طبق رای دیوان عدالت اداری ، بند " ج " دفترچه ثبت نام کنکور سراسری 96 که به محرومیت داوطلبانی که دوبار روزانه پذیرفته شده اند اشاره دارد ، باطل اعلام شد .
برای مشاوره شرایط رفع محرومیت از کنکور سراسری
از طریق تلفن ثابت در سراسر کشور با شماره های زیر تماس بگیرید
تماس با شماره ۹۰۹۹۰۷۱۷۸۹ از کل کشور
تماس با شماره ۹۰۹۲۳۰۵۸۸۰ از استان تهران
پاسخگویی از ۸ صبح تا ۱ شب حتی ایام تعطیل
درصورت عدم دسترسی به تلفن ثابت یا استفاده از کد تخفیف کلیک کنید .
طبق رای دیوان عدالت اداری ، بند " ج " دفترچه ثبت نام کنکور سراسری 96 که به محرومیت داوطلبانی که دوبار روزانه پذیرفته شده اند اشاره دارد ، باطل اعلام شد .
هیأت عمومی دیوان عدالت اداری بند « ج » دفترچه شماره ( ۱ ) راهنمای ثبتنام و شرکت در کنکور سراسری سال ۱۳۹۶ دانشگاه ها و مؤسسات عالی سازمان سنجش آموزش کشور را غیر قانونی دانست و آن را ابطال کرد .
به گزارش ایسنا، در گردشکار این پرونده آمده است:
شاکی به موجب داد خواستی ابطال بند ( ج ) دفترچه شماره ۱ راهنمای ثبت نام و شرکت در آزمون سراسری سال ۱۳۹۶ دانشگاهها و موسسات عالی سازمان سنجش آموزش کشور را خواستار شده و در جهت تبیین خواسته اعلام کرده است که :
« الف ) نظر به اینکه قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران با تثبیت قاعده تفکیک و استقلال قوای مقننه ، مجریه و قضاییه از یکدیگر وضع قانون در عموم مسائل را به شرح دو اصل ۵۸ و ۷۱ به مجلس شورای اسلامی و در حد مقرر در اصل ۱۱۲ به مجمع تشخیص مصلحت نظام اختصاص داده است اطلاق قانون یا تعمیم مطلق وجوه ممیزه آن به مقررات موضوعه سایر واحدهای دولتی از جمله مصوبات شورای عالی انقلاب فرهنگی مبنای حقوقی و وجاهت قانونی ندارد، لذا مصوبات شورای عالی انقلاب فرهنگی نمی تواند توسط سازمان سنجش آموزش کشور در امر توزیع عادلانه فرصتها و بهره مندی داوطلبان آزمون سراسری کشور از حق تحصیل ، مورد استناد قرار گیرد . لکن بند « ج » دفترچه ثبت نام کنکور سراسری سال ۱۳۹۶ با استناد به مصوبه جلسه مورخ ۱۳۶۲/۱۲/۶ شورای عالی انقلاب فرهنگی ( ستاد انقلاب فرهنگی وقت ) حق شرکت طیفی از داوطلبان را در این آزمون سلب می کند که این ممانعت اساس حقوقی نداشته و استناد به خارج از قانون می باشد ، لذا بند فوق الذکر خلاف قانون اساسی کشور است .
ب ) مطابق بند « ج » دفترچه شماره یک راهنمای ثبت نام و شرکت در آزمون سراسری سال ۱۳۹۶ « افرادی که از سال تحصیلی ۱۳۶۴ ـ۱۳۶۳ به بعد دو نوبت در آزمونهای ورودی رشته های تحصیلی متمرکز و یا نیمه متمرکز ( دورههای روزانه ) پذیرفته شده باشند ، حق ثبتنام در آزمون سراسری سال ۱۳۹۶ را نخواهد داشت . » عبارت « پذیرفته شده باشند » به منزله « استفاده » حتمی داوطلب از حق آموزش رایگان نیست زیرا ممکن است فرد پس از پذیرفته شدن در آزمون سراسری ، بنا به حوادث و شرایط قادر به ثبتنام در دانشگاه نباشد ( مثلاً به علت عدم موفقیت در اخذ مدرک پیشدانشگاهی تا پایان شهریور ماه سال برگزاری کنکور ) ، از دانشگاه اخراج گشته و یا از ادامه تحصیل انصراف داده باشد . در چنین مواردی فرد علی رغم قبولی در آزمون سراسری ، از حق تحصیل با استفاده از امکانات دولتی محروم می شود .
ج ) اینجانب در آزمون سراسری سال ۱۳۸۶ در رشته فیزیک در مقطع کارشناسی دانشگاه ارومیه در دوره روزانه پذیرفته شده لکن بنا به مشکلات شخصی از ادامه تحصیل منصرف شده و انصراف خود را تسلیم دانشگاه مربوطه کرده و همچنین هزینه استفاده از آموزش رایگان و خسارت ناشی از انصراف از تحصیل را مطابق ضمایم ارسالی پرداخت نموده ام . سپس در آزمون سراسری سال ۱۳۹۰ در مقطع کارشناسی فیزیوتراپی دانشگاه علوم پزشکی تبریز پذیرفته شده و در سال ۱۳۹۴ موفق به اخذ مدرک کارشناسی فیزیوتراپی با استفاده از امکانات دولتی شده ام . به عبارتی دیگر بنده دو بار در آزمون سراسری در دورههای روزانه پذیرفته شده ام ، لکن در بار اول انصراف داده هزینه مربوطه را پرداخت نموده ام و در بار دوم موفق به فارغ التحصیلی در مقطع کارشناسی شده ام . حتی در صورت احتساب سنوات تحصیلی بنده در دانشگاه ارومیه ( ۳ سال ) ، در مجموع ۷ سال در دانشگاه دولتی تحصیل نموده ام . اینجانب با توجه به بند « ج » دفترچه شماره یک راهنمای ثبت نام و شرکت در آزمون سراسری سال ۱۳۹۶ را ندارم . این در حالی است که طبق بند « و » دفترچه فوق الذکر داوطلبانی که با استفاده از امکانات دولتی در مقطع کارشناسی فارغ التحصیل شدهاند می توانند در رشته های دکتری عمومی گروه آموزش پزشکی ( مقاطع بالاتر ) با استفاده از امکانات دولتی و به صورت رایگان مشغول به تحصیل شوند که در این صورت حداقل ۱۱ سال در دانشگاه دولتی مشغول به تحصیل خواهند شد . با توجه به عرایض فوق ، بند « ج » دفترچه شماره یک راهنمای ثبت نام و شرکت در آزمون سراسری سال ۱۳۹۶ مصداق بی عدالتی در زمینه ایجاد فرصت برابر تحصیل با استفاده از امکانات دولتی در مقاطع بالاتر بوده و مغایر با ماده ۷ لایحه قانونی اصلاح مواد ۷ و ۸ قانون تامین وسایل و امکانات تحصیل اطفال و جوانان ایرانی مصوب سال ۱۳۵۸ و اصل ۳۰ قانون اساسی و به لحاظ رعایت عدل و قسط برخلاف بند ۶ اصل ۲ و بند ۹ اصل ۳ قانون اساسی است . »
متن مقرره مورد اعتراض به قرار زیر است :
« ج ) بر اساس مصوبه جلسه مورخ ۱۳۶۲/۱۲/۶ شورای عالی انقلاب فرهنگی ( ستاد انقلاب فرهنگی وقت ) ، متقاضیانی که از سال تحصیلی ۱۳۶۴ ـ ۱۳۶۳ به بعد، دو نوبت در آزمون های ورودی ( دوره های روزانه ) رشته های تحصیلی متمرکز و یا نیمه متمرکز پذیرفته شده باشند ، حق ثبت نام در آزمون سراسری سال ۱۳۹۶ را نخواهند داشت . »
در پاسخ به شکایت مذکور ، مدیرکل دفتر ریاست ، روابط عمومی و امور بین الملل سازمان سنجش کشور به موجب لایحه شماره ۷۷۸۵۷/د ـ۱۳۹۶/۹/۲۶ توضیح داده است که :
« مدیر محترم دفتر هیأت عمومی دیوان عدالت اداری
با سلام :
احتراماً، بازگشت به کلاسه پرونده شماره ۵۹۶/۹۶ ـ ۱۳۹۶/۸/۲۰ در خصوص درخواست آقای شاهین جعفرپور به طرفیت سازمان سنجش آموزش کشور با عنوان « ابطال بند ( ج ) دفترچه راهنمای ثبت نام و شرکت در آزمون سراسری سال ۱۳۹۶ دانشگاه ها و موسسات آموزش عالی کشور » به استحضار می رساند ، طبق بند « ج » صفحه ۵ دفترچه راهنمای ثبت نام و شرکت در آزمون سراسری سال ۱۳۹۶ متقاضیانی که از سال تحصیلی ۱۳۶۴ ـ ۱۳۶۳ به بعد دو نوبت در آزمونهای ورودی ( دورههای روزانه ) رشته های تحصیلی متمرکز و یا نیمه متمرکز پذیرفته شده باشند ، حق ثبت نام در آزمونهای سراسری سال ۱۳۹۶ را نخواهند داشت . تذکر مذکور مصوبه جلسه مورخ ۱۳۶۲/۱۲/۶ شورای عالی انقلاب فرهنگی ( ستاد انقلاب فرهنگی وقت ) می باشد که از کنکور سراسری سال ۱۳۶۴ تا کنون در کلیه دفترچه های راهنمای ثبت نام آزمون های سراسری درج می شود . علیهذا شاکی مدعی اند این ممانعت اساس حقوقی ندارد و خلاف قانون اساسی است. در پاسخ به اظهارات مشارالیه :
اولاً : مصوبات شورای عالی انقلاب فرهنگی از سوی هیأت عمومی دیوان عدالت اداری قابل ابطال نمی باشد . ثانیاً : سازمان سنجش آموزش کشور به عنوان یک دستگاه اجرایی صرفاً مجری مصوبات شورا و مجلس شورای اسلامی و سایر دستگاه های ذیصلاح می باشد و از سال ۱۳۶۴ تا کنون بر اساس مصوبه مارالذکر هر داوطلبی که در کنکور سراسری ۲ مرتبه در دوره روزانه پذیرفته شده باشد فارغ از اینکه در کد محل قبولی ثبت نام کرده یا نکرده باشد ( به دلیل محدودیت ظرفیت پذیرش در دوره روزانه ) دیگر حق ثبت نام در آزمون سراسری را نخواهد داشت . شایان ذکر است محدودیت مذکور صرفاً برای پذیرش در دورههای روزانه لحاظ میشود و در خصوص دورههای غیرروزانه (شبانه، پیام نور، غیرانتفاعی، پردیس، دانشگاه آزاد اسلامی) اعمال نمی گردد . با عنایت به مراتب فوق الذکر و با توجه به اینکه اقدامات این سازمان وفق مقررات بوده است ، از ریاست هیأت عمومی رد شکایت مطروحه مورد استدعاست . »
هیأت عمومی دیوان عدالت اداری در تاریخ ۱۳۹۷/۶/۱۳ با حضور رئیس و معاونین دیوان عدالت اداری و رؤسا و مستشاران و دادرسان شعب دیوان تشکیل شد و پس از بحث و بررسی با اکثریت آراء به شرح زیر به صدور رأی مبادرت کرده است .
رأی هیأت عمومی
به صراحت الفاظ سطر اول مصوبه مورخ ۱۳۶۲/۱۲/۶ ستاد انقلاب فرهنگی ( شورای عالی انقلاب فرهنگی فعلی ) ممنوعیت شرکت داوطلبانی که دو بار سابقه قبولی در آزمون را دارند برای شرکت مجدد در آزمون ، محدود به داوطلبان سراسری سال ۱۳۶۴ ـ ۱۳۶۳ بوده و نهایتاً به شرح ذیل بند ۴ به سال تحصیلی ۱۳۶۳ ـ ۱۳۶۲ نیز تسری داده شده است . نظر به اینکه با این اوصاف و قید زمانی موصوف ، مصوبه در سال های تحصیلی بعد حاکمیت و نظارت نداشته است ، بنابراین بند ( ج ) دفترچه آزمون سال تحصیلی ۱۳۹۶ از این جهت که متضمن محدودیت در حق به تحصیل میباشد و نیاز به حکم قانون گذار دارد خلاف قانون و خارج از حدود اختیارات تشخیص می شود و به استناد بند ۱ ماده ۱۲ و مواد ۸۸ و ۱۳ قانون تشکیلات و آیین دادرسی دیوان عدالت اداری مصوب سال ۱۳۹۲ ابطال می شود .
معاون قضایی دیوان عدالت اداری ـ مرتضی علی اشراقی
منبع : ایسنا
ارتباط با ما
در صورتی که برای مشاوره در تمامی زمینه های ذکر شده در سایت، به دانش چندین ساله ما در این زمینه نیاز داشتید می توانید با شماره تلفن 9099075305 ( تماس با تلفن ثابت از سراسر کشور و به ازای هر دقیقه 180000 ریال ) در ارتباط باشید. همچنین می توانید از طریق فرم ارتباط با ما، پیام ها و انتقادات و پیشنهادات خود را برای ما ارسال نمایید. سایت مشاوره هیوا یک مرکز خصوصی و غیرانتفاعی است و به هیچ ارگان دولتی و خصوصی دیگر اعم از سازمان سنجش ، دانشگاه آزاد و .... هیچگونه وابستگی ندارد.
جهت ارئه انتقادات، پیشنهادات و شکایات با شماره تلفن 54787700-021 تماس حاصل فرمایید.
تمامی حقوق این سایت متعلق به هیوا می باشد ©