیم برای ادامه تحصیل در خارج از کشور مجوز بگیریم؟
صدور مجوز خروج به منظور ادامه تحصیل در خارج از کشور صرفا برای فارغ التحصیلان لیسانس و بالاتر و با سپردن وثیقه لازم امکان پذیر بود اما هم اکنون برای دارندگان دیپلم نیز امکان پذیر شد.
18- ادامه تحصيل دارندگان مدرک ديپلم در خارج از کشور امکان پذیر است؟
در راستاي ماده 35 قانون خدمت وظيفه عمومي، مشمولان ديپلم که حداکثر تا يکسال پس از فراغت از تحصيل در يکي از دانشگاه ها و موسسات آموزش عالي داخل يا خارج از کشور که مورد تاييد وزارت هاي علوم و بهداشت مي باشد، پذيرفته شوند تا زماني که طبق تبصره يک ماده 33 قانون به تحصيل اشتغال دارند، مي توانند به شرط نداشتن غيبت از معافيت تحصيلي استفاده کنند.
دانش آموزاني که ديپلم يا پيش دانشگاهي خود را قبل يا بعد از ورود به سن مشموليت در داخل کشور اخذ کرده اند، ادامه تحصيل آنان در خارج از کشور با لحاظ ساير شرايط قانوني، بلامانع است.
19- نحوه استفاده دانشجويان انصرافي از قانون تحصيل دارندگان مدرک ديپلم در خارج از کشور چگونه است؟
اين دسته از افراد طبق تبصره يک ماده 33 قانون مي توانند از امتياز يک بار انصراف جهت ادامه تحصيل در داخل يا خارج از کشور استفاده کنند.
20- مبلغ وثیقه خروج از کشور معافیت تحصیلی برای دارندگان دیپلم چه مقدار است؟
صدور معافيت تحصيلي خارج از کشور موضوع مواد 35 و 37 قانون خدمت وظيفه عمومي، طبق ماده 18 آيين نامه اجرايي معافيت تحصيلي منوط به سپردن وثيقه کامل معادل 150 ميليون ريال است.
21- حداکثر سن مجاز براي صدور معافيت تحصيلي براي دانش آموزان و سنوات تحصیلی چقدر می باشد؟
حداکثر سن مجاز براي صدور معافيت تحصيلي براي دانش آموزان 20 سال تمام است گفت: حداکثر مدت تحصيل مجاز براي دانشجويان مقطع کارداني 2.5 سال، کارشناسي ناپيوسته 3 سال، کارشناسي پيوسته 5 سال، کارشناسي ارشد پيوسته 6 سال، دکتري پزشکي پيوسته 8 سال و دکتري تخصصي 6 سال است.
نظر شما تا حداکثر 3 روز کاری تایید و نمایش داده خواهد شد. اگر می خواهید همین الان سوالتان را از مشاور مربوطه بپرسید کافیست با تلفن ثابت از سراسر کشور با شماره 9099071789 تماس بگیرید. |