گاهی ممکن است از موفقیت دیگران ناراحت شویم ، گاهی خوش حالی دیگران باعث ناراحتی ما می شود ، گاهی ترجیح می دهیم که به جای دیگران باشیم ، گاهی تنها موقعیت افراد موفق می تواند حال ما را دگرگون کند .
شاید تا به حال نمی دانستید که حس حسادت در وجود شما قرار دارد ، زیرا بسیاری از افراد فکر می کنند فقط دیگران حس حسودی را دارند . این حس را می توان کنترل کرد اما در برخی مواقع که فرد توانایی کنترل احساسات خود را ندارد ، حسادت منجر به افسردگی می شود .
در نتیجه هر زمانی که فرد کسی را از خودش زیبا تر و یا کسی را که موقعیت اجتماعی او بالاتر است و یا کسی که توانایی های بیشتری دارد را ببیند . حال او دگرگون شده و باعث ناراحتی او می شود در نتیجه فرد عذاب خواهد کشید .
تعریف حسادت
حسادت ، حسی است که از دوران کودکی در انسان شکل می گیرد . در ابتدا اگر کودک به کسی حسادت کند متوجه تغییر رفتار یا ناراحتی خود نمی شود و نمی داند که این حس از کجا ریشه دارد . اما در بزرگسالی افراد با شناخت این حس و با آگاهی به دیگران حسودی می کنند .
انتظار می رود که فرد پس از آنکه از این حس درونی خود آگاهی پیدا کرد ، آن را درمان کند و اجازه ندهد که این حس در او بیشتر شود . حسادت باعث می شود خود فرد نتواند به طور عادی به زندگی روزمره خود بپردازد و مدام در حال عذاب کشیدن است .
حسادت می تواند آرزوی از دست دادن نعمت شخصی دیگر نیز باشد . زیرا شخص حسود نمی تواند خوشبختی ، موفقیت و پیشرفت دیگران را ببیند در نتیجه آرزو می کند فرد آن نعمت را از دست دهد . این نعمت می تواند در زمینه های موقعیت اجتماعی ، درسی ، مالی یا تحصیلی باشد .
همانطور که گفتیم حسادت خود فرد حسود را اذیت می کند و در نتیجه باعث نا امیدی ، ناتوانی و حس کمبود نسبت به دیگران می شود . گاهی افراد به این دلیل حسادت می کنند که می ترسند موفقیت افراد در زمینه های مختلف سدی است برای رسیدن آن ها به خوشبختی . اغلب حس می کنند موقعیت های اجتماعی دیگر افراد ، موقعیت و موفقیت آن ها را به خطر می اندازد .
دیگر مشکل افراد حسود این است که آن ها تنها ظاهر زندگی افراد را می بینند و از باطن و حقیقت زندگی آن ها بی خبرند . زیرا اغلب ظاهر زندگی افراد زیبا به نظر می رسد و شخص حسود تنها این زیبایی ها را در نظر می گیرد و به مشکلات آن ها توجهی نمی کند .
راه کارهای درمان حسادت
همانطور که گفتیم اگر حس حسادت درمان نشود ممکن است باعث افسردگی فرد شده و در نتیجه او را مورد آزار و اذیت بسیار قرار می دهد . در ادامه راه کارهای درمان حسادت را بیان خواهیم کرد .
- در موقعیت های عذاب آور لبخند بزنید
گاهی ممکن است در موقعیت هایی قرار بگیرید که حس حسادت به سراغ شما بیاید و باعث شود شما دچار عذاب شوید . در این زمان می توانید برای حفظ روابط دوستانه خود با دیگران و شخصیت خود لبخند بزنید و احساسات خود را بروز ندهید تا از حس حسادت شما فروکش کند .
- در موقعیت هایی که باعث برانگیختگی حسادت شما می شود ، قرار نگیرید
شما اغلب در برخی از موقع و در زمان های خاص دچار حسادت می شوید . بنابراین توصیه می کنیم در محل هایی که ممکن است شما فکر کنید دیگر افراد نسبت به شما برتری دارند و باعث اذیت شما می شود ، قرار نگیرید .
- بی اعتمادی می تواند باعث حسودی شود
گاهی ممکن است شما نسبت به دوستان و آشنایان خود بی اعتماد شوید و نتوانید موقعیت و موفقیت آن ها را درک کنید . در نتیجه لازم است بدانید که یکی از راه کارهای درمان حسادت ، بخشش دیگران است . در مواقعی نیز ممکن است شما اصلا طرف مقابل را نشناسید به همین دلیل نسبت به او حسودی می کنید پس می توان گفت شناخت طرف مقابل نیز مهم است .
- افکار مثبت می تواند حسادت را درمان کند
افکار منفی را از خود دور کنید و بر افکار مثبت ذهن خود تمرکز کنید . می توان گفت یکی از راه کارهای رهایی از حسادت ، داشتن افکار مثبت و مثبت اندیشی است . حسادت ، تهمت ، شک و دیگر اختلالات روانی نه تنها باعث آزار و اذیت فرد می شود بلکه باعث آسیب دیگران نیز می شود .
سعی کنید به خاطر تمام نعمت هایی که دارید سپاسگذار باشید ، از اتفاقات کوچک زندگی خود لذت ببرید ، توانایی ها و استعداد های خود را شناسایی کرده و در جهت رشد آن ها تلاش کنید .
- خودتان تعیین کننده حال خوب خود باشید
سعی کنید با دیگران در حد تعادل ارتباط برقرار کنید . این شما هستید که می توانید دلیل حال خوب یا بد خود باشید به این دلیل که اگر روابط خود با دیگران را کاهش دهید و وابسته شخص یا چیزی نباشید ، می توانید شاد زندگی کنید و محیط پیرامون نمی تواند تاثیر منفی روی حال شما بگذارد .
- اعتماد به نفس داشته باشید
داشتن اعتماد به نفس می تواند یکی از راه کارهای مهم برای جلوگیری از حسادت باشد . سعی کنید از استعداد و توانایی های خود آگاه شوید ، خودتان را با دیگران مقایسه نکنید یا تنها ظاهر زندگی دیگران را نگاه نکنید .
همانطور که گفتیم ممکن است این کمبود اعتماد به نفس از ترس نیز ناشی شود . اگر شما همیشه ترس از دست دادن کسی یا چیزی را داشته باشید ، اعتماد به نفس شما نیز کاهش پیدا می کند و اقدام به حسودی می کنید .
- خودخواهانه رفتار نکنید
اغلب افراد حسود ، خودخواه نیز هستند . افراد خود خواه زیاده خواه هستند و سطح توقع بالایی نیز دارند ، آن ها همه چیز را برای خود می خواهند یا حس مالکیت نسبت به برخی از افراد دارند . برای درمان حسادت باید به این نکته توجه کنید که همه افراد در زندگی مشکلاتی را دارند و نباید از آن ها بیش از حد انتظار داشته باشید .
- علاقه بسیار منجر به حسادت می شود
سعی کنید در روابط دوستانه یا زناشویی خود اعتدال برقرار کنید . زیرا هر دو نفر که بیش از اندازه به یکدیگر علاقه دارند نسبت به رفتار ، صحبت و واکنش های یکدیگر حساس می شوند و باعث حسودی آن ها می شود . در نتیجه می توان گفت در روابط خود زیاده روی نکنید و مرز های مشخصی را تعیین کنید تا دچار سوتفاهم یا حسادت نشوید .
ممکن است این اصطلاح را شنیده باشید که حسادت رفیق از رقابت رقیب خطرناک تره ، این موضوع به خطرناک بودن این حس اشاره می کند . آیا شما حسادت دارید ، آیا به فکر درمان حس حسادت خود هستید ؟
منبع : سایت بیتوته