دغدغه بسیاری از داوطلبان آزمون سراسری این است که چگونه برای کنکور ۱۴۰۴ برنامه ریزی کنیم؟ در واقع برای برنامه ریزی درسی باید عوامل مختلفی مانند تعیین هدف، انتخاب منابع مفید، مدیریت زمان و آشنایی با روش های تست زنی را در نظر گرفت و طبق معیارهای ذکر شده اقدام به طراحی و اجرای یک برنامه ریزی برای کنکور نمود.
برای مشاوره برنامه ریزی کنکور 1404
برای مشاوره برنامه ریزی کنکور 1404
یکی از رقابت های بزرگی که اکثر داوطلبان بعد از فارغ التحصیلی از مقطع متوسطه با آن رو به رو می شوند، کنکور سراسری است. از آنجا که قبولی در این آزمون بسیار دشوار می باشد، برای مطالعه منابع آزمون سراسری لازم است داوطلبان برنامه ریزی درسی را به صورت اصولی و طبق یک زمانبندی خاصی طراحی نمایند. به عبارتی در کنکور در کنار سایر عواملی که برای موفقیت به کار می رود متقاضیان باید از یک برنامه ریزی صحیحی برخوردار باشند.
با برنامه ریزی درسی برای کنکور 1404 داوطلبان می توانند با بهره مندی از امکانات در دسترس برای هر یک از لحظات خود برنامه ریزی کنند و برای هر ساعت از زمان، مطالعه هر درس را اختصاص دهند. همچنین، این افراد می توانند با اطلاع از نحوه مطالعه دروس کنکوری و نیز روش های تست زنی مناسب سرعت عمل خود را بالا ببرند تا در مدت زمان کنکور سراسری دچار کمبود وقت نشوند. از آنجا که وضعیت تحصیلی هر فرد متفاوت می باشد؛ هر داوطلب می تواند برنامه ریزی هدفمندی را تا زمان برگزاری آزمون انجام دهد.
به علاوه به دلیل کمبود اطلاعات در این زمینه و نیز آگاهی ناکافی بسیاری از متقاضیان کنکور، برخی از داوطلبان توانایی طراحی و اجرا برنامه ریزی درسی برای آزمون سراسری را ندارند و به دنبال پاسخی برای این سوال می باشند، که برای کنکور ۱۴۰۴ چگونه برنامه ریزی کنیم. از این رو در ادامه مقاله به نحوه تعیین هدف، روش برنامه ریزی و تنظیم برنامه درسی پرداخته شده تا داوطلبان بتوانند با در نظر گرفتن نکات ارائه شده به یک برنامه ریزی مناسب دست یابند.
برنامه ریزی درسی برای کنکور یکی از ابزارهای لازم برای رسیدن به موفقیت به شمار می رود. تلاش افراد برای موفقیت در کنکور از دو دیدگاه کیفیت و کمیت قابل بررسی می باشد. بیشتر افراد کنکوری در برنامه ریزی خود کمیت را تامین می کنند، یعنی زمان برنامه ریزی به ساعت مطالعه خود توجه دارند و سعی می کنند ساعت مطالعه خود را به عدد قابل ملاحظه ای در بازه 8 الی 11 ساعت در روز برسانند.
کیفیت مطالعه اصلی ترین بعد برنامه ریزی و مطالعه دروس محسوب می شود که چیزی غیر از روش مطالعه صحیح نمی تواند آن را تضمین کند. اما آیا همین که داوطلب در برنامه ریزی درسی برای کنکور 1403 ساعت مطالعه خوب داشته باشد و کمیت مطالعه را به استاندارد خوبی برساند موفقیت خود را تضمین کرده است؟ خیر، برنامه ای استاندارد است که کیفیت و کمیت به صورت توامان بالا و مطابق با استاندارد باشد. برای رسیدن به برنامه ریزی استاندارد باید هدف اصلی فرد تعیین شده و هدف های کوچک در راستای هدف اصلی مشخص گردند.
اولین قدم جهت اطلاع از اینکه چگونه برای کنکور برنامه ریزی کنیم، تعیین هدف و تلاش برای رسیدن به آن می باشد. مشخص کردن هدف نهایی باعث انگیزه بخشی و افزایش اشتیاق برای درس خواندن می شود. توجه داشته باشید که مشخص کردن هدف نهایی به تنهایی برای کسب موفقیت موثر نیست. بلکه فرد باید مسیر رسیدن به هدف را ترسیم کرده و در این راه هدف های کوتاه تری را برای خود در نظر بگیرند و با رسیدن به هر یک از اهداف کوچکتر به هدف اصلی خود یک گام نزدیک تر شوند.
برای تعیین هدف در برنامه ریزی درسی برای کنکور ۱۴۰۴ با سوالاتی از قبیل موارد زیر مواجه هستیم:
به چه رشته و دانشگاهی علاقه دارید؟
نحوه پذیرش در این رشته محل و رسیدن به آن از چه طریقی امکان پذیر می باشد؟
ضرایب و زیرگروه های کنکور سراسری در رشته مورد نظر چگونه می باشد؟
وضعیت تحصیلی فرد چونه می باشد؟
برای اطلاع از زمان، شرایط، مدارک و نحوه ثبت نام کنکور سراسری 1403 و سایر جزئیان این آزمون به مقاله زیر مراجعه کنید. در این مقاله برای سهولت ثبت نام کنکور، راهنمای تصویری نیز گذاشته شده است و داوطلبان کنکور می توانند حین ثبت نام کنکور از این مقاله استفاده کنند.
هر ساله شاهد داوطلبانی هستیم که با امیال و آرزوهای فراوان پا در مسیر کنکور سراسری می گذارند و پس از یک سال تلاش متمادی به دلایل مختلفی که اصلی ترین آن خلاصه می شود در فقدان برنامه ریزی درسی صحیح برای کنکور، نمی توانند نتیجه ای درخور تلاش شان کسب نمایند. یک برنامه ریزی دقیق باید انعطاف پذیر بوده و همه برنامه های روزانه، هفتگی و ماهانه را پوشش دهد.
علل عدم موفقیت را نمی توان تنها در یک جمله یا یک مقاله خلاصه کرد. اما می توان با مطالعه روش های برنامه ریزی با توجه به وضعیت تحصیلی و شرایط فرد می توان یک برنامه ریزی جامع مطابق با هدف فرد داشت. عموما هنگام شروع برنامه ریزی برای کنکور با سوالات زیر روبرو هستیم:
برای کنکور چگونه برنامه ریزی درسی داشته باشیم؟
در برنامه ریزی درسی برای کنکور می توانیم سرفصل های آزمون آزمایشی را مبنا قرار دهیم؟
برنامه ریزی درسی من چه ایراداتی دارد؟
حتما باید یک شخص متخصص برای من برنامه ریزی کند؟
در یک برنامه ریزی درسی صحیح، نسبت دروس عمومی به اختصاصی باید چگونه باشد؟
چرا با وجود برنامه ریزی درسی، همیشه وقت کم می آورم؟
آیا باید در جدول برنامه ریزی هفتگی برای کنکور هر درس را حتما چندبار بخوانم؟؟
آیا باید جدول برنامه ریزی روزانه برای کنکور داشت یا جدول برنامه ریزی هفتگی کافیست؟
چگونه می توان یک برنامه ریزی درسی صحیح برای کنکور داشت
نکته مهمی که داوطلبان کنکور سراسری ۱۴۰۴ در برنامه ریزی جهت موفقیت در این آزمون باید در نظر بگیرند، مطالعه بهترین منابع کمک درسی و کتاب های تستی کنکور سراسری است که در مقاله زیر این منابع معرفی شده اند.
اما چگونه می توان یک برنامه ریزی درسی صحیح برای کنکور داشت و چه ارکانی برای یک برنامه ریزی صحیح لازم است. شکی در این نیست که برنامه ریزی درسی صحیح برای کنکور و درس خواندن بدون شناخت کامل دانش آموز امکان ناپذیر است اما در اکثر مواقع برنامه ریزی صحیح مشتمل از اصولی است که ثابت و علمی می باشند.
اولین اصل در برنامه ریزی درسی برای کنکور این است که باید منطقی و قابل دسترسی باشد. اگر برنامه ریزی درسی برای کنکور خارج از توان دانش آموز باشد نه تنها کمکی به ادامه مسیرش نمی کند بلکه به تدریج انگیزه و تلاش را از دانش آموز می گیرد و مانع پیشرفت او می شود. حال مشکل جدیدی پیدا شد. چگونه می توان برنامه ریزی درسی صحیح و منطقی و قابل دسترس را برای دانش آموز نوشت؟
این کار اولا نیاز به یک دوره آزمایشی دارد. زیرا باید حداقل به مدت 2 هفته دانش آموز به مطالعه بپردازد تا سرعت مطالعه او در دروس مختلف به دست آید. با این کار گام اول را در برنامه ریزی برداشته ایم.
قدم بعدی داشتن یک برنامه ریزی درسی صحیح برای کنکور گذاشتن اهداف میان مدت برای رسیدن به سرفصل هایی از دروس و البته با کمک اطلاعاتی است که از نتایج سرعت مطالعه دانش اموز در دوهفته آزمایشی به دست آوردیم. بدین صورت که باید برنامه ریزی درسی برای کنکور خودمان را با برنامه ریزی درسی استاندارد مقایسه کنیم.
برنامه ریزی درسی استاندارد برای کنکور برنامه ریزی درسی ای است که از تقسیم کل مباحث هر فصل بر زمانی که تا کنکور داریم به دست می آید. بهتر است از زمانی که تا کنکور وقت داریم 1ماه کسر کنیم زیرا 1ماه قبل از کنکور دیگر وقت مطالعه دروس جدید نیست و زمان جمع بندی و مرور است.
( کل مباحث باقی مانده )/( زمان باقی مانده تا کنکور ) = برنامه ریزی استاندارد
پس تا اینجای کار ما برنامه ریزی درسی استاندارد برای کنکور را داریم و از روی مقایسه سرعت مطالعه مان در دوهفته ای که گذشت و برنامه ریزی درسی استاندارد برای کنکور می توانیم تخمین بزنیم که آیا می توانیم تا 1ماه قبل از کنکور سرفصل هایی که نخواندیم را مطالعه نماییم یا نه.
اگر در درسی سرعت مطالعه مان بالاتر از برنامه ریزی درسی استاندارد برای کنکور بود باید همین روند را حفظ کنیم زیرا کنکور غیر قابل پیش بینی است و نمی توانیم از سرعت پیشرفت مان در هفته نتیجه بگیریم که در طول سال هم بدین شکل خواهیم بود.
بنابراین اگر می خواهیم برنامه ریزی درسی مناسب برای کنکور داشته باشیم باید برای مواجهه با پیامدهای ناگهانی در دوران کنکور از جمله مریضی های ناگهانی یا هرگونه پیشامد دیگر، منطقی است که باوجود داشتن سرعت بالا در یک درس از زمان آن درس کم نکنیم و با همان سرعت ادامه دهیم.
در دروسی که سرعت ما با برنامه ریزی درسی استاندارد برای کنکور تقریبا یکسان باشد فعلا احساس خطر نمی کنیم ولی باید مدام در نظر داشته باشیم که آیا سرعت درس خواندن مان مثل سابق است یا خیر. در برنامه ریزی درسی برای کنکور پیشرفت واژه ایست که در دوران کنکور باید در تمامی زمینه ها به آن برسیم.
سرعت مطالعه نیز یکی از این موارد است. دقت داشته باشیم که در برنامه ریزی درسی برای کنکور منظور از سرعت مطالعه زمانی نیست که برای خواندن یک فصل صرف می کنیم بلکه زمانی است که برای تسلط به مباحث یک سرفصل صرف می کنیم. یعنی شامل مطالعه، حل تمرین، تست زنی و مطالعه مجدد برای رفع اشکال.
اما در برنامه ریزی درسی برای کنکور دروسی که سرعت مطالعه مان کمتر از حد استاندارد است حتما ایرادی در مطالعه ما نهفته است. تعدادی از علل این ایرادات را در زیر بررسی می کنیم:
از آن درس خوشمان نمی آید. در نتیجه دائما در طول درس خواندن حواس مان پرت می شود.
مبحثی که در طول دو هفته آزمایشی خوانده اید مورد علاقه مان نبوده است. یا یعنی دقیقا مباحثی را خوانده ایم که دشوارتر بوده و درجه سختی بالاتری دارند.
شرایط مطالعه در دوره خواندن آزمایشی فراهم نبوده و نتوانستیم در حد پتانسیل مان نقش ایفا کنیم.
مورد 2 و 3 به مرور زمان و با برنامه ریزی درسی صحیح برای کنکور یا تغییر شرایط مطالعه یا فصول مختلف کتاب حل می شوند ولی مورد 1 را باید با دقت بیشتری بررسی کرد. دلیل عدم علاقه ما به هر درسی باید دقیقا توسط مشاورتان مشخص شود زیرا در برنامه ریزی درسی برای کنکور حذف دروس به هیچ وجه حل کردن مسئله نیست بلکه پاک کردن صورت مسئله است.
به داوطلبان کنکور سراسری 1404 توصیه می شود برای آشنایی با روش صحیح مطالعه کنکور، مقاله زیر را که در مورد چگونگی درس خواندن است مطالعه بفرمایند.
در برنامه ریزی درسی برای کنکور مشکلی که برای بیشتر دانش آموزان به وجود می آید در مورد تنظیم ساعت برای مطالعه هر درس است. برای پاسخ به این سوال داوطلب باید ابتدا وضعیت خود را بداند. برای مثال دانش آموزی با هدف مطالعه 49 ساعت در هفته همیشه در این فکر است که چقدر از این کل زمان را به دروس اختصاصی بپردازد و چه مقدار را صرف دروس عمومی کند؟ یا اینکه در برنامه ریزی درسی برای کنکور چه مقدار از این ساعت مطالعه را از درس X و چه مقدار را از درس y بخواند؟
برای پاسخ به بالا سوال و در پی یافتن یک راه مناسب برای برنامه ریزی درسی کنکور تجربی برای یک دانش آموز فرضی چنین محاسباتی را خواهیم داشت:
در برنامه ریزی کنکور تجربی کلیه ضرایب دروس کنکوری برای کنکور تجربی (بدون احتساب درس زمین شناسی) 44 واحد است. برای مناسب بودن توزیع برای این کار بهترین راه این است که درس زیست که دارای ضریب 12 است در طول هفته 12ساعت و درس شیمی با ضریب 9 در هفته 9 ساعت و... . اگر این دانش آموز در عمل به برنامه ریزی درسی برای کنکور تجربی به این ترتیب بخواند، 5 ساعت زمان در هفته اضافی می آورد و چنین زمانی را در برنامه ریزی برای کنکور برای سامان دهی به دروس مشکل دار و نقاط ضعف باید اختصاص داد.
اما اگر دانش آموز مثلا در درس ریاضی قوی باشد و طبق تناسب بالا در برنامه ریزی درسی برای کنکور، 8 ساعت در هفته ریاضی بخواند، می تواند حداکثر به اندازه 25 درصد 8 ساعت کمتر بخواند (معادل 2 ساعت) و زمانی را که صرفه جویی کرده به دروسی اختصاص دهد که در آن ضعیف تر است و یا نیاز به زمان بیشتری از آنچه در بالا تقریب زده شد می باشد.
خب هر آنچه گفته شد برای کنکور کلیه گروه های آموزشی کاربرد دارد. اگر بخواهیم پا را فراتر بگذاریم این برنامه ریزی متناسب تمامی کسانی است که می خواهند خود را برای یک آزمون بزرگ آماده کنند. حال ما توانسته ایم با یک برنامه ریزی درسی صحیح برای کنکور سرعت مطالعه در تمامی دروس خود را شناسایی کنیم و پس از مقایسه با برنامه ریزی درسی استاندارد برای کنکور تشخیص دهیم در کدام دروس آینده خوبی در انتظار است و برای کدام دروس باید فکر اساسی کرد.
ناگفته نماند برنامه ریزی درسی استاندارد برای کنکور چیزی نیست که اگر در تخمین اولیه مان بتوانیم به آن برسیم فکر کنیم که بسیار عالی عمل کرده ایم و یا اگر نتوانیم به آن برسیم تصور کنیم که فاتحه آن درس را باید خواند! بلکه برنامه ریزی درسی استاندارد برای کنکور صرفا یک خط نشان برای داوطلب است که بداند باید در کدام دروس از همان ابتدا به فکر باشد و در کدام دروس باید وضعیت را همانند روز اول خوب و عالی نگه دارد.
تا اینجای کار در مرحله رسیدن به یک برنامه ریزی درسی صحیح برای کنکور می توان به شناخت خوبی از دروس دست یافت. نباید فراموش کرد در برنامه ریزی درسی برای کنکور وضعیت هر درس با درس دیگر تفاوت دارد و در برنامه ریزی درسی برای کنکور نباید همه درس ها را با یک سنگ محک زد. در ادامه اصول و قواعد کلی برنامه ریزی صحیح را یادآور می شویم.
ما برای کنکور حتما باید یک برنامه ریزی مبحثی داشته باشیم. برنامه ریزی مبحثی کنکور برنامه ریزی ای است که مشخص می کند در انتهای هر هفته یا هرماه باید چه مباحثی را مطالعه کنیم. اینکه برای خود برنامه ریزی درسی هفتگی یا برنامه ریزی درسی ماهانه داشته باشیم که در آن سرفصل دروسی که باید بخوانیم مشخص شده باشد به پیشرفت میان مدت ما کمک بسیاری می کند. در واقع باید هدف گذاری را با همین برنامه ریزی مبحثی کنکور مشخص کرد.
اهمیت برنامه ریزی مبحثی کنکور به حدی است که می توان با یک برنامه ریزی درسی صحیح برای کنکور کلیه مباحث را تا قبل از عید تمام کرد و یا به هفته قبل از کنکور رسید و کوله باری از از درس های ناخوانده! ناگفته نماند که نمی توان بدون درنظر داشتن سرعت مطالعه در هر درس برنامه ریزی مبحثی کنکور مناسبی داشت. باید دقت داشت که برنامه ریزی های مبحثی کنکور را باید با دقت کافی انتخاب کنیم ولی وقتی که انتخاب کردیم دیگر به سختی باید آن را تغییر دهیم و یا دور بزنیم!
ذکر این نکته بسیار ضروری است ک وقتی در برنامه ریزی درسی برای کنکور برای یک ماه هدف های میان مدتی از سر فصل های کتاب مشخص می شود باید بسیار حیاتی باشد که بتوانیم خودمان را به این اهداف برسانیم زیرا شکست در این اهداف به معنی شکست در برنامه ریزی درسی برای کنکور است، البته درصورتی که اتفاقات ناگهانی مانند مریضی یا... پیش نیاید.
برنامه ریزی مبحثی کنکور از این لحاظ بر همگان واجب است که دانش آموز را وادار می کند تا اگر در یک روز کم درس خواند یا به هردلیلی نتوانست به آنچه که از خود انتظار دارد دست یابد در عوض در روزهای دیگر ضعف و یا کم کاری خود را جبران کند. در واقع شما یک ماه یا یک هفته را به عنوان زمانی که برای رسیدن به هدف خود لازم دارید انتخاب کرده اید. پس در برنامه ریزی صحیح برای کنکور منطقی است که کم کاری یک روز خود را باید در روزهای دیگر جبران کنید تا تعادل را برقرار کنیم.
اما بیشتر اوقات دانش آموزان به چیزی فراتر از برنامه ریزی مبحثی نیاز دارند و می خواهند یک برنامه ریزی روزانه برای کنکور که دقیقا کارهای روزانه را مشخص کنند. زیرا سردرگمی ای که دانش آموز در برنامه ریزی روزانه برای کنکور خود دارد منجر می شود روزها پشت سرهم بگذرد و نتواند از پس برنامه ریزی مبحثی بربیاید. حال برای رفع این اشکال چه کنیم؟ چگونه می توانیم یک برنامه ریزی روزانه خوب برای کنکور داشته باشیم؟ آیا اصلا چنین کاری مناسب است؟
در پاسخ باید بگوییم اینکه ما برای خود برنامه ریزی روزانه برای کنکور داشته باشیم بسیار خوب است ولی به چه شکلی؟ آیا باید به صورت مداوم از ابتدای ماه تا انتهای ماه برای تک تک روزها یک برنامه ریزی روزانه برای کنکور بریزیم و انتظار داشته باشیم که تمامی برنامه هایی را که یک ماه قبل نوشته ایم بتوانیم عینا انجام دهیم؟!
چنین کاری اگر غیرممکن نباشد بسیار غیرمنطقی و غیراصولی است. درست است که شما می توانید برنامه ریزی روزانه برای کنکور داشته باشید اما قطعا نمی توان انتظار داشت که اولا این برنامه ریزی روزانه برای کنکور شما و دوست تان شبیه هم باشد و دوما بتوانید اول ماه برای تمامی روزهای ماه برنامه بنویسید و از خود انتظار داشته باشید که بتوانید آن را اجرا کنید.
حال با وجود این مشکلات باید چه کرد؟ چگونه می توان برای خود برنامه ریزی روزانه صحیح کنکور انجام داد. برای پاسخ به این سوال بایستی یک سوال دیگر پرسیده شود! اینکه چه زمانی از روز نسبت به کاهش مطالعه و عقب ماندن از برنامه ریزی مبحثی تان بیشتر از سایر اوقات مطلع هستید؟ پاسخ در یک کلمه نهفته است. شب قبل از همان روز!
در واقع در برنامه ریزی درسی برای کنکور شما هیچ زمانی بهتر از شب قبل از هر روزی نمی توانید وضعیت خود را ارزیابی کنید. اگر امروز بد درس خوانده اید، اگر ساعت مطالعه تان ناکافی بوده است، اگر مهمان برایتان آمده است و اگر به هر دلیلی نتوانسته اید آنطور که از خود انتظار داشته اید درس بخوانید در هیچ زمانی بهتر از ساعات پایانی همان روز نمی توانید برای خود برنامه ریزی درسی صحیح برای فردایتان انجام دهید. در ادامه به مثالی که زده می شود توجه کنید:
فکر کنید دانش آموزی طبق برنامه ریزی مبحثی برای کنکور تجربی باید 4 درس از زیست سال سوم دبیرستان را در طول دو هفته بخواند. پیش فرضبه این صورت است که هفته ای 2 فصل درس بخواند و روزهای یک شنبه و سه شنبه را برای این کار درنظر گرفته است.
امروز ساعات پایانی یک شنبه است و قرار است برای فردای خود برنامه ریزی روزانه کند ولی متاسفانه نتوانسته است امروز آن یک درس از زیست شناسی را که مشخص کرده بود کامل بخواند یا تست ها را نزده است. از آنجایی که در مراحل برنامه ریزی درسی برای کنکور نمی خواهد این کار را برای چندماه بعد بگذارد در نتیجه میخواهد بلافاصله این عقب ماندگی را جبران کند.
بنابراین هیچ زمانی بهتر از فردا یا یا روز بعدش نیست. بدین شکل که دانش آموز در برنامه ریزی درسی صحیح برای کنکور چون امروز را به هر دلیل مطابق انتظار درس نخوانده، باید فردا و پس فردا این اشکال را رفع کند در نتیجه باید مقدار بیشتری درس بخواند یا حتی می تواند زمان خود را مدیریت کند. بدین نحو که اگر یک روز توانسته درسی را زودتر از زمانی که در نظر گرفته است تمام کند، می تواند اشکالات خود را در دروسی که نتوانسته است در روزهای قبل تمام کنید رفع نماید.
پس نتیجه می گیریم برنامه ریزی روزانه برای کنکور زمانی صحیح است که با آگاهی نسبت به وضعیت روزانه صورت پذیرد و هیچ زمانی به اندازه ساعات انتهایی هر روز از شرایط خود آگاه نیستیم. فراموش نشود که برنامه ریزی های روزانه برای کنکور باید در خدمت برنامه ریزی های مبحثی باشد بصورتی که برنامه ریزی روزانه برای کنکور همان قطعات کوچک شده برنامه مبحثی مان باشد.
در ادامه همانطور که توانستیم به ارتباط بین برنامه ریزی روزانه برای کنکور و برنامه ریزی مبحثی پی ببریم می توان به ارتباط بین برنامه ریزی درسی هفتگی برای کنکور و برنامه ریزی درسی ماهانه برای کنکور با برنامه ریزی مبحثی نیز پی برد.
حال توانسته ایم اندکی از بار استرسی که بر روی مان است برداریم. بیشتر اوقات استرسی که برای کنکور داریم ناشی از نداشتن یک برنامه ریزی صحیح برای کنکور است. بی برنامگی موجب درجا زدن و پیشرفت نکردن است و هر دانش آموزی که ببیند در طولانی مدت نتیجه نمی گیرد ناخودآگاه اسیر استرس می شود.
تا به اینجای مقاله اصول کلی برنامه ریزی صحیح برای کنکور را آموختیم. حال بد نیست تعدادی از فوت و فن های برنامه ریزی برای کنکور را گوشزد کنیم تا دانش آموزان و داوطلبان کنکور ۱۴۰۴ بتوانند برنامه بهتری را تدوین کنند:
اگر دانش آموز هستید با توجه به زمانی که دارید در برنامه ریزی روزانه برای کنکور حداکثر 3 درس اختصاصی قرار دهید. فراموش نکنید کیفیت مطالعه قطعا از کمیت مهم تر است.
اگر فارغ التحصیل هستید، به راحتی می توانید در برنامه ریزی روزانه برای کنکور 3 درس اختصاصی مطالعه کنید. ترجیحا به جای آنکه تعداد دروس را اضافه کنید، زمان بیشتری را برای هر درس قرار دهید تا کیفیت بالاتر رود یا می توانید تست دروس اختصاصی هم همان روز بزنید البته به شرطی که فاصله کافی بین درس و تست گذاشته شود.
به عنوان مثال درس عربی جزو دروس تخصصی رشته انسانی است که در برنامه ریزی درسی برای کنکور باید آهسته و پیوسته خوانده شود تا به مرور زمان اسکلت آن درون ذهنتان شکل گیرد. ترجیحا از همان روزهای ابتدایی که درس خواندن برای کنکور را شروع می کنید شبی نیم ساعت الی حداکثر 1 ساعت قواعد عربی را مطالعه کنید.
اگر در برنامه ریزی درسی برای کنکور این کار را هرشب انجام دهید بعد از 3ماه به چنان توانایی ای در قواعد می رسید که به راحتی می توانید تمامی سوالات قواعد و حتی ترجمه را ( با روش حذف گزینه ) پاسخ دهید.
خب آیا با برنامه ریزی ساعتی برای کنکور آشنایی دارید؟ در برنامه ریزی ساعتی برای کنکور، دروس آسان تر را زمانی بخوانید که از لحاظ آمادگی در سطح پایین تری نسبت به ساعات دیگر هستید. زیرا مطالعه دروس دروس آسان برای ما زحمت کمتری نسبت به دروس اختصاصی سخت تر مانند زیست دارند پس در برنامه ریزی ساعتی برای کنکور می توان ساعاتی که آماده تر هستیم دروس اختصاصی دشوارتر را بخوانیم و ساعاتی پایانی درس خواندن روزانه مان را به مطالعه دروسی با مباحث آسان تر بپردازیم.
وقتی برنامه ریزی روزانه برای کنکور را شب قبل انجام می دهیم در واقع می توانیم حتی از پیشرفت خود در روزهای قبل استفاده کرده و با قرار دادن سرفصل های کمتر در روز آینده اصطلاحا به خود جایزه دهیم!
فراموش نکنیم همیشه باید در برنامه ریزی های روزانه برای کنکور و برنامه ریزی مبحثی بدبینانه ترین حالت ممکن را پیش فرض بگیریم. اینگونه اگر هر اتفاق بدی افتاد از قبل پیش بینی کرده بودیم و اگر هم مشکلی پیش نیامد همیشه جلوتر از برنامه خود بوده ایم.
در برنامه ریزی درسی برای کنکور همیشه پیشرفت در ساعات مطالعه را در دستور کار خود قرار دهید زیرا هرچقدر هم که کیفیت درس خواندن شما بالا باشد و برنامه ریزی مدوم داشته باشید درصورت نداشتن ساعت مطالعه کافی نمی توانید به هدف خود برسید.
اینکه از چه تاریخی شروع می کنید یا برنامه ریزی درسی برای کنکور می کنید مهم نیست، مهم این است که از زمان باقیمانده خود به چه نحوی استفاده می کنیم. پس به جای اینکه زمان خود را جهت حذف کردن مطالب از دست بدهیم بهتر است از هر زمان و از هرجایی که فکر می کنیم شروع کنیم. با خیال راحت حداقل تا یک ماه قبل از کنکور وقت داریم که با برنامه ریزی درسی برای کنکور مباحث جدید را مطالعه کنیم.
کارشناسان سامانه مشاوره تحصیلی تلفنی هیوا آماده اند تا اطلاعات لازم در خصوص برنامه ریزی درسی برای کنکور ۱۴۰۴ را از طریق سیستم مشاوره تحصیلی تلفنی هیوا در اختیار متقاضیان قرار دهند. همچنین پیشنهاد می کنیم برای اطلاع از تازه ترین اخبار مربوط به این حوزه عضو کانال تلگرام و صفحه اینستاگرام کنکور سراسری هیوا باشید.
✔️ دروس دارای ضریب بیش تر از اهمیت بالاتری برخوردار بوده و زمان بیش تری برای مطالعه باید در نظر گرفت که در این مقاله به نحوه برنامه ریزی برای کنکور پرداخته شده است.
✔️ بله، برنامه ریزی مبحثی را می توان بر اساس آزمون های آزمایشی یا برنامه کلاسی انجام داد و نحوه این نوع برنامه ریزی به صورت مفصل در متن مقاله ذکر شده است.
✔️ همانطور که در متن مقاله ذکر شد به این علت که از سرعت مطالعه در روزهای آتی اطلاع نداریم باید همین روند را حفظ می کنیم.
برای مشاوره برنامه ریزی کنکور 1404
برای مشاوره برنامه ریزی کنکور 1404
ارتباط با ما
در صورتی که برای مشاوره در تمامی زمینه های ذکر شده در سایت، به دانش چندین ساله ما در این زمینه نیاز داشتید می توانید با شماره تلفن 9099075305 ( تماس با تلفن ثابت از سراسر کشور و به ازای هر دقیقه 180000 ریال ) در ارتباط باشید. همچنین می توانید از طریق فرم ارتباط با ما، پیام ها و انتقادات و پیشنهادات خود را برای ما ارسال نمایید. سایت مشاوره هیوا یک مرکز خصوصی و غیرانتفاعی است و به هیچ ارگان دولتی و خصوصی دیگر اعم از سازمان سنجش ، دانشگاه آزاد و .... هیچگونه وابستگی ندارد.
جهت ارئه انتقادات، پیشنهادات و شکایات با شماره تلفن 54787700-021 تماس حاصل فرمایید.
تمامی حقوق این سایت متعلق به هیوا می باشد ©