بی شک فردی که تصمیم به کارآفرینی گرفته در یک مسیر پر فراز و نشیب قدم گذاشته ؛ مدیر و یا کارآفرین ها از مجموعه ای مهارت های رهبری برخوردار بوده که بی شک بسیاری از افراد این مهارت ها را ندارند .
کارآفرینان در مسیری قدم گذاشته که افراد کمی این مسیر را انتخاب خواهند کرد ؛ به همین دلیل نیز از آن ها انتظار بیشتری باید داشت . گاهی کارآفرینان تمام قواعد را زیر پا گذاشته و حتی ممکن است طبق قواعد خود پیش روند .
یک کارآفرین و یا مدیر موفق دائم در حال تلاش بوده و دست از تلاش برنمی دارد . همواره انعطاف پذیر بوده و همچنین پیشرفت خود را با تجربه های مختلف و همچنین شکست خوردن می بیند ؛ این دیدگاه سبب خواهد شد تا وی به سرعت چالش ها را زیر پا بگذارد .
معرفی مهارت های مورد نیاز یک مدیر
همان طور که گفتیم از یک مدیر در هر زمینه ای انتظار بیشتری رفته و لازم است تا مدیران این مهم را درک کنند . آن ها به دلیل قدم گذاشتن در یک مسیری که کمتر کسی آن را انتخاب می کند لازم است تا مهارت های زیر را داشته باشند :
آمادگی روبرو شدن با مشکلات
افرادی که تصمیم به راه اندازی یک کسب و کار گرفته ممکن است در تمامی مراحل با چالش ها و همچنین مشکلات بسیاری مواجه شوند که مجبور هستند آن ها را پشت سر بگذارند . دنیای کسب و کار دنیایی پر از مشکلات ، چالش ها و همچنین تجربه های بسیار می باشد .
در واقع یک مدیر موفق در هنگام مشکلات باید بتواند خود را به سرعت با شرایط جدید سازگار کند ؛ همچنین لازم است بدانید که زمانی که یک مدیر دچار اضطراب و دلهره باشد ، بی شک کارمندان و اطرافیان او نیز این حس را خواهند داشت .
در صورتی که یک مدیر توانایی سازگاری با شرایط جدید را نداشته و مشکل را حل نکند ؛ بی شک دچار شکست خواهد شد . در نتیجه با تجزیه و تحلیل داده ها آشنا بوده و بتوانید به سرعت خودتان را با وضعیت جدید هماهنگ کنید .
توانایی در نوآوری و خلق کردن
افرادی که توانایی خلق کردن آثار جدید را داشته باشند ، بی شک در ایده پردازی نیز بسیار موفق خواهند بود ؛ به همین دلیل می توان گفت رهبران و یا کارآفرینان دارای مجموعه ای از مهارت های پنهان بوده ؛ ایده پردازی و خلاقیت پنهان آن ها تنها به دلیل ویژگی برون گرایی آن ها می باشد .
در واقع این گونه رهبران همان هایی هستند که دیگر افراد توانایی مدیریت آن ها را نداشته و به آن ها ویژگی سرکش را داده اند . سرکش بودن یک مدیر به هیچ وجه ویژگی بدی نبوده ؛ یک مدیر و یا کارآفرین باید سرکش باشد تا بتواند دیگران را نیز رهبری کند .
در اینجا سرکش به معنای کسی می باشد که کارها را با شیوه و عقاید خود رهبری کند ؛ این افراد توانایی ایده پردازی داشته و همچنین می توانند مسائل را از دیدگاه های مختلفی بررسی کنند .
پذیرش فراز و نشیب های شغلی
افرادی که تصمیم به راه اندازی یک کسب و کار جدید گرفته و یا یک مدیر همواره باید پذیرای فراز و نشیب های شغلی باشد . آن ها حتی در وخیم ترین شرایط نیز خونسردی خود را حفظ کرده و با بررسی شرایط مختلف تنها به دنبال راه حل و چاره اندیشی هستند .
کارآفرینان همواره خود را در معرض خطرات ، ریسک ها و همچنین تجربیات جدید قرار می دهند ؛ که این روحیه ریسک پذیری یکی از ویژگی هایی بوده که آن ها را به موفقیت می رساند . همچنین لازم است بدانید که آن ها هیچ مخاطره های را بدون سبک و سنگین کردن نمی پذیرند .
مدیران موفق تفکری ساختار شکن داشته و تنها اهدافی را انتخاب خواهند کرد که درصد شکست در آن بیشتر از موفقیت می باشد . به همین دلیل این مدیران و یا کارآفرینان موفق همواره به دنبال کسب تجربه و آموختن شیوه های جدید مدیریت هستند .
در واقع اگر فردی تصمیم به راه اندازی یک کسب و کار کوچک نیز داشته باشد ، لازم است تا خود را برای رویارویی با چالش ها و تغییرات مختلف آماده کرده و همچنین روحیه سازگار پذیری خود را نیز تقویت کند .
درس گرفتن از تجربه های گوناگون
برخی از رهبران تنها به دنبال ریسک پذیری و کسب تجربه بوده ؛ اما این روش مناسبی نبوده ، در واقع درس گرفتن از این تجربه می باشد که حائز اهمیت است . لازم است بدانید که بازخورد گرفتن مداوم و همچنین بررسی تجزیه و تحلیل این بازخوردها می باشد که سبب می شود فرد تجربه های بسیاری کسب کند .
تجزیه تحلیل تجربه و همچنین اشتباهات فرد سبب خواهد شد تا نقاط قوت شما افزایش و نقاط ضعفتان کاهش پیدا کنند . یک مدیر ناموفق نشان می دهد که اشتباهی نداشته و به درستی حرکت می کند ؛ که در واقع این طرز فکر نشانه ای از شکست می باشد .
گاهی ممکن است یک مدیر اعتماد به نفس و گستاخی را اشتباه گرفته و همین سبب موفقیت و یا عدم موفقیت او شود . لازم است بدانید که اعتماد به نفس سبب رونق کسب و کار شده و گستاخی یک مدیر منجر به شکست او خواهد شد .
یک مدیر باید گوش شنوا داشته تا نه تنها نظرات دیگران را بشنود بلکه برای حل آن ها چاره بیاندیشد . مدیران بسیاری وجود دارند که نظرات مختلف را شنیده و نسبت به آن ها بی اهمیت هستند ؛ که این شیوه مدیریتی بسیار غلط است .
کلام آخر
پیش از آنکه تصمیم به راه اندازی یک کسب و کار جدید بگیرید ؛ ابتدا تمامی جوانب آن را بررسی کرده و سپس اقدام کنید . کارآفرینی با چالش های بسیاری همراه بوده که در صورت عدم سازگاری با آن ها به سرعت شکست خواهید خورد .
یک مدیر موفق علاوه بر اینکه بر اساس نظرات خود رو به جلو حرکت می کند بلکه به نظرات ، انتقادات و همچنین تجربه های دیگران نیز اهمیت خواهد داد ؛ پس هیچگاه اطرافیان خود را نادیده نگیرید .