کارمندان یکی از عوامل مهم در پیشرفت و موفقیت های یک شرکت است ، اما شرکتی که بدون هیچ ایده و خلاقیتی به فعالیت روزمره خود ادامه دهد به دستاوردهای روز دنیا دست پیدا می کند و در نتیجه از دیگر شرکت های هم رده خود عقب می ماند .
خلاقیت به معنای ابداع و تولید چیزی جدید و ارزشمند است که همچنین در هنگام مشکلات نیز خلاقیت به معنای مهارت یافتن راه حل جدید است .
خلاقیت عملکرد ذاتی ذهن است و همچنین می توان گفت همه انسان ها به طور ذاتی خلاق هستند و تنها لازم است یک نیروی درونی به شما کمک کند تا بتوانید از توانایی های خود استفاده کنید . الگوهایی رفتاری برای افزایش خلاقیت در پیرامون شما قرار دارد که در زندگی نگاه شما را تغییر می دهند و به نوعی شما را برای رسیدن به موفقیت و ابداع ایده جدید سوق می دهند .
اگر شما به این باور برسید خلاقیت یک ویژگی مختص یک انسان نیست و یک مهارت است ، می توانید برای پیشرفت خود تلاش کنید و به دنبال راه هایی برای شکوفایی خلاقیت خود باشید . در نتیجه می توان گفت برای استفاده از مهارت های کارمندان خود باید به آن ها کمک کنید تا خلاقیت های درونی خود را شکوفا کنند و برای پیشرفت شرکت از آن استفاده کنند .
1 - برنامه های تفریحی
روزهایی را در سال برای تفریح کارمندان خود در نظر بگیرید ، این برنامه های تفریحی نیازی نیست پر زرق و برق یا مجلل باشد ؛ به طور مثال اگر کارمندان را برای یک روز به سینما ، مکان های ورزشی یا غیره ببرید به شکوفایی خلاقیت آن ها کمک می کند .
همین که مدت کوتاهی کارمندان از محیط شرکت که برای آن ها خسته کننده و تکراری شده است دور باشند به آن ها کمک می کند دید آن ها نسبت به مسائل و اتفاقاتی که در پیرامون آن ها رخ می دهد باز شود .
همچنین می توان گفت تفریح و سرگرمی باعث می شود افراد با یکدیگر به خوبی ارتباط برقرار کنند و گاهی نیز از ایده های یکدیگر در جهت پیشرفت شرکت یا سازمان استفاده کنند .
2 - ایجاد ارتباط بیشتر بین کارمندان
همانطور که می دانید در یک سازمان یا شرکت ، هر فردی کار خود را انجام می دهد و مشغول وظایفی است که به او سپرده اند . در زمان کاری اغلب کارمندان با یکدیگر صحبت نمی کنند و هیچکس مزاحم کار دیگری نمی شود به همین دلیل نیز ارتباط آن ها بسیار کم است .
اما اگر روزی در هفته را به این اختصاص دهید که کارمندان با یکدیگر صحبت کنند ، آن ها از وظایف و نحوه کار یکدیگر با خبر می شوند در نتیجه می توانند با هم فکری یکدیگر به دستاوردهایی جدیدی دست پیدا کنند .
3 - ایجاد راه هایی برای کسب تجربه های جدید
مدیر یک بخش باید کارمندان را تشویق کند که تجربه های جدیدی را کسب کنند . به طور مثال به آن ها بگویید این هفته برای نوشتن ایده های خود از قلم و کاغذ به جای کامپیوتر یا تلفن همراه استفاده کنید . کارمندان اگر به جای صفحه نمایشگر از دفترچه یادداشت برای نوشتن ایده های خود استفاده کنند اساس و پایه ایده های آن ها نیز تغییر می کند .
پس از نوشتن ایده های خودشان در برگه آن ها را تشویق کنید نظرات جدید خود را در مقابل دید خود روی میز بچسبانند ؛ که از ایده هایی که به ذهشان رسیده است بتوانند استفاده کنند و بهره ببرند .
4 - قدردانی حتی در صورت عدم موفقیت
افرادی که ریسک پذیر باشند از شکست های خود درس می گیرند و تجربه کسب می کنند در نتیجه به موفقیت های شغلی بیشتری می رسند ، بهتر است که رویکرد در محیط کاری به این صورت باشد که افراد موقعیت برای ابداع یا ریسک کردن را داشته باشند .
در نتیجه مدیر باید از ایده های جدید استقبال کند تا افراد زمینه ای برای شکوفایی و رشد خلاقیت های خود داشته باشند حتی لازم به ذکر است که اگر ایده کارمندتان ناموفق بوده است و به نتیجه مطلوب خود نرسیده اید او را سرزنش نکنید حتی می توانید از او برای تلاش هایش قدردانی نیز کنید .
5 - اجازه ریسک برای موفقیت های بعدی
همانطور که می دانید شکست ، مقدمه پیروزی است . گاهی یک پروژه موفقیت آمیز است و گاهی نیز نتیجه شکست خواهد بود . ناموفق بودن در طول مسیر پیشرفت نباید باعث عقب نشینی کارمندان شود به همین دلیل کارمندان خود را برای شکست سرزنش نکنید .
کارمندان خود را برای روحیه ریسک پذیری و خلاق بودن تشویق کنید و قدردان تلاش آن ها باشید حتی در صورت شکست از آن ها قدردانی کنید . گاهی ممکن است به هدفی که انتظار آن را می کشیدیم نرسیم اما در عوض تجربه ارزشمندی است برای پیشرفت کاری ما .
مطالب گفته شده طرز فکری است که کارمندان باید داشته باشند که یکی از راهکارها برای به وجود آوردن این طرز فکر ، تشویق مدیر است برای ارائه ایده های جدید کارمندان و همچنین تشویق آن ها برای انجام دادن پروژه های جانبی است .
گاه ممکن است اغلب این پروژه ها به شکست ختم شود اما همین تجربه های کسب شده در این راه نهایتا منجر به دستیابی به موفقیت های بزرگ می شود .
تصمیم گیری
در نتیجه می توان گفت در صورتی که مدیر فردی ریسک پذیر باشد باعث شکوفایی خلاقیت کارمندان خواهد شد ، مدیر برای پیشرفت سازمان خود می تواند برای همکاران بستری برای ابداع و خلاقیت فراهم کند در نتیجه همانطور که گفتیم به آن ها اجازه ریسک کردن و حتی شکست دهید ، آن ها را از راهی که می روند دلسرد نکنید .
همانطور که گفتیم کارمندان را در محیطی غیر از محیط کار در کنار یکدیگر قرار دهید ، این روش علاوه بر ایجاد آرامش و آسودگی خاطر کارمندان باعث خلاقیت در آن ها می شود و همچنین چشم انداز جدید برای آینده کاری خود پیدا می کنند .