هر داوطلب کنکوری پیش از انجام هر کاری حتی درس خواندن باید مدیریت زمان داشته باشد ، آیا با نحوه مدیریت کردن زمان آشنا هستید ؟ از اهمیت مدیریت زمان آگاهی دارید ؟ اگر بتوانید غول مرحله اول کنکور را شکست دهید ، بی شک تمامی مراحل را نیز می توانید با موفقیت پشت سر بگذارید .
فرض کنید در جلسه کنکور هستید و به دلیل کمبود زمان فرصت کافی برای پاسخگویی به سوالاتی که حتی اغلب آن ها را بلد هستید ندارید ! این مشکل از کجا سرچشمه می گیرد ؟ مدیریت زمان از مهم ترین کارهایی است که هر داوطلب کنکور باید در ابتدا شروع کار خود داشته باشد .
در نتیجه می توان گفت فردی که مدیریت زمان داشته باشد نه تنها مشکلی در درس خواندنش پیش نمی آید بلکه در آزمون های آزمایشی و حتی کنکور نیز سوالی باقی نمی ماند که در اثر کمبود وقت موفق به پاسخگویی آن ها نشود .
از مدیریت زمان چه می دانید ؟ آیا تا به حال برای شروع و انجام کارهای خود زمان را مدیریت کرده اید ؟ از تاثیرات مثبت مدیریت زمان چه می دانید ؟ آیا می دانید گام اول برنامه ریزی ، مدیریت زمان می باشد ؟
مدیریت زمان چیست
آیا تا به حال افرادی را دیده اید که با وجود زمان کمی که دارند بیشتر از دیگران به کارهای خود می رسند ؟ یا می توان گفت افرادی هستند که با وجود زمان یکسان نمی توانند به کارهای خود حتی کوچک نیز برسند ؟ تنها دلیل آن فقط و فقط مدیریت زمان و چگونه برنامه ریزی کردن می باشد .
مدیریت زمان فرآیند نظم دادن ، تنظیم و چگونگی تقسیم زمان برای انجام فعالیت های روزمره ، کاری ، تحصیلی و غیره فرد می باشد . در واقع مدیریت زمان این امکان را فراهم می کند تا بتوانید هوشمندانه تر کار کنید نه سخت و پیچیده تر .
از جمله مزایای مدیریت زمان می توان به کاهش اضطراب و استرس ، پیشرفت و در نتیجه موفقیت در حرفه خود ، بهره وری و کارآیی بیشتر ، فراهم شدن فرصت های بیشتر برای موفقیت و پیشرفت و در نتیجه رسیدن به هدف مورد نظر اشاره کرد .
از تکنیک های مدیریت زمان چه می دانید
شما کنکوری ها نیز همیشه استرس وقت را دارید ؟ به دلیل اضطراب زمان باقی مانده تا کنکور نمی توانید به درستی درس بخوانید ؟ مدام زیر فشار والدین و دیگران هستید ؟ دیگر نگران نباشید ، می توانید با تکنیک های مدیریت زمان که در ادامه بیان خواهیم کرد ، استرس هایتان را از بین ببرید .
- هنگام مطالعه عوامل مزاحم را حذف کنید
چگونه درس می خوانید ؟ آیا اتاق شخصی برای درس خواندن دارید ؟ زمانی که درس می خوانید تلویزیون خانه شما روشن است ؟ هنگام درس خواندن تلفن همراه شما کجاست ؟
موارد ذکر شده می تواند از عوامل بروز مزاحمت و افزایش زمان درس خواندن شما باشد . تا به حال فکر کرده اید که عوامل ذکر شده بازدهی مطالعه را کاهش می دهند ؟ اما چاره چیست و چه کار باید انجام دهید ؟
زمانی که تصمیم به مطالعه گرفتید تلویزیون را خاموش کرده و تلفن همراه خود را در جای دیگری که از شما دور باشد قرار دهید . اگر با افراد دیگری زندگی می کنید حتما هنگام مطالعه در یک اتاق جداگانه باشید و درس بخوانید .
- تقویم روزانه درست کنید
شما برای یک روز چگونه برنامه ریزی می کنید ؟ آیا برای خود مشخص می کنید که چه کارهایی را باید انجام دهید ؟ می توانید برای انجام امور روزانه خود تقویم درست کنید ، به طور مثال تمام کارهایی را که نیاز است در روز انجام دهید را مشخص کرده و در تقویم وارد کنید .
در موارد دقیق و حساس تر حتی می توانید زمان انجام فعالیت های خود اعم از کاری و تحصیلی را مشخص کرده و توسط یادآورهایی که به طور اتوماتیک در گوشی تان تنظیم کرده اید ، این زمان های مشخص شده را به شما گوشزد کنند .
- خودتان را مجبور به انجام برنامه تان کنید
شاید تا به حال تجربه کرده باشید که یک برنامه ایده آل برای خود تنظیم کرده اما در به اجرا درآوردن برنامه موفق نشده اید . مشکل از کجاست ؟ آیا اشکال از نحوه برنامه ریزی کردن شما می باشد ؟ بله درسته ! تنها نوشتن یک برنامه ایده آل کافی نیست باید بتوانید آن را عملی کنید .
شما ملزم به نوشتن برنامه ای هستید که با روحیات ، عادات ، زمان خواب ، استراحت و غیره شما هماهنگی داشته باشد ، در غیر اینصورت برنامه تنظیم شده بی نتیجه خواهد بود . البته لازم به ذکر است بدانید که برای گرفتن نتیجه بهتر از برنامه خود نیاز به زمان و تمرکز دارید و سعی کنید خودتان را مجبور به انجام برنامه کنید .
- سعی کنید صبح ها زود بیدار شوید
شاید فکر کنید که صبح بیدار شدن سخت است و نمی توانید از خواب خود بگذرید اما شاید از جمله کسانی باشید که صبح هنگام توانایی بیشتری برای درس خواندن داشته و بهتر مفاهیم را متوجه می شوند ؛ در نتیجه می توانید امتحان کنید که از جمله کدام افراد هستید .
البته می توان گفت اغلب افراد در صبح ها کارآیی بیشتری دارند ، کسانی که صبح ها حتی نیم ساعت زودتر از دیگران بیدار می شوند زمان بیشتری برای مطالعه داشته و یا حتی می توانند در این زمان به کارهای شخصی خود نیز برسند .
- کوتاه استراحت کنید
از جمله نکات مهمی که در برنامه ریزی باید به آن توجه کنید ، زمان های استراحت شما می باشد ؛ برنامه بدون زنگ تفریح بی نتیجه خواهد بود . برای هر کدام از برنامه های روزانه خود ، زنگ استراحت 10 الی 15 دقیقه ای در نظر گرفته و بیشتر از آن استراحت نکنید .
می توانید از زنگ های تفریحی که دارید نهایت استفاده را ببرید ، از جمله کارهای مثبتی که می توانید در زمان استراحت خود انجام دهید می توان به انجام حرکات کششی ، خوردن تغذیه مقوی ، پیاده روی ، گوش دادن به موسیقی دلخواهتان و غیره اشاره کرد .
موارد گفته شده در مدیریت زمان کنکور شاید ساده به نظر برسند اما کمتر کسانی هستند که در عملی کردن برنامه خود موفق می شوند . تا به حال برنامه ریزی کرده اید ؟ آیا همیشه در برنامه خود موفق بوده اید ؟ علت شکست در برنامه ریزی خود را چه می دانید ؟
منبع : سایت چطور و مشاورانه